• 9.383.118 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Lol wat een gezeur over aliens, Predator was geen aards wezen en dus een alien, maar NIET "de" Alien uit de welbekende Alien reeks

Dat boeit allemaal totaal niet... dit was gewoon een geweldige film. Ik moet hem weer eens opzoeken, nostalgie blijft boeien.

avatar van finalman

finalman

Predator Clip

Bekijk de still eens goed van 1min18 tot 1min20.

Rarara, wie staat er daar links? (het is wel een beetje wazig maar je zal hem wel herkennen)

Blij dat ik ben dat ze deze (oerlelijke) predator niet gebruikt hebben

Minotaures

Iemand zei ook op YouTube dat als Van Damme de Predator speelde, zou er geen Bloodsport zijn. Het is in ieder geval mooi dat er een Bloodsport is.

Minotaures schreef:

Onzin. Hij was misschien voor dat rode beest gecast maar niet voor de uiteindelijke predator.

Van Damme kan je helaas niet gebruiken voor een 2 meter 28 lang monster.

avatar van aerts007

aerts007

Het was misschien wel zijn beste rol ever geweest.

''Van Damme The Predator''

En de oscar gaat naar....................

paul83 schreef:

Van Damme kan je helaas niet gebruiken voor een 2 meter 28 lang monster.

Maar mooi dat dat niet gebeurd was. Ik vond de eerste ''Predator'' maar niks. En helemaal niks als Van Damme het gespeeld had.

avatar van wu-tang

wu-tang

zeer goeie mannenfilm , geen zeikende wijven of romances , keiharde aktie , vroeger echt 1 van me toppers !!

heb hem alleen iets tevaak gezien dan gaan bepaalde foutjes je teveel opvallen ,

als ik deze film tien jaar geleden had moeten beoordelen had die een dik punt meer gekregen maar hij blijft leuk !

paul83

Nou Predators gaat geregiseerd worden door Nimrod Antal (Armored, Kontroll en Vacancy) en komt uit de stal van Robert Rodriguez. Productie begint binnen nu en 3 maanden.

Groepje mensen naar hun planeet etc. Oude script waar wat aan gesleuteld is/wordt.

Stan Winston wordt aan de kant geschoven. Beetje jammer.

Karl van H.

Ai, als dat maar niet betekent dat we met 'n leger CGI-predators te maken krijgen...

avatar van Reinbo

paul83 schreef:

Goh, Nimrod Antal! Mijn verwachtingen zakken tot onder die van AVP die ik met een dikke 0,5* heb beoordeeld...... Doodzwijgen en boycotten die hap!

Die naam zegt genoeg.

paul83

Nee, geen CGI predators want dat heeft hij duidelijk gezegd.

Nimrod doet het geloof ik wel aardig en Armored moet ook een redelijk goede film zijn/worden. De man kan sfeer overbrengen en dat is wel belangrijk voor een opvolger als deze. Het moet de Aliens worden van de Alien reeks dus ben benieuwd.

Zet alleen behoorlijk mijn vraagtekens bij Fox. Die lui maken aardig wat films kapot door hun bemoeienis.

avatar van The Oceanic Six

Zonder Arnold is een Predator film toch al niet de moeite. Deel 2 was ook ruk.

What's next? Een Terminator zonder Arnold? Owja, die hebben we nu al...

The Oceanic Six schreef:

Zonder Arnold is een Predator film toch al niet de moeite. Deel 2 was ook ruk.

What's next? Een Terminator zonder Arnold? Owja, die hebben we nu al...

Deel 2 vond ik nog prima. Behoorlijk camp maar zeker goed te doen en een creepy sfeer.

Arnold was zeker wel aanwezig in deel 4. Hij zag er alleen nog nooit zo slecht uit!

avatar van The Oceanic Six

Ik heb T4 in de bios gezien hoor

Predator 2 vond ik vreselijk. Dat hele concept sloeg voor mij niet aan in de stad.

avatar van clockwork72

clockwork72

Predator

Goede film. Je ziet de Predator maar weinig en als ie in beeld komt is ie meestal onzichtbaar. Dat maakt deze film denk ik ook wel heel goed want de spanning weet de hele film vast te houden.

Jammer dat deel 2 stukken minder was maar dit is in mijn ogen een echte klassieker.

4,5

avatar van Reinbo

The Oceanic Six schreef:

Ik heb T4 in de bios gezien hoor

Ik vond het juist een sterk vervolg, met name de openingsscene is geweldig. Moet wel toegeven dat die mening met de jaren gegroeid is. De eerste keer keek ik er ook wat skeptisch tegen aan, maar ik denk dat als het vervolg zich weer in de jungle had afgespeeld ik het veel overbodiger had gevonden.

