• 9.380.948 stemmen

Geregisseerd door: Gareth Edwards

Met onder meer: Felicity Jones, Diego Luna en Ben Mendelsohn

Releasedatum: 14 december 2016

Plot Rogue One

"A rebellion built on hope."

De film speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. Galen Erso is een gewaardeerde wetenschapper van het net opgerichte Galactische Keizerrijk. Zijn genialiteit was van cruciaal belang voor de technologische ontwikkeling van de Ster des Doods. Hoewel hij tegenstander van het Keizerrijk is, ziet hij geen andere mogelijkheid dan medewerking te verlenen. Hij ziet toch kans om de plannen van het Keizerrijk te saboteren en zijn acties kenbaar te maken aan het verzet. Hierop probeert een eigenzinnige groep rebellen een wanhopige missie uit te voeren. Die wil de plannen voor Ster des Doods stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

Captain Cassian Andor

Chirrut Imwe

Baze Malbus

Director Orson Krennic

Grand Moff Tarkin

Bodhi Rook

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Wel een lekkere hapsnap-film zo tussendoor. Oke, het is natuurlijk Star Wars, maar ik miste een klein beetje de epicness van Star Wars VII bijvoorbeeld. Het verhaal is erg voorspelbaar, Felicity Jones niet heel boeiend, maar vooruit, de actie op het eind zag er wel hip uit.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

Fenomenaal

Een fantastisch,onderhoudend en leuk deel van de Star Wars saga.

De heldendaad op het einde bezorgd me zelfs nu nog een brok in mijn keel.

En het is een heerlijk gegeven dat als ik de saga wil bekijken,dit deel er nu voor altijd bijhoort

avatar van Ataloona

Ataloona

Zit een beetje in dubio. Het laatste uur was heerlijk met toffe actie, goede special effects en natuurlijk Vader in een epische manhunt. De pakweg 73 minuten daarvoor vond ik gewoon helemaal niks. Het acteerwerk was nogal mat en nergens bijzonder, en buiten een leuke actiescene zo nu en dan erg clichématig. Zowat elke dialoog vond ik bijzonder 'cringeworthy' (heb even geen beter woord in onze taal beschikbaar) en dat kun je moeilijk wegcijferen. Ik lees het hier wel vaker, de plotholes worden wel heel makkelijk opgevuld. Even een paar die mij stoorden. Ongetwijfeld mis ik er een paar;

Ik kan er nog wel inkomen dat het rebellenleger in actie komt op het einde om Rogue One te helpen, daar dat de positie en reputatie van de rebellen onherroepelijk zou beschadigen, maar waarom zou dat groepje überhaupt luisteren naar Jyns - een kruimelcrimineeltje - smeekbedes? Waarom zou Diego Luna na slechts een paar woorden uit te wisselen met Jyn, direct als personage volledig omslaan, op het goede pad belanden en directe bevelen van het leger waar hij voor leeft negeren om met een klein groepje een planeet binnen te vallen? Werkelijk? Wat was het hele nut van Forrest Whittaker, behalve om weer een 'apart' personage binnen Star Wars uit te lichten? Waarom werkte die Galen Erso toch mee met het Keizerrijk? Was zijn vrouw nog in leven? Of was het gewoon een bangerikje?

Doorgaans kan ik prima mijn verstand op 0 zetten tijdens een leuke actieflick, maar iets dat met Star Wars te maken heeft mag strenger beoordeeld worden. Dan kan het laatste gedeelte nog zo leuk zijn (en buiten het Death Star gebeuren best origineel), met daarvoor het grootste gedeelte van de film dat mij geen reet heeft geboeid achter de kiezen, kan ik niet meer dan 2,5* kwijt.

avatar van otherfool

otherfool

Alsof er al niet genoeg Star Wars films zijn, krijgen we nu (vast ook weer een eindeloze reeks) spin-offs en aanvullingen op het verhaal: vast spek voor de bek voor de liefhebber, maar ik zit er niet zo op te wachten eigenlijk. Toch maar gekeken en Rogue One is letterlijk een aardig tussendoortje: er zijn de vaste elementen van empire, rebellion, the force en de death star en, in cameootjes, wat bekende figuren uit de 'echte' films.

