• 9.378.301 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van aerts007

aerts007

LEIDENAAR187 schreef:

Ik vind gewoon de sfeer ook veel beter in deel 1,tergens spannend in dat oerwoud met die predator in de bomen,het lijkt echt alsof je er zelf rondloopt,en wat doe je dan in godsnaam..

In je broek scheiten.

aerts007 schreef:

In je broek scheiten.

Whahaha,echt niet,ik zo gewoon zoals arnie 1 op 1 gaan met de predator whaha

avatar van The Oceanic Six

Reinbo schreef:

Vervolg: L.A. + Gangs + Politie + Predator is ook erg fijn.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Deel 1 is een classic.

Deel 1 is classic ja,deel 2 is vermakelijk maar geen waardig vervolg,maar nog wel 100x beter dan alien vs predator films....

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind deel 2 echt niet minder hoor. Ook leuke onzin.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Deel 1 is een classic.

Nee dat is het niet. Het is een prima vervolg. Hij haalt alleen het niveau van deel 1 gewoon niet. Zoals 'film pegasus' als zei; het verassings element is eraf.

avatar van Minotaures

Minotaures

Predator SE tekoop bij Blokker voor E 4,-. Helaas is de beschrijving en al in het Frans.

avatar van K@i

Minotaures

K@i schreef:

Film = Bad to the Bone !

FLINK Stuk cooler dan de vervolgen

Het is meer een 'vervolg' dan 'vervolgen'.

Als je de AvP reeks niet meetelt, wat absoluut hiermee nix te maken heeft.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Meesterwerk. De predator orgineel ontwerp. De muziek is fantastisch.

De horror en de angst kan je voelen bij de personages

Ik heb hem op Blue Ray

Dikke 5 sterren

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Arnold is natuurlijk de ultieme held die de hele film lang zijn spierballen mag laten rollen, en dat komt deze film zeker ten goede.

Wat blijft dit toch een ongelofelijk vette film, en ik ben ervan overtuigd dat dit mede te danken is aan het werk van Arnold die hier toch wel perfect gecast is, iedere andere acteur had deze film niet zo vet kunnen maken als Arnold.

Wat een held is het toch, zonde dat hij zelf niet meedeed in het vervolg, welke ik ook echt belachelijk slecht vind vergeleken met dit meesterwerkje. Tijdloos en een klassiekertje! Samen met Total Recall Arnolds beste.

avatar van Halcyon

Halcyon

Dit heb ik altijd al een heerlijk filmpje gevonden, vroeger toen ik jong was, maar ook nu nog. Predator is een Arnie-film van het zuiverste water, maar wie de film om die reden decimeert tot hersenloze pulp doet hem toch te kort in mijn ogen. Natuurlijk speelt het actie-element een cruciale rol, maar er zijn zoveel meer facetten die deze film terecht tot (cult)klassieker hebben gebombardeerd.

Om te beginnen is de jungle meesterlijk in beeld gezet. Als kijker heb je echt het gevoel zelf mee rond te lopen in de groene hel en dat bezorgt deze film iets unieks. Verder zijn er de erg leuke personages die stuk voor stuk afvallen, waardoor de paniek in de groep steeds meer de bovenhand gaat halen. Verrassende aanpak vind ik de groepsdynamiek waarbij iedereen aan hetzelfde zeel trekt, in tegenstelling tot vele gelijkaardige films waarbij onderling wantrouwen een grote rol speelt. Ik weet niet of het bewust gedaan is, maar ik vond het een mooie manier om het cliché te omzeilen en bovendien erg geloofwaardig.

En de essentie van de film natuurlijk: de Predator. Een geweldig creatuur. Mooi vormgegeven, onverbiddelijk en met een interessant motief. Jarenlang heb ik geloofd dat Sylvester Stallone de man in het pak was, maar na de extra's op de DVD eens bekeken te hebben weet ik wel beter. Ach, het maakt de film niet minder mythisch. Wat mij betreft een meesterwerk, zowel op het vlak van entertainment als op het vlak van bloedstollende, beklemmende horror.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Halcyon schreef:

Jarenlang heb ik geloofd dat Sylvester Stallone de man in het pak was, .

Ik heb jarenlang gedacht dat het Jean Claude van Damme was. Is zelfs een gerucht geweest dacht ik toendertijd.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja het moest JCVD zijn, maar het was slechtst een gerucht.

