• 9.376.815 stemmen

Where the Wild Things Are (2009)

Avontuur / Fantasy | 101 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Max en de Maximonsters

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Duitsland

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: Max Records, Catherine Keener en James Gandolfini

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Where the Wild Things Are

"There's one in all of us."

Max (Max Records) is een klein jongetje vol kattenkwaad. Maar achter zijn schijnbare stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit een bos bewoond door fabelachtige wilde beesten, die Max tot hun koning gekroond hebben. Gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak.

KW (stemrol)

Judith (stemrol)

Carol (stemrol)

Ira (stemrol)

Douglas (stemrol)

Alexander (stemrol)

Bob (stemrol) / Terry (stemrol)

avatar van revengeyo

revengeyo

hmm trailer doet mij niks

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Zie de trailer en binnen een tel na aanblik schieten er een partij vergeten jeugd sentiment door me koppie.

Max en Maximonsters was het boek waar ik zo aan verslingerd was. En deze film moet ik dus echt aan mijn kids laten zien!

avatar van eppy

eppy

glimlicht schreef:

Wauw!

deze moet ik echt zien,,

nog steeds geen release-datum bekend?

14 januari in de bioscoop, beetje laat eigenlijk had 'm wel met kerst in de bios willen zien.....

avatar van robindapobin

robindapobin

Ik heb het boek niet gelezen toen ik klein was maar sommige mensen in mijn omgeving zaten echt op deze film te wachten. Het camerawerk vind ik erg mooi gedaan maar de film op zich vind ik uiterst teleurstellend. Ik had er veel meer van verwacht. Het is te kinderachtig. Normaal houd ik wel van kinderfilms/ fantasiefilms maar er zat simpelweg geen verhaal in. Jammer. Niet meer dan 2,5 sterren. Wel grappig is dat de mensen die daardwerkelijk de film gezien hebben niet echt hoge cijfers geven.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Creature design is erg gaaf, de wereld waarin max leeft is daarnaast (ookal lijkt het gewoon op de normale wereld) erg mooi gedaan, het geeft goed het gevoel ergens anders te zijn.

Het verhaal zelf heeft niet zo veel om het lijf, maar toch heel aandoenlijk en daardoor leuk zat. Er had wel een stuk meer in gezeten, iets meer spektakel tussen de 'fun' stukjes door, want hier bleef het allemaal wat passief.

Half uur langer was dus zeker niet erg geweest.

Dat jochie speelt ook erg aardig, soms werd ik een beetje ziek van dat geschreeuw maar voor zijn leeftijd heb ik wel eens stukken slechter gezien.

Gewoon een erg tof avontuur die voor zowel jong als oud goed te doen is 3.5*

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

jorriroosen schreef:

Toen ik M1701 zijn reactie las schrok ik even maar naar het kijken naar haar top 10 denk ik dat ik niets te vrezen heb. Het duurt alleen nog best lang voordat die in de bios komt.

Idd, als je Pride and Prejudice op1 hebt staan en nog wat van die romantische films zoals Twilight, Titanic en Memoirs of a Geisha, maar ook een paar hele goede, vnl. Brokeback Mountain, American History X en Gangs of New York, sowieso een rare lijst geworden, met LOTR 3, The CC of BButton en Blood Diamond erbij in.

Vast iemand die nog niet zo oud is en meerdere soorten films wel weet te waarderen, maar of je door haar reactie wat te vrezen hebt zal je dan ook niet zeker weten, kan bij haar beide kanten opgaan, misschien lag dit genre haar gewoon niet, kan van alles zijn.

Ik wou de reviews gewoon lezen voordat ik me eraan waag, that´s all.....

avatar van Nancy1980

Nancy1980

m1701 schreef:

Heb met moeite deze film uitgezeten

want ontzettend saai en vooral wat een slechte "monsters" veels te nep erg jammer! Het kind is ook zwaar irritant

Heel af en toe een grappig stukje,

Samengevat: zonde van je tijd.

Ik heb overigens het boek nooit gelezen, dus kan het er niet mee vergelijken oid.

2* voor de moeite

Geldt ook voor mij

avatar van arab-strap

arab-strap

m1701 schreef:

Heb met moeite deze film uitgezeten

Dude heb je je ogen wel open gehad, de monsters waren echt prachtig en levensecht.