Het is allemaal, buiten het érg warrige eerste half uur, niet eens zo slecht gemaakt en Jones heeft een zekere starpower, maar de film brengt niets nieuws onder de zon en voelt als precies datgene wat het is: onderdeel van een (tv)serie. En ik kijk uit principe geen series, omdat afleveringen al snel op elkaar gaan lijken en het einde (bij succes) nooit en te nimmer in zicht komt.

avatar van Brent B

Brent B

Over Rogue One had ik gemengde gevoelens. Oké, het is een Star Wars film die ons kan boeien van het begin tot het einde: dus daar krijgt Rogue One al minstens een 2/5 voor.
MAAR als je weet hoe diepgaand de (oorspronkelijke) Star Wars trilogie is, en ook de Prequeltrilogie en Sequeltrilogie poogden te zijn, dan valt Rogue One toch zwaar te kort. Het valt gewoon op dat dit een tussendoortje is, om meer cash te innen en fans tevreden te houden tot we allemaal kunnen gaan kijken naar het vervolg op de avonturen van Rey en Kylo Ren.

Oh en nog iets:
Iedereen sterft! Omdat de film ook gewoon als tussendoortje dient... Valt wel te hard op eigenlijk

avatar van Alathir

Alathir

Star Wars is zo een saga dat ik nog nooit in zijn geheel heb gezien. Straf zul je zeggen, maar ik heb er eigenlijk nooit de behoefte voor gehad. Als ik ze kijk is het volgens mij eerder om ze eens gezien te hebben want ik heb al wel eens 2 of 3 films in zijn geheel gezien maar dat was telkens bij een vriend thuis en nadien had ik nooit echt de zin gehad om verder te kijken.

Nu dacht ik eens te beginnen bij de standalone film Rogue One aangezien toch iedereen doodgaat. Het geeft misschien een fout beeld van de rest van de SW-saga want ik vond deze film niet bijzonder eigenlijk. Het begint nochtans degelijk met een leuke introductie van Jyn en haar familie. Gewoon door deze scène van 7 minuten wordt het personage Jyn het enige waarmee je iets mee kan. Al de andere personages zijn vlak en hebben geen backstory. Nochtans steunt een film waarin zoals hier zowat iedereen doodgaat op de band met de personages. Nu raakt het me voor geen meter en dat is de grootste zwakte van de film.

Voor de rest was het verhaal vrij goed te volgen voor een leek als ik maar hoogstaand was het zeker niet. Felicity Jones is zowat het lichtpuntje in de film en misschien ook Yip Man, Donnie Yen. Wel speciaal om wat martial arts te zien in een sciencefiction.

avatar van qwatje

qwatje

Star Wars films moeten het na het 1e epische verhaal Star Wars IV uit 1977 voor een groot deel hebben van de herkenbaarheid van de hoofdrolspelers. Lukte Skywalker, Han Solo, Chewbacca, Prinses Leia, Darth Vader en natuurlijk C3PO en R2D2. Die laatste 2 ontmoeten elkaar in die 1e film Star Wars uit 1977. Rogue One mist vooral die Vaste karakters, toegegeven, Darth Vader heeft een kleine rol. De regisseur heeft dat gemis willen opvangen, dat Prinses Leia opdraaft in de film is inderdaad een mooie brug naar het verhaal uit 1977. Maar de geforceerde poging om op het eind die link nog nadrukkelijker te leggen met de beide bots (R2 & C3po) voelt uitermate geforceerd en onjuist aan.
Dat gezegd hebbende, veel losse karakters uit de epische serie maakten indruk en waren een versterking van de Saga, ik denk dan met name aan Jabba de Hutt, de Ewoks, the Emperor. In deze Episode mistte ik die volledig. Geen belangrijke bij-figuren die de Saga aanvullen. Zoals iemand eerder 'zonder spoiler alert' schreef iedereen die een rol van betekenis in deze episode speelt gaat dood. Hoe plaats ik deze Star Wars in de reeks? Als Sci-Fi fan en zeker als Star Wars fan van het eerste uur. Ik heb mij vermaakt bij deze Rogue One, maar ik heb nergens het gevoel gehad dat ik in de Star Wars Saga gezogen werd. Veel mooie special effects (film gezien van een 4k blu-ray op een 55" 4k scherm) en soms een oh ja als er een verwijzing naar de Jedi's kwam bijvoorbeeld, maar verder eigenlijk niets.
Al met al, Rogue One is geen slechte film, maar het ontbeert de film om net zo legendarisch te worden als een aantal van zijn voorgangers. 3*

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Ik ken niet alle ins en outs van de Star Wars films. Ik heb ze wel allemaal gezien en kan genieten van alle special effects en de gekke aliens die er in verwerkt zijn. Dit deel is voor mij een aardig tussendoortje. Het heeft niet de charme van de overige reeksen, in mijn beleving. Het verhaal is soms erg onduidelijk, maar dat ligt denk ik meer aan mijn weinige input om het te begrijpen. Het kijkt wel lekker weg. Zeker 3 sterren waar, maar voor mij niet meer dan dat. Ik vond de hoofdrol spelers niet echt boeiend.

