• 9.375.227 stemmen

Where the Wild Things Are (2009)

Avontuur / Fantasy | 101 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Max en de Maximonsters

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Duitsland

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: Max Records, Catherine Keener en James Gandolfini

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Where the Wild Things Are

"There's one in all of us."

Max (Max Records) is een klein jongetje vol kattenkwaad. Maar achter zijn schijnbare stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit een bos bewoond door fabelachtige wilde beesten, die Max tot hun koning gekroond hebben. Gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak.

KW (stemrol)

Judith (stemrol)

Carol (stemrol)

Ira (stemrol)

Douglas (stemrol)

Alexander (stemrol)

Bob (stemrol) / Terry (stemrol)

Ziet er maf uit.

Ik kijk uit naar deze nieuwe Spike Jonze.

avatar van Mug

Mug

Ja, dit ziet er goed uit (tot nu toe). Ik ben monsterlijk benieuwd (en enigszins zenuwachtig) naar deze verfilming van mijn lievelingsjeugdboek.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik ken het boek niet, maar Jonze's vorige twee films konden mij zeer bekoren, dus hier verwacht ik wel wat van. Lijkt wederom een maffe film te worden. Aparte keuze van Jonze trouwens om een kinderfilm te maken. Of zou hij zijn doelgroep niet beperken tot kinderen?

avatar van Mug

Mug

Max en de Maximonsters (wellicht gaat er nu wel een belletje rinkelen, zo niet, duik dit weekend even een boekenwinkel/bibliotheek binnen) is al decennia lang populair bij kinderen en ouders (perfect voorlees-boekje). In mijn vriendenkring is reeds een grote euforie uitgebroken. En het wordt ook hoogstwaarschijnlijk een bezoekje bij de Nederlandse kinderversie met m'n neefjes, bij wie het boek al maandenlang in het voorlees-mandje ligt, die krijgen er geen genoeg van. (en ik ook niet)

avatar van 10_cent

10_cent

Het boek is echt briljant (vooral de plaatjes) en spike jonze is ook briljant. Dus het wordt vast een goede film

avatar van =michael=

=michael=

dat dit is goedgekeurd als poster....

avatar van starbright boy

Dit is een still. Dat is ook toegestaan als er geen poster te vinden is (zoals bij heel nieuwe films).

Klinkt trouwens erg leuk. Benieuwd wat Jonze ervan weet te maken.

avatar van titia

titia

Heb op de Cinema Expo alvast een stukje mogen zien. Ze gebruiken een soort pakken om de fabeldieren uit te beelden, en die worden dan weer gedigitaliseerd. Dus: Echte acteurs in de pakken, die vervolgens een beetje versleuteld worden zodat je niet meer ziet waar het hoofd en waar het lijf begint. (Teletubbies, maar dan gefotoshopt) Vond het er wel mooi uit zien, ben benieuwd. (en een beetje bang voor een narnia-achtig verhaal, hoewel het me ook erg aan the neverending story deed denken)

Gizzmann

Dit prenteboek vond ik destijds echt geweldig En dan een verfilming door Jonze?! Zit juist niet op iets Narnia-achtigs te wachten, dus met Jonze aan het roer zit dat wel goed.

avatar van kakstoel

kakstoel

nou spike jonze Adaptation vond ik dus niks aan dus je zie wel dat niet elke film goed moet zijn dus deze zou ook wel eens tegen kunnen vallen of juist niet ,we zullen het wel zien.

avatar van evilll_nelus

evilll_nelus

Nou zijn videoclips zijn ook briljant.

Gizzmann

Inderdaad Daarnaast vond ik Adaptation dus juist wel geweldig en Being John Malcovich was ook ontzettend goed!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Luchtere versie van Bridge To Terabithia?

Gizzmann

Luchtiger? Denk het toch echt niet met Spike Jonze aan het roer. Een heel erg kort kinderboek dus het verhaal kan nog alle kanten uit gaan. Ik ben alvast benieuwd!

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Gelekt clipje uit de film.

Zoals op de site ook al wordt gezegd, wat het ook is, interessant lijkt het zeker

avatar van The Last

The Last

Ziet er maf uit.

Gizzmann

Filmpje doet het niet meer, ik heb op YouTube moeten zoeken.

