menu

Rogue One (2016)

Alternatieve titel: Rogue One: A Star Wars Story

mijn stem
3,50 (1512)
1512 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
133 minuten

geregisseerd door Gareth Edwards
met Felicity Jones, Diego Luna en Donnie Yen

De film speelt zich af voor Episode IV - A New Hope. Galen Erso is een gewaardeerde wetenschapper van het net opgerichte Galactische Keizerrijk. Zijn genialiteit was van cruciaal belang voor de technologische ontwikkeling van de Ster des Doods. Hoewel hij tegenstander van het Keizerrijk is, ziet hij geen andere mogelijkheid dan medewerking te verlenen. Hij ziet toch kans om de plannen van het Keizerrijk te saboteren en zijn acties kenbaar te maken aan het verzet. Hierop probeert een eigenzinnige groep rebellen een wanhopige missie uit te voeren. Die wil de plannen voor Ster des Doods stelen, voordat deze kan worden gebruikt om de heerschappij van de keizer af te dwingen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=WGUR1K3n0S0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van vranque
2,0
Visueel al nauwelijks meer te volgen en de rest was ook niet bijster interessant.
2*

Lewis-06
weer het standaard verhaaltje van de death star en het vernietigen ervan. in welke tijdlijn speelt deze film ? voor deel 1 ?

avatar van horizons
5,0
Lewis-06 schreef:
weer het standaard verhaaltje van de death star en het vernietigen ervan. in welke tijdlijn speelt deze film ? voor deel 1 ?

Deze speelt zich vlak voor deel IV uit 1977 af, Star Wars A New Hope.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Lewis-06 schreef:
weer het standaard verhaaltje van de death star en het vernietigen ervan. in welke tijdlijn speelt deze film ? voor deel 1 ?


Als je de film af hebt gekeken en je kent de oude delen, dan zou je moeten weten waar deze in de tijdlijn staat....het einde sluit er nota bene op aan.

avatar van Vinokourov
3,5
Wel een lekkere hapsnap-film zo tussendoor. Oke, het is natuurlijk Star Wars, maar ik miste een klein beetje de epicness van Star Wars VII bijvoorbeeld. Het verhaal is erg voorspelbaar, Felicity Jones niet heel boeiend, maar vooruit, de actie op het eind zag er wel hip uit.

avatar van rondh
4,0
Lekker filmpje hoor. Ik vind Star Wars serie leuk om naar te kijken. Dit is dan een soort van deel 3.5. Een aflevering om deel 3 en 4 aan mekaar te lijmen zeg maar. Het einde van dit deel eindigt precies waar deel 4 begint, wat ik dit dan ook sterk vind van dit deel. Leuk verzonnen dit verhaal. 4*

2,0
Om een of andere reden is voor mij de chemie weggevallen. Dat had ik al met the Force Awakens, maar het was in deze film niet anders. Grafisch subliem, absoluut. Maar verhaaltechnisch niet bijzonder. Ik had eigenlijk doorlopend het gevoel dat ze leentjebuur hebben uit de eerdere films. Zelfde verhaallijnen, zelfde karakters, zelfde opbouw, zelfde cameratechnieken.....nee, het was het allemaal net niet. 2*

avatar van GrobbekuikenXL
2,5
Het ziet er prima uit, genoeg actie inderdaad maar ook wel erg saai. Weer hetzelfde verhaal maar dan met andere personages. Leuk om een keer gezien te hebben ! 2,5 voor een paar minuten Darth Vader. De overige 130 minuten hoef ik niet meer meer te zien.

avatar van AmazingPP
4,5
Ik vond dit een heerlijke film om naar te kijken! Echt een Star Wars film!! Ik heb hem gekeken in 3D vanaf Blu Ray op mijn nieuwe 4K Ultra HD televisie! Wat een feest! Ik heb er van genoten. Van mijn part mogen ze meer van dit soort films maken. Heerlijk Hollywood vermaak! 4,5 *

2,5
Twijfel tussen 2,5 en 3 sterren. Eerste helft was okay, maar het werd steeds minder interessant.

