• 9.373.383 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van bauwens

bauwens

Best film van Tarantino. Dit zou de lievelingsfilm van iedereen moeten zijn. Voor elk wat wils: mooie meisjes voor de jongens, stoere meisjes voor de dames.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

bauwens schreef:

Dit zou de lievelingsfilm van iedereen moeten zijn.

Goddank is dat niet het geval

haha

avatar van eltorro

eltorro

bauwens schreef:

Maar dat was ook zo'n beetje het enigste wat deze film te bieden heeft.
Tarantino kwam met deze film wel heel makkelijk weg, hij stopt gewoon 2 slappe verhaaltjes in een film. Het begint nog wel een beetje redelijk, je hebt in het begin nog een beetje spanning van die Stuntman Mike maar na een half uur was dat ook wel weg. En dan opeens op de helft van de film vermoord Stuntman Mike die vijf meiden en begint de film weer opnieuw met drie andere meiden. Ik hoopte nog op een beetje spannend eind, maar Tarantino laat die meiden zonder spanning Stuntman Mike vermoorden.De dialogen zijn in deze film ook helemaal niet bijzonder. De slechtste film van Tarantino tot nu toe. Gelukkig is de nieuwste film van Tarantino "Inglourious Basterds" weer geweldig!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Verhaal is ook eigenlijk het minste wat van belang is..
De rol van de vrouwen is geweldig. Tarantino maakt ze sexy, stoer en sterk. De manier alleen al waarop Jungle Julia danst voor de jukebox . Love it.

Mooi eerbetoon aan de cheesy carmovies, vind hem echt onderschat. Heerlijke muziek, een fantastische achtervolging en gave dialogen, zij het wel minder vaak dan in Pulp Fiction en Reservoir Dogs.

De autocrash vind ik het hoogtepunt waarin alles samenkomt: muscle cars met ultra-rauw motorgeluid, de song Hold Tight, cool bewegende chicks en een schitterend in beeld gebrachte crash.

Inglourious Basterds is juist Tarantinos minste in mijn ogen, een behoorlijke stijlbreuk met zijn voorgaande werk wat betreft dialogen, overtuigende stoerheid en soundtrack (waarvan me nu al vrijwel niets meer is bijgebleven).

avatar van ghostman

ghostman

Bottleneck schreef:

De manier alleen al waarop Jungle Julia danst voor de jukebox . Love it.

En wat vind je van deze blondine?

YouTube - down in mexico

avatar van Bottleneck

Bottleneck

haha ja komt redelijk in de buurt maar te trashy uitstraling

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

xgogax schreef:

En wat vind je van deze blondine?

YouTube - down in mexico

Komt niet in de buurt van wat er in de film gebeurt.

avatar van joerve

joerve

Heb em net gezien, echt geniaal

100x beter dan inglorious basterds waarbij ik in slaap viel

avatar van nick306

nick306

Zoww,, was zeker niet mis!!

avatar van Driftkikker

Driftkikker

Deze film was echt in 3 woorden te beschrijven:

what.the.fuck?

En dan met name het eind.

Tonypulp

Nogmaals een vreselijk fijne Quentin!

Had deze vreemd genoeg nog niet gezien, al wel eeuwen op m'n pc staan maar nooit naar omgekeken, nu die dan op tv kwam werd het toch hoog tijd, geen slechte keus.

Het begint al heerlijk, vind het filter dat erover is gegooid erg tof werken (Zoals in Planet terror 4.5*) en de stijl van Tarantino is weer duidelijk merkbaar. Fijne dialogen die eigenlijk de gehele eerste helft moeten dragen, niet hoogstaand maar ook zeker niet vervelend. De eerste helft word het langzaam opgebouwd en gebeurd er vrijwel niks om vervolgens tot een geweldige climax te komen.

Tweede helft bestaat haast voor de helft uit een achtervolgins-scéne waar je U tegen mag zeggen. Prachtig geschoten en zenuwslopende achtervolging die het niveau van de tweede helft hoog houdt. Vond de dialogen in dit tweede gedeelte namelijk nogal irritant werken, té veel 'fuck' 'shit' en 'bitch' om interessant te blijven. Aan zulke dingen kan ik me helaas irriteren als het teveel gebeurd.

