• 9.376.162 stemmen

Where the Wild Things Are (2009)

Avontuur / Fantasy | 101 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Alternatieve titel: Max en de Maximonsters

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië / Duitsland

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: Max Records, Catherine Keener en James Gandolfini

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Where the Wild Things Are

"There's one in all of us."

Max (Max Records) is een klein jongetje vol kattenkwaad. Maar achter zijn schijnbare stoere verschijning gaat een heuse wereld schuil. Deze wereld, die alleen voor Max is, bestaat uit een bos bewoond door fabelachtige wilde beesten, die Max tot hun koning gekroond hebben. Gebaseerd op het kinderboek van Maurice Sendak.

KW (stemrol)

Judith (stemrol)

Carol (stemrol)

Ira (stemrol)

Douglas (stemrol)

Alexander (stemrol)

Bob (stemrol) / Terry (stemrol)

avatar van gotti

Mooi! Een ode aan de kinderfantasie...

avatar van _Casper_

_Casper_

ik heb net de 1e 30 minuten van de film gezien maar snap er geen hol van, snap totaal niet waar het verhaal over gaat en waar het heen wil...

hebem nu maar ff uitgezet, miss dat ik hem later nog afkijk ik weet het niet

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Ik heb een tijdje gewacht tot ik deze heb gekeken maar hij was het dubbel en dwars waard.
Wat een heerlijke, mooie en liefelijke film.

De film heeft qua thematiek natuurlijk heel veel overeenkomsten met, een van mijn favoriete films van de afgelopen tijd, My Neighbour Tototoro. Die gaat ook over kind zijn en verlies van onschuld.
In tegenstelling tot wat ik hier veel lees vond ik het verhaal juist niet flinterdun, het is gewoon iets subtieler verwoven in het plot als je gewend bent.
De monsters zijn gewoon een grote metafoor voor nieuwe vriendjes en uiteindelijk gaat die vriendschap voor een deel kapot door kinderlijke ruzies en verlies van vertrouwen in elkaar. Zeer ontroerend en knap gedaan

Een dikke, dikke 4

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Nakkie13 schreef:
Wat een heerlijke, mooie en liefelijke film.

Een dikke, dikke 4

de monsters zijn toch niet zomaar vriendjes maar allemaal afspiegelingen van hem, de ene is nogal agressief, naar een ander word niet geluisterd etc. Tenminste dat haalde ik eruit.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Jaja, U hebt gelijk. In mijn enthousiasme even vergeten neer te zetten.

Maar uiteindelijk gaat het ook over het verlies van kind zijn.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Vreemd genoeg staat Where The Wild Things Are bij mijn plaatselijke videotheek weggestopt in de sectie 'Actie'?! (net als Pan's Labyrinth, een min of meer vergelijkbare film die daar net zo hard niet thuishoort); persoonlijk zou ik 'm echter liever onder het kopje 'Hartverwarmend' willen plaatsen - jawel, met hoofdletter. Het zal wel aan mij liggen, maar ik, groot kind dat ik ben, kon het maar amper drooghouden onder het kijken van deze film. Sterker nog, hoe meer deze prent vorderde, hoe meer ik het jammer vond dat ik al zowaar negentien jaartjes oud ben, wat betekent dat ik niet meer met harige monsters mag knuffelen, of oorlogje mag spelen, of in een bootje weg mag varen naar een of ander vreemd eiland, zoals alle kleine kinderen, of ze nu Max of Laura heten, wel nog mogen. Natuurlijk, ook het volwassenenleven heeft zo zijn voordelen, maar geen seks en drank die opkan tegen kinderlijke fantasie, dat blijkt maar weer eens. Spike Jonz, je bent echt een klootzak dat je me zoiets in het gezicht moet wrijven. Blegh, rotvolwassenenleven...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Karl van H. schreef:

Ik ga toch voor seks en drank als ik moet kiezen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Precies daarom dat je maar 1,5* kwijt kunt aan deze film

avatar van 10vadem

10vadem

Zeer slechte film die mij totaal niet kon boeien.

