• 9.378.487 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Waarom geef je 'm dan een 2,5?

avatar van Corcicus

Corcicus

Zoals altijd wanneer Tarantino iets aanraakt, verandert het voor de overgrote mensenmassa steevast in goud. Voor mij echter niet. Deze film is even inhoudloos als actieloos, de dialogen zouden kunnen geschreven zijn door een dode Baviaan en het verhaal trekt in één woord op niets. Éé van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

avatar van Pestiis

Pestiis

laans schreef:

supervette film en zeker leuke afloop elke scene was boeiend

goed verhaal zeer realistisch hou ik van

deathproof....realistisch??

whahahaha ik weet niet wat jij onder de noemer realistisch verstaat hoor... maar deze film is zó ONwaarschijnlijk dat t gewoon lachwekkend is..

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

Ik heb eerst planet terror gezien en vond deze zwaar tegenvallen, zelfs met in het achterhoofd houdend dat het een B-film is. Met enig sceptisch oog begon ik dus aan death proof. Hierbij heb ik me echter uitstekend vermaakt mede door Russel (jaja en de chicks, vooral Zoë Bell meneer Stegenga). Echte Tarentino kwaliteit die er dus geen B-film van heeft weten te maken juist omdat ie zo goed is.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

MichaelMadsen schreef:

avatar van beaster1256

beaster1256

de voeten zijn weer fantastisch, al is kill bill beter maar daar zijn uma's voeten lelijker !!!

avatar van Onslaught

Onslaught

Klein beetje een teleurstelling dit, maar ach niet alles wat Quentin aanraakt veranderd in goud.

desteven007

Vandaag heb ik hem gekocht, en dus net uitgekeken,
Mooie stunts,
Eigenlijk doode Stuntman Mike maar 1 vrouw he in die auto ?
Ik had gedacht dat hij dat met die andere in dat café ook gingen doen.
Het einde mhja, ze sloegen wel veel als ze hem een paar keer zouden geslagen hebben zouw hij wel op de grond vallen, maar nu ging hij de richting uit naar de volgende die wouw slagen,
dat moest er niet bij voor mij.
Vond het wel fijn dat Tarantino er weer inspeelde.

avatar van Conserveblikje

Conserveblikje

Uiteraard niet zo goed als eerdere films van Tarantino, maar vond dit toch wel weer een lekker geflipte film. Kurt Russel speelt vooral erg goed de rol van Stuntman Mike.

avatar van sodo

sodo

Meer slachtoffers graag!

avatar van TheJoker

TheJoker

Een film zoals maar één iemand kan maken. Met een geweldige comeback-rol van Kurt Russell als Stuntman Mike. Jammer van de ietwat langdradige 2e helft. Planet Terror is de beste van de 2 uit het Grindhouse-gebeuren.

avatar van bvonk

bvonk

Vond die vrouwen gesprekjes wel erg lang duurde maar dat zorgde wel voor wat afwisseling tussen de spanning. Heb me erg vermaakt met dit filmpje en ga ook zeker Planet Terror bekijken.

desteven007

Er kwamen andere films van Tarantino ook aan bod, bv, de auto van die 3 meiden, die zwart, geel was , en die ringtone = Kill Bill.

En ook over die voetmassage bij Pulp Fiction.

Het einde is eigenlijk gewoon het beste wanneer die meiden achter Stuntman Mike zitten, het begin is nogal wat langdradig.

avatar van Ronhart

Ronhart

Wonderlijke film, na afloop moest ik er wel even goed op kauwen wat ik hier nu van moest denken en ik ben kennelijk niet de enige. Gezien de zeer negatieve en zeer positive scores op moviemeter is het een behoorlijk controversiële film.

Allereerst is er nauwelijks een verhaal laat staan dat er enige diepgang in het verhaal zit. De film moet het van de sfeer hebben. Een groot deel van de film is gewijd aan maffe verhalen die meiden die met elkaar op stap zijn aan elkaar vertellen. Soms gepeperd, soms ronduit saai en dan weer heel humoristisch. Hier en daar ook uiterst sensuele scenes.

Dan is er op de achtergrond, haast terloops de spanningsopbouw vanwege de psychopaat die op jacht is.

Dit herhaalt zich in het tweede deel met een nog veel sterkere spanningsopbouw.

En dan het gaan voor extreme kicks door de psychopaat, maar later ook door de meiden. Prachtig neergezet.

Al met al vind ik het een behoorlijk brilliante film. Het contrast tussen de relaxte dialogen tussen de meiden en de actie was geweldig. Maar toch hadden die verhalen wel (flink) korter gemogen, dan was er nog een half puntje bij gekomen.