Slechts het einde was niet naar mijn smaak, dat om de beurt meppen van russel...beetje flauw en vreemd om mee te eindigen.
Snap opzich wel waarom de meeste dit de 'minste' tarantino vinden maar als dat zo is, hoeft hij zich nergens voor te schamen want het is werkelijk een prima filmpje gebleken

avatar van rensie32

rensie32

Ik vond het nou niet echt een goede film, een van de minste van Tarantino.

Te veel dialoog voor een actiefilm en te weinig spanning voor een thrillerfilm. Dat gepraat van die dames bleef maar doorgaan zeg, en dan ook nog een anticlimax op het eind.

Vond het gewoon een ongeloofwaardige, saaie film en had echt meer verwacht. Om nou anderhalf uur naar oninteressante dialogen van oninteressante dames te kijken is toch niet echt mijn favoriete ding. De achtervolgingsscenes waren in ieder geval beter dan al die dialogen. En dan verslaan de meiden ''stuntman Mike'' nog ook....

Dan moet ik nog wel even zeggen dat het tweede verhaal interessanter was, maar dit kwam vooral door de achtervolgingsscenes. Jammes dat de vrouwelijke acteurs mij in dit stuk meer irriteerde.

Ik kom niet hoger uit dan 1,5 sterren.

Tonypulp

Dat gepraat van die dames bleef maar doorgaan zeg

Wel realistisch natuurlijk

avatar van eddyeddy

eddyeddy

Aardige film, vraag me alleen af als er geen Tarantino ( en ben een fan van zijn films) had gestaan was ik misschien tot een andere conclusie gekomen.

Maar ala....een kniesoor die daar op let.

avatar van Montorsi

Montorsi

Laatste Tarentino die ik nog moest zien, en nou ben ik niet echt fan ofzo, al zitten er toch wel goeie tot hele goeie films tussen (Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill 2), maar ook wat mindere films (Jackie Brown, Inglourious Basterds). Dan had ik toch niet verwacht dat hij daadwerkelijk een erg matige film had afgeleverd, voor het eerst dat het serieus een saaie film is geworden.

Had onlangs Planet Terror al gezien (erg leuk), dit is toch heel wat anders. Film is duidelijk opgesplist in twee delen, en een veelgehoorde kritiek is dat het tweede zoveel minder is. Vind er eigenlijk amper verschil in zitten. Het is twee keer hetzelfde riedeltje van keuvelende vriendinnen, wat gelul over seksleven, one-liners bij de vleet, en de stuntman die zich er mee gaat bemoeien. Enkel de afloop is anders. Vond ook het eerste stuk gewoon niet zo heel veel aan, als het een van een andere regisseur was geweest hadden we gezegd 'Tarentino Light', de verwijzingen naar eigen en andere films maken het een Tarentino, maar verder is het een allemaal behoorlijk slappe vertoning. Paar geinige scenes ten spijt.

Het tweede stuk is al het zelfde verhaal. Enige leuke wending was dat de dames behoorlijk kick-ass waren, iets wat het tweede deel nog enigzins kon verantwoorden, anders had het echt integraal geschrapt mogen worden. Zag ook niet zo in waarom er een kleine stijlwijziging voor moest doorgevoerd moest worden (betere beeldkwaliteit, dat zwart-wit opeens), zoveel verschil zat er niet tussen de stukken, behalve dan dat het naar een ander type film verwees. Verder was een jammerende Russel wel aardig.

Kon de muziekkeuze wel weer waarderen, Tarentino komt altijd wel met vrijwel onbekende catchy deuntjes, al is het hier lang niet zo memorabel als wat hij eerder gebracht heeft. Zoals eigenlijk wel de hele film, veel herhaling (zijn dialoogopbouw was ooit innoverend, maar nu erg herhalend), en een stuk minder grappig dan wat je gewend bent.