avatar van Baggerman

Baggerman

Weer veel van hetzelfde, maar in ieder geval een stuk beter dan de twee voorlaatste vehikels uit de serie. Ik vond dit nog best vermakelijk, maar de rek is er wel uit en ik vraag me af hoe lang zels de die-hardfans dit nog leuk blijven vinden. Het blijft toch iedere keer weer een soort commandogroepje dat - against all odds- iets moet vernietigen, verzenden, uitschakelen et cetera. Ik hoop toch dat men op één of andere manier binnenkort met wat originelers op de proppen kan komen.

avatar van Billy-Pilgrim

Billy-Pilgrim

Gisteren toch de trekker overgehaald en Rogue One een kans gegeven. Vorig jaar irriteerde ik mij enorm aan het idee dat Star Wars een door Disney volledig uitgemolken franchise zou gaan worden. Rogue One was het eerste wapenfeit van een hele reeks spin-off films in het Star Wars universum, waarbij we dus voortaan iedere kerst een nieuwe telg mogen verwachten. Dat er, terwijl de huidige trilogie nog niet afgemaakt is, alweer plannen gemaakt worden voor de volgende, is het bewijs dat Disney van deze iconische serie massaproductie heeft gemaakt.

Episode 7 zag ik 2 jaar geleden met gemengde gevoelens aan. Want ja, ik heb mij kostelijk vermaakt, maar ook voelde het ergens wel heel makkelijk. Het was politiek correcte Star Wars. Alle elementen die de Star Wars nerd eist waren aanwezig. Fan service alom en weinig echt nieuwe toevoegingen aan het universum. De makers zelf verschuilden zich achter het excuus dat 7 een overgangsfilm was. Ik snap ook wel dat je, na 3 slecht ontvangen prequels, een beetje op safe speelt. Dus vooruit.

Rogue One heb ik dus vanuit bovengenoemde irritatie overgeslagen in de bioscoop. Ik dacht: deze kijk ik wel als hij op een dag op Netflix staat. En zo geschiedde het. Rogue One is mij echter behoorlijk meegevallen. De film speelt zich af tussen de laatste prequel en de originele Star Wars en geeft een interessante achtergrond in de ontstaansgeschiedenis van de Death Star. De film bevat een aantal typische avontuur elementen, zoals de groep helden dat uit verschillende ontberingen langzaam wordt gevormd. Er zitten een aantal sterke personages in en helaas ook wat minderen. Lyn doet het erg goed als de held tegen wil en dank die binnen de strijd tussen de Empire en de Rebels vooral een persoonlijke missie heeft. Cassian had wat meer smoel mogen hebben. De robot zorgde voor voldoende comic relief, maar niet te veel. De blinde "jedi" was een fijne vreemde vogel. Het team had misschien iets kleiner gemogen. De speelduur van de film is namelijk net iets te kort om iedereen een goede introductie te geven.

Het verhaal is vrij simpel, maar slaagt er wel in van begin tot einde te boeien. Waar de prequels nog wel eens verzanden in (best interessante) complexe verhaallijnen om vervolgens over te schakelen in kapot gedigitaliseerde actiescènes, voelt Rogue One net als Episode 7 fris en echt aan. Veel actie scenes lijken op locatie te zijn geschoten en decors zijn met zorg ontworpen. Dit is één van de belangrijkste dingen die de nieuwe generatie Star Wars films goed doen. Dat gewandel voor green screens ben ik helemaal zat.

Tijdens het kijken van deze film realiseerde ik 2 dingen. Rogue One is net als Episode 7 vermakelijk, maar veilig. Het is vooral hier dat we de hand van de grote studio Disney zien. Rogue One is misschien een gok omdat het eens niet om de Jedi en de Sith draait, maar uiteindelijk heeft het toch de Death Star nodig als uitgangspunt om de binding met de Star Wars nerd vast te houden. Misschien is dit ook wel weer zo'n noodzakelijk kwaad. Ik moet zeggen dat ik mij er tijdens de film niet zo aan stoorde. De dreiging en het vernietigende effect van de Death Star worden geloofwaardig in beeld gebracht.

Het volgende dat ik mij realiseerde, is dat ik er misschien helemaal geen probleem mee hebt als er vaker Star Wars spin-offs uitgebracht gaan worden. Het Star Wars universum leent zich voor meer verhalen dan alleen de Jedi versus de Sith. Dat was ook een kritiekpunt op de prequels die uiteindelijk weinig meer dan een 9 uur lange Darth Vader origin story waren. Misschien is het juist wel goed dat er met Disney een studio met genoeg poen aan het roer zit om nieuwe verhalen te gaan vertellen in dit universum dat mij nog altijd aanspreekt.

