Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
Ramon K
En een tof einde! Ik snap alleen niet waarom Tarantino dat uitgerekend bij deze film zo deed, en niet aan het einde van Kill Bill Vol. 2.
Ramon K
Het is een typisch Shaw Brothers eind (badguy verslagen----->aftiteling). Waarom gebruikt ie dat niet in zijn KB-duo, die notabene opent met het Shaw Bros logo?
rokkenjager
Omdat de Kill bill films op het emotionele vlak best wat ontroering met zich meebrengen en zo'n Shaw Brothers einde zou een wrang gevoel scheppen.
Ramon K
Ik vind de laatste scene in KB2 totaal overbodig, juist omdat alle emotionele dingen al uitgesproken zijn. Weinig wrang dan zo'n Shaw Bros einde. En als het al wel wrang zou zijn, dan is dat even wrang als in die films (waaraan hij een ode brengt) Beetje consequent blijven denk ik dan.
Maar in Death Proof werkt 't in ieder geval erg goed!
rokkenjager
Niet geheel mee eens. Ik vond de laatste scene (toegegeven) enigszins uitgesponnen, maar ik had binnen zo'n emotioneel overladen film absoluut geen Shaw Bros einde willen zien. Het past gewoon niet binnen 'de context'. Ik zou er iig echt een vreemd gevoel van overhouden.
Ongetwijfeld, in een hap-slik-weg film (als dit) werkt zo'n einde inderdaad fantastisch!
Ramon K
Maar dat is Kill Bill toch ook?
rokkenjager
Welnee. Bovendien is Kill Bill onbetwistbaar een hap-slik-weg film, maar wat ik vooral wilde zeggen is dat ik die films niet perse als hap-slik-films zie omdat ze mij best wat doen.
nightbreed
Leuk maar ik had er meer van verwacht. De regie is prachtig en de film begint goed maar na 65 minuten zakt de film in. Ik was op dat moment de 'hippe' dialogen tussen de 'stoere' meiden helemaal zat (als het mannen waren geweest dan zou ik het ook zat geweest zijn). Ik heb de film met moeite moeten uitkijken. Vanwege de prachtige regie, de heerlijke jaren 70 sfeer en een goede eerste helft toch nog net een 3,5.
Edit: Voor maar 2,50 euro bij Boekenvoordeel, net als Planet Terror.
zeemeerna
geweldige film...de vrouewen nemen het heft in handen! Zou ik wel vaker willen zien!
patrick21079
Death Proof
Waar is Tarantino de koning van? Juist, van de scherpe dialogen. Die zien we in Death Proof ook gelukkig alleen beginnen ze op het laatst helaas een beetje te vervelen. Tenminste ik dwaalde bij het tweede deel nog al snel af. Het verhaal is niet echt bijzonder, maar de manier waarop het gebracht wordt is werkelijk geweldig. Het jaren '70 stijltje beviel me erg goed. Je denkt echt dat het zich in dat tijdperk afspeelt maar dan zie je ze opeens met een IPod zitten, erg leuk gedaan. Ook de verwijzing zijn weer prachtig gedaan.
De film komt wat langzaam op gang maar bouwt zo wel goed naar haar eerste hoogtepunt toe. Als de dames bij Stuntman Mike in de bar zitten weet je dat hij iets van plan is, maar wel gewoon aardig tegen de dames doet. Als ze dan weggaan en vraagt of zijn lifter links of rechts moet komt de ware aard van het beestje boven. En dan de botsing, waarschijnlijk de beste botsing ooit in beeld gebracht, werkelijk geniaal! Bij het tweede gedeelte zijn de personages van de dames wat minder interessant dan die van het eerste deel. Het tweede deel heeft wel de grote finale en flink wat humor met een geweldige eindscene. Het kleurenspel was ook prachtig, de rare montage op sommige momenten wat minder en ook irritant.
Een film kijken waar de dames een keer grof in de mond zijn is ook wel eens leuk om te kijken. En dan krijg je ook nog eens zo'n mooie lapdance te zien. Het acteerwerk is ook prima in orde en Kurt Russell steekt er toch wel bovenuit als Stuntman Mike. Ook de auto's zijn prachtig.
Tarantino doet gewoon weer zijn ding. En doet dat prima, de scherpe dialogen afgewisseld met de over de top actie is erg leuk om naar te kijken. Death Proof haalt het niveau niet van zijn beste maar ze zijn ook niet echt met elkaar te vergelijken. Als Tarantino fan, zoals ik, zal hij je zeker bevallen.
ricooo
Wat was deze film een zware tegenvaller zeg, ik had zo'n hoge dunk van Tarantino met zijn Kill Bill en Reservoir dogs, en toen dit misbaksel. Slaapverwekkende dialogen, terwijl Tarantino zo bekend is om zijn meesterlijke dialogen. Onzinnig gezwets tussen een stel mooie grieten over helemaal niets, een absurde Kurt Russell als stuntman Mike en een dom einde. Spijt dat ik tot het einde in bios was gebleven want het was echt een k*t film. Ik ben blij dat Tarantino daarna Inglorious bastards heeft gemaakt want die maakte zijn naam weer helemaal waar!