Ik snap dat veel mensen de film niet leuk vinden. Het feit dat het allemaal simpel lijkt is omdat het meeste wat er gebeurd tussen de regels door gebeurd, de Wild Things zijn een weergave van Max z'n gevoeld wereld en zijn stuk voor stuk op zichzelf staande intrigerende karakters. Waar de film een flauwe kinderfilm had kunnen worden, is dit echt een eigenzinnige en unieke film geworden.

Voor mij zat echt alles wat een film de moeite waard kon maken erin. De sfeer, de monsters(die stuk voor stuk fantastisch ingesproken waren), de muziek, de beelden.

Ik vind het in ieder geval een prachtige film

Het boek dat Dave Eggers erover geschreven heeft is trouwens ook heel erg mooi, vooral gaaf dat het een vacht kaft heeft.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuk. Iets heel anders dan Jonze's vorige twee films, deze Where the Wild Things Are. Enige overeenkomst is dat Jonze ons als kijker toch weer naar ''iets anders'' weet te sturen, terwijl het zich allemaal gewoon in de normale wereld afspeelt.

Deze verfilming van Sendak's kinderboek is naar mijn mening geen kinderfilm. Geen luchtig sfeertje en geen vrolijke muziek, maar bijvoorbeeld wél relatieperikelen en andere problemen van de moeder die in haar ruzie met Max doorslaat (en terecht), waardoor Max iets voor hemzelf opzoekt; 'The Wild Things'. Toch zal er genoeg te genieten vallen voor kinderen, Max is er natuurlijk zelf één, die met z'n stoere praatjes en verzinsels op de makkelijkste manier 'The Wild Things' in weet te palmen. Voor Max een groot avontuur, al stelt het als verhaal voor de rest weinig voor.

Toch valt er genoeg te beleven, ook voor ons als kijker. Als je je een beetje in Max z'n wereldje kan verplaatsen in ieder geval. Het moddergevecht vond ik het hoogtepunt uit de film, erg grappig. Vooral hoe die geit omgebeukt wordt. En ja, voor de rest; Max komt, speelt wat spelletjes met z'n grote vrienden, zorgt voor wat problemen, beleefd z'n avontuur als ''koning'' en gaat. Dat is het wel zo'n beetje. Leuke belevenis, vermakelijk en Jonze weet er weer iets érg aparts van te maken, maar bijzonder vond ik het niet echt.

De stemmen zijn erg goed gedaan, met Gandolfini als hoogtepunt. Max Records speelt aardig, al kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die zich aan hem gaan ergeren. 'The Wild Things' zien er leuk uit allemaal, muziek is prima en Jonze creëert een vermakelijk wereldje over de grote zeëen die alleen Max kent.

avatar van wibro

wibro

Deze film werd afgelopen zaterdag vertoond op de Filmbeurs in Den Bosch. Helaas slaagde ik er niet in deze film af te kijken. Het begin was best leuk maar toen het fantasiewereldje van Max in beeld kwam met al die springende en beukende wilde beesten hield ik het toch snel voor gezien. Het verhaal kon mij niet in het minst raken. Mijn fantasiewereldje toen ik net zo oud was als Max zag er toch wel heel anders uit.

Verder vraag ik mij af wat deze - zeg maar gerust - kinderfilm voor 5 tot 10 jarigen op een filmbeurs te zoeken heeft waar doorgaans toch hoofdzakelijk arthousefilms gedraaid worden. Deze film is slechts geschikt voor de kindermatinee, zeker niet voor de avondvoorstelling.

Daar ik deze film niet afgekeken heb onthoud ik mij van stemming.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Denk dat het voornamelijk aan de regisseur ligt. Zelf ben ik hier wel erg benieuwd naar. Al sinds Labyrinth geen fantasy/kinderfilm meer gezien die je ook werkelijk het gevoel geeft een 'andere' plek te bezoeken.

avatar van james_cameron

Subtiele, visueel zeer indrukwekkende jeugdfilm. De film speelt zich helemaal af in het hoofd van hoofdpersoon Max- althans, zo zie ik het. De vreemde beesten vertegenwoordigen allerlei aspecten van zijn persoonlijkheid. Hoe dan ook, de film is prachtig gemaakt en de stemmencast uitstekend. Vooral Gandolfini als Carol is briljant. Waarschijnlijk veel te bizar voor de kinderen waarvoor hij bedoeld is, maar deze volwassene kon zich er prima in vinden. Tegen het einde moest ik zelfs wat traantjes wegpinken. Jonze is en blijft een uniek regisseur.