Bewijs?

Ja, de Predator is wanneer hij samen met Arnie in beeld is 2 koppen groter.

Terwijl JCVD ook maar 1,70 is ofzo.

En nee het waren vast geen truc opnames.

avatar van Halcyon

Halcyon

Haha, grappig, in de kringen waar ik vertoefde was het gerucht dus dat het om Sly ging .

avatar van Reinbo

Je moet juist heel dun zijn om zo'n pak aan te kunnen, dus geen spierbal figuren. Is ook een van de redenen dat niet Arnold Robocop was maar de slanke Weller.

avatar van finalman

finalman

ja, daarom noemden ze Schwarzenegger de 'michelin man' toen hij de robocop pak aanhad

Arnold Schwarzenegger was briefly considered for the role of RoboCop, but those involved with the film were concerned he would be too bulky in the suit and end up looking like the Michelin Man.

bron: imdb robocop trivia

avatar van MecG

MecG

Kijk op imdb.com. De man in het pak was Kevin Peter Hall, schijnbaar was hij ook de helikopterpiloot.

avatar van finalman

finalman

dat wist ik al eeuwen

avatar van ;)

;)

na lange tijd weer bekeken en het blijft goed.

en het is en blijft een klassieker die iedereen al wel heeft gezien

( zo niet, schaam u ).

Voor de mensen die erop zitten te wachten en geinteresseerd zijn (ik wel):

Vandaag is officieel bevestigd dat Robert Rodriguez zijn verfilming van het script (1990) Predators gaat maken. Uiteraard zonder Dutch.

paul83 schreef:

Voor de mensen die erop zitten te wachten en geinteresseerd zijn (ik wel):

NEEEEEEEEEEEE,ben je serieus?

Goede Rodriguez zie ik wel een mooie film ervan maken!

Kan iemand in het kort vertellen wat het verhaal is van de film ongeveer,want ik ken het script niet..

Zodat ik een idee heb...

NEEEEEEEEEEEE,ben je serieus?

Goede Rodriguez zie ik wel een mooie film ervan maken!

Zodat ik een idee heb...

Het staat op variaty, aintitcool en rottentomatoes.

Bloody Disgusting got the scoop back in January, but it is official now. Robert Rodriguez is doing a film called PREDATORS, which he's calling a reboot to the series.

Originele script was dat Dutch mee wordt genomen naar de planeet. Dat gaat helaas niet op nu.....

paul83 schreef:

Het staat op variaty, aintitcool en rottentomatoes.

Meegenomen naar de planeet,hahaha,klinkt wel erg vaag,heel andere film dan de originele predator,maar zou wel vet kunnen worden,of erg stom...

avatar van Reinbo

Geen idee wat ik daar van moet verwachten. Robert Rodriguez heeft wat aardige films gemaakt, maar meestal is het 'net niet'.... Ik zit ook totaal niet op nog een Predator film te wachten... Kunnen ze niet een nieuw monster verzinnen?

LEIDENAAR187 schreef:

Het is nog wel even afwachten aangezien hij nog aardig wat projecten heeft liggen (en die "confirmed" zijn); Machete, Red Sonja, Sin City 2, Barbarella, The Jetsons en Madman.

Reinbo schreef:

From Dusk Till Dawn, Sin City, Desperado en Planet Terror vind ik meer dan goede films. Ik zit er wel op te wachten maar niet op meer AvP.

avatar van Reinbo

Enkel de laatste was goed. Sin City vind ik een gedrocht. FDTD wel aardig en desperado zeer middelmatig... Ik geloof ik niet in revivals van films uit de jaren 80 door de regisseurs van nu. Dus mijn verwachtingen zijn alles behalve hoog.

LEIDENAAR187

Ik wil juist wel een nieuwe predator zien,maar geen alien vs predator niveau nee,jezus!

Maar denk dat hij er wel wat van kan maken hoewel het wel raar klinkt ja,op hun planeet..

Pfff met al die films duurt het nog eeuwen...

@ reinbo,sin city is top!!!

Reinbo schreef:

Heeft natuurlijk wel met smaak te maken. Het is geen echte "reboot' zoals Texas Chainsaw, Jason edg. Heb namelijk ook niks met remakes. Ocean's Eleven was echter een uitzondering en Rodriguez is een getalenteerd mannetje. Mc Thiernan zie ik niet terug komen.