En vond het clipje dat ik daar vond eigelijk best mooi. Echter las ik bij de comments dat het helemaal geen scene is uit de echte film, maar een 'zomaar' filmpje (of misschien als een test) en dat er vanalles mis mee was.

edit: Ah, dat staat ook op die site

Beitel

De film is uitgesteld naar oktober 2009 in de Verenigde Staten. Dit komt hoogstwaarschijnlijk omdat het plan er is om de hele film opnieuw te schieten. Schijnbaar om technische redenen, maar het gerucht gaat dat de studio niet blij is met de film. Het is de te vreemd, de eng en de hoofdrolspeler is schijnbaar ook niet geschikt. Natuurlijk is dit besluit gemaakt nadat het getoond is aan een testpubliek.

Dit betekend dus dat er een grote kans is dat we een unieke film niet gaan zien zoals het bedoeld. Studiobazen die een kinderfilm lekker zoet maken, zoals al zo vaak is gebeurd. Ik wordt zelf niet goed van het nieuws, maar het ziet er naar uit dat het er best wel eens in zou kunnen zitten...

avatar van centurion81

centurion81

• 2067 berichten
  • 1990 stemmen

He bah dat vind ik nou echt jammer!! (@ Beitel)..Misschien dat de eerste shoot ook nog eens uitkomt? Ook zonde om het weg te gooien lijkt me toch?

Beitel

Tja, de studiobazen willen toch hun investering terugverdienen, dus stoppen ze liever nog wat geld in het project om daar zeker van te zijn. Ik hoor wel berichten dat het nog steeds Spike Jonze z'n film is, dus het kan allemaal meevallen. Toch ben ik er niet helemaal gerut op, maar we zullen het volgend jaar wel zien.

avatar van Esteban

Esteban

Spike Jonze is al jaren bezig met een adaptie van het kinderboek Where The Wild Things Are, maar op één screenshot en enkele bewegende beelden na is er nog steeds weinig bekend van dit project, waarvan de release tot nu toe uitgesteld was tot 2009. De vraag is echter of de verfilming van het boek van Maurice Sendak, dat in Nederland werd uitgegeven als Max en de Maximonsters, überhaupt nog de bioscoop zal halen. Warner Brothers ziet namelijk de donkere visie van Jonze op het verhaal van een jongen die per ongeluk avonturen in het land van "Wild Things" zoals hiernaast afgebeeld, niet zo zitten.

De film is voorlopig van het schema van Warner Brothers gehaald, maar dat betekent nog niet dat de film gedoemd is om te verpieteren op de plank bij Warner. In de woorden van Warner chef Alan Horne: "We've given him more money and, even more importantly, more time for him to work on the film, we'd like to find a common ground that represents Spike's vision but still offers a film that really delivers for a broad-based audience. We obviously still have a challenge on our hands. But I wouldn't call it a problem, simply a challenge. No one wants to turn this into a bland, sanitized studio movie. This is a very special piece of material and we're just trying to get it right."

Alléjep. Laten we het samenvatten; De studio schijt in z'n broek en wil het bijsturen richting de normen van 'n massa-publiek. Daar gaat de visie van Spike Jonze.

avatar van Overgewicht

Overgewicht

ben zwaar benieuwd, maar nu ik deze comments lees twijfel ik of het goed gaat komen met deze film. hoop dat spike een beetje zijn gang kan gaan!

Beitel

Het schijnt allemaal hartstikke mee te vallen: de special effecten schijn schijnbaar gewoon een heel gedoe om te maken. Door een recent interview ben ik best wel wat gerustgesteld.

avatar van Flavio

Flavio

Heb je een link naar dat interview?

Gizzmann

Zag vandaag een still van de film, zag er erg mooi uit!

Flavio schreef:

Heb je een link naar dat interview?

Hiero. Volgens mij niet zonder spoilers (heb er niet al te precies overheen gelezen) en de interviewer is langer aan het woord dan Jonze. Maar toch...

avatar van Flavio

Flavio

OK, bedankt, klinkt inderdaad geruststellend.

avatar van namingway24

namingway24

No way!

Dit boek heb ik als kind echt vaak gelezen in de bibliotheek. Ik zat hier op MoMe wat te bladeren en ontdek dat er een film van komt! Hier ben ik echt benieuwd naar.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ben erg benieuwd of Jonze zonder de geweldige scenario’s van Kaufman kan.