De originele films worden nog al eens heilig verklaard, maar zijn gewoon zeer knap gemaakt popcorn vermaak. Met die gedachte in mijn achterhoofd is het idee dat er ieder jaar een nieuwe film uitkomt makkelijker te accepteren. Misschien zelfs wel te waarderen. Met het voornaamste kritiekpunt dat de films tot nu toe erg op veilig spelen, maar met de complimenten voor sterke personages, simpele maar doeltreffende verhaallijnen en échte, met zorg gemaakte actiescènes, ben ik stiekem weer een beetje Star Wars nerd geworden na het zien van Rogue One.

avatar van K. V.

K. V.

Deze ook eens bekeken en vond deze toch wel wat minder. Visueel was hij wel top, maar qua verhaal was het toch allemaal wat minder. Niet dat ik er zo'n grote fan van ben, maar deze kon me toch wel wat minder bekoren. De cast deed het zeker niet slecht, maar echt meeleven met de personages deed ik toch ook niet echt.

Een leuk tussendoortje, maar toch ook niet veel meer dan dat.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin het rebellenleger geheime informatie in handen krijgt over de bouw van een wapen door de vijand. Deze Star Wars film vormt de brug tussen het derde en vierde deel. De personages zijn zo'n beetje allemaal nieuw, maar wel goed uitgewerkt en ingevuld door een prima cast. Vol avontuur, actie, spanning en een vleugje humor. Als liefhebber van Star Wars kun je dit alleen maar goed vinden.

avatar van Warning

Warning

Wat een verademing ten opzichte van TFA en TLJ! Een volwassen, grauwe Star Wars spin-off.

avatar van FlorisV

FlorisV

Toen ik voor het eerst ervan hoorde werd ik niet direct enthousiast, ondanks mijn Star Wars fandom. Ik kreeg het Titanic gevoel: je weet al hoe het afloopt. Maar de trailers waren zo tof dat ik hem toch wilde zien. Alleen zit jammer genoeg die scene met de Tie fighter van dichtbij er niet in. Die schijnt enkel voor de trailer gemaakt te zijn, wat ik nogal laakbaar vind.

Desalniettemin, ik heb hem pas nog een keer gekeken en ik vind het veruit de beste Star Wars film sinds Return Of The Jedi (die ik ook erg goed vind en bij mij op de 3e plek staat van Star Wars films). Er is zeker wat op aan te merken: te vlakke hoofdpersoon, te maffe Whitaker, teveel locaties, onnodige fan service door Vader en Dr. Evazan & Ponda Baba in te lassen terwijl ze niets aan het verhaal toevoegen. Maar een zeer charismatische Donnie Yen als de blinde Chirrut, (idem w.b. Genevieve O'Reilly als de jonge, fragiel ogende rebellenleider Mon Mothma, wow) een leuke, enorme robot (K-2SO ) die net genoeg afwijkt van Jarvis in Ironman en Ben Mendelssohn speelt de rol van zijn leven als Director Krennic. Sindsdien heeft hij aardig wat schurken mogen spelen maar geen enkele vertolking van hem sindsdien kwam in de buurt van Krennic. Ik denk dat Gareth Edwards een groot talent is gebleken (en hij had amper films gemaakt hiervoor!). De film ziet er zeer gedetailleerd en fantastisch uit. Hoogtepunt: het zicht op de Death Star vanaf de planeet waar hij rondzweeft, achter de wolken geeft een geweldig gevoel van hoe kolossaal dat gevaarte is. Je moet wat geduld hebben voor de lange aanloop er naar toe maar de actiescenes zitten goed in elkaar en het duistere karakter van Cassian voegt menselijkheid toe. De CGI Tarkin en Leia hadden niet gehoeven wat mij betreft, hoe ontzettend knap ze ook gemaakt zijn. De Red Squadron piloten uit ep. IV pasten er wel goed in. Het vernietigen van de keizerlijke basis op Scarif aan het einde vond ik wel weer overdreven. Verder vraag je je af waarom de rebellen niet meer Hammerheads gebruikt hebben, net zoals je je bij ep. 8 kon afvragen waarom niet meer schepen als kamikaze-bom zijn ingezet. Qua grafisch ontwerp zijn er een aantal nieuwe vondsten zoals de zwarte Deathtroopers. De film is met veel liefde en respect voor Star Wars gemaakt, veel meer dan The Last Jedi, die een geperverteerde visie op Star Wars liet zien.