Hoewel de boodschap van de film duidelijk is vind ik het niet goed in beeld gebracht.

Ik denk dat ik als kind veel meer fantasie had dan in deze film terug te zien is.

Het enige pluspunt is de emotie die de beesten in sommige scenes laten zien.

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Jammer dat deze film door de verkeerde groep is bekeken. Hij verdient beter. OOOOOOO geen actie en de helft haakt al af. Word nou eens een keer volwassen. Ik heb het een beetje gehad met die kut smoes er gebeurt te weinig in de film.

Doe een beetje research voor je een film gaat kijken en je loopt niet meer tegen dat probleem op. Kunnen jullie lekker je actie filmpjes kijken. Dan hebben wij er ook geen last van.

10vadem schreef:

Zeer slechte film die mij totaal niet kon boeien.

Het enige pluspunt is de emotie die de beesten in sommige scenes laten zien.

Wanneer jij meer fantasie had wil dat niet zeggen dat iedereen zo in elkaar zit. Wat ik trouwens nog best knap vind. Ok vind ik het jammer dat de tegen argumenten vaak zo zwak zij, zoals het argument dat er te weinig actie te zien is (geen reden, aangezien je dit niet kan verwachten van iedere film, het zou vrij saai zijn als iedere film een actie film zou zijn), te weinig fantasie had de jongen (zoals ik al had aangegeven is ieder kind anders, je kunt dat onmogelijk met je zelf vergelijken). etc. etc. etc.

Stop nu eens met die smoesjes, de wereld is niet alleen maar actie en gebeurtenis op gebeurtenis. Een kinderleven heeft nu eenmaal geen diepgaant verhaal. Daarvoor zijn het nog kinderen met simpele problemen en een vreemde kijk op de werkelijkheid.

avatar van VforVictor

VforVictor

Leuke film, hij begint erg leuk maar in het middenstuk zakt hij wat in, dr gebeuren wienig dingen en het komt vooral neer op herhaling. Al met al een aardig filmpje, 3 sterren

avatar van 13woutie13

13woutie13

Wat een heerlijk filmpje die zonder vervelende cliche's en wijze lessen de kijker laten smullen van de geweldige wereld waarin Max stapt. Wat maakt het nou weer uit hoe die beesten daar gekomen zijn en wat het überhaupt voor schepsels zijn. Weinig vragen en vooral veel verschillende emoties en ontzettend menselijke beesten vormen de energie van de film. Mooi om te zien hoe iedereen elkaar neemt zoals ze zijn in deze knotsgekke wereld en daardoor een erg fijne sfeer verzorgen. Hele leuke dialogen, met name die tussen Max en Carol.

Verveelde gewoon geen moment en wist vaak een grijns op mijn gezicht te toveren (klei-schieten en nog veel meer). Muziek past ook perfect bij de film.

Threeohthree

Iemand toevallig ervaring met de blu ray? Zit zelf enorm te twijfelen, de dvd die ik op het oog heb is 25 euro en de blu ray 15, hoesje van de dvd is alleen een pak mooier.

avatar van Reinbo

Nee, maar wil de BR ook graag hebben.

Threeohthree

Wel een lelijke cover, als daar een respectabele inhoud tegenover staat wil ik hem graag aanschaffen, maar ik zal wel even vlug op het blu ray forum kijken, voordat mijn impulsieve dvdkoop buitje weer over is.

Threeohthree

Where the Wild thing's Are. (Blu-Ray)

Na lang overwegen toch maar de blu-ray besteld in plaats van de normale dvd, die weliswaar een mooiere cover heeft. Desalniettemin, subliem beeld en geluid. Bovendien bevat de blu-ray een aantal leuke exclusieve extra's.

