Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Béatrice Dalle, Alysson Paradis en Nathalie Roussel
Gesproken taal: Frans
Plot À l'Intérieur
"Terror comes calling."
Vier maanden nadat Sarah zwaar gewond raakte bij een auto ongeluk dat het leven kostte aan haar echtgenoot, staat ze op het punt te bevallen van hun enige kind. Op de avond voor de geboorte in het ziekenhuis plaats dient te vinden staat een onbekende vrouw voor de deur die zegt een telefoontje te willen plegen.
La Femme
Policier municipal 1
Policier municipal 2
Jawaddedadde
?
Wablief? Belgische term of zo?
Jep, uitspraak van een bekende - ondertussen reeds overleden - Belgische politicus. Betekent inderdaad iets in de trent van teveel is teveel. Voor de liefhebbers: klik
Hmmm, de vertaling zegt dat het overbodig o.i.d. betekent
Overbodig is teveel is dus de vertaling? Beetje rare openingszin als je het mij vraagt.
Gekke Franse/Belgische worden ook
Haha, zoals jus d'orange of svp zeker?
Gekke jongens die Hollanders
marjoleinart
Ik had er meer van verwacht, deze film staat namelijk best hoog in de horror lijst. Maar toch viel hij mij een beetje. Misschien omdat deze film wat 'ouder' is (2007). De effecten vond ik wat matig. Wel spannend!! Dat wel, maar dat al die mensen allemaal binnen blijven vallen vond ik wat teveel. En uiteindelijk is iedereen dood ... had een iets ander einde verwacht, dus hij is wel verrassend!
Bottleneck
Klassiekertje heh, die effecten kunnen echt niet meer in deze tijd
paulo31
wat een bout film
niet spannend, geen byzondere special effect dit is gewoon tegen het irritante aan
op een gegeven moment hoop je gewoon dat die vrouw die de hoofdrol speel eens flink aangepakt wordt.
scheur maar aan stukken dat mens voor al dat domme gezeur de hele tijd.
Wat ouder
!
Ik ken wel mensen die films van voor 2000 als oud zien, maar 2007 oud noemen is wel een nieuw dieptepunt
sinterklaas
Films/muziek voor 2000 oud noemen vind ik ook iets voor barbaren natuurlijk.
Tonypulp
Elineloves
Zaterdagavond deze film herzien, voor vriendlief de eerste kijkbeurt. Ik was nog steeds ontzettend onder de indruk en werd weer vanaf de eerste minuut meegesleept in het verhaal. Erg leuk om te zien dat mijn vriend af en toe met open mond zat te kijken van pure verbazing en weirdness. Blijft toch zeker top 5 waardig.
Jessen0wnt
Bloederig.
Het is dan toch gelukt met mij en horror. Ik kan me maar niet al te enthousiast maken over al dat goedkope prul. Ik had deze al een tijdje in gedachte om te bekijken, gisteravond de ballen bij elkaar geraapt en hem aangezet.
Film is in alle opzichte sterk. Het kent mooie plaatjes, soundtrack is goed, spanning en op de juiste momenten eng, cast doet het vrij aardig, het heeft lekker veel gore en bloed, het heeft enorm veel tempo (korte speelduur is een +) en na genoeg ook wat diepgang. Wellicht dat de Franse taal ook wat beter overkomt i.v.m. de horror-clichés en het oh-my-god-effect. Nu mag het wel zo zijn dat in principe hetzelfde word gezegd, het heeft toch iets anders.
Het is wellicht een perfecte film, maar toch had ik wat meer van audiovisuele kunst willen zien. Zo is de poster heel erg mooi en is ook ''het beeld'' (ik denk dat iedereen wel weet wat ik bedoel, die ene dat het met blauw licht wordt gecombineerd) erg sterk uitgevoerd, maar toch dacht ik er een betekenis achter te zoeken. Iets wat nog komen kwam, maar daarin blijft de film toch net iets te oppervlakkig. Hoewel het een achtbaanrit was, en nog steeds rete spannend had ik liever alleen de twee dames in de film willen zien. Hele politie gebeuren kwam voor mij over als een voldoening voor de kijkers. Hoefde niet, want deze twee waren al interessant genoeg. Maar ach... Ik snap het wel, en het was ook wel heerlijk vermakelijk.
