• 9.373.488 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van Purmerend

Purmerend

Hoe heten die 3 ouwe films die in deze film worden genoemd?

avatar van ILDIB

ILDIB

Vanishing point, bullit denk ik en die andere weet k niet. Mad max?

avatar van ewalk

ewalk

Het was grappig geweest als Stuntman Mike had gezegd dat hij stand in was geweest van Kurt Russel.

avatar van Grindpad

Grindpad

ik heb hem de eerste keer in de bios gezien.

toen vond ik hem knap matig.

afgelopen zaterdag was hij op TV en ben ik lekker moe op de bank blijven hangen en nu ik eenmaal wist wat ik moest verwachten, heb ik eigenlijk best wel genoten.

het sfeertje pakt hij toch wel weer erg goed.

Leuke Tarantino.
Oké beetje trage opbouw van de spanning, maar de dialogen zijn geinig en de dames zeker niet lelijk.
Eenmaal op gang richtig het einde lijkt het wel een ode aan de Dukes of Hazzerd. Goeie muscle car achtervolging scenes.
Hou je van Tarantino dan waardeer je de uitbeelding van hoe de verschillende dames afzonderlijk aan hun einde komen, en hoe het einde van stunman Mike een abrubt einde van de film betekent.
Kurt Russel speelt de rol van Stunman Mike best goed.

3,5 ster op zijn plaats dacht ik.

Madecineman (moderator films)

Opnieuw een plezante film van nonkel Quentin.

Dit was de laatste die nog open stond van de beste man zijn films en nee daar is geen speciale reden voor dat is uiteindelijk gewoon toeval. Snap de lage score ook niet zo want dit is gewoon in alles een Tarantino film. Misschien niet zo ingenieus als Pulp Fiction, niet zo gedreven als Resevoir Dogs of zo sfeervol als Kill Bill maar toch nog altijd een bovengemiddelde amusante en entertainende film. Al had hij wel wat minder nadrukkelijke stijlelementen mogen gebruiken maar goed...

Tarantino is een regisseur met een krachtige signatuur, een duidelijk herkenbare stijl in alle films die hij maakt. Dat maakt zijn versie van een Grindhouse B-film dus in de eerste plaats geen Grindhouse B-film maar eerder een typische Tarantino film. En ja, ik geef toe dat is leuker voor de fans dan voor diegene die toch al niet zo veel met zijn werken stijl hebben...
Tegelijkertijd is iedere Tarantino film sterk en uniek genoeg om stevig op eigen benen te kunnen staan en de kop ver boven het maaiveld uit te steken.

Ook Death Proof, Tarantino's verzameling van te gekke muziek, American Muscle Cars, strakke kontjes en een geflipte stuntman Mike was weer een waar plezier om gezien te hebben. Het is en blijft een vakman pur sang en mooi ook dat in iedere film zijn liefde voor het medium zo nadrukkelijk spreekt. Ik kan daar als mede filmfan wel van genieten.
Het oeverloze geouwehoer van die meiden, een 'damn sexy' lapdance, een ultiem coole witte Dodge Challenger en een nog coolere Earl McGraw en natuurlijk Quentin als, niet onverdienstelijke, barman maken het al meer dan de moeite waard.
De tweede helft van de film wordt er een tandje bijgeschakeld en ligt de nadruk meer op de actie en pulp elementen. Stuntman Mike krijgt het maar moeilijk met zijn dametjes...

Leuke film, die ik nog eens nodig moet herzien zonder irritante reclameblokken ertussendoor.

Zeker een mooie 3.5*

avatar van JohnDeMuyter

JohnDeMuyter

Prima film!

Typische Tarantino film. Messcherpe dialogen die over niets dan onzin gaan. Lekker over the top wat de actie betreft, de achtervolging duurt overdreven lang, ik moet dan wel weer lachen om de absurditeit hiervan, volgens mij ook de bedoeling.

Voor fans, topfilm. Niet fans vinden het tijdverspilling denk ik.

avatar van ILDIB

ILDIB

Madecineman schreef:

Opnieuw een plezante film van nonkel Quentin.

Omdat het een tantantino is moet ie hogere score krijgen? De film komt gewoon flink wat tekort op wat punten (of heeft juist teveel aan). Prima te kijken en voldoende amusement, maar zeker geen topper.

Madecineman (moderator films)

Niet omdat het een Tarantino film is (ook al ben ik wel een liefhebber van zijn werk) maar gewoon omdat een magere 3.2 geen recht doet aan deze film. 3.5 a 3.7 zou ik een meer passende score vinden.

avatar van Purmerend

Purmerend

Als je dan een 4 stemt dan wordt het ooit misschien een 3.5 a 3.7.

