• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Buddy Van Horn

Met onder meer: Clint Eastwood, Patricia Clarkson en Liam Neeson

Releasedatum: 23 februari 1989

Plot The Dead Pool

"Dirty Harry Just Learned A New Game."

Dankzij Harry Callahan komt een gangster in de gevangenis, maar plaatst zichzelf door deze actie als achtste naam op een dodenlijst (Op deze lijst staan eigenlijk alleen maar beroemdheden maar wanneer Callahan erop komt wordt het pas interessant). Mensen mogen inzetten op wie ze denken dat het laatste in leven zal zijn. Eén van de spelers is een horror-regisseur. Een rockster in zijn film staat op de lijst en sterft op de set.

Insp. Harry Callahan

Patrick Snow

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Veruit de slechtste uit de DH-reeks, wat een lame plotje en verhaal uberhaupt! Wel grappig dat Jim Carrey met deze film is begonnen..

tommykonijn

Ik vond het een vette film met lekker veel actie, ik heb deze film alleen opgenomen omdat Jim Carrey erin zat maar dat stelde niet veel voor (hoewel ik Welcome To The Jungle een ruig nummer vind hoor!) Carrey doet het wel goed maar wat er met hem in het begin gebeurt vind ik verschrikkelijk zo keek ik toen het gebeurde , maar de rest vind ik wel oké Eastwood doet het heel goed en spannend was hij ook, in het verhaal zit erg veel fantasie maar daar ergerde ik me niet zo aan hoor! Vet filmpje die voor Clint Eastwood fans best een aanrader is !!!!!!

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

[quote]tommykonijn schreef:

Helemaal mee eens maar ik heb deze film al eens gezien hij valt me eigenlijk een wel een beetje tegen van Clint Eastwood maar het verhaal vond ik wel vermakelijk en sommige Actiescene's vind ik wel ruig gemaakt!

* * *

avatar van The Oceanic Six

Was een leuk filmpje. Al was de achtervolging met de radiografische auto wel erg onrealistisch zeg, net of zon ding zon lange tijd een auto kan volgen...maar wel vermakelijk.
De eindscene met Harry en zijn harpoen vond ik ook vet!

Alles bij elkaar een mooie afsluiter van een sterke reeks. Het zijn niet allemaal briljantjes geworden, maar ik vond ze allemaal prima te genieten.
3,5* voor dit deel, 4* voor de hele Harry serie:)

Nog 1 keer dan..

Go ahead, make my day!

avatar van Dirigent

Dirigent

Ik vind dit niet echt een super film van Clint Eastwood maar voor een keertje is hij wel leuk wel inderdaad jammer wat er met Jim Carrey gebeurt ik vind het trouwens een heel mooi nummer Welcome To The Jungle!

* * *

avatar van thunderball

thunderball

Hum! Ik zou zweren dat ik deze allang had beoordeeld, niet dus!

Laatste D.H. film, niet de beste uit de reeks, maar in ieder geval een stuk leuker en minder grof dan de vorige Sudden Impact.

Een leuke twist is de originele "autoachtervolging" en Eastwood heeft weer een paar leuke one-liners zoals bv:

Opinions are like asholes, everyone has one!

You're forgotten your fortune cookie, it says: You're shit out of luck! PANG!

Nou, voor uit: 4 sterren!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

tommykonijn schreef:

wat gebeurde er dan met J.C.???

tommykonijn schreef:

Een half Sterretje gezakt nadat ik hem nog eens heb gekeken.

jumpstylemovie schreef:

wat gebeurde er dan met J.C.???

Vertel ik je wel per privébericht.

avatar van jarnoke

jarnoke

pracht van een film weeral met een legendarische acteur Mr.Clint Eastwood

.Zo een acteurs zijn er nog zelden,zo een films moesten er meer gemaakt worden.gr.

avatar van Zinema

Dit filmdebuut voor Carrey is slechts om die reden bijzonder te noemen ondanks de sterrencast en sterke one-liners van Eastwood. Redelijk maar teleurstellend einde van de beroemde reeks.

avatar van niethie

niethie

Leuke afsluiter van de reeks. De eerste drie delen waren het beste en daarna ging het niveau iets achteruit maar toch bleef het leuk, ook hier is het plotje wel aardig en ook de humor en actie zijn weer volop aanwezig. Houd het maar op-

3 sterren.

