• 9.371.614 stemmen

Geregisseerd door: Buddy Van Horn

Met onder meer: Clint Eastwood, Patricia Clarkson en Liam Neeson

Releasedatum: 23 februari 1989

Plot The Dead Pool

"Dirty Harry Just Learned A New Game."

Dankzij Harry Callahan komt een gangster in de gevangenis, maar plaatst zichzelf door deze actie als achtste naam op een dodenlijst (Op deze lijst staan eigenlijk alleen maar beroemdheden maar wanneer Callahan erop komt wordt het pas interessant). Mensen mogen inzetten op wie ze denken dat het laatste in leven zal zijn. Eén van de spelers is een horror-regisseur. Een rockster in zijn film staat op de lijst en sterft op de set.

Insp. Harry Callahan

Lt. Ackerman

Patrick Snow

avatar van Jordy

Jordy

Nachten wakker gelegen toen ik deze film zag. Niet omdat ik 'm zo eng vond, maar omdat ik niet wist waar de muziek uit deze film ook al weer gesampled werd (de huiskamervraag voor vandaag). Verder vond ik dit een vermakelijke film destijds, hou het op 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

erg koel maar wat mij verbaasde is de rockster jajaja Het is JIm Carey. Als je ooit de kans krijgt moet je dat stukje van hem maar ff gaan kijken erg koel.

avatar van Jordy

Jordy

en Guns N Roses als muzikanten op de begravenis (staat tenminste op imdb)

avatar van neo

neo

niet de beste dirty harry film,maar wel erg vermakelijk.

de film bevat ook een zeer orginele achtervolging.

avatar van rzasa

rzasa

Allemaal kijken straks he?

nope

avatar van Ericinho

Ericinho

Kappeuter kan het nu goedmaken

avatar van rzasa

rzasa

Op dit moment (woensdagavond 21.20 uur)biedt iemand zijn Clint Eastwood verzameling op dvd aan. Deze film ook! Punk.

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Jordy schreef:

en Guns N Roses als muzikanten op de begravenis (staat tenminste op imdb)

Welcome to the jungle is ook te horen in de intro. Vond het wel een leuke film, grappig met dat autootje.

avatar van speedy23

speedy23

Het spreekt vanzelf dat de acteur Clint Eastwood, ondanks een zestigtal andere rollen, zich vooral in de rol van dit personage onsterfelijk maakte. The Dead Pool is wat U er mag van verwachten: flink wat actie, entertainment en de naar goeie gewoonte sterke, citeerbare oneliners. Nadeel, en niet echt bevorderlijk voor de geloofwaardigheid, is dat de nevenpersonages op vrij karikaturale wijze gestalte worden gegeven (onder meer Jim Carrey als drugsverslaafde roker). Niettemin bewees Clint Eastwood het opnieuw: Dirty Harry still has it, en dat een dikke vijftien jaar na zijn introductie. Dat neemt niet weg dat de makers de serie na The Dead Pool hebben afgesloten. Voor de regie tekende Buddy Van Horn, een man die eigenlijk vooral als stuntman en stuntcoördinator aan de bak kwam...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zeer vermakelijke film, maar wel de minste van de vijf Dirty Harry films.

Het verhaal was vergezocht en de scene waarin Harry in een auto zit die nota bene ONTPLOFT, en hij overleeft het gewoon... Tsja. De manier waarop dat gebeurt - de achtervolgingsscène met het autootje - is ook ongeloofwaardig. Je kan niet tegelijkertijd zelf autorijden en ook nog een RC-autootje besturen.

Het einde was daarentegen wel cool, lekker grof

avatar van djelle

djelle

Vind het ook 1 van de mindere... Blijft wel erg vermakelijk. 2,5

avatar van U-96

U-96

• 2062 stemmen

Alweer een vermakelijke Dirty Harry-film met een leuk verhaal. Wat een prachtig geluid maakt een schot van die Magnum toch eigenlijk. Gelukkig maakt Harry er veelvuldig gebruik van. De aktie is ook dik in orde...

Ik blijf me toch wel verbazen op de (overigens geweldige) scène met dat explosieve wagentje. De moordenaar bestuurt zijn eigen auto en met zijn rechterhand bestuurt hij nog dat kleine wagentje. Zou je echt zo snel aan zulke behendigheid komen? Nee. Probeer maar eens in te beelden dat jij dat doet. Reken dan ook het schakelen en de snelheid erbij...

Minpunten van de film vind ik toch wel de eindmoordenaar (kwam nogal slap over) en de af en toe irritant overkomende Samantha Walker (Patricia Clarkson)...