De extra's bij de BluRay konden me ook bekoren (hoewel het 1x bekijken daarvan wel genoeg is). Om de zoveel tijd kan ik deze film weer eens opzetten om te genieten van de beelden.

avatar van david bohm

david bohm

Voor mij is deze film wat lastig te plaatsen binnen de reeks. Het is kijkbaar maar niet al te beklijvend wat de kijker wordt voorgeschoteld. Ben dan ook geen fan maar als cultureel fenomeen is Star Wars toch wel interessant. Leuk dat de heer Vader nog even op komt draven want de andere personages zijn behoorlijk saai.

avatar van klara

klara

• 20367 stemmen

Deze film was voor mij serieus schrikken. Drukdoenerig, en ondertussen oogt alles bizonder lelijk

en vond ik de film, ondanks de vele actiescenes, vooral saai en eigenlijk nogal eentonig. Veel

spektakel, maar heb blijft bij een soort van computerspelletjesniveau (De acteurs lijken ook

gereduceerd tot een afraffelen van hun teksten), en mist de film ook een aansprekend verhaal.

Een actie om de actie film, kleurloos en akelig bombastisch bovendat (Die muziek ook). Je moet

er kennelijk van houden. Dit was in ieder geval niet mijn pakkie an...

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Hmmm, ik had 'm iets leuker verwacht. Te serieus, te weinig humor, te veel actie en mist de sfeer die de eerste Star Wars films wel hebben. Ik heb onlangs The Mandalorian (serie) gezien, en die vond ik echt een stuk leuker op vrijwel elk vlak.

avatar van frolunda

frolunda

Ondanks het feit dat ik de laatste jaren soms wel eens wat Star wars moe wordt/ben was deze Rogue one toch best een aangename zit.De film heeft in Felicity Jones een charismatische hoofdrolspeelster en ook de bijrollen,met onder andere Forest Whitaker,Mads Mikkelsen,Jimmy Smits en Donnie Yen zijn best goed bezet,al wordt lang niet altijd het talent van deze ervaren acteurs ten volle benut.Vond eigenlijk alleen Ben Mendelsohn als de slinkse Orson Krennic prima uit de verf komen.

Rogue one ziet er verder prachtig uit,fraaie beelden en locaties,en ook het verhaal is best in orde.Het wordt allemaal net wat grimmiger gebracht dan in de films van de Star wars serie,al moet je je daar ook niet al te veel van voorstellen.Ook sluit Rogue one mooi aan bij de andere verhaallijnen.

Ach het zijn een dikke twee uur die best goed besteed zijn,zeker als je het vergelijkt met veel andere blockbusters van de laatste jaren.

Fijne film.

avatar van Mickey b

Mickey b

Film gezien bij zijn release maar blijkbaar had ik toen geen review en rating gegeven, wat mezelf verbaast, want ben echt fan van de franchise. Dit verhaal is een spin-off van de ‘echte’ Star War reeks I tot IX. Speelt zich af voor film IV, dus zg. voor de allereerste film uit 1977. Gaat over het ontstaan van de Death Star. Als liefhebber kan ik enkel maar meegeven dat de sfeer goed zit. Decors, CGI, sfeer, planeten, enz.. alles ademt de filmreeks Star Wars. Is misschien iets serieuzer en donkerder dan de originele films, maar deze past wel in het genre. Heb er van genoten. Moet alleen toegeven dat ik mij niets meer herinner over de eerste keer dat ik de film zag. Zegt dus ook wel iets... Maar toch ten volle genoten van het Star Wars imperium. Miste alleen de Jedi en lightsabers. Ook muziek deed denken aan Star Wars, maar dat is lichtjes vervormd. Ook de typische opener, zijnde de gele tekst ontbrak, maar verder echt wel een Star Wars waardig en zeker geen besparingen op budget en speciale effects. Ook verhaaltechnisch niet al te simpel. Heeft inhoud. Aanrader voor de liefhebbers van Sci-Fi en Star Wars...

avatar van Noodless

Noodless

Star Wars marathon

Herziening !

Deze film is een verbinding naar Star Wars 1977 en gaat over het ontstaan van de Death Star.

Geweldige kijkervaring in de bioscoop indertijd want spektakel is hier gegarandeerd.

Heel veel toffe en indrukwekkende scènes in de ruimte en je krijgt ook heel wat te zien van heel wat planeten. Misschien iets minder omdat ik toch de typische personages van Star Wars, de Jedi en lightsabers miste, maar de film blijft toch krachtig en sterk door de vele schitterende actiescènes, de decors, de vele planeten en de twee mooie korte scènes van Darth Vader die dus gebruik worden voor de allereerste film.