avatar van RickZ

RickZ

Grappige vreemde fantasiejeugdfilm over jongentje in het land van reuzen(wild things). Voor jeugd en volwassenen indrukwekkend om naar te kijken, ook als het boek niet gelezen is. Aanrader dus.

avatar van Kaas9

Kaas9

Mooie, aandoenlijke film van Spike Jonze. Het camerawerk en de muziek zijn prachtig en ik vind het een goede, treffende verbeelding van de gedachtewereld van een kind. De eerste ontmoeting met de monsters, snachts in het bos, vond ik verreweg het zwakste deel van de film: rommelig, donker, vreemde dialogen. Daarna herpakt de film zich en volgen er een aantal ontroerende en komische scene's.

Ik vraag me wel af of kinderen dit nou een leuke film vinden. Daarvoor gaat het denk ik allemaal net wat te langzaam en is er niet veel te lachen. De film lijkt toch vooral gemaakt voor volwassenen die herinneringen aan hun kindertijd kunnen ophalen, een tijd waarin monsters nog gewoon gespeeld werden door acteurs in monsterpakken.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

film voor kinderen : deed mij niets.....

avatar van tudeleruudje

tudeleruudje

Ik heb de film gisteravond gezien, vond hem waardeloos.

helaas kan ik niks zinnigs zeggen over datgene wat gebeurde na 35 minuten want ik heb hem uitgezet.

Mijn vrouw vond er ook niks aan, ze keek me aan met een blik"van "wat is dit voor crap"?

Een kind met ADHD gedrag dat niet te pruimen is en de monsters??

ik kom uit Limburg, kan je zeggen daar dragen ze mooiere monsterkostuums!

naar mijn inziens is deze film voor geen enkele categorie geschikt niet voor de kids en ook niet voor volwassenen

avatar van tudeleruudje

tudeleruudje

1/2 sterretje omdat ik niet minder kan geven

avatar van neo

neo

Berichten verplaatst naar De Site > Algemeen > Stemmen

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Had hem graag al met kerst in de bios willen hebben.

De trailer spreekt me enorm aan.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Aardige, maar trage kinderfilm.

'Where The Wild Things Are' vond ik als prentenboek altijd erg leuk, en ik was natuurlijk erg blij toen ze besloten er een filmversie van te maken. Wat dat betreft voelt Spike Jonze's versie precies hetzelfde als het boekje; niet al te zonnig, maar wel kinds.

En dat is toch wel de overtoon van de film. Max is simpelweg een jongetje dat zich niet begrepen en alleen voelt, iets waar iedereen zich wel in kan herkennen op een gegeven moment in je leven. Max is echter de uiterste versie daarvan, en zijn geschreeuw en soms doorgeslagen reacties zijn herkenbaar, maar niet erg charmant. Bewonderingswaardig is echter wel hoe de Wild Things zich precies als kinderen gedragen. De wereld waarin Max binnenstapt is herkenbaar voor ieder die zich kindszijn nog kan herinneren of die met kinderen omgaat. Op zich wel mooi om te zien, maar anderhalf uur is dan wel een beetje te veel als je geen echte kindliefhebber bent. Nee, er was een reden dat het originele verhaal zo kort was en dus voelt de film als een langzame, uitgerekte versie van een kort avontuur. De film heeft sterke en zwakke punten en daarmee kom je op een

3,0

Hmm, helaas is 'Where the Wild Things Are' niet het meesterwerkje geworden dat ik had gehoopt dat het ging zijn. De 'wild things' zijn mooi gemaakt, de sets zijn prachtig, de muziek van Carter Burwell en (in mindere mate) Karen O vond ik meestal erg passend en soms oprecht ontroerend, maar alles samen deed WTWTA me echt niet veel. Ik snap best dat Jonze en Eggers geen 'crowdpleasende' avonturenfilm wilden maken, maar nu had ik een beetje het gevoel naar een verfilming van het -geweldige- boek te kijken, aangelengd met 75 minuten 'wild things gaan op therapie'. En het was net in dat script, met al z'n halfslachtige dialogen en karakterschetsen, dat de film me nog het meest teleurstelde. Kleine tegenvaller dus, en dat vind ik nu eens oprecht jammer.

