• 9.377.664 stemmen

Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel

Gesproken taal: Frans

Plot À l'Intérieur

"Terror comes calling."

Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.

Sarah Scarangelo

Policier municipal 1

Policier municipal 2

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik vind deze film ook beter dan Eden Lake, maar ik weet wel zeker dat het vaker gebeurt dat pubers volwassenen terroriseren dan dat vrouwen gewapend met een schaar een buik te lijf gaan.

avatar van rep_robert

Het is maar wat je onlogisch noemt inderdaad,. ik vind het in Eden Lake wel geloofwaardig gebracht. Dan zijn onze meningen omgekeerd.

Sowieso dat einde van die film ownt deze film al zo hard!

avatar van The Oceanic Six

In Eden Lake snap ik sowieso al niet dat een stel asociale, maar geen terroristen zijnde jongeren plots bedenken dat je wel wat mensen kan vermoorden. Plus alle daarna volgende daden die gewoon erg onrealistisch zijn. Het plot in A L'Interieur is wat dat betreft logischer en de uitwerking ook, buiten een paar ongeloofwaardige momentjes.

avatar van rep_robert

Is al weer bijna 1,5 jaar geleden, maar is het niet zo dat het in Eden Lake relatief onschuldig begint(doden van hond) en steeds erger wordt/uit de hand loopt omdat er wel 1 psychopaatje in die groep rondloopt?
Vind ik in de basis niet ongeloofwaardiger dan een vrouw met een moeder syndroom

avatar van The Oceanic Six

rep_robert schreef:

Ja, zoiets was het. Maar op basis van 1 sicko geloof ik nog niet dat een groepje Britse jongeren dat zich verveelt maar aan het moorden slaat.

Dan vind ik een psychopatische vrouw wiens kind verongelukt is ''dankzij'' iemand en daar wraak op wil nemen wat aannemelijker.

avatar van rep_robert

Vind het allebei niet aannemelijk, ik wil niet dat Psychopatisch gedrag goed gepraat wordt. Einde hier is dus helaas knap kloten.

• 12092 berichten

Einde hier is briljant! En komt juist als een moker aan, omdat je denkt dat ze nu wel alles heeft gehad.. Wat dat betreft niet eens zo anders als het einde van Eden Lake eigenlijk.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Beide heerlijke films met een strak einde en zelfs maatschappijkritisch *kuch* Eden Lake dan vooral.. een beetje.

Hoe je dit plot en de uitwerking logischer en aannemelijker dan Eden Lake kunt vinden is echt beyond mee....

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Vooral omdat de gebeurtenissen in Eden Lake wel eens in het echt voorkomen.

De "gebeurtenis" in deze film evenzeer. 't Is vooral de uitwerking en de manier waartoe men er komt die niet bepaald realistisch is.

avatar van rep_robert

Neem aan dat je het over deze film hebt, dan klopt je zin wel. Alleen strookt weer niet echt met je waardering.

Want als je deze film niet realistisch vindt moet dat gelijk staan aan een lagere waardering

avatar van rep_robert

Nee oke, daar heb je gelijk. Al is dat per persoon verschillend. Normaal gesproken irriteer ik me er ook niet aan. Alleen hier is het irritante gedrag wat mij betreft net te nadrukkelijk aanwezig. Wat de horrorelementen niet minder slecht maken natuurlijk!

Ik vind het de horrorelementen net beter maken. Realisme zou wat van de fun uit de film halen en zou het iets ingetogener maken. De film is redelijk duidelijk over-the-tôp en horror-minded, dus van gebrek aan realisme geen last gehad, integendeel.

avatar van lauwi_b

lauwi_b

Voor mij geen topper. Hoofdrolspelers komen vrij dom over, is meestal het geval bij horror maar goed. Verhaal op zich origineel. Paar leuke gore momenten 3*

avatar van yvvv

yvvv

Jeetje, wat een film...
Heel erg realisitisch zeg, aan het einde van de film heb ik er zeker nog een half uur over na lopen denken, inderdaad omdat je denkt dat ze ondertussen alles wel heeft gehad.

Spanningsopbouw vond ik supergoed, tot het moment dat de vrouw in kwestie vol in beeld werd gebracht. Was voor mij een beetje een domper, had spannender gebleven als ze constant zo mysterieus was gebleven.