avatar van thoyouknow1980
4,5
Fenomenaal
Een fantastisch,onderhoudend en leuk deel van de Star Wars saga.
De heldendaad op het einde bezorgd me zelfs nu nog een brok in mijn keel.
En het is een heerlijk gegeven dat als ik de saga wil bekijken,dit deel er nu voor altijd bijhoort

avatar van Ataloona
2,5
Zit een beetje in dubio. Het laatste uur was heerlijk met toffe actie, goede special effects en natuurlijk Vader in een epische manhunt. De pakweg 73 minuten daarvoor vond ik gewoon helemaal niks. Het acteerwerk was nogal mat en nergens bijzonder, en buiten een leuke actiescene zo nu en dan erg clichématig. Zowat elke dialoog vond ik bijzonder 'cringeworthy' (heb even geen beter woord in onze taal beschikbaar) en dat kun je moeilijk wegcijferen. Ik lees het hier wel vaker, de plotholes worden wel heel makkelijk opgevuld. Even een paar die mij stoorden. Ongetwijfeld mis ik er een paar;

Ik kan er nog wel inkomen dat het rebellenleger in actie komt op het einde om Rogue One te helpen, daar dat de positie en reputatie van de rebellen onherroepelijk zou beschadigen, maar waarom zou dat groepje überhaupt luisteren naar Jyns - een kruimelcrimineeltje - smeekbedes? Waarom zou Diego Luna na slechts een paar woorden uit te wisselen met Jyn, direct als personage volledig omslaan, op het goede pad belanden en directe bevelen van het leger waar hij voor leeft negeren om met een klein groepje een planeet binnen te vallen? Werkelijk? Wat was het hele nut van Forrest Whittaker, behalve om weer een 'apart' personage binnen Star Wars uit te lichten? Waarom werkte die Galen Erso toch mee met het Keizerrijk? Was zijn vrouw nog in leven? Of was het gewoon een bangerikje?

Doorgaans kan ik prima mijn verstand op 0 zetten tijdens een leuke actieflick, maar iets dat met Star Wars te maken heeft mag strenger beoordeeld worden. Dan kan het laatste gedeelte nog zo leuk zijn (en buiten het Death Star gebeuren best origineel), met daarvoor het grootste gedeelte van de film dat mij geen reet heeft geboeid achter de kiezen, kan ik niet meer dan 2,5* kwijt.

avatar van otherfool
2,5
Alsof er al niet genoeg Star Wars films zijn, krijgen we nu (vast ook weer een eindeloze reeks) spin-offs en aanvullingen op het verhaal: vast spek voor de bek voor de liefhebber, maar ik zit er niet zo op te wachten eigenlijk. Toch maar gekeken en Rogue One is letterlijk een aardig tussendoortje: er zijn de vaste elementen van empire, rebellion, the force en de death star en, in cameootjes, wat bekende figuren uit de 'echte' films.

Het is allemaal, buiten het érg warrige eerste half uur, niet eens zo slecht gemaakt en Jones heeft een zekere starpower, maar de film brengt niets nieuws onder de zon en voelt als precies datgene wat het is: onderdeel van een (tv)serie. En ik kijk uit principe geen series, omdat afleveringen al snel op elkaar gaan lijken en het einde (bij succes) nooit en te nimmer in zicht komt.

0,5
tjonge tjonge wat een slechte film zeg een schande voor de saga. visueel mooi maar dat is tegenwoordig met een gemiddelde b film ook al oke met die cgi techniek ,maar wat een slechte cast ,dialogen en verhaal zeg.
ik kon mijn ogen nauwelijks open houden en heb niet eens het voorspelbare eind afgewacht, nee geen aanrader

3,0
Over Rogue One had ik gemengde gevoelens. Oké, het is een Star Wars film die ons kan boeien van het begin tot het einde: dus daar krijgt Rogue One al minstens een 2/5 voor.
MAAR als je weet hoe diepgaand de (oorspronkelijke) Star Wars trilogie is, en ook de Prequeltrilogie en Sequeltrilogie poogden te zijn, dan valt Rogue One toch zwaar te kort. Het valt gewoon op dat dit een tussendoortje is, om meer cash te innen en fans tevreden te houden tot we allemaal kunnen gaan kijken naar het vervolg op de avonturen van Rey en Kylo Ren.