8/10

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Rogue One is, op gelijke voet met The Force Awakens, de fijnste Star Wars film sinds dat Revenge of the Sith uitkwam. Het is wat harder en donkerder; de nadruk ligt hier wel echt op het Wars aspect. Niet elke rebel is hier ook de 100% good guy zoals je het zou verwachten. Op papier klinkt het als een vrij onnodige film, maar het bouwt heel erg goed op naar de originele Star Wars, 'A New Hope', en het sluit hier prima bij aan. Felicity Jones is niet al te speciaal als de hoofdpersoon (eerlijk gezegd; geef me dan toch maar Daisy Ridley hoor), maar Diego Luna is wel erg goed, en ook de rest van de cast is degelijk, met een goede rol voor Mads Mikkelsen. Het is vooral gewoon een erg duistere periode in het Star Wars verhaal, en het is verfrissend dat de sfeer van de film dat reflecteert. Inclusief de dood van alle personages op het einde en de complete massa-slachting die Vader aanricht. Noem het flauw of cliché, maar de 2 scènes van Darth Vader in deze film vond ik het absolute hoogtepunt. Zijn kasteel op de vulkaanplaneet Mustafar, zijn dreiging en de zwarte humor in zijn dialoog en vooral de ideale beperkte dosering van zijn aanwezigheid; Vader was zelden zo geweldig als hier. De eindscène waarin je hem op zijn hoogtepunt in actie ziet, iets wat zelfs in de originele trilogie nooit gebeurde, is fantastisch. All in all een goede spin-off, die ideaal aansluit bij de rest van de saga, en op momenten lekker duister durft te zijn.

avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

“Be Careful Not To Choke On Your Aspirations, Director.”

Op papier lijkt dit echt een overbodige Star Wars film. Met name omdat Disney in dat tijdperk nog al bezig was met het uitmelken van de ‘Skywalker Saga’ die allang was afgerond. Tòch, is de film misschien wel het beste wat Disney ons in die 4 jaar aan films heeft geleverd.

De film onderscheid zich best wel in de franchise. We volgen een keer geen Jedi of ook maar iemand die er iets mee te maken heeft. Nee, we volgen hier een groep opstandelingen die vechten tegen het keizerrijk. Geen lightsabers of force gebruikers, maar alleen blasters.

Rogue One, voelt daarom ook aan als een ware oorlogsfilm in een galactisch sterrenstelsel. Het doet daarom ook best veel dingen goed. Het sluit namelijk perfect aan op deel 4, fan service dat met een juiste dosering word gebruikt en het is visueel misschien wel de mooiste Star Wars film tot nu toe. Ook het einde van de film beviel me erg goed. Een einde, dat in blockbuster films veel te weinig voorkomt.

Verder heeft de film natuurlijk ook zijn gebreken. Eén van die gebreken zijn de hoeveelheid personages en de slechte uitwerking daarvan. Er zitten gewoon te veel personages in een film van 2h 16m, om ze allemaal goed uit te diepen. Sterker nog, na mijn mening is geen enkel personage echt goed uitgewerkt. Het personage waar ik eigenlijk het meest om gaf was ‘K’ en dat is een robot. Dat terwijl er op papier best wat charismatische personages en acteurs in zaten. Verder was ook was het plot niet altijd even interessant. Met name het 2e gedeelte van het verhaal was vrij traag waardoor ik niet altijd mijn concentratie goed kon vasthouden. Wat na mijn mening ook een min-punt is, is het feit dat dit natuurlijk een prequel is. Daardoor weet je in grote lijnen al wel hoe het verhaal eindigt, waardoor er een bepaalde spanning ontbreekt. Daarmee wil ik wel zeggen, dat het einde ook weer een hoop compenseert.

Verder wil ook nog even aanhalen, dat het einde met Vader, wel écht ontzettend gaaf was. Dat was nou écht goede fan service. Het was eigenlijk nog beter geweest als hij verder helemaal niet in de film of in de marketing van de film zat. Dan was dat moment, nog véél briljanter geweest.

Al met al, een vrij goede Star Wars film. Dat ondanks hij vrij onnodig was, tòch nog best origineel is.

Deze film is de best na de originelen, overtuigend hoe jin erso haar vaders werk moet vernietigen, maar toch ook doorgeven. Die laatste scene waarin darth vader iedereen van de rebels vermoord is sterk. Ook de toespraak van mom mothma is mooi. Zij speelt ook goed tegen saw gerrera die juist paranoïde is en jyn beschermt. Hij weet nix meer. Wat minder is hoe hij zo snel oud kond worden in 15 jaar en in star wars rebels nog topfit lijkt. Ook is het mooi in te zien de diego luna met jones ontsnapt aan de death star. Daar is het duidelijk hoe de maan j3dha wordt verwoest en zij uit de woestijn ontsnappen of die ground battle tussen de troopers en partizanen. Ik vind hoe diego luna andor vervolgwaardig als een criminele rebel speelt. Topfilm! Beste film met diego luna, in elysium was hij ook goed. Mads mikkelsen speelde ook goed die directeur hoe zijn project uit verdoemde mislukking na een vernietiger brengt.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Na wat oudere films van Star Wars te hebben gezien een verademing om een film te zien waarin duidelijk beter geacteerd wordt, goede beeld kwaliteit en realistische actie. Toch kon de film me maar matig boeien. Ik had op momenten moeite om precies te begrijpen waar iedereen mee bezig was (misschien was ik wat te moe). Het eerste deel scoort voor mij hoger, het 2e deel was een grote aaneenschakeling van te lang uitgesponnen actie met zeer weinig verhaal. Ik miste ook de humor die voor mij bij Star Wars hoort. Nee, voor mij een minder geslaagde film uit de Star Wars reeks. Okay, maar niet meer dan dat. 3 sterren.

