Genre: Biografie / Drama
Gesproken taal: Deens en Engels
Releasedatum: 24 april 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Into the Wild
"Into the heart. Into the soul."
Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.
Christopher McCandless / Alexander Supertramp
Billie McCandless
Walt McCandless
Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)
Rainey
Jan Burres
Wayne Westerberg
Tracy Tatro
Ronald "Ron" Franz
Mads
lis001
Prachtige film! Op het begin wist ik niet wat ik ervan moest vinden, maar in de loop van de film was ik aan de buis gekluisterd. En heb op het eind dan ook een traan gelaten.
amanda3785
Mijn favoriete film allertijden!
Ik kende het verhaal al, had het boek ook al gelezen en op een paar kleine dingen die ze eigenlijk wel hadden moet laten zien in de film, vind ik het een heerlijke film om naar te kijken.
Het verhaal is al heel mooi, het landschap nog mooier en het acteerwerk is ontzettend goed van Emile Hirsch.
RagnaToad
Ik snap niet waarom iedereen zo lyrisch over deze film is. Het is een aardige roadmovie, met wat leuke plaatjes van de natuur, maar ik heb me dood geergerd aan de maatschappijkritiek, die behoorlijk puberaal en over the top is.
Ik vind dat je de protagonist misschien wel naïef kan vinden, maar zo overdreven is zijn 'visie' niet echt, hoor.
De maatschappijkritiek is dan ook niet persé een visie van de filmmaker(Penn), maar meer een visie van Chris McCandless. Deze film is gebasseerd op zijn leven, ik vind het totaal niet storend, als de filmmaker je nou een moraal aan probeerde te naaien ok, maar dit is veel meer dan dat.
Het blijft verder een visueel adembenemde film, echt fantastische beelden van de natuur krijg je te zien.
Dit in combinatie met de sterk acterende Hersch zorgt ervoor dat je helemaal meegetrokken wordt in zijn avontuur richting Alaska.
Onderweg ontmoet hij een heleboel mensen, die stuk voor stuk invloed hebben op zijn leven. Die rollen worden sterk vertolkt door Vince Vaughn, Kristen Stewart, Hal Holbrook, Brian Dierker en Catherine Keener. Daarnaast vind ik de voice-over van Jena Malone ook prachtig, leuk om haar is te zien in een andere film dan Donnie Darko.
Eigenlijk valt er niet zoveel aan te merken op de film, alles is verzorgt tot in de puntjes. Het acteerwerk, de prachtige beelden, de vreemde, maar passende muziek en het ontroerende einde.
Misschien dat de film iets korter had gekund, maar dat vond ik ook weer geen probleem omdat de film smullen is.
Rebel80
Mijn favoriete film allertijden!
word het niet is tijd om te stemmen dan
simonvinkie
Prachtige roadmovie. Absoluut een van de beste films van de laaste jaren. De film heeft prachtige plaatjes van mooie landschappen maar dat is echt niet het enige goeie aan deze film. Ik kende het verhaal van Christopher McCandless nog niet maar het heeft me zeer geboeid.
Sean Penn vertelt het verhaal van een jongen die helemaal niets met de moderne maatschappij heeft en naar Alaska wil prachtig. Ook de acteerprestaties zijn geweldige zo zet talentje Emile Hirsch een prachtige rol neer. En ook de bijrollen zijn prima ingevuld zo zet voornamelijk Hal Holbrook een zeer ontroerende rol neer.
Deze film verdient zeker 4 en een halve ster en misschien bij de herziening ga ik mijn ster nog wel verhogen.
Rancid
Wanneer mag dit meesterwerk eigenlijk in de top 250 komen? Als het cijfer zo blijft wordt hij in één keer de top 25 ingeloosd, gaaf!
Als het met de afgelopen twee jaar bioscoop te maken heeft, hoeven we toch niet meer al te lang te wachten lijkt me.
Nog nooit eerder heeft een film zoveel indruk op me gemaakt en me zo beïnvloed als Into the Wild. Hij heeft een soort oerinstinkt, een enorme drang naar vrijheid en vooral natuur in me wakkergemaakt.
De enige reden waarom deze film niet nog hoger in m'n top-10 staat, is de naar mijn mening te dramatische, typisch amerikaanse vertelwijze van de zus van Chris. Ik kan me altijd een beetje ergeren aan zulke stemmetjes. Dat begon echter pas toen ik 'm voor de derde keer zag.
Rebel80
Ja, ik snap ook niet echt hoe die top 250 werkt want de film heeft meer dan genoeg stemmen
horned_reaper
Een film komt pas in de Top250 minimaal 2 jaar na de release datum in de Bioscoop in NL.
En volgens mij kwam deze film pas in April 2008 in de NL bioscopen.
Dus zullen we nog tot April moeten wachten !
Klopt als een dubbeldekker bus! Vind het wel een goede regel van MovieMeter, zo krijgt een hype ook kans om te bezinken, voordat ie al ergens bovenin de toplijsten staat. In dit geval maakt het weinig uit
p.s. dacht eerst dat er Horny Raper stond
Zou niet best zijn hehe.
Minotaures
p.s. dacht eerst dat er Horny Raper stond
Zou niet best zijn hehe.
Creatief leuke naam, nonetheless.
horned_reaper
Creatief leuke naam, nonetheless.
Iets met, "waar het hart van vol is loopt....
"
Angelolel
Geweldige film! Ik heb zeer genoten van de mooie beelden, maar ook van het sterke verhaal en het erg goede acteerwerk. Hoort denk ik thuis in mijn persoonlijke top 10.
Muziek van Pearl Jam erg goed. De voice over was ook niet mis. Ik heb genoten!!