3,0

Tonypulp schreef:
Creature design is erg gaaf

Inderdaad, meteen ook het enige toffe aan de film. Ze zijn leuk om naar te kijken.
Maar ik heb een beetje het idee dat Jones dacht dat dit wel genoeg zou zijn om een film van anderhalf uur te dragen, wat dus niet zo is.

Het is vooral erg saai, inhoudsloos en gewoon niet vermakelijk wat er gebeurt. Er wordt ergens iets gebouwd, die wezens hebben ruzie met elkaar en weer niet..of zoiets en ergens zit nog een wazige jeugdmoraal.

Maar dat je er echt iets mee kunt, nou nee.

avatar van Klubbrobber

Klubbrobber

Heb hem halverwege uitgezet, niet echt mijn ding. Verder wel leuk gemaakt en een goede film voor de kinders!

avatar van hasie

hasie

ik heb het samen met mijn zoontje gekeken

halverwege begon mijn zoon al van pa heb je een ander film

van deze word ik doodziek van

zo een indrukwekkende film voor oud en jong

avatar van Zinema

Bijzonder sprookje.

Gefilmd door de schitterende 'Sponze'.

Niet het doorsnee kinderfilmpje, want meer geschikt voor volwassenen. Weinig sentiment, maar wel boeiend en vermakelijk. I.i.g. de regisseur zijn minste, helaas.

Een vreemde keuze is Gandolfini. Zeker voor de Amerikanen, want hij ìs Soprano. Een nog vreemdere keuze zijn de moderne Muppets met CGI-trekjes.

Maar goed, we hebben er weer een nieuwe Culkin bij, en e.e.a. is best vermakelijk. Niet voor kinderen dus, al kun je je afvragen of de marketingmachine het daarmee eens is. Jonze vast wel.

En nu snel weer iets van de Beastie Boys graag. Heb er zin in.

Goed.

avatar van Jordy

Jordy

Jongetje heeft problemen en vlucht weg in een fantasiewereld met daarin allerlei afspiegelingen van z'n gevoelens en de gebeurtenissen in de "echte wereld". Een interessante blik in het hoofd van een kind. Leuke wereld, leuke wezens en een hier en daar een interessante of grappige scene. Niet fantastisch, wel erg de moeite waard.

Jammer dat veel mensen dit afdoen als een kinderfilmpje met een saai verhaal. De allerkleinsten hebben misschien genoeg aan de grote knuffels, maar ik vind dit eerder een volwassen arthouse film dan een kinderfilm.

avatar van Apster

Apster

Leuke film van Jonze. De film kenmerkt zich door de creativiteit van de fantasywereld en wezens, waardoor er een bijzondere sfeer wordt geschept. De aangename muziek en een aantal leuke scenes zorgen ervoor, dat het feelgood gehalte ook niet ontbreekt in de film.

Inhoudelijk was de film helaas minder. Jonze probeert een diepere laag in de film te stoppen, maar het blijft toch tamelijk oppervlakkig. En naast de grappige scenes, zaten ook een paar oninteressante dode momenten.

Als geheel kan ik hier toch wel 3* aan kwijt. Het duurde met 90 minuten gelukkig niet te lang en het was bij vlagen leuk en aandoenlijk.

avatar van top030

top030

geen kinderfilm. was moeilijk om in het verhaal te komen maar er zaten zeker stukjes in waar je zelfs voor de wezens wel wat gevoel kon opbrengen. Diepgang miste de film zeker qua verhaal qua inhoud wel een mooi verhaal.

avatar van mock turtle

mock turtle

zag er mooi uit, maar verhaal is erg warrig: gaat een beetje heen en weer, zonder echte lijn.

had allemaal wat duidelijker gemogen, er zat niet echt een doel in.

de kinderlogica deed me soms aan Alice in Wonderland denken.

Mede daardoor 3,5 sterren

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Had zoveel verwacht van deze film maar vond hem toch flink tegen vallen. De film wist me nergens te raken en die figuren vond ik nou ook niet bepaald mooi gemaakt. Wel vond ik dat jong hoofdrol spellertje vrij goed acteren, maar voor de film zelf kom ik niet hoger dan 1,5 ster