avatar van Fisico

Fisico

Voor mij staat deze misschien wat oneerbiedig bekend als episode 3,5 - kwestie van de chronologie wat op een rijtje te houden. De episode tussen de oude reeks en de nieuwe reeks. De film waarbij de Death Star wordt gebouwd en prinses Leia wordt gevangen genomen (aanvang The new hope). De nieuwe franchise heeft nooit dezelfde magische uitwerking bij me gehad als de oude films, hoewel ik de ontwikkeling van Anakin in episode 2 en 3 best intrigerend en goed vond.

Prima in beeld gebracht en de actiescènes zijn geweldig, net als de soundtrack. Ik kan me echter voorstellen als je er niet zo in thuis bent, dat het erg complex en verwarrend overkomt. Erg toegankelijk is deze niet echt en al helemaal niet als afzonderlijke film. Background is een absolute must hoewel we te maken hebben met geheel nieuwe (en vooral veel) personages. Ik zou niet zeggen dat de film saai is, maar hij mist in ieder geval overzicht. Een beetje een ziel ook. Dat doet echter geen afbreuk aan enkele geweldige scènes met Darth Vader.

avatar van Decec

Decec

Uitstekende Actie/Avontuur/SF film....

Prachtig 3D HD kwaliteit film...

Uitstekend achtersgrond muziek/geluid....

Uitstekend acteerwerk....

Leuk gemaakt SF film...

Moeite waard...

Top, heerlijk genoten....

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfje erbij na herziening. Regisseur Gareth Edwards weet zich best raad met de visuele vormgeving en levert zeker tegen het einde aan uitstekend spektakel. Het acteerwerk is bovendien prima (ondanks de saaie en clichématige vormgeving van de personages) en het tempo ligt hoog genoeg om verveling tegen te gaan. Dat blijkt broodnodig, want de speelduur wordt verbazingwekkend genoeg uitgerekt tot 134 minuten. Wat mij betreft te lang voor het beperkte verhaal dat deze film te vertellen heeft, maar gelukkig gaat er een groot gedeelte op aan degelijk vormgegeven actiescenes en grootschalige sciencefictiondecors.

avatar van teigertje

teigertje

• 2080 stemmen

Na deze Star Wars film, opnieuw weer gezien te hebben.
Is deze film, echt een film van kwaliteit.
Met een hele goede acterende cast, met meerdere beroemde spelers.
Ook de Robot K2SO die mede de show steelt.
Een echte waardevolle aanvulling in dit team van rebellen.
Deze film is echt prachtig gemaakt, waarbij soms wat miniatuur zichtbaar is, maar niet hinderlijk.
Het verhaal is mooi en de film muziek is heel mooi.
En met veel aktie en spektakel en mooie special effecten.

Wat ik erg jammer vind, alle helden het niet overleven, dat is een enorm minpunt voor mij voor deze film.
Daarvoor verliest deze voor mij een ster in waardering.

Maar deze film in de Star Wars saga is zeker geslaagd en een hele goede film.
Van genoten weer.

avatar van JessicaD

JessicaD

Star Wars

Ik heb niks met Star Wars, maar toch was ik wel benieuwd naar Rogue One: A Star Wars Story. Dit heeft denk ik vooral te maken met de trailer die ik zag. Dit verhaal leek mij wel interessant én Felicity Jones (The Theory of Everything) en Diego Luna (Dirty Dancing: Havana Nights) speelden een hoofdrol, en Alan Tudyk de rol van een robot. Daarnaast speelt dit verhaal zich af vóór alle andere delen van Star Wars dus dacht ik dat het redelijk te begrijpen zou zijn.

Cliffhanger?

Toch is dat laatste niet waar. Geheel onwetend kun je er niet ingaan, want er wordt wel naar dingen gerefereerd waar ik niet bekend mee ben. Ook zijn er vast heel veel easter eggs ingestopt voor de echte fans, die ik niet heb gezien of misschien zelfs niet eens snapte. Voor mij eindigde de film ook met een soort van cliffhanger. Want waar mijn mannelijke vrienden allen weten dat dit het begin is van iets dat verder gaat in die eerdere delen die gemaakt zijn, denk ik nu: hoe gaat het verder? Dus eigenlijk moet ik nu alsnog aan die hele Star Wars franchise beginnen, haha.

