Genre: Avontuur / Fantasy
Geregisseerd door: Spike Jonze
Met onder meer: Max Records, Catherine Keener en James Gandolfini
Releasedatum: 14 januari 2010
Plot Where the Wild Things Are
"There's one in all of us."
Max (Max Records) is een klein jongetje vol kattenkwaad. Maar achter zijn schijnbare stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit een bos bewoond door fabelachtige wilde beesten, die Max tot hun koning gekroond hebben. Gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak.
- Trailer (YouTube)
- Where the Wild Things Are (MusicMeter)
Max
Connie
KW (stemrol)
Judith (stemrol)
Carol (stemrol)
Ira (stemrol)
Douglas (stemrol)
Alexander (stemrol)
Bob (stemrol) / Terry (stemrol)
Claire
Mug
Het 'boek' is ook een prentenboek, met in totaal zo'n 150 woorden tekst. Hoop geblaat weer van mensen die hard roepen dat het boek beter is (dat om quasi-intellectueel over te komen natuurlijk, terwijl ze het niet eens kennen getuige de notie dat ze zeuren over de zogenaamde monsters....daar gaat het prentenboek nu eenmaal over lieverds).
Jonze heeft een compleet script geschreven n.a.v. dat prentenboek, een geheel nieuwe kijk op het prentenboek (en dat valt voor de fans van Sendaks meesterwerk al op te maken uit de trailer). Een stoute jongensdroom voor hem die werkelijkheid wordt. Tevens heeft hij ook een korte documentaire gemaakt over het werk van Sendak naar aanleiding van de film en natuurlijk z'n fanboy-schap. Hopelijk wordt die nog uitgezonden op de NLse of Vlaamse zenders, of als onontkoombare extra op de dvd. De recensies daarvan zijn nog beter dan de film.
Mensen die de animatie-techniek gaan vergelijken met de Fabeltjeskrant zijn al helemaal niet serieus (stoer joh) te nemen. Dat het niet je smaak is, is weer een ander punt.
Ik ga komende week met rode wangetjes nagelbijtend naar 'mijn' film, een stoute jongensdroom, whoehoe.
Cosoco
Kleine aanvulling, het script is (groten?)deels geschreven door Dave Eggers, die het inmiddels ook tot een heel boek heeft bewerkt.
Het kleine prentenboekje was zo'n beetje m'n favoriete boekje vroeger, heb het talloze malen gelezen. Ik was eerst ook redelijk sceptisch, maar dat is sinds de eerste trailer al helemaal weg eigenlijk. Heb er erg veel zin in.
De "Fabeltjeskrant" opmerking is trouwens niet zo vreemd. Tussen alle Avatars door is het wel érg oldstyle allemaal. Maar technisch nog steeds prachtig gedaan.
En ook door de Frank Oz company gedaan wat qua stijl wel terug te vinden is.
OmeFred
wat een verschrikkelijke saaie film was dit zeg pff... In geen tijden zo´n slechte film gezien.
Tonypulp
Maar echt uitleggen wat er zo saai en slecht aan is, is teveel moeite?
Dropout
Heerlijke film.
Magisch tripje door een land vol grote, wilde en wat enge monsters. De link met Totoro is enigszins begrijpelijk, hoewel die 100% zachtaardig is, terwijl deze monsters toch echt valser zijn. Films zijn verder ook absoluut niet te vergelijken.
Jonze flikt het toch maar weer. De Monsters zijn geniaal vormgegeven. Perfecte mix tussen pak en CG, die ervoor zorgt dat ze gek "echt" lijken terwijl het toch ook duidelijk mensen in pakken zijn.
Verder lekker tempo en heerlijk freewheelend. Geen strikte narratief, geforceerd moraaltje of happy brol die het weer tot een pure kinderfilm maakt. En toch genoeg raakvlakken voor kinderen om niet verveeld te raken.
4.5*, dik van genoten, magisch uitstapje. En een uitgebreide review natuurlijk.
Hier ben ik het volledig mee eens!
Plus wat je noemt in je uitgebreide review dat deze film het potentieel heeft om voor de kids van tegenwoordig uit te groeien tot een childhood-classic.
Ik weet van mezelf in ieder geval dat als ik deze had gezien toen ik klein was, hij zeker elke week wel 1 of meerdere keren zou worden gekeken. Een heerlijk wegkijkende film die voor mijn gevoel Te ondergewaardeerd word. ( heb het idee dat niet veel mensen van het bestaan vd film weten wat toch een gemis is, vooral voor de kids )
Ik moest ook gelijk aan totoro denken ,maar dat kwam puur en alleen door de vormgeving vd characters.
zit te twijfelen tussen 4 en 4,5 * dus eerst 4, misschien na een herziening nog omhoog.
Zmrzlina
Het verhaal is somber en langzaam. Het blijft voor mijzelf net voldoende boeien.
mishad
Prachtige film over kinderen en hun fantasieën, over hun grote verbeeldingskracht en het ontvluchten van de soms zo vervelende werkelijkheid. Let vooral op de monsters die het karakter van Max zelf, van zijn familie en van zijn angsten verpersoonlijken. De vormgeving is subliem, de songs van Carter Burwell en Karen O zijn prachtig en dat de monsters acteurs in pakken zijn (met wat computerhulp) zorgt voor een nostalgisch gevoel en voor een stuk geloofwaardigheid. Toch heb ik wel een minpunt: de traagheid en soberheid maakt van 'Where the Wild Things Are', ondanks het thema, niet echt een kinderfilm. Maar voor de iets ouderen en de volwassenen die het kind in zich nog niet kwijt zijn, is dit zeker een aanrader.