Het is weliswaar een herziening, maar mijn score blijft staan, als een huis. Niet als een klein vakantiehuisje op Texel, maar als een belachelijk grote penthouse in hartje London.

Ieder kind heeft ze wel eens gezien, de harige knuffelbare monstertjes van Maurice Zendak, ik dus ook, al was de herinnering enigzins verwaterd in de loop der jaren. Maar dankzij de uitstekende regie van Jonze dit sprookje kunnen herbeleven.

Where the Wild thing's Are is een film voor iedereen, nou ... niet iedereen. Al begrijp ik de lage score niet zo. Misschien komt het door het feit dat Where the Wild thing's Are niet alleen maar aardappels biedt, maar ook groente en vlees. Ja, heel leuk zoon metafoor boogeyman, maar wat bedoel je in godsnaam. Ik doel op het feit dat de lead actor een jongetje is, waardoor dit o.a aangenaam is voor de 9-10 jarigen, alleen wordt het niet overdreven kinderlijk gebracht waardoor elke andere doelgroep hier ook van kan genieten.

Bovendien zit de film vol humor, sentiment, geluk en verdriet, soms wat dik aangezet, maar irriteren doet het nooit. Verder is de film bij vlagen erg duister en apart, vandaar misschien ook de 9+ kijkwijzer, maar ook die elementen houden het fris.

Where the Wild thing's Are is mede door de subtiele humor en vlotte editting en sounddesign erg aangenaam, en vliegt voorbij zonder dat het allemaal te luchtig wordt.

Het verhaaltje is op zich niet bijster origineel, maar voelt door de frisse aanpak van Jonze niet als een herhaling van.

Boogeyman schreef:

Volgens mij is er helemaal niks mis met de score, ik persoonlijk heb mij geërgerd aan het doelloze van de hele onderneming en film. De film kruipt werkelijk aan je ogen voorbij. De makers hebben de inhoud van het 'kleine' verhaaltje flink overschat. Een dun verhaal nóg dunner maken is bij deze film verkeerd uitgepakt.

Maar kijk eens naar de waardering en vergelijk hem eens met een klassieker als The NeverEnding Story (3,45*).... dan vind ik deze score niet eens verkeerd voor een verhaal met zoveel minder diepgang.

Threeohthree

Mjah. Volgens die redenering is het wel enigzins begrijpelijk, deel de mening weliswaar niet. Verhaaltje is gewoon niet groots, alhoewel ook niet ethiopiaans dun, maar vind dat zelf eerder een plus, dan een negatief iets. Al zal de meerderheid het daar wel niet mee eens zijn.

Verder is dit gewoon bijzonder stijlvol en visueel prachtig, maar om een of andere manier wordt dat vaak gezien als bijzaak.

avatar van Reinbo

Doelloos en een 'klein' verhaaltje? Het is juist een erg complex en rijk verhaal over verwarring en woede. Schitterende diepzinnige film. Boogeyman heeft absoluut gelijk dat de film niet voor iedereen is. Je moet immers wel verder willen (kunnen) kijken dan de oppervlakte. Daarnaast is de sfeer top.

Moet m zelf snel maar eens herzien, zit vast nog een verhoging in.

Threeohthree

Blu ray kan ik je overigens aanraden Reinbo. Kost niks, verbluffende (sound) kwaliteit. Bovendien, leuke extra's, al zijn ze niet heel spectaculair.

Reinbo schreef:

Ik heb zeker wel verder gekeken dan het oppervlakkige, maar dat verandert niks aan mijn mening over de film. Ik snap best dat de film laat zien hoe een kind met bepaalde emoties omgaat en deze beleefd. Maar daarom is het des te jammer dat dit gegeven zover en overdreven wordt uitgespreid om maar diepgang te creëren. Feitelijk voegt deze film een anderhalf uur helemaal niks toe aan het originele kinderverhaaltje.

avatar van Reinbo

Ken het verhaaltje niet, maar de film heeft wel een geweldige sfeer. Vind ik bij film vaak een stuk belangrijker dan het verhaal

avatar van rep_robert

En het design van de wezens is natuurlijk ook fenomenaal.

