• 9.374.084 stemmen

Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel

Gesproken taal: Frans

Plot À l'Intérieur

"Terror comes calling."

Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.

Sarah Scarangelo

Policier municipal 2

avatar van winkelblah

winkelblah

Trailer

Voorlopig alleen een bioscooprelease in Frankrijk en (binnenkort ook) in Duitsland. Maar dit lijkt me wel wat.

avatar van The Eye

The Eye

Zieke film dit, lekker over-the-top. One is gonna love that scissors

Waar gezien als ik mag vragen. Samen met [Rec] zo'n beetje mijn horror event van 2008

avatar van 606

ja deze wil ik zien en zeker ook [Rec]

. deze film.

Inderdaad wel lekker luguber, ziet er goed uit en duurt lekker kort.

Wel erg storende zaken in het plot het volkomen ongeloofwaardig toevallige moment dat ze haar eigen moeder neersteekt, de agent die zonder back-up niet eens zijn kleine crimineeltje even losmaakt in een huis dat vol ligt met afgeslachte lijken. .
En dat zijn nog maar kleine bijzaken. Het hele hoe en waarom van de film is al helemaal een raadsel. Maar ja, moet je niet zo veel op letten waarschijnlijk.

Wel tof hoe je die baby steeds ziet reageren.

Droom voor elke horror liefhebber.

De regisseurs noemen in één adem Halloween en Hellraiser, voeg daar nog een streepje Ils aan toe en je krijgt iets wat op deze film lijkt.

Hoop dat deze film vooral het horrorpubliek bereikt, anders schiet er waarschijnlijk niet al te veel van over, maar verder op en top genieten.

Franse horror is hot!

Verder nog even een applausje voor de soundtrack. Ik klaag nog wel eens dat het een vergeten aspect is in vele films, maar 2008 heeft mij al redelijk blij gestemd. Ook hier weer zeer kundig gebruik om de sfeer te verhogen.

Langere review

4.5* lekkere rode sterren.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Waar gezien?

OH, de gemonteerde scene dat Dalle die sigaret aansteekt en inhaleert was zeker precies in jouw straatje gok ik? .

avatar van Goto

Goto

Ah mooi dit, zat vorige week nog te denken dat ik wel weer eens een sfeervolle nieuwe horror wou zien. De dvd + soundtrack komen 28 Feb. uit.

Twitch - 40th Sitges - A Blood Soaked Interview with the Inside (À l'Intérieur) Directors - twitchfilm.net

kos schreef:

Vond ik een erg gave scene ja

Maar ook die vreemd doordreunende soundtrack wanneer Sarah opgesloten zit in de badkamer vond ik erg sterk.

Al vind ik het sterkste aan de film nog dat de kalme scenes tussendoor net evenveel effect hebben. Net zoals een goeie frisse tornado ook een hoop chaos en windstille kern kent.

Trouwens wel met je eens dat het verhaal eigenlijk maar losjes aan elkaar hing. Genoeg momenten die niet al te logisch leken, maar verder wel leidden tot erg gave scenes (die flik die op het einde weer opstaat bijv). Zeker bij een film als deze vind ik dat verder niet bepaald storend.

(gezien op PC trouwens, die DVD komt er wel)

Onderhond schreef:
(die flik die op het einde weer opstaat bijv).
over wtf moment gesproken.

avatar van Macmanus

Macmanus

Die Fransen weten hoe het hoort!

Samen met Frontière(s) de horror film waar ik op zat te wachten. Eerdere deze week maar even 30 days of Night en The Mist gekeken om in de horror stemming te komen, twee erg fijne films. Maar toch weten de Fransen weer eens hoe het echt moet. Heerlijke fucked up film met een rustige opbouw naar een slachtpartij van jewelste. En de soundtrack, sweeeeeeeet!

Wat is horror toch een fijn genre eigenlijk. Ik heb er een hele tijd maar weinig mee gehad. Maar sinds een paar jaar ben ik toch wel een beetje een gore/horror liefhebber aan het worden.