Dit was gewoon heel goed. 4 sterren
Paeper
Slechte film. Dikke tegenvaller. Punt is ik heb nog nooit een echt enge horrorfilm gezien... of nou ja ik heb één enge horror-ervaring en dat is It van Stephen King kijken toen ik 7 jaar was. Dat was eng. Maar dat lag ook meer aan mijn leeftijd want bij een 'herkijkbeurtje' meer dan tien jaar later, viel hij ook enorm tegen. Maar goed, op zoek naar weer zo'n horrorervaring het internet afgestruind, lijstjes gezocht, horrorfans gevraagd, etc. etc. Pulp gekeken als Drag me to Hell, Paranormal Activity, etc.
Martyrs werd me aangeraden, Haute Tension en deze dan....
Martyrs vond ik al flink overgewaardeerd (het was niet eng), maar waar die film nog ergens op leek is deze film echt belachelijk slecht. Ik kan niet eens zeggen wat ik van het verhaal vind, want er is in principe geen verhaal (nuja een heel klein beetje natuurlijk, maar niet meer dan wat in de samenvatting staat).
Horror zonder verhaal kan toch niet eng zijn? En zonder suggestie lijkt me ook al moeilijk. Man wat een pulp, ik kan me er bijna over opwinden. En het is niet dat ik niet bang kan worden van films of series want ik herinner me thrillers waar ik met meer angst zat te kijken of afleveringen van the X-Files waarbij ik me echt afvroeg of ik dit wel alleen af wilde kijken.... maar horrorfilms, man wat vallen die tegen. Maar ik blijf proberen, voor die ene ervaring.
dutchtuga
Dit en Martyrs laag waarderen omdat het niet 'eng' is is natuurlijk belachelijk.
Paeper
Comedies die niet grappig zijn waardeer ik ook niet. Daarnaast, voor mij is -blijkbaar i.t.t. bij jullie- het verhaal/script belangrijk, daar reken ik de meeste films het eerst op af. Natuurlijk kan een film punten scoren op audio/visueel vlak, of door goed acteerwerk of verbluffende effecten, maar daar was bij deze film ook allerminst sprake van. Martyrs staat voor mij nog boven deze film omdat er wel een paar originele ideeën inzaten en het af en toe ook treffend in beeld werd gebracht.
Vertel me alsjeblieft wat er wél goed is aan deze film volgens jou... want misschien heb ik de verkeerde film gezien. Verhaal is flinterdun (en dat is nog te veel eer), personages doen domme dingen, geen enkel origineel idee gezien (is ook een prestatie), geen suggestie, voorspelbaar tot en met...oh en niet eng.... nee een halve ster is meer dan genoeg.
Horrorfilms hoeven natuurlijk niet bij voorbaat eng te zijn. Maar zoals Onderhond al zegt zit het audiovisueel wel mooi in elkaar. Denk daarbij vooral aan de scene waarbij de killer zich subtiel op de achtergrond bevindt en verdwijnt in de schaduw.
Zijn wat mij betreft wel spannende scenes.
Tonypulp
Moderne slashers zijn zelden zo sfeervol als de eerste helft, en zelden zo bikkelhard als de tweede. Audiovisueel schittert deze film en de effecten zijn van énorm hoog niveau, één van de betere in z'n genre zelfs. Misschien ben je er niet helemaal in thuis, kan best
UltraMovieKiller
Als mensen zo graag een goed verhaal in een film willen hebben, verdiep je dan even 1 minuut langer in een film voordat je hem kijkt, bij 3/4 van de horror's is het verhaal samen te vatten in 2 regels en draait de film ook totaal niet om het verhaal --> kijk hem dan ook niet met die verwachting!!
Over de film zelf, ik heb deze film inmiddels 3 x gezien en hij blijft me vastgrijpen heel de film lang. De gruwelijke daden en angstige sfeer die de zwangere vrouw constant beleeft. Daarnaast is alles zeer realistisch en zou het zo kunnen gebeuren in het dagelijks leven. Wat ook is gebeurt zoals JacoBaco hierboven heeft gepost.