Verder wel leuk om Jim Carrey eens in een wat vroegere rol te zien...

- 3.0 -

avatar van Smoochy

Smoochy

U-96 schreef:

Wat een prachtig geluid maakt een schot van die Magnum toch eigenlijk.

Ach, da's ook maar gewoon een sound effectje...

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Gewoon goede film, met wel wat minpuntjes. Jim Carrey viel me niet eens op, zie nu pas dat hij ook in deze film speelde..

avatar van Keutul

Keutul

Ik dacht nog: 'die lijkt op jim carrey'. En het was hem dus ook

Verder vond ik het een vrij slechte film met veel cliché's en erg voorspelbaar. Maar wel op een bepaalde manier vermakelijk.

avatar van the_watcher

the_watcher

Ik vond het wel een leuke ouderwetse actiefilm. Je kunt hieraan goed zien hoe het genre ontwikkeld is in de afgelopen jaren (niet noodzakelijkerwijs ten goede overigens). Toen werden de vechtscènes nog door echte aziaten gedaan. Prachtig toch? En Liam Neeson als horror-regisseur met een staartje. Dat verzin je niet.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Haha, een prachtige bijrol van Jim Carrey! Voor de rest niet speciaal goed of slecht.

3***

avatar van xenne

xenne

een vermakelijke film, echter met wat te veel cliché's en ook wat te voorspelbaar

2,75

ps : de achtervolgingscene in deze film is echt wel onvergetelijk (maar ook wel ongeloofwaardig)

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Ja, dat was zeker het hoogtepunt. Die scene is zeker 4.5 sterren waard. Ook (beetje ironisch mss) leuk voor kinderen

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Niet de beste Dirty Harry film maar zeker wel vermakelijk, met veel spannende momenten en goede actie. Clint Eastwood speelt een goede rol. Bovendien heeft de film een lekkere grimmige jaren 80 sfeer, met een best wel spannend einde *** (3 sterren).

Zeker de moeite waard!

Dylan.

avatar van Pacino88

Pacino88

Ik geef toch niet graag een onvoldoende voor een Dirty Harry film,maar dit is toch wel de minste van de 5. Mager verhaal, te kort en weinig goeie actiescenes,allemaal een beetje idioot eigenlijk.Als die auto scene wordt vergeleken met Bullit...die ik nog niet gezien heb overigens.

Maar in deze film vond ik die scene zwaar tegenvallen,zo onrealistisch.

Ook de speelduur is wat te kort,maar het allereinde is toch weer leuk.

''You're shit out of luck.''

avatar van Muzikant

Muzikant

Niet de beste Dirty Harry film, maar wederom een spannende, grimmige en behoorlijk vermakelijke film, met zoals gewoonlijk een goede rol van Clint Eastwood, als Harry Callahan.

Ik geef de film 3*

avatar van Sam Stofferis

Sam Stofferis

Totentrekker Jim Carrey zet hier een serieus bijrolletje neer. Niet zozeer de beste uit de Dirty harry reeks, toch leuk om naar te kijken. Callaghan (Clint Eastwood) als ijzig koele inspecteur heeft andermaal lak aan de plaatselijke autoriteiten!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Leuk slot van de DH films. Leuke scenes waaronder die afstandbestuurbare wagen met een bom er in ofdat Harry zijn vijand aan een speer rijgt.

Gewoon weer typisch vermaak, Dirty Harry heeft en had altijd leuke partners.

4,0

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

ik vond deze wel redelijk leuk.. ja redelijk leuk voor 1 keer.. ik geef hem een 3***

avatar van al_pacinO

al_pacinO

net gekocht ben er benieuwd hoe dirty harry het deze keer aan gaat pakken

Go ahead make my day

do you feel lucky?

avatar van jayytjee

jayytjee

lekkere film deze, spannend en clint blijft gewoon goed acteren.. inderdaad wel onrealistisch dat hij die explosie van die auto's overleeft maar voor de rest vond ik het een uiterst vermakelijke film 3,5

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

de slechste maar toch een erg vermakelijk deel uit de d-h reeks. Heel erg spannend vind ik hem en clint acteert gewoon normaal in deze film. De scene met het autootje is super mooi in beeld gebracht en heel goed bedacht.

Erg grimige film met een prima oog voor een politiefilm/misdaad filmpie. De korte speelduur is erg irritant maar het einde was wel weer goed ( hij hangt daar een beetje rond )

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige film uit de Dirt Harry reeks, die toch wel op sommige punten een beetje onrealistisch is.

Verder is Eastwood natuurlijk weer op dreef als de keiharde agent 'Dirty Harry' en de film is bij vlagen zeker spannend.

3***