Verreweg zijn minste, ook veel minder dan Planet Terror. Vrij saai, sporadisch grappig, enkele aardige scenes. 2* lijkt me nog best netjes.

avatar van Rickazio

Rickazio

Gebeurt niks, flauw, niet spannend, conclusie: Trash.

avatar van White Trash

White Trash

Aparte film die eigenlijk twee keer hetzelfde verhaal verteld maar met een andere aflevering. Stuntman mike is cool net als de vrouwen in deze film. Vond alleen die australische chick echt een enorme draak.

avatar van Nieksnut

Nieksnut

White Trash schreef:

Vond alleen die australische chick echt een enorme draak.

Do never, I repeat, NEVER call a kiwi an Aussie!

avatar van Bratwurst

Bratwurst

Na een uur in slaap gevallen.

avatar van VilmExpert

VilmExpert

bauwens schreef:

En een vreselijk slaapverwekkend verhaal.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Wat een kut film! Dit is verreweg de slechtste Tarantino-film die ik ook heb gezien. Er gebeurd echt helemaal niks! Je ziet eerst een paar vrouwen (wel mooi maja) dronken worden, eentje geeft hem een lapdance en dan zijn ze dood, hij beland in het ziekenhuis en dan denk je nog dat die sheriff wil gaan uitzoeken hoe het echt zit, maar nee hoor. Je ziet weer een aantal vrouwen (1tje die echt mooi is de rest niet) ze praten helemaal nergens over, willen een testrit maken in een auto en gaan knallen met Mike. Eentje schiet Mike in z'n arm, Mike vlucht en dan gaan de vrouwen achter hem aan. Dat vind ik al raar, want in het echt zouden ze echt wel denken van dat ze hem nooit meer in konden halen of de politie gingen waarschuwen. Maar dat terzijde, uiteindelijk vinden ze hem dan en gaan hem dood slaan (lekker slim). En dan is het afgelopen. De film is gewoon een nietszeggend, saai verhaal. Het boeide mij namelijk niet echt waar die vrouwen over kletsten. Ik had hier meer van verwacht, maar dat is er helaas niet uitgekomen.

Voor de mensen die zijn wakker gebleven tijdens deze film: Chapeau!

Tonypulp

Gast je spoilt de gehele film Tags plaatsen, dit slaat nergens op zo.

avatar van ILDIB

ILDIB

Het absurde harde is leuk, maar veel te veel dom geouwehoer zonder functie. Das even leuk, maar niet 60 minuten lang. Eigenlijk was 1 deel genoeg geweest.

avatar van AjaxRulezzz

AjaxRulezzz

• 2085 berichten

Tonypulp schreef:

Gast je spoilt de gehele film Tags plaatsen, dit slaat nergens op zo.

Sorry, was ik vergeten

avatar van darkjaap

darkjaap

dit is gwn echt tarantino.

gesprekken die nergens over gaan, en keiharde aktie

avatar van Paulus90

Paulus90

Sommige mensen vinden keiharde actie en gore (veel bloed en afgehakte ledematen..) het handelsmerk van Tarantino. Jammer want dat is naar mijn mening niet hetgene wat zijn films zo goed maakt. Het kan een leuke bijkomstigheid zijn, maar in bijvoorbeeld inglourious Basterds werkt het voor mij juist tegengesteld. Mijn stem heb ik bijgewerkt naar 3,0*. Heb deze film gisteravond nogmaals gezien, maar de dialogen duren me toch echt iets te lang evenals de achtervolgingen. Het komt allemaal gewoon een beetje te nep op me over... Niet leuk om te zeggen maar Tarantino's slechste film

avatar van Justinw

Justinw

Ik wou hem kijken maar we kregen onverwachts bezoek, en kwam dus niet verder als de 1e scene

avatar van ILDIB

ILDIB

De effecten van veroudering, zwart wit, slecht beeld, onscherp camerabeeld etc die tarantino gebruikte stoorde me mateloos. Je maakt een film niet beter met dat soort onzin of het moet gepast zijn, In deze was het enkel om stoer te doen. De achtervolgingsscene was gewoon slecht. in vergelijking met de klassiekers. Alleen de 1e crash was heel goed in beeld gebracht, maar in deel 2 was het niet meer dan dukes of hazzard en geen duel of the car..