• 9.380.192 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Into the Wild

"Into the heart. Into the soul."

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

Christopher McCandless / Alexander Supertramp

Billie McCandless

Walt McCandless

Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)

Wayne Westerberg

Ronald "Ron" Franz

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Yep, dit is het soort film waarvoor je de lichten moet dimmen, je comfortabel in de zetel nestelen en zet aub je GSM en PC af zodat je niet kan onderbroken worden door SMS of chatberichtjes. Hoe je een film als deze 1* kan geven vindt ik zoals velen hier onbegrijpelijk.

avatar van Justinw

Justinw

Inderdaad want al kan je je niet verplaatsen de beelden zijn al voortreffelijk.

avatar van shargos

shargos

Hele goede film, met prachtige beelden. Jammer als je dit niet goed vind dan snap je het niet. Aanrader.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Snap 'm wel degelijk, vond er alleen geen moer aan.

avatar van clockwork72

clockwork72

BlueJudaskiss schreef:

Snap 'm wel degelijk, vond er alleen geen moer aan.

avatar van Thomass1991

Thomass1991

Goede en indrukwekkende film over het leven van Christopher McCandless.

Mooi gefilmd en goed geacteerd.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Wanneer kom deze nu eindelijk de top 250 binnen. Lijkt me toch zeker al 2 jaar geleden dat deze in de bioscoop gedraaid heeft.

avatar van Theunissen

NotJustAnOpinion schreef:

In 2010.

avatar van King Leon

King Leon

Ik heb hem net voor de derde keer bekeken, en wat blijft dit toch een prachtfilm. Ook Eddie Vedder staat weer een stuk hoger in mijn achting, net als de prachtige Rockies, Cascades en Alaska.

Voelde me weer even in mijn tweede thuis Seattle...

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Moet zeggen dat ik meestentijds redelijk geboeid heb zitten kijken naar dit ietwat overgeromantiseerd verhaal.Als het gegeven je niet boeit lijkt het mij een but film. Er zitten ook aardig wat goofs in in mijn ogen anders zou het een 3,5 geweest zijn

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Maar 2 oscars nominaties . Ik begin die hele oscar circus steeds minder serieus te nemen..

avatar van Minotaures

Minotaures

Heb hem net afgekeken en ik moet zeggen dat ik bijna 2 en een half uur naar een prachtige, geregisseerde film naar heb zitten te kijken.

Zeer goede camerawerk, ongelooflijk mooi beelden van de natuur en het meemaken van een aantal ontmoetingen van aparte groepen die Alex onderweg mee kennismaakt en een 2-jaar durende avontuurreis naar Alaska.

Ook heb ik wat aantal minpunten kunnen oppikken, maar de meeste liggen toch aan sommige zinnen en houdingen die Alex soms toont.

Edite: - Toch nog een toevoeging: het was zeer jammer dat de Alaska-reis van Alex tot een abrupte halt kwam, wat uiteindelijk zijn dood leidde, door de belemmering van een woeste rivier. Zeer jammer, de film mocht van mij desnoods langer duren, alleen om zijn reis verder mee te maken door prachtige groene gebieden.

Na deze af te hebben gekeken, waar mijn mond letterlijk van open ging door de prachtige beelden van de natuur, krijg ik onwijs veel zin om Planet Earth te bekijken.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Minotaures schreef:

Zeker doen !!

Dat wordt genieten

avatar van clockwork72

clockwork72

Ik ga deze film deze week opnieuw kijken. de 1e keer dat ik hem zag vond ik er echt niks aan maar ik gun het een herkansing. Beoordeling volgt later.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

clockwork72 schreef:

Wacht dan ook even met je ster geven

avatar van dragonmaster

dragonmaster

de film een tweede kans gegeven. het is een hele, doch indrukwekkende zit. goede soundtrack, had verwacht Just Breathe te horen, maar kon dit niet helemaal achterhalen. goed acteerwerk.

avatar van Marjoleine89

Marjoleine89

Heb hem net gekeken. Erg mooie en indrukwekkende film. Een verdrietig maar mooi einde!

avatar van Baasje

Baasje

Wat een geweldig mooie film met goede muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam)

avatar van Rimko

Rimko

een van de mooiste films die bestaat !*5

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Into The Wild, weer een filosofisch filmpje, in dit geval een aanklacht tegen de systematiek van de maatschappij en de op psychologisch vlak verkeerd in elkaar zittende politici. Daar blijft het niet echt bij, nog veel kritiek op de maatschappij worden prachtig verwoord door het schitterend personage.