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Aardig, maar komt te vaak op TV.

avatar van Thomas83

Thomas83

Nog altijd best een geinig filmpje, maar duidelijk de minste van de Dirty Harry-films. Zelfs Harry is wat minder leuk. Hij heeft weinig echt leuke dialogen en oneliners en het plot is in principe iets waar je wel wat mee kan, maar het is maar matig uitgewerkt, veel te overdreven met een knipoog.
De actie vond ik dan wel weer tot de betere actie in de Dirty Harry's behoren. Die achtervolging met het speelgoedautootje was wel goed en vrij apart ook. Deed me gelijk aan Grand Theft Auto denken trouwens.
Verder zit er weer een dikke vette moraal in de film, maar ook hier ontbreekt de subtiliteit bij de uitwerking ervan. Ook jammer dat er nog een soort liefdesverhaaltje met een (niet al te aantrekkelijke) journaliste in gestopt moet worden. Ik vond dat vooral jammer in die scène dat ze uit eten gaan. Een galante Harry die haar stoel aanschuift en dat soort dingen, ik vind het niet helemaal bij het personage passen.
Verder is de muziek best leuk nog, maar de acteerprestaties zijn soms wel erg matig, en Harry's gebruikelijke nieuwe partner is weer wat vervelend en onnozel.
De locaties in de film zijn dan weer wel aardig. Ook ditmaal worden er wat mooie en bekende plaatjes van San Francisco getoond.
Leuke film om eens te kijken, maar meer ook niet. Gelukkig duurde hij maar 90 minuten. Een aardigheidje is nog om een zeer jonge Jim Carrey langs te zien komen. Je herkent hem gelijk.

Niet echt een speciale film ofzo en inderdaad je moet dat kleine bijrolletje van Jim Carrey maar niet al te serieus nemen, of juist daarom de film gaan huren want hij is misschien net 3,5 minuten in beeld ofzo.

Verder zijn de hoofdrollen van Liam Neeson en uiteraard Clint Eastwood geweldig, wel allemaal veel fantasie en soms wat simpel in elkaar geflatst maar opzicht toch een redelijke Thriller.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuk filmpje, maar niet de best evenals de slechtste uit de reeks. Het acteerwerk viel me wat tegen, maar Clint Eastwood speelde wel goed. Het verhaal is ook hier niet erg goed, net als een aantal scenes, die wel onrealistisch waren. Gelukkig bleef de film vermakelijk en werd het praktisch nergens echt saai.

3 sterren.

avatar van aerts007

aerts007

Clint onwaardig.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede afsluiter van de reeks, met alweer een puike Clint Eastwood.

Het verhaal is net iets minder dan deel 4, maar is toch nog boeiend genoeg.

Let op de rollen van Liam Neeson en Jim Carrey, toen nog nobele onbekenden.

avatar van Metalfist

Metalfist

You're shit outta luck!

De vijfde en laatste film uit de coole Dirty Harry cyclus. Deel 1 is een klassieker, deel 2 is beduidend minder, deel 3 zit ongeveer op hetzelfde niveau maar deel 4 is dan weer een fractie beter. De verwachtingen waren dus wel weer redelijk hoog gespannen.

Voor het overgrote deel van de film lijkt dit niet echt een goede afsluiter te worden. Harry dat een vriendinnetje krijgt (iets waar ik in Magnum Force ook al problemen mee had) maar wat me vooral stoorde was Evan C. Kim als Callahans partner, Quan. Ik weet niet waarom maar ik vond zo'n kung-fu Chinees gewoonweg niet passen bij Eastwood. Dit zijn niet echt minpunten maar ze deden afbreuk aan de film. Maar dan komen de laatste 20 minuten. Een coole car chase, waar het wel een beetje spijtig is dat Eastwood zelf geen verwondingen heeft maar Quan bijna sterft... maar ook nog eens het geweldige einde waar Callahan even een einde aan Rook maakt door hem te doorboren met een harpoen. Zonder twijfel de reden waardoor de film op hetzelfde niveau zit als 2 en 3.

Eastwood is zelfs 17 jaar na de eerste Dirty Harry nog altijd fantastisch in zijn rol. Zijn one-liners, zijn smoel, ... Dat is wat Dirty Harry gewoon onsterfelijk maakt. Wat ook leuk is, is om Jim Carrey (aftitelnaam James Carrey) in één van zijn allereerste rolletjes te zien. Liam Neeson speelt ook nog leuk als creepy b-horror regisseur.