Al met al geen beoordeling hierover, kan hem nog steeds niet zo goed plaatsen..

avatar van mug13

mug13

Voor mij domineren de fransen en de spanjaarden nu de horror scene en heeft Amerika een beetje het nakijken.Heel veel bloed in deze film HEERLIJK,de moorden zijn perfect.Want bij elke moord was ik wel een beetje geshockeerd en er behoorlijk ondersteboven van.Top horror film.(1 min puntje en dat is het simpele verhaallijn).

DwarreI

Veel gore en weinig diepgang, niet mijn ding.

Op audiovisueel vlak zit À l'Intérieur bij vlagen prima in elkaar, vooral ook de 'gore' ziet er eng realistisch uit, ontzettend jammer dat het plot op geen enkele manier enige geloofwaardigheid nastreeft en van horror cliché's aan elkaar hangt. Ik had het aan kunnen zien komen, de mevrouw in kwestie woont op huisnummer 666

Overigens vind ik het tonen van een onverdoofde keizersnede met een keukenschaar voor dom 'vermaak' persoonlijk nogal ziek en erg makkelijk scoren oftewel goedkoop.

Net zo goedkoop als iemand z'n kop inbashen met een brandblusser

avatar van chevy93

chevy93

Dat is echter een geweldige climax van een op z'n zachtst gezegd draaierige trip.

En dit was een geweldige climax van een op z'n zachtst gezegd bloederige trip.

Onderhond schreef:

Net zo goedkoop als iemand z'n kop inbashen met een brandblusser

Dat hangt dus totaal af van de context.

Of je het vol in beeld of volledig uit beeld toont heeft weinig te maken met context.

DwarreI

Daar heb ik het ook niet over. Ik bedoel te zeggen dat het geweld in Irréversible door de context waarin het geplaatst is een totaal andere functie heeft dan hier het geval is, dit is dom vermaak en Irréversible niet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Uitzonderlijke klasse.

À l'Intérieur is een film die me al sinds de eerste kijkbeurt vast heeft weten te houden, vers in het geheugen... al met al niets minder dan een diepe indruk op me heeft achtergelaten. Een herziening wees uit dat dat meer dan terecht was, sterker nog; het is ongeëvenaard.

Z'n serieuze toon en bloedgehalte vallen feilloos samen met de ijzingwekkende score en het visuele. Een fenomenaal spel van licht en donker, alleen al die scene achter de ruit, de kennismaking met de femme fatale, is een absolute classic, visueel adembenemend, sfeer die te proeven valt en een aanslag op de zenuwen.

De gore valt zwaar, ondanks z'n simpele aard. Enkel het einde gaat compleet over de grens, ''met een klapper eindigen'' is hier een understatement. De met bloed besmeurde badkamer is een iconisch beeld na de terreur, terreur gebracht met klasse... bijzonder stijlvol maar bovendien vol adrenaline.

De soundtrack is wellicht het beste, subtiel doch met dodelijke precisie. Een zeldzaam hoogstaande score. Toen de laatste noot geraakt werd..en het beeld van de baby, al wiegend in de armen van de dader langskwam...wist ik het zeker; À l'Intérieur is méér dan hoogstaand.

Het is een zenuwslopende ervaring waarin bloed noch moeite worden bespaard en de kijker dus wordt getrakteerd op pure magie; niets meer, niets minder.

DwarreI schreef:

Je houdt dus niet van het genre horror.. goed, volgende!

DwarreI schreef:

dit is dom vermaak en Irréversible niet.

Zo intelligent zou ik Irréversible anders ook niet durven noemen.

orbit schreef:

Je houdt dus niet van het genre horror

Klopt. Ik heb daarentegen niks tegen horrorelementen, deze kunnen zelfs erg functioneel zijn in een film, maar gore om de gore is voor mij hetzelfde als het kijken naar een open hartoperatie, het shockeert maar heeft me verder niets te vertellen..

Onderhond schreef:

Zo intelligent zou ik Irréversible anders ook niet durven noemen.

Dat zeg ik dus ook niet, ik bedoelde dom vermaak meer in de figuurlijke zin, dus het tegenovergestelde van het publiek aan het denken zetten oftewel oppervlakkig. Je begrijpt me niet of wilt me gewoon niet begrijpen, laat maar.

• 12092 berichten

Een film die een originele invalshoek kiest, geen compromissen sluit en bijzonder mooi en artistiek is geschoten vind ik geen dom vermaak, daarvoor moet je bij Friday 13th deel 18 zijn ofzoiets