Fotografisch een werkelijk genot voor het oog, de locaties en ook de manier waarop deze verfilmd zijn, zijn genietbaar. Maar niet alleen daardoor zorgt Sean Penn ervoor dat je niet verveeld geraakt, ook de toegevoegde voice-overs die aansluitend bij de filosofische invalshoek zijn geslaagd. Verder wordt de kijker nog bekroond door de haast constante muziek. Die is echter zeer mooi, maar eigenlijk een puur ingrediënt om de kijker niet te doen vervelen, zonder enige toegevoegde waarde dus.

Genietbaar filmpje dus, met niet alleen vermaak en entertainment maar ook een filosofische boodschap waarin de maatschappij centraal staat.

avatar van JPTV

JPTV

Wat een slappe film en wat een enorme sukkel, behalve de mooie beelden veel irri om iemand die zo dom is dat het fanta gehalte mijn oren uitkwam. Had zo mooi KUNNEN zijn...

avatar van macromark

macromark

Near_Dark schreef:

Toen ik deze film ging kijken werd het halverwege onderbroken vanwege een vette vingervlek op de dvd

Maargoed het is een fantastische film. Het is een soort genre dat heel snel saai kan worden, maar dat was het geen moment.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Als deze film uit 2007 is mag hij nu toch wel in de Toplijst staan lijkt me ?

avatar van misterwhite

misterwhite

Over een paar dagen zal deze er wel in staan

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Eigenlijk is deze film van april 2008.

avatar van what is truth

what is truth

De film vond ik de eerste helft erg goed, de tweede helft vond ik beduidend minder helaas. Maar het blijft een goede film met hele mooie muziek, lang leve Eddie Vedder.

SOCIETY, u are a crazy breed, i hope u are not lonely without me. Past heel goed in de film.

avatar van stef89

stef89

horned_reaper schreef:

Als deze film uit 2007 is mag hij nu toch wel in de Toplijst staan lijkt me ?

Hij staat al eerste in de toplijst van 2007 hoor

avatar van mcvelden

mcvelden

Prachtige film. Zet je aan het denken en voor degene die de gedachte al hadden een voortbloeisel. Het is inderdaad niks als je leven al bepaald is door de keuzes van anderen. Deze film brengt (denk ik) in ieder op dat je je niet moet laten leiden door de gemeenschap.

Het leven kan namelijk zoveel meer bieden dan wat anderen al gedaan hebben.

avatar van Denveen

Denveen

Zeer, zeer inspirerend. Een prachtige roadmovie over de volwassenwording van een jongen, geïllustreerd aan de hand van illustere beelden die de schoonheid en variatie in het Amerikaanse landschap tonen. Vooral de opbouw van de film, hoe simpel deze ook aandoet, intrigeerde mij. De climax blijkt zeer realistisch te zijn, terwijl juist dat in de eerste 120 minuten van de film voor mij toch ontbrak. Dit is echter een kleine smet op een verder zo sterke film. Geniaal hoe zoveel maatschappijkritiek, drama en ontwikkeling kan worden weergegeven met zulke mooie beelden. Nogmaals zeer inspirerend en zeker de beste film die ik het afgelopen jaar (2009) gezien heb.

avatar van Q&Q

Q&Q

Ik snap niet waarom iedereen zo lyrisch over deze film is. Het is een aardige roadmovie, met wat leuke plaatjes van de natuur, maar ik heb me dood geergerd aan de maatschappijkritiek, die behoorlijk puberaal en over the top is.