Overigens las ik net het artikel op Wikipedia. Grappig dat Chris, zonder dat hij het wist, 6 mile verderop de Teklanika kon oversteken met een kabelbaan. Hierdoor had hij dus geen last gehad van het gesmolten water.
JasonBourne
Zojuist de film gezien, was toch zeer onder de indruk. Goede afwisseling tussen het leven in Alaska en de weg ernaartoe middels flashbacks zorgt ervoor dat de film nimmer saai wordt. De beelden van het ruige Alaska en de passende muziek maken het wonderschoon.
Hal Holbrook zet als krasse knar nog een zeer goede bijrol neer. Ook Vince Vaughn heeft nog een aardig bijrolletje.
Ook de filosofische overdenkingen over de wereldse zaken die eigenlijk soms niet belangrijk zijn, geven toch iets extra's mee dan een pure roadmovie. Ik was zeer geboeid ***** dus!
Harmonijak
Een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. Zowel in de plaatjes, het verhaal en de boodschap. Wordt er dan haast depressief van hoe ik mijn leven dan leidt in vergelijking tot wat het kan zijn
DieGo
Mja, mooie film. Mooi verhaal, mooi geschoten, goed acteerwerk en ook de voice over was prima. Wat ontzettend jammer dat de personages alleen zo oninteressant waren.
Christopher McCandless moet een ongelooflijk boeiende kerel zijn geweest maar het komt niet helemaal naar voren in de film. Emile Hirsch doet zijn best maar verder dan een paar quotes van schrijvers komt ie niet. Het enige dat we echt van hem te weten komen is dat hij faliekant tegen de materialistische samenleving was en dat hij niet zo kapot was van zijn familie op zijn zus na (alhoewel hij haar geen enkel teken van leven gunt).
Ook de mensen die Supertramp onderweg tegenkomt hebben niet bijster veel te vertellen, op wellicht Wayne na. Vooral van het hippie stel had je iets kunnen verwachten zeker nadat er een verloren zoon ter sprake komt maar helaas blijft het bij wat koetjes en kalfjes.
Als het nou een half uur minder lang had geduurd was het misschien niet zo erg geweest maar nu werd het bij tijd en wijlen een beetje langdradig. Toch heb ik me over het algemeen prima vermaakt met de fantastische beelden, goeie soundtrack en het bijzondere verhaal van Christopher McCandless.
Roel Bogers
Misschien zijn de personages op zich niet zo heel interessant, maar het gaat ook meer over de relaties tússen de verschillende personages die Supertramp tijdens zijn reis aandoet, die vind ik persoonlijk uiterst interessant.
En daar gaat deze film in principe om. De conlusie van Supertramp levensles op het laatst spreekt boekdelen: "Happiness is only real when shared. "
" Happiness only real when shared "
Idd, die zin raakte me het allermeest.
horned_reaper
" Happiness only real when shared "
Idd, die zin raakte me het allermeest.
"If we admit, that human life can be ruled by reason. All the possibility of life is destroyed."
Grover
Mooi gefilmd, goed geacteerd. Extra dimensie natuurlijk door het hoge waargebeurdgehalte. Muziek past er naadloos bij. Boek ga ik zeker nog lezen. Een van de indrukwekkende films die ik de laatste tijd heb gezien.....maar zoveel films kijk ik dan ook weer niet.
Nakkie13
Inderdaad indrukwekkend.
Heb hem nu al 3 keer gezien.
Elke keer als ik hem gezien heb, heb ik zin om alle teringzooi achter me te laten en gewoon de veluwe of zo in te trekken. Alaska gaat me net te ver, wil wel ergens rustig kunnen schijten.
En triest. Ook heel triest die film.
Justinw
Veluwe woon ik vlakbij maar dat is te klein om je echt af te zonderen. zou ik eerder de Ardennen kiezen.
Blarown
redelijke film maar het einde vond ik zeer zwak...
Madecineman (moderator films)
Best mooi de Veluwe maar meer als een groot park is het niet natuurlijk. Echte natuur bestaat sowieso niet in Nederland daarvoor is het hier te druk.
Snap die gast uit de film wel een beetje maar hij is erg naïef (gezien zijn belabberde voorbereiding die nog net voldoende was voor een paar dagen kamperen op de Veluwe), heeft ook totaal geen idee waar hij aan begint en maakt een zware onderschatting van de echte wilde natuur.
redelijke film maar het einde vond ik zeer zwak...
Hoezo? Ik vond het eigenlijk een perfect emotioneel moment, had je graag een Hollywood Happy End gezien?
Justinw
Ik vond het einde ook heel sterk toen hij opschreef "Happiness Only Real When Shared" vond ik echt prachtig
Lees de reactie van mij en Roel Bogers daarboven (13januari) even
. Helemaal eens.
Wel een gemiste kans in deze film is dat ze de band "SUPERTRAMP" met het nummer "Dreamer" niet als titelsong hebben gebruikt
Nakkie13
Inderdaad, en dat vat de sfeer van de hele film samen.
Hij probeert zich af te zonderen van alle materiele, oppervlakkige mensen en komt er uiteindelijk achter ( door de relaties die hij onderweg opbouwt ) dat relaties met mensen juist een van de belangrijkste dingen zijn.
En fok it, de veluwe kun je echt wel beren jagen en verhongern hoor'.
Roel Bogers
Hahah, inderdaad. Je kunt het allebei, en je zult het ook allebei doen.
Zodra je in de Veluwe op beren gaat jagen zál je verhongeren

Vijf roadmovies waardoor je meteen een auto wilt huren en erop uit wilt gaan

Vliegverbod: vijf goede films over verre reizen

Intouchables
Komedie / Drama, 2011