Past indd, in het rijtje Haute Tension, Ils, Calvaire. Dus weg blijven als je deze films niet leuk vondt. En als je zo eentje bent die het enger vind als er niks te zien is maar het wordt gesuggereerd

Maf trouwens dat elke goede Franse horror regisseur(s) meteen word(en) gekaapt door de US. Gens, Moreau/Palud, Aja en deze twee mogen Hellraiser maken (wat ik overigens HELEMAAL niet erg vind!)

Macmanus schreef:

Hoezo, dat is toch met zoveel niet-Amerikaanse regisseurs?

Bof, het valt wel op dat zowel de regisseur van Haute Tension als de regisseurs van Ils als deze regisseurs meteen hun tweede film in Amerika gaan maken.

Japanse regisseurs hebben vaak toch al een miniwaslijst achter hun naam staan.

avatar van Macmanus

Macmanus

Ja inderdaad zo snel is nogal opvallend. Meestal hebben "buitenlandse" regisseurs toch al een paar films op hun naam staan.

Misschien dat 1 film wel snel is, maar bijvoorbeeld een hoop Scandinavische regisseurs worden ook al snel weggeplukt. Evenals enkele Oost-Europese en een verloren Italiaan.

avatar van timbo_

timbo_

Oke dan ik zie ze helaas niet vaak maar dit is echt een gewedlige horrorfilm. Samen met The Thing en Haute Tension zelfs de beste die ik ooit zag. Waar deze films zich onderscheiden van menig ander horrorfilm blijft voor mij toch op uiterlijk en sfeer. Ook deze films barst weer van de beklemmende en spannende scenes en de film ziet er ook fantastisch uit. De eerste scene is ook al meteen geniaal verzonnen. In tegenstelling vond ik het met de oerdomme acties in deze film dan ook nog wel meevallen zodat ik me daar ook niet aan stoorde. Ook de twist had ik absoluut niet zien aankomen. Tot slot dan ook nog een zeer eenvoudige doch zeer effectiefde soundtrack en je krijgt gewoon een topfilm. Overigens had einde van mij wel iets minder extreem gemogen. Kon het nauwelijks aanzien.

Kleine 4,5 ster

avatar van timbo_

timbo_

Lijkt me trouwens een ramp als je deze film een keer per ongeluk kijkt als je zwanger bent.

Ach, het is weer eens wat anders dan Knocked Up of Juno. .

avatar van Ruudje

Ruudje

Sfeervol, goor en spannend, maar mistte toch iets speciaals, datgene wat geniale horror a la Haute Tension en [REC] onderscheidt van goede horror zoals deze.

timbo_ schreef:

Oke dan ik zie ze helaas niet vaak maar dit is echt een gewedlige horrorfilm.

Hehe, fijn dat je na de discussie laasts meteen een fijne horror te pakken hebt. Aangezien je vertrouwen in de Franse horror, probeer Ils ook nog een keer zou ik zeggen. Ook een pareltje, al draait het daar vooral om de suspense.

Verder vond ik het einde echt het spreekwoordelijke kersje.

avatar van DVD-T

DVD-T

Wat een zieke,bloederige film is dit zeg.
Geweldig.
Vanaf het moment dat die vrouw Sarah begint te stalken zit de spanning en sfeer er meteen goed in.Ik zat echt met open mond te kijken zo was ik onder de indruk.Dit is hoe horrorfilms gemaakt moeten worden.vooral die scene met die schaar in die man zijn kruis,dat voel je als man zijnde gewoon mee,dat moet haast wel oei.Het plot had ik wel al vrij snel doordat die vrouw bij dat ongeluk betrokken was en daarbij haar baby verloor en dus de baby van Sarah wou .
Maar op het einde komt nog een keer zo'n grote twist in het verhaal,wat al mijn verwachtingen te boven deed(iedereen die de film heeft gezien weet denk ik wel waar ik het over heb).Zo af en toe was het wel een beetje ongeloofwaardig vond ikvrouwen die zwanger zijn en auto rijden mogen geen eens een gordel dragen en die baby had ook allang dood moeten zijn met alle stress en al dat bloed wat sarah verloren was.maar dat mocht de pret niet drukken.Verder goed geacteerd,mooi camerawerk,wat op mij een beetje een dromerige indruk maakte,en de soundtrack is inderdaad ook geweldig.