Oh en nog iets:
Iedereen sterft! Omdat de film ook gewoon als tussendoortje dient... Valt wel te hard op eigenlijk

3,0
Goede film in de Star Wars serie. Niet super maar ook niet over the top.

avatar van Pecore
2,0
Nah, doe mij maar TFA. Het Star Wars universum gedijt toch beter bij een wat luchtigere aanpak. De verschillende wezentjes, gadgets en piepjes kunnen voor een groot deel zo bedacht zijn in een programma van Jochem van Gelder, no offense. Deze film neemt zichzelf in mijn optiek iets te serieus.

avatar van Joeri_000
3,5
Gister herzien. Sfeertje is behoorlijk grimmig, bevalt me wel. Een leuk en divers groepje rebels, helaas wat weinig tijd in een film om ze ''echt'' aan ons voor te stellen.. Grote variatie in soorten troopers en weer genoeg leuke species die voorbij komen .. Er wordt veel opgeofferd voor het grotere doel.

De concepten zijn aardig maar je weet natuurlijk wel waar het in uitmondt uiteraard als je alle voorgaande films hebt gezien..

Ik zou zelf dan interesse hebben in een personage als general Grievous, en zijn leven als Qymaen jai Sheelal en de Huk War periode waarin hij geboren is, en het Kaleesh volk

avatar van Alathir
2,0
Star Wars is zo een saga dat ik nog nooit in zijn geheel heb gezien. Straf zul je zeggen, maar ik heb er eigenlijk nooit de behoefte voor gehad. Als ik ze kijk is het volgens mij eerder om ze eens gezien te hebben want ik heb al wel eens 2 of 3 films in zijn geheel gezien maar dat was telkens bij een vriend thuis en nadien had ik nooit echt de zin gehad om verder te kijken.

Nu dacht ik eens te beginnen bij de standalone film Rogue One aangezien toch iedereen doodgaat. Het geeft misschien een fout beeld van de rest van de SW-saga want ik vond deze film niet bijzonder eigenlijk. Het begint nochtans degelijk met een leuke introductie van Jyn en haar familie. Gewoon door deze scène van 7 minuten wordt het personage Jyn het enige waarmee je iets mee kan. Al de andere personages zijn vlak en hebben geen backstory. Nochtans steunt een film waarin zoals hier zowat iedereen doodgaat op de band met de personages. Nu raakt het me voor geen meter en dat is de grootste zwakte van de film.

Voor de rest was het verhaal vrij goed te volgen voor een leek als ik maar hoogstaand was het zeker niet. Felicity Jones is zowat het lichtpuntje in de film en misschien ook Yip Man, Donnie Yen. Wel speciaal om wat martial arts te zien in een sciencefiction.

avatar van qwatje
3,0
Star Wars films moeten het na het 1e epische verhaal Star Wars IV uit 1977 voor een groot deel hebben van de herkenbaarheid van de hoofdrolspelers. Lukte Skywalker, Han Solo, Chewbacca, Prinses Leia, Darth Vader en natuurlijk C3PO en R2D2. Die laatste 2 ontmoeten elkaar in die 1e film Star Wars uit 1977. Rogue One mist vooral die Vaste karakters, toegegeven, Darth Vader heeft een kleine rol. De regisseur heeft dat gemis willen opvangen, dat Prinses Leia opdraaft in de film is inderdaad een mooie brug naar het verhaal uit 1977. Maar de geforceerde poging om op het eind die link nog nadrukkelijker te leggen met de beide bots (R2 & C3po) voelt uitermate geforceerd en onjuist aan.
Dat gezegd hebbende, veel losse karakters uit de epische serie maakten indruk en waren een versterking van de Saga, ik denk dan met name aan Jabba de Hutt, de Ewoks, the Emperor. In deze Episode mistte ik die volledig. Geen belangrijke bij-figuren die de Saga aanvullen. Zoals iemand eerder 'zonder spoiler alert' schreef iedereen die een rol van betekenis in deze episode speelt gaat dood. Hoe plaats ik deze Star Wars in de reeks? Als Sci-Fi fan en zeker als Star Wars fan van het eerste uur. Ik heb mij vermaakt bij deze Rogue One, maar ik heb nergens het gevoel gehad dat ik in de Star Wars Saga gezogen werd. Veel mooie special effects (film gezien van een 4k blu-ray op een 55" 4k scherm) en soms een oh ja als er een verwijzing naar de Jedi's kwam bijvoorbeeld, maar verder eigenlijk niets.
Al met al, Rogue One is geen slechte film, maar het ontbeert de film om net zo legendarisch te worden als een aantal van zijn voorgangers. 3*