DeNieuweVijand
Toch heb ik wel een minpunt: de traagheid en soberheid maakt van 'Where the Wild Things Are', ondanks het thema, niet echt een kinderfilm. Maar voor de iets ouderen en de volwassenen die het kind in zich nog niet kwijt zijn, is dit een absolute aanrader.
Jonze heeft dan ook al meerdere malen gezegd dat het niet zijn intentie was om er een kinderfilm van te maken.
mishad
Klopt, maar hij kiest er wel voor om een populair kinderboek te verfilmen, waardoor veel ouders hun kinderen hier naar toe willen mee nemen. Zeker de ouders die het boek in hun jeugd hebben gelezen. En dat is dan denk ik gelijk de doelgroep voor deze film: diegenen die in hun jeugd 'Where the Wild Things Are' hebben gelezen.
Mug
De muziek in de trailer is wel van Arcade Fire, maar de officiele soundtrack is van Karen O. (die van de Yeah Yeah Yeahs) en een aantal van haar kornuiten.
VanRippestein
Wat een ongelooflijke saaie film.
Ja, in dat opzicht heeft hij wel wat raakvlakken met jouw recensie.
DeNieuweVijand
Het gaat mij er vooral om dat de film en zijn makers het als kinderfilm het nogal te verduren hebben, terwijl dat kritiekpunt door Jonze zijn doelstelling niet relevant is.
DeNieuweVijand
Even voor de duidelijkheid: ik ga 'm morgen pas voor het eerst zien
ralfsjam
op tv zeggen ze "nu al de beste film van 2010"en "ook voor volwassenen".
nou dat vind ik niet echt! ik ben 35 en okay ik heb me vermaakt. maar meer zo van: hoe hebben ze dat gedaan? maar voor volwassenen? mwa, en de beste film? misschien voor een kinderfilm.... dus dat was gewoon weer een tv verkoop trucje!
maar, ik heb hem afgekeken, en okay het was leuk!
maar laat hem wel aaan je kinderen zien! want daar is hij voor gemaakt
3.5
SmuttWars
Ik kijk gewoon uit naar deze film, omdat het boek misschien wel het eerste boek is dat ik heb geleend van de bieb toen ik klein was, zo wat spacede ik op dit boek zeg en volgens mij heb ik hier ook weleens een animatie film van gezien die helemaal naar het boekje was gemaakt. Deze film ga ik zoiezo zien met een dikke joint op...snapje!!!
hutsekluts
Tegenvaller na alle ophef (reclame) die er over deze film is gemaakt.
Bij vlagen zelfs saai en hard zoeken naar de moraal van het verhaal. Wilde beesten die de fantasieën van een kind personificeren? Mwah, matig geslaag. De songs zijn wel goed gekozen. En toch wil je op ieder moment wel weten hoe het verhaal afloopt maar of het eind nu een climax of anti-climax is.... ...."vaag" is uiteindelijk de term die mij van deze quasi-literaire rolprent bijblijft.
Ramakant
Maar echt uitleggen wat er zo saai en slecht aan is, is teveel moeite?
Wat een onzin. Saai = saai. Meningen verschillen, snap je dat niet ofzo.
interessant doenerij.
Voor de mensen die zogenaamd interessant willen doen: Saai= meestal geen/niet genoeg goede actie.
Rosicky
Na het briljante Being John Malkovich, het al wat mindere Adaptation en nu Where the WIld things are zet Spike Jonze de dalende lijn helaas voort.
De eerste minuten zijn erg goed, en als kijker krijg je ook al gelijk een haat-liefde relatie met Max. Wat volgt is een interessante kennismaking met de Wild Things, en dat was het wel. Vervolgens duurt de film nog een uur, maar gebeurt er eigenlijk niets. Ik begrijp dat het lastig is een prentenboek te verfilmen, maar dat mag geen excuus zijn voor je film. Aardig begin, zeer matig vervolg en mede daardoor ook niet al te kindvriendelijk.
Tonypulp
interessant doenerij.
Daarom is het wel even normaal om te reageren en dan niet als een klein kind dat op z'n pik is getrapt door een opmerking.
dit bedoel ik dus.
Olivia
Ik ben dus helemaal niet bekend met dat boek. Wel eens gehoord van de Maxi Monsters, en de plaatjes komen me wel bekend voor (ik ben 25...was het voor mijn tijd?). Maar ik heb de trailer gezien en stiekem lijkt het me best wel een leuke film. Of ik er ook voor naar de bios ga is een tweede.
pimpamhenk
Vormgeving absoluut top. Sowieso vond ik dit echt een aparte film, die me echt een beetje terugbracht naar vroeger tijden, toen ik met m'n eigen fantasie de raarste dingen kon scheppen. Ik heb er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat je dit verleert na je kindertijd, maar nu werd ik er dus weer mee geconfronteerd. In deze zin is de film wel uniek te noemen, en dat is zeker een aantal punten waard Ik kan me namelijk geen film heugen die ditzelfde gevoel bij me opriep.
Aan de andere kant vond ik het verhaal een beetje nietszeggend en bij vlagen zelfs saai. Ook het jongetje was best vervelend bij tijd en wijle. Al met al kan ik hier wel 3,5* aan kwijt...
SunChaser
Vreselijk. Saai vooral. En dan te bedenken dat we het bij het prentenboek hadden kunnen houden.
De GeuS
Een visueel mooie kinderfilm, maar inhoudelijk net iets te saai. Ik moet bekennen dat ik me normaal vaak binnen 15 minuten dooderger aan kindacteurs, maar deze jongens speelde het redelijk natuurlijk.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Adaptation.
Komedie / Drama, 2002

Biutiful
Drama, 2010
schepselgebaseerd op een kinderboekchildren's booklyingoverflowing with imagination children's perspectivesmaurice sendak