Al met al geef ik 4***.

avatar van Zavo

Zavo

Ik had hier geen hoge verwachtingen van, maar ik vond het eigenlijk een hele vermakelijke film. Ik heb me geen moment verveeld. Het enige negatieve dat ik kan bedenken is dat Tarantino zelf ook zo nodig weer een rolletje moest spelen en dat hij z'n talentloze vriendje Eli Roth ook nog mee laat doen.

avatar van Mar-Lous

Mar-Lous

Oeii ik vind hem super tegenvallen! we keken hem in de bios die langzaam helemaal leegliep...

Zonde

avatar van _dangerous_

_dangerous_

Tarantino het wordt echt tijd om een fatsoenlijke film te leveren na zo een lange tijd van missers.

Genoeg tijd verspild aan kinderfilms als kill bill en grindhouse.

Je waarde begint echt te dalen, dus pas maar op!

ps; deze film is bedoeld voor mensen die voet fetish hebben.

Zeker als ze gek zijn op voeten van lelijke wijven.

avatar van MatthijsBouw

MatthijsBouw

Deze film doet t m gewoon. Tarantino heeft echt ballen en laat ze dan ook zien. Ergens in het midden van de film zie je hem even verschijnen, de lijnen die hij uitspreek zijn zoals altijd fenomenaal:)

Quentin is een kerel met stijl waarvan veel regiseurs niet eens van mogen dromen, een absolute 5+ voor deze film met zalige conversaties en goede humor!

_dangerous_ schreef:

Genoeg tijd verspild aan kinderfilms als kill bill en grindhouse.

Je waarde begint echt te dalen, dus pas maar op!

ps; deze film is bedoeld voor mensen die voet fetish hebben.

Zeker als ze gek zijn op voeten van lelijke wijven.

Missers kinderfilm?? Pulp Fiction staat hier op numero 4 in de Top250 dat zou toch wel een betekenis kunnen hebben, Reservoir Dogs vind ik ook geen kinderfilm of zijn er al veel kinderen van 4 die naar Reservoir Dogs kijken??

avatar van DevendraBan

DevendraBan

Genoeg tijd verspild aan kinderfilms als kill bill en grindhouse.

Pulp Fiction staat hier op numero 4 in de Top250 dat zou toch wel een betekenis kunnen hebben, Reservoir Dogs vind ik ook geen kinderfilm...

Hij zegt letterlijk "kinderfilms als kill bill en grindhouse", het is moeilijk om nog meer interpretaties aan die zin te geven.

Als mensen eens leren lezen wat er staat, de wereld zou een mooiere plaats zijn.

avatar van sylvia1

sylvia1

dit is echt mijn film, er zit weer eens van alles in , leuke dialogen, bloed, goede muziek, leuke orginele vrouwen/personages.. en van die scenes die je echt bij blijven. ook de sprong van de eerste helft naar de 2e helft is orgineel.. deze film krijg van mij een dikke 5

DevendraBan schreef:

Kill Bill is ook geen kinderfilm!

avatar van xotje

xotje

ik vond deze film errug tegenvallen. de dailogen tussen de meiden waren eindeloos. Ik had deze film gehuurd om met een stel andere te kijken en we hebben hem grotendeels doorgespoeld. ik had meer actie verwacht. tevens zagen we ook een aantal grote fouten in de film. Een auto die rijdt en dan ineens weg is. Ik had het idee dat deze film zich afspeelde in de jaren zestig, maar er waren dan wel weer mobieltjes. kortom teleurstellende film, had er veel meer van verwacht!!

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

xotje schreef:

Dat was een jaren '70 sfeertje en die mobieltjes werkten daardoor vervreemdend, dat vond ik juist wel leuk.

avatar van twistie

twistie

Een beetje lauwe film, met veel vrouwenpraat en een komisch einde.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

DevendraBan schreef:

Goed zo!

Mensen lezen het niet goed en maken er een eigen verhaal van.

_dangerous_ schreef:

Goed zo!

Mensen lezen het niet goed en maken er een eigen verhaal van.

OMG verdedig hem nog maar een beetje ja! Hij zei : Genoeg tijd verspild aan kinderfilms als kill bill en grindhouse, of ben jij soms blind ?

psycholamp schreef:

Ja dat kwam door het beeld.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

desteven007 schreef:

Ja en toen begon jij over Pulp Fiction, een terechte verdediging!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Niet hoogstaand, maar ik heb me wel vermaakt. Inmiddels zijn de karakters van Tarantino het niveau stripheld exact benaderd, inclusief obligaat stoere teksten en ongeloofwaardige oneliners. Tuurlijk was dit altijd al zo, maar in deze film is het wel erg vettig. Desalniettemin kijkt de film toch lekker weg en echt vervelend wordt het niet.