Zwolle84
Na alle 8 Star Wars te hebben herzien vind ik dit toch de beste. Erg fijn, die iets duisterder sfeer. Felicity Jones is bovendien de beste en mooiste hoofdrolspeler uit de serie. Het voelt ook minder fragmentarisch aan dan enkele andere delen en met name de strandscènes zien er ontzettend mooi uit. Bovenal is dit echter in tegenstelling tot TFA weer echt een film in plaats van een wat geforceerde crowd pleaser.

De dikke 8 blijft staan.

avatar van Arri
2,0
Voor een tweede keer gezien. Man, wat een slecht script, regie en acteerwerk. Wat leuke actie, daarvoor 2 sterren. Maar verder Star Wars onwaardig.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Gescheld verwijderd.

avatar van Antonev
3,0
Kan iemand uitleggen hoe we deze film moeten zien ten opzichte van de SW reeks? Is dit een officiële SW film?

avatar van 3 2 1 cut
Officieel en zie het als de voorbereidende film/periode op Star Wars (1977) (welke ik zelfs nog toen in de bioscoop heb gezien ) maar in het Star Wars Continuüm is natuurlijk alles (nog) mogelijk.

avatar van horizons
5,0
Antonev schreef:
Kan iemand uitleggen hoe we deze film moeten zien ten opzichte van de SW reeks? Is dit een officiële SW film?

Ja, is een officiële Star Wars film.

Je kunt dit deel als deel 3,9 beschouwen aangezien het zich in de chronologische Star Wars volgorde vlak voor deel IV (A New Hope uit 1977) afspeelt.

De herkijk beviel uitermate goed moet ik zeggen. Fijn tempo, goede effecten, leuke cast en een geweldige gevecht (met ruimteschepen).
Heerlijk.

avatar van cantforgetyou
3,0
Ik ken niet alle ins en outs van de Star Wars films. Ik heb ze wel allemaal gezien en kan genieten van alle special effects en de gekke aliens die er in verwerkt zijn. Dit deel is voor mij een aardig tussendoortje. Het heeft niet de charme van de overige reeksen, in mijn beleving. Het verhaal is soms erg onduidelijk, maar dat ligt denk ik meer aan mijn weinige input om het te begrijpen. Het kijkt wel lekker weg. Zeker 3 sterren waar, maar voor mij niet meer dan dat. Ik vond de hoofdrol spelers niet echt boeiend.

avatar van Baggerman
3,0
Weer veel van hetzelfde, maar in ieder geval een stuk beter dan de twee voorlaatste vehikels uit de serie. Ik vond dit nog best vermakelijk, maar de rek is er wel uit en ik vraag me af hoe lang zels de die-hardfans dit nog leuk blijven vinden. Het blijft toch iedere keer weer een soort commandogroepje dat - against all odds- iets moet vernietigen, verzenden, uitschakelen et cetera. Ik hoop toch dat men op één of andere manier binnenkort met wat originelers op de proppen kan komen.

avatar van 3 2 1 cut
Baggerman schreef:
de rek is er wel uit Het blijft toch iedere keer weer een soort commandogroepje dat - against all odds- iets moet vernietigen, verzenden, uitschakelen et cetera. .


Hoe hadden ze dan anders The Death Star moeten uitschakelen ? Een vriendelijk verzoekje aan Darth Vader ?

avatar van danuz
Herkijk op klein scherm bevestigd wat ik de eerste keer ook voelde: dit is een wat overbodig deel in de saga. Het mist écht iconische karakters en scenes, kent - vooral in het begin - teveel settings en lost de "belofte" dat hij een pak grimmiger zou zijn dan de main franchise helemaal niet in. Natuurlijk prikkelt Edwards ergens het geekhart wel met zijn exotische werelden en wordt het geheel smooth gepresenteerd. Maar ik vind dit flink onderdoen voor The Force Awakens.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:31 uur

geplaatst: vandaag om 10:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.