4.5* sterren voor deze,naar mijn mening,natte droom van elke horrorliefhebber.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Als liefhebber van horrorfilms is dit voor mij het beste wat ik de laatste jaren heb gezien!

Het eerste halfuur begint vrij rustig, maar er hangt een duistere sfeer rond zodat je weet dat er iets zal gebeuren.

Frankrijk, aub, maak meer van dit!

Een 5 en een plekje in mijn top 10!

avatar van donsebas

donsebas

Wow..wat een ziekelijke film is dit..het is zo gruwelijk dat het ook een mooie kant heeft. De hele film speelt zich af op een locatie maar daar ligt ook de kracht van de film. De spanning is gedurende hele film aanwezig en mooi opgebouwd waardoor de slachtpartij extra goed voel baar is. Er klopt een hoop niet in deze film maar daardoor is deze film ook zo onvoorspelbaar en dit onderscheid deze film van andere horror films waar je het meestal wel ziet aankomen.

Lekker over de top allemaal en soms ook te smerig om aan te zien.

Die laatste shot is schitterend..prachtig..

Ik ben niet echt een horror fan maar zoals deze fim mogen er meer gemaakt worden!

avatar van Straniero

Straniero

Begint veelbelovend maar is uiteindelijk niet meer dan een horror zoals die zoveel gemaakt worden, met over-the-top-gore en antwoorden die al bij aanvang duidelijk waren. Flinke tegenvaller.

avatar van kaztor

kaztor

Film geldt als hele handige handleiding voor mensen die hun gehele interieur eens mooi rood willen maken.

Niet voor de fans van Four Weddings & A Funeral, dit!

avatar van kaztor

kaztor

timbo_ schreef:

Ik vind dit zeker heel wat beter dan Haute Tension.

Eigenlijk komt alleen Audition in de buurt wat betreft recente horrorfilms.

Ik vind het trouwens vrij uniek hoe deze film zowel zeldzaam spannend en eng als onverantwoord ziek is. Ik werd wat 'gore'-moe van al die copycat-films, maar dit is een film die toont hoe het moet en dat het nog 'kan'!

Dit is een absolute topper.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

nou ik moet eindelijk zeggen dat ik weer eens een echte horror heb gezien!! die fransen kunner er wat van zeg...

dit is een film die op momenten echt luguber is, en omdat het gaat om een film die ook echt zou kunnen gebeuren. geen spoken, geen fantasie, geen sprookje, geen "domme jongeren en een slachter"film maar een verhaal over een zwangere vrouw en een doorgedraaide vrouw. of ik genoten heb? kwa horror wel, maar kwa geweld tegen een zwangere vrouw...... 't ging soms wel ver!

voor deze film moet je een ijzeren maag hebben en geen problemen met realistisch geweld.

mooie actrices en goed geacteerd. dat zie je niet vaak meer in een horror. maar het kan dus nog....

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Horror op z'n best dit. Na Haute Tension en Ils opnieuw een huiveringwekkende prent van Franse bodem. Ils was de meest angstaanjagende en deze A l'intérieur vind ik dan weer de bruutste. Over verhaal en logica ga ik hier niet zitten uitwijken want dat doet eigenlijk helemaal niet ter zake. Er zijn genoeg andere elementen in de film om volop van te genieten.

Constant dreigende sfeer, heerlijke soundtrack en natuurlijk de vetzakkerij niet vergeten

Heb nu 3 Franse horrorfilms gezien op een dik half jaar tijd en ik zou zo meteen geen andere titels kunnen bedenken die ik beter vond dan deze 3.

Laat maar komen die volgende...

Dikke 4 * (8,5/10)