Als deze film totaal geen indruk maakt op je dan heb je waarschijnlijk zelf een gruwelijk leven gehad of een nog ziekere geest dan de schrijver van deze film!
Meesterwerk...
Insignificance
Bloed aan de parel, alhoewel er ook enkele zaken zijn die de volle mep in de weg staan. Zoals de lelijke foetus, waarvan de toegevoegde waarde discutabel is en een overvloedige aanwezigheid van passanten, waarbij er eentje ineens wel heel prominent opstaat. Het zit niet helemaal lekker, waardoor er toch wat impact verloren gaat. Verder horror van de bovenste plank aan de hand van een uiterst luguber verhaal en met een voortreffelijke karakterintroductie van La Femme.
Via een stem, schimmen en een verdomd nerveuze score schuifelt het gevaar de film in. Dalle's uitstraling is nagenoeg perfect, sinister uitgedost ook, met een tomeloze en berekende agressie die, wanneer ze een sigaretje opsteekt, ook zonder geweld gevangen wordt. Perfect decor, die schemerige woning, ook in contrast met het felle licht van de badkamer, waar enkele keren en tot en met het slot onverbiddelijk wordt uitgehaald. Blijft jammer dat het soms net iets teveel lijkt te willen.
Savatage
Godverdomme, deze was goor. Ik heb al veel gore horrors gezien, maar deze slaagde er toch in me nog te schokken. Ik las dat iemand hier schreef "teveel is teveel". Akkoord, hier zat teveel goor in, dat nergens voor nodig was. Langs de andere kant was de film wel spannend en goed opgebouwd + de cast vond ik ook goed. Conclusie: best een aanrader, maar let op als je niet tegen gore scènes kan.
shadoweyes
Naar mening hele goede film Je hoopt ook de hele tijd dat ze die vrouw eindelijk te pakken neemt vooral als ze die buis met mes erop pakt maar niets blijkt minder waar
Desondanks hele goede film alleen gaat het een hele lange tijd duren dat ik hem weer ga zien aangezien naar mijn gevoel de hele film een rare sfeer mee brengt.
mauwiewauwie
Op aanraden van een MM kenner ,maar dit horror filmpje met liters bloed en gore,maar weinig verhaal,! Is wel vermaak ik vond hem toch iets te weinig geloofwaardigheid hebben voor een topper.
Dus een 7,4/10 De regiseur begon met een thriller (9) Toen met horror (8) Maar de gore was te laat ,omdat de horror niet meer te redden was,(5) opgetelt 22 / 3 =7,33
Het kan altijd beter ,ik heb wel genoten.
K. V.
Gisteren had 'k eens zin in een korte horrorfilm en dan deze eens geprobeerd.
De eerste twintig minuten is niet zo bijzonder en maken we kennis met het hoofdpersonage, maar vervolgens wordt de film steeds spannender, grimmiger en beter.
Ondanks dat dit een Franse film is, moet dit je zeker niet beletten om hem te bekijken, want heel veel wordt er toch niet gesproken.
De film is wel een trapje lager dan Haute Tension, maar desondanks vond 'k hem wel goed. De film speelt zich grotendeels af in een huis en vooral in en rond een badkamer, dus verwacht geen grootse film, maar dit hoeft ook niet altijd.
De film moet het ook niet zo hebben qua verhaal, maar daarvoor kijk je ook niet naar dit soort films. Ook het motief waarom de mysterieuze vrouw dit deed, was niet zo verrassend. Zwangere vrouwen en mensen die niet zo voor bloed zijn, onthouden zich beter van deze film
Waarom zou je nu wel kijken? Omdat het een goeie horrorfilm is met redelijk wat bloed en toch ook wel enkele originele vondsten (er zaten ook wel een aantal vreemde/onlogische zaken in, maar daar kijk 'k gerust over).
Zeker eens het bekijken waard (als je van horrorfilms houdt), want de film duurt niet zo lang (+-80min) en verveelde niet.

Ang-ma-reul Bo-at-da
Misdaad / Thriller, 2010