Humor

Recent heb ik ook Star Wars: The Force Awakens gezien, en die vind ik eigenlijk beter dan Rogue One: A Star Wars Story. Wat mij ook al opviel bij die eerder genoemde film is ook hier het geval; er wordt soms geprobeerd humor in een scène te brengen waar het niet past of gewoonweg niet lukt. En dan vraag ik mij af: waarom moet er perse humor in deze scène? Op andere momenten werkt het juist weer prima.

Slecht acteerwerk

Maar waar ik vooral problemen mee had waren de acteurs. Ik vond ze in deze film gewoon niet goed en geloofwaardig overkomen. Zeker Diego Luna niet; hij leek teveel op een watje om een geloofwaardige rebel te zijn. Mijn favoriete personage, en tevens het enige personage dat mij enigszins wist te beroeren, is een robot, dus dan gaat ergens iets mis. Toch heb ik wel genoten van Rogue One: A Star Wars Story. Het verhaal is wel spannend, en het is mooi in beeld gebracht.

Conclusie

De echte Star Wars fans zullen vast niet blij zijn met mijn oordeel, maar Rogue One: A Star Wars Story wist mij niet helemaal blij te maken. Dit lag vooral aan het acteerwerk dat ik eigenlijk gewoon echt slecht vond. Het verhaal was interessant en spannend, maar het enige personage dat mij wist te bekoren was K-2SO, welke leuk en grappig uit de hoek kwam. De enige humor dat werkte kwam voornamelijk bij deze robot vandaan, maar helaas werkten de grappen met andere personages lang niet altijd zo goed.

avatar van sportfan27

sportfan27

Heerlijke prequel voor de echte fan.

Leuk verhaal, goede cast, geweldig tempo met toch enige diepgang en bovenal visueel een genot om van te smullen.

Echt een dikke aanwinst voor de gehele serie.

4****

avatar van mrklm

mrklm

Vier schrijvers zijn verantwoordelijk voor een spin-off van de Star Wars-franchise zonder originele ideeën met een cast die uitblinkt in diversiteit, maar waarbij het zoeken is naar goed acteerwerk. Het routinematige verhaal betreft de ontwikkeling van de Death Star die de strijd tussen de Federatie en de Rebellen moet beslissen. De rebellen ontdekken echter dat wetenschapper Galen Erso [Mads Mikkelsen] bewust een zwakke plek heeft ingebouwd en roepen de hulp van Galens dochter Jyn [Felicity Jones] in om haar mentor Saw Gerrera [Forest Whitaker] op te sporen en met hem de blauwdrukken van The Death Star in bezit te krijgen. Een luie poging om de franchise levend te houden, maar zonder toezicht van George Lucas blijkt dat een kansloze missie.

avatar van Beun de Haas BV

Beun de Haas BV

In Rogue One wordt niemand van de good guys gespaard, wat Star Wars tien jaar geleden voor mij naar nieuwe hoogtes bracht. Helaas ben ik door het ijzersterke Andor inmiddels een beetje verpest. Bij herzien is Rogue One namelijk wat matter dan in mijn herinnering. Prima spin-off van de hoofdfilms, maar de serie is beter.

3,5 * Rebelse backstory

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Een prima prequel die op een slimme manier aansluit op het begin van Episode IV: a new hope, maar voor mij heeft hij niet helemaal meer de glans van de eerste kijkbeurt. Felicity Jones maakt haar status als heldin die de plot moet "voortduwen" soms wèl maar soms ook níét waar (haar peptalks zijn niet altijd even sterk), en Diego Luna overtuigt mij met zijn babyface geen moment als koelbloedige actieheld. Riz Ahmed is daarentegen zeer geloofwaardig als Bodhi Rook, Ben Mendelsohn is een lekkere schurk en K-2SO is een redelijke C-3PO, maar Chirrut en Baze doen dan weer een beetje geforceerd aan als super-samoerai-commando's, dus al met al is de cast een beetje een mixed bag. (Over Mads Mikkelsen natuurlijk geen kwaad woord.) Met de actie is gelukkig niets mis (inclusief een spectaculaire botsing van enorme ruimteschepen), en de set waar Krennic met Darth Vader praat is indrukwekkend, dus uiteindelijk scoort Rogue One nog ruimschoots een voldoende, maar op de een of andere manier heeft deze spin-off niet meer de impact van de eerste keer dat ik hem zag. Misschien verlang ik teveel terug naar Daisy Ridley (alles in het nette natuurlijk).