Toch wel een einde die de reeks waardig is. Het niveau van deel 1 wordt nergens gehaald maar ik heb al veel slechtere vervolgen gezien. Alleen de muziekkeuze had van mij wel wat beter gemogen. Welcome To the Jungle is een zeer lekker nummer maar past toch niet bij de sfeer van de film.

avatar van Betamax

Betamax

Heb ze nu alle vijf gezien en ik vind dit toch één van de betere.

Het verhaal zat gewoon lekker vol actie en spanning.

Het was trouwens Jim Carry's 10e film al en hij speelde daarvoor ook nog in de TV serie Happy Days mee.

avatar van Lennert

Lennert

Een vermakelijke film, maar tegelijktertijd ook wel de minste uit de hele Dirty Harry reeks. Harry komt wat oud en stroef over, mist het venijn uit de eerdere films, terwijl het script zelf ook lang niet zo sterk meer is als de vroegere films. Wat de film echter buitengewoon leuk maakt is de korte rol van Jim Carrey, de cameo's van de Guns N' Roses leden, het acteerwerk van Clint en Liam Neeson en de in grote getalen aanwezige actie.

avatar van Marshall1959

Marshall1959

Niet de beste film van Clint, maar wel een goede. Verschillende spannende scenes, en ook de rollen van Liam Neeson en Jim Carrey waren erg leuk. 3*.

avatar van Popeye Doyle

Popeye Doyle

Geen bijzondere film. Geen waardige afsluiter van de reeks. Het verhaal kon me niet zo boeien en de rol van Neeson evenmin. Eén scéne die ik niet begrijp is waar iemand van de crew (degene met het baardje) iets koopt in een winkel. Hij staart naar het tv scherm vlakvoor de moord op de tv presentator. Wat was de bedoeling daarvan?

avatar van mnrk

mnrk

Do you have any kids luitanent ? No, why? Lucky for them !

De laatste in de reeks van Dirty Harry. Het is niet de beste in de reeks maar wel aangenaam genoeg.

De actie is weer aanwezig net zoals de humor van Callahan en zijn oneliners.

Wel leuk om te zien waren Jim Carrey in zijn korte rol en Liam Neeson en natuurlijk Clint Eastwood.

En het blijft toch een lekker nummer van Guns N' Roses...welcome to the jungle.

avatar van papaEd

papaEd

Laatste keer dat ik deze film zag was toch begin jaren 90 dus vanavond maar eens gekeken.

Vond het een mooie film met een zéér jonge Liam Neeson.

Verhaal zat goed in elkaar voor die tijd en Eastwood acteert zoals we hem kennen.

avatar van chevy93

chevy93

Mijn laatste Dirty Harry. Het blijft gewoon een topserie.

Dit is wel overduidelijk de minste. Alleen Eastwood tilt deze film nog naar een voldoende.

De dialogen zijn minder sterk, de achtervolgingen/schietpartijen zijn minder en wat ik vooral miste was die heerlijke muziek die in deel 1 t/m 4 wel zat. Af en toe was er wel wat muziek, maar dat stond heel zacht en/of was eer maar heel kort.

Jim Carrey ook nog een klein rolletje. Had ik niet verwacht .

Krappe 3,0*

De Dirty Harry-reeks is in volgorde van hoe die gemaakt is ook van goed naar 'slecht'. Alleen The Enforcer en Sudden Impact zou ik omwisselen.

Een serie die zeker een herkijk waard is.

avatar van ossman1987

ossman1987

redelijk vermakelijk deze laatste dirty harry, meestal stoor ik mij aan al die oneliners in een film maar uit de mond van clint eastwood heb ik eigenlijk nog nooit een slechte horen komen mede hierdoor en de originele autoachtervolging + de rollen van jim carrey en liam neeson geef ik the dead pool toch nog net een voldoende 3*

avatar van bob de niro

bob de niro

zeker niet de beste uit de reeks dirty harry films maar alleen al voor clint eastwood heb ik al 3,5 * over!is nou eenmaal een geweldige acteur!

avatar van Jonesy

Jonesy

Sudden impact nog niet gezien maar deze is zeker minder als zijn overige voorgangers. Geen waardige afsluiter maar dit is niet de schuld van Eastwood. Soms werd het zelfs wat saai. Wel leuk

avatar van erik1677

erik1677

heerlijke dirty harry film.

Helaas wel de laatste dat is dan het enigste minpunt aan de film