Ramon K
Kijk dat is wat anders. Maar als ie opent met Shaw, dan had ie ook best kunnen eindigen met Shaw. Het is maar een klein puntje van kritiek verder.
FunkStarr
- 1922 berichten
Eindelijk gezien, Kurt speelt een keer de badguy, en dat doet hij uitstekend. Hiermee bewijst hij een goed acteur te zijn. De film zelf is weer typisch Tarantino en op een gegeven moment was ik het zat en wilde hem uitzetten. Gelukkig heb ik dat niet gedaan want het einde maakt de film helemaal goed. Door het leuke einde krijgt deze film voorlopig een voldoende.
DES-Niels
Damn, ik dacht wat een prut film is dit in de eerste 30 minuten.
Maar dan kwam eindelijk na lang te wachten de actie.
Die maken de verwachtingen waar.
Als ik deze film ooit zal herzien, zal ik de eerste 30 minuten skippen....
Gewoon, omdat ik daarbij er geen actiegevoel bij heb.....
Eerste stuk: 3,5 vanwege de lapdance en de dames.
Tweede stuk: 4,5 vanwege de keiharde actiescenes en dat de dames zoveel weten van auto's.
Totaal een 4*.
Threeohthree
Quentin Tarentino gooit je met death proof metteen in het diepe en begint weer kenmerkend. Sfeervolle muziek en een intro waar ik kriebels van in mijn buik kreeg.
Na de eerste 15 minuten word het lastig bovenwater blijven. En ben je gedwongen te blijven zwemmen ookal heb je de schoolslag 10 jaar geleden al geperfectioneerd. Niet heel intressant dus.
Maar de film herpakt zich zeer sterk door een paar sfeervolle en sterke actie scenes. Met weer geweldige achtergrond muziek. Hup in de borstkrol richting het einde. En het einde is dan ook geweldig! Heerlijk gewoon.
FunkyMonk
Leuk filmpje, maar de dialogen vond ik erg ondermaats voor Tarantino. Vindik meteen het grote minpunt van de film.
Gelukkig maakt de muziek en de montage veel goed.
mock turtle
De 'opening" (zeg maar, het eerste uur van de film..): hoop gezwets.
De dames: mooi!
De muziek: het beste van deze film.
Het tweede deel: voor mij veel beter, en vooral veel grappiger dan het zwakke begin.
De jaren 70 stijl: geslaagd.
De actie en het slot: yes!
Al met al een goed gevoel overgehouden aan deze film, ondanks het zwakke begin (na een uur had ik nog steeds geen flauw idee waar het nou over ging; ik hou wel van een beetje opbouw, maar dit was toch wel te veel van het 'goede'..): 4 sterren
the fonz1990
eerste deel vind ik nog wel ok maar dat tweede stuk met die domme wijven trok ik echt niet
excelerator
Death Proof is opgebouwd uit twee verschillende delen met gelijkwaardige verhalen. Voor beide delen geldt hetzelfde: het komt allemaal langzaam op gang en wordt uiteindelijk grandioos afgesloten.
Zoals door velen hier opgemerkt zijn de dialogen inderdaad wat lang maar dat vind ik niet direct storend voor de gehele verhaallijn. De muziek is zeker een pluspunt in deze film. Ook de acteurs, waarvan sommige terugkomen in Planet Terror, doen het goed. Absolute topper is Kurt Russel in zijn rol als Stuntman
Ik vind ook dat de jaren 70 stijl goed naar voren komt (net als bij zijn tegenhanger Planet Terror) wat deze film net een beetje extra uitstraling geeft.
4,5 sterren
salland 1971
te weinig actie en veelste lange dialogen.
wou hem na een half uur uitzetten, maar heb hem toch afgekeken.
na een uur komt de film toch nog aardig op gang de laatste scene met die achtervolging was wel geinig.
de muziek: goed
de meiden: oke
al met al een 2,5*
Hakunamatafaka
deze film staat op mijn to see list, weet niet wat ik ervan moet verwachten, ik verwacht maar niks, maar beter als pulp fiction zal hij wel niet zijn.
ghostman
Herzien en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit de beste film van Tarantino is. Wat een belichting!
***** / *****

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Actie / Misdaad, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful