Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
puckb96
tja dat is net de hele opzet natuurlijk; Zo zwaar over the top zijn dat het gewoon grappig word. Je moet er natuurlijk van houden van dit soort 'humor'.
You're right
Tonypulp
In dat geval moet iemand je echt eens wat humor bijbrengen
John Lee Hooker
Ik vond 'm toch wat tegenvallen.
Lekkere actie met veel explosies, zombies, bloed, geweren en een vrouw met 'n geweer aan haar been. Ook weer van die grappige uitspraken en gesprekken die dicht bij de oppervlakte bleven. En die zogenaamde fout van de bioscoop vond ik ook geniaal.
Toch had ik moeite om mijn aandacht erbij te houden. Hier en daar wordt het zelfs cliché, ondanks alle spectaculaire gebeurtenissen. En op een gegeven moment werd ik die koetjes en kalfjes ook wel zat, het ging eigenlijk nergens meer over. Beetje geïnfecteerde mensen neerknallen.
Misschien iets leuker na wat stimulerende of verdovende middelen.
Doe mij maar Death Proof.
Karl van H.
Grappig dat je de film verwijt nergens over te gaan en vervolgens zegt Death Proof te prefereren. Want als er nou één film is die echt helemáál ner-gens over gaat...
John Lee Hooker
Ik had het idee dat deze film toch enigszins sirieus over wilde komen. Nou, echt sirieus kun je het niet nemen en heel grappig vond ik het ook niet, er waren enkel een paar kleine dingen waar ik om kon lachen. Dus dan heb ik liever een nadrukkelijk werkje waarbij het puur draait om de lust van het moorden en het volgen van een stel gekke trienen, in plaats van deze 'zogenaamde stoere' prent.
Effetjes verhoogd naar een 3 na een herziening

dominion
Probeer nog een herziening en hopelijk wordt het dan eens 5*
JanDahler
deze film neemt zich toch op geen enkel moment serieus? Het is vaak zo overdreven en krom dat het gewoon lachen is.
Probeer nog een herziening en hopelijk wordt het dan eens 5*
Nee, zo goed was ie dan ook weer niet. Best wel een goedkope zombie-komedie.
John Lee Hooker
Tja dat zal wel een kwestie van smaak zijn maar ik vond het gewoon niet heel erg grappig ofzo. Ik heb enkele keren moeten lachen, maar dat gebeurt wel bij vaker bij actie- of horrorfilms.
John Lee Hooker
Dan vond je Machete zeker ook niks ?
Nog niet gezien, wie weet.
Blarown
geinig filmpje,
maar een beetje te onrealistisch
het is idd zo overdreven dat het grappig is
maar vond het geen topper, gewoon een leuk filmpje voor tussendoor
GuyB
Useless talent #14
Ik maakte kennis met het exploitation genre dankzij Machete, er zijn maar twee optie's na zo'n film: de microbe te pakken hebben of niet. Ik vond een genre dat me zeer goed ligt en dan zag ik de cover van Planet Terror.
De trailer hoefde ik al niet meer te zien, direct bestelt die handel, samen met Tarantino's poging tot reviven. Heb beide films dus, maar apart.
Dat Rodriguez mijn soort regisseur is was me al duidelijk: Desperado 5*, Machete 4*, Once Upon A Time in Mexico 3*... Komt daar nu bij: Planet Terror 4,5*. Mijn 4,5* lijst is eerder labiel en die score zou wel kunnen geüpgrade worden.
Groot scherm, surround aan en starten maar. De film kickt-ass van de eerste minuut tot de laatste, al dan niet met enkele onderbrekingen door een "defect van de bioscoop". Kwestie van het pulpgevoel helemaal te laten doordringen bij zij die dat nog niet doorhadden. Lekker gefilmd allemaal al mocht ie zijn brandgaten en strepen -technische term weet ik niet- wat beperkter houden. Muziek is heerlijk en doet denken aan een tune'tje uit Pulp Fiction.
Het is wat overbodig om het plot uit te leggen. Heb het nooit gelezen en zelfs in de film luister ik niet tijdens de geringe praatscènes. Mij gaat het echt 100% om de actie: hoofden, armen, uitgeholde darmen en Tarantino's tumorpenis aan flarden schieten.
Lekkere stripper in de hoofdrol, zelfs zonder been doet ze je kwijlen, mij zelfs nog meer met dat machinegeweer attached. Het ziet er al zo ongelofelijk vet uit op de poster, en voor mensen die de film nog niet gezien hebben, ik kan je verzekeren dat het écht wel te gek is als ze haar "death machine" effectief gebruikt. Film kent nog een leuk personage: Jeff Fahey (in Machete zou hij later opnieuw opmerkelijk leuk gecast worden)
Op naar Death Proof, ziet er ook zéér bevredigend uit.
Poepgezicht
Als je niet luistert naar wat ze zeggen in de film mis je toch een groot deel van de humor. Zou het de volgende keer toch maar doen als ik jou was.
Verwacht overigens maar niet te veel van Death Proof.
Tonypulp
Let wel op dat 't hele andere exploitation is, namelijk de carsploitation. Die zijn er voor de sfeer en natuurlijk...de car chases
djelle
...zelfs zonder been doet ze je kwijlen, mij zelfs nog meer met dat machinegeweer attached.