Karl van H.

Wat een film Niet alleen is Predator een actiespectakel van de bovenste plank, maar daarnaast ook nog een retespannende, meeslepende film die overduidelijk met grote zorgvuldigheid in elkaar is gezet. Zonder meer een van Schwarzeneggers beste.

AddictedToMovies

Op aanraden van wat mede MM-ers heb ik deze gekeken, en hij beviel wel. Erg goede actie en spanning, maar het monster vond ik wat zwak, met al die snufjes enzo.

Spannende, onderhoudende film.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Snufjes?

Het is een alien. Aliens hebben altijd snufjes. Nou ja, bijna altijd.

AddictedToMovies

Tja, ik weet het, daarom is over het algemeen sf niet mijn nummer 1 genre, met wat uitzonderingen. Alien (uit 1979, en vervolgfilms) had toch geen snufjes? Die was toch 100% 'natuurlijk'? Of vergis ik me...

Maar dit was gewoon een goede film.

JacoBaco schreef:

Snufjes?

Het is een alien. Aliens hebben altijd snufjes. Nou ja, bijna altijd.

De aliens in Alien(s) en The Thing niet - om maar eens twee andere toppers te noemen -; dat waren beesten die zich door hun instinct en natuurlijke driften lieten leiden. Ik moet overigens zeggen dat het bij Predator absoluut niet stoort dat de alien een intelligent wezen is dat gebruikt maakt van de technologie die tot zijn beschikking staat; dat hoort nu eenmaal bij zijn manier van jagen.

AddictedToMovies

Nou, daarom vind ik Alien dus een stuk beter. Een heel overtuigend wezen, het valt te vergelijken met insecten, maar dan veel groter en veel gevaarlijker natuurlijk. Dat maakt het bijna realistisch, waardoor de spanning echter is. The Thing heb ik (nog) niet gezien.

AddictedToMovies

Hmm... Deze film heb ik op DVD in een boxsetje met Alien er ook in en een bonusdisc, zal wel ter promotie van AVSP geweest zijn. Maar ik had Alien al op een dubbel DVD. Welke zal ik houden? ik laat het lot besluiten, ze komen allebei op m'n ruiltopic.

avatar van BX-Ela

BX-Ela

Klassieker.

Wat een sfeer in die jungle. Toffe personages en rauwe actie.

Hoop originele scenes.

avatar van MartiN_

MartiN_

Erg spannende film, ik heb deze film 'vroeger' wel 20 keer gezien! Dit is één van de weinige actiefilms waar je echt serieus naar zit te kijken en die je de hele film lang in spanning weet te houden...zeker kijken dus!

avatar van erik1677

erik1677

geweldige film, zelfs het 2e deel is nog fantastisch.

avatar van stripe-

stripe-

dit is de beste van de reeks(als je AvP meetelt) en zal waarschijnlijk niet overtroffen worden. Sowieso omdat het personage predator al te veel is uitgemolken. Toen ik deze film voor t eerst zag was ik overdondert.topperrrrrrrrr......

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Weer één van m'n helden in aktie gezien.

Destijds al tof...en nu weer.

Naast Schwarzenneger zijn Duke, Ventura en Landham

heel tof! Weinig one-liners, maar de dialogen op zich zijn bijna

briljant.

Weet nog dat destijds op Sky-Channel dagelijks reclame

voor de film was in de vorm van een making-off.

Ik heb daar tientallen malen naar gekeken.

Nog steeds krachtig....krachtiger:

4,5 Ster!

FatMike schreef:

Weer één van m'n helden in aktie gezien.

Destijds al tof...en nu weer.

Naast Schwarzenneger zijn Duke, Ventura en Landham

heel tof! Weinig one-liners, maar de dialogen op zich zijn bijna

briljant.

Weet nog dat destijds op Sky-Channel dagelijks reclame

voor de film was in de vorm van een making-off.

Ik heb daar tientallen malen naar gekeken.

Nog steeds krachtig....krachtiger:

4,5 Ster!

Weinig one-liners!? Heb toch nog zitten slapen? De film stikt ervan en was ook de bedoeling volgens de makers.

- Stick around

- You're bleeding! Don't have time to bleed

- Got time to duck?

- Stuck like a Alabama tick

- This stuff........sexual tyrannosaurus

- Knock knock

Om er maar een paar te noemen.