Threeohthree

Ik denk dat Cinemaniak doelt op het NES achtige verhaaltje, aan de ene kant begrijpelijk, maar zoals ik al in mijn mening aangaf, geeft Jonze deze Where the Wild thing's are dusdanig veel frisse wind mee in de zin van sfeer en gestileerde visuele schoonheid, dat het nauwlijks nog te vergelijken valt.

En ondanks dat het verhaaltje potentiele diepgang kent, zal ik het niemand kwalijk nemen die van mening is dat het verhaaltje niet bijster veel om het lijf heeft.

Al blijf ik het vreemd vinden dat men liever een mooi/goed uitgewerkt verhaal ziet, in plaats van een een groot visueel spektakel of een fantastisch sfeervolle vertelling.

Cinemaniak

een groot visueel spektakel of een fantastisch sfeervolle vertelling.

Vandaar mijn waardering van 2*

btw... Pan's Labyrinth in je top 10....

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van deze fantasyfilms die nog wat sprookjesachtig in zich hebben. Denk maar aan Pan's labyrint, Narnia, Coraline, The fall, Golden compass en El orfanato. Hier is het avontuur iets minder met de verrassingseffecten van telkens nieuwe figuren of omgevingen. Wel een mooi uitgewerkte wereld met vaste figuren die mooi gemaakt zijn. De combinatie van de pakken met CGI lukt zeker. Misschien een minpunt is die jongen. Van mij moet dat geen melige doorsneejongen zijn, maar deze was echt wel irritant met momenten. Ergens was dat blijkbaar wel de bedoeling en kwam het ook in uiting bij de monsters.

Het minste wat je kan zeggen is dat het wel origineel is, los van het feit dat dit een oud boek is natuurlijk. Maar de film valt zeker wel op tussen genregenoten. Wie hier van houdt, moet deze zeker zien.

avatar van SamDekker

SamDekker

Mooie, aparte film. Ik had in eerste instantie iets totaal anders verwacht, maar pakte positief uit. Geweldige pakken/kostuums door Jim Henson's creature shop!

avatar van aspro

aspro

heb hem gisteren gezien op blu-ray,en inderdaad hij heeft bij mij een goede indruk achtergelaten.

was het alleen maar om dat kleine manneke is toch heerlijk om je koning te voelen.

@SamDekker ben ik hel geheel eens met de pakken cq kostuums van Jim henson's shop.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ik wist dat fantasy niet mijn favoriete genre is en zeker met een gegeven als dit loop je risico om iets belachelijks te maken.. nou, dat is hier perfect gelukt! Dit slaat werkelijk nergens op! Stomme slecht gemaakte wezens met domme Amerikaanse poep en plashumor van een irritant ventje, waar werkelijk niets van een zinnig verhaal of idee achter schuilt. Een heel erg slechte kopie van Neverending Story.

avatar van maxo922

maxo922

Wisselend.

Begint heel standaard maar weet na een halfuurtje toch wel interessant te worden. Ik vond de Monsters erg leuk uitgewerkt, de muziek was mooi en visueel zag alles er netjes uit. Het concept is niets meer dan een hartverwarmend en spannend filmpje, en dat is na een uur ook echt te merken. Er gebeurd dan niets meer en alle inspiratie was blijkbaar op, want er volgt vanaf dan tot het einde alleen maar zielige scenes. Ook weer typisch Amerikaanse uitwerking natuurlijk. Vond de voice-acting ook wisselend. Ira was bijvoorbeeld erg leuk, maar vond KW een pak minder.

Uiteindelijk wel leuk voor een keertje en een deel van de film heeft toch wel iets magisch. Maar qua verhaal en plot toch wat zwakjes.

* 3,0