Die machinegeweer-prothese blijft inderdaad geniaal.
Leuk enthousiast stukje, maar zoals poepgezicht zegt wel naar de dialogen luisteren want ook die zijn gemaakt om sfeer, knipoogjes en humor te zetten.
leuk!
op het moment dat die patient z'n zweren uitknijpt in het gezicht van de dokter heb ik hem afgezet.
ledematen afzagen, ingewanden die over het scherm vliegen, ik vind t mooi!
Maar dat was wel het ranzigste wat ik ooit gezien heb,
misschien dat ik later nog eens probeer, maar voorlopig ff niet
Starmaster501
Ten 1e: Mietje!
Ten 2e: Niet stemmen.
Kijk de film nog eens en nu helemaal af!
Noodless
Heel toffe site jeroentjuhhhhh

Zal er wel eens regelmatig naar kijken.....naar pulp of ontdekkingen
Thanks
! Zou tof zijn als je af en toe een kijkje neemt, zoveel bekijks heeft het nog niet
Starmaster501
Das erg stom als je veel werk doet maar niemand het bekijkt. Heb ik op Youtube. Al word het steeds meer. Maar ik zal ook wel eens kijken naar die site.
Ik denk trouwens dat mensen die de film een laag cijfer geven de genialiteit niet zien in Robert zijn films. Je ziet het in al zijn actiefilms terug en dat is erg leuk.
dave
Klucht numero 2.
Gelukkig dat het absurde verloop me hier uitstekend weet te smaken. Er wordt dan ook sneller van wal gestoken en zelfs doorheen het eerste halfuur stuit je al op heel wat prettigs. Ben een grote fan van dit soort horror. Het schouwspel werkt eerder op de lachspieren, in plaats van zich te concentreren op het doen reizen van kleine haartjes. Uiteenspattende ketchupzakjes zijn in deze context immers een absolute meerwaarde, al moet gezegd worden dat een en ander er oprecht overtuigend uitzag. Grappig is het tevens werkelijk te noemen. Een gelukzalige grijns was niet van mijn smoel te ontkoppelen. Details zoals de absurde bijdrage van de babysitters en de gedurfde 'Missing Reel’ zijn prachtige vondsten. Een knetterende soundtrack, charismatische acteurs en goede regie doen eveneens een stevige duit in het zakje.
Goed.
3,50
%%%%%%
Opnieuw bekeken en wat blijft dit toch een heerlijke ondergewaardeerde adrealine trip

nakada
Voor vaderdag gekregen en gelijk gekeken.
Ik zal beginnen met de minpunten. De "beschadigingen" ( krassen en strepen ) hadden wat mij betreft achterwege gelaten mogen worden. Doet het effect van mijn bluray een beetje teniet. Het machinegeweer aan het been had er veel eerder op gemogen. Dat was het qua minpunten. Voor de rest heb ik genoten, terwijl ik eigenlijk niet eens zo'n zombie fan ben. Vanaf het vertrek zit de vaart er goed in evenals de nodige hoeveelheid gore. Hier en daar een grapje en verder zo overdreven dat het mij in ieder geval duidelijk was dat de makers zich alles behalve serieus namen ( John Lee Hooker ). Ik bedoel maar : Tarantino die klaar staat om iemand te verkrachten en vervolgens valt zijn zaakje op de grond. Of de missing reel halverwege.
Dus, mooie dames, veel schieten, bizarre beelden...... voorlopig 4 sterren, maar ik ga hem zeker nog eens kijken.
puckb96
Nou dominion, ik kocht Death Proof dus Planet Terror ook maar gekocht. Een herzien maakte de film beter dus waarom niet? Toch op zich wel een leuke zombie komedie. Geregisseerd door Robert Rodriguez die ons de El Mariachi trilogy gaf en Sin City. Op zich redelijke regie, hoewel ik Robbie toch een beetje een na-aper vind van Tarantino. Wel leuk die cameo van Tarantino als de militair die die vrouw verkracht en vervolgens veranderd in een smeltende zombie. Dus tja: een 4 toch wel voor deze zombie komedie.
smoke4life
Die Tarantino blijft me verbazen !!!
Wat een meesterwerk levert hij weer af met deze film !!!
Zo grappig en zo extreem droog !!!
Quentin Jerome Tarantino
Meneer Bungel
En hoe hij ook in de huid kan kruipen van een andere regisseur inderdaad, petje af!

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'