Madecineman (moderator films)

Ja, het kan natuurlijk niet iedere dag feest zijn... Maar misschien moet ik hem eerst nog eens zien zonder 23 irritante reclame onderbrekingen ertussendoor, wellicht komt het de film ten goede

AC1

Het tweede deel vond ik merendeels een saaie en banale herhaling van het eerste (die rosse meid in het geel was wel hot). Misschien dat Death Proof een wat te opzichtige persiflage is. Om een echte hommage te zijn had de film zichzelf iets serieuzer moeten nemen.

Madecineman (moderator films)

Juist niet, B-films hebben niet echt de neiging om zichzelf serieus te nemen en als ze het wel doen wordt het vaak weer erg lachwekkend (wat dan weer de charme van het genre is). Het tweede deel is ook geen herhaling van het eerste. Ja, de aanvangssituatie is hetzelfde maar daarna neemt het geheel een compleet andere wending...

AC1

De "aanvangsituatie" vormt nu net het leeuwendeel van het tweede deel. Het is trouwens geen compleet andere wending. Spoiler: De rollen worden gewoon omgedraaid. Iets dat je natuurlijk voelde aankomen.

Laat ik het zo zeggen, de B-films van de jaren '70 die ik heb gezien namen zichzelf toch wel serieuzer.

Madecineman (moderator films)

Ja, dat is een verandering van 180gr Ik vond het wel grappig dat "boontje komt om z'n loontje" uit het tweede deel.

Mij hoor je trouwens niet echt klagen over de aanvangssituatie hoor, leuke dialogen, mooie vrouwen, lekkere muziek en grote wagens. Niks mis mee.

Ik vind trouwens dat Tarantino de film wel serieus neemt, ook Death Proof is doordacht en met duidelijke passie en vakmanschap gemaakt.

AC1 schreef:

Over welke films heb je het dan?

AC1

The Omega Man, Vanishing Point, The Ultimate Warrior, The Car, Killdozer, Duel, ...

Maar het is meer een persiflage dan een hommage. Vooral het tweede deel.

Madecineman (moderator films)

Duel en Vanishing Point heb ik iig gezien en dat vind ik toch geen B-films. Ik vind het absoluut geen persiflage, Tarantino laat duidelijk zijn enthousiasme en liefde voor deze films zien, hij maakt het zeker niet belachelijk.

AC1

Vanishing Point is nochtans een van de grootste invloeden voor deze film geweest. Tarantino gooit echter wel de sociale commentaar van deze film overboord.

Madecineman (moderator films)

Dat klopt... Maar dat sociale commentaar was vooral van toepassing op de situatie in de Verenigde Staten eind jaren '60 en begin jaren '70 het zou nu enigszins uit zijn verband getrokken worden. Het toevoegen van sociaal commentaar op de huidige VS zou imo geen recht doen aan het Grindhouse idee wat toch vooral om de 'fun' draait.

De verwijzingen naar Vanishing Point zitten minder in de thematiek van die film maar eerder in cinematografie (en natuurlijk die witte Dodge Challenger).

avatar van canciser

canciser

Gisteren gekocht bij de frs voor €5, ben toch benieuwd.

avatar van Groznyy

Groznyy

Not my cup of tea, blijkbaar. Teleurgesteld de film na een veertigtal minuten beëindigd.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Heb je nog wel de crash meegemaakt? Zo niet, dan heb je het hoogtepunt van de film gemist. Over de tweede helft hoef je niet rouwig te zijn, in ieder geval.

avatar van Nomak

Nomak

Groznyy schreef:

Doe dan iedereen een plezier en verwijder je stem.

Het is onmogelijk om deze film te beoordelen na 40 minuten.

De tweede helft krijgt de film namelijk een drastische ommekeer en begint er een compleet ander verhaal.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Als je het eindeloze gezwam in het eerste deel niet kunt waarderen, dan gaat je dat in het tweede deel ook niet lukken, lijkt me zo.

avatar van Freckles

Freckles

Madecineman schreef:

Maar misschien moet ik hem eerst nog eens zien zonder 23 irritante reclame onderbrekingen ertussendoor...

God, wat ik erger ik mij dood aan televisie films.

avatar van Black Math

Black Math

Leuker dan Planet Terror, meer girl power dan Charlie's Angels. De rol van Tarantino was dit keer niet irritant, mede omdat de rol bescheidener is. Leuk om Earl McGraw en Son nr. 1 weer terug te zien. Ik vond eerstgenoemde ook beter uit de verf komen dan in Planet Terror. Verder ook leuke muziek. Al met al een aardig filmpje.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Groznyy schreef:

40minuten van de ruim 110 Had je net zo goed de film op een trailer kunnen beoordelen.

Snap niet dat zulke stemmen gewoon worden toegelaten..

avatar van Nomak

Nomak

Tonypulp schreef:

Snap niet dat zulke stemmen gewoon worden toegelaten..

Dit is inderdaad gewoon belachelijk.

In dit soort gevallen kan een moderator toch gewoon de stem weghalen.

avatar van Lurker ll

Lurker ll

Wat een extreem verschrikkelijke slechte film, dit valt me echt tegen van Tarantino. En ik ben juist zo'n fan van zijn werk.