Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
Leland Palmer
viel me wat tegen , geef em toch 2,5 voor de dialogen want die waren super en de 1e achtervolging vond ik ook heel goed dusja
maar et was meer een praatfilm,ik hoop dat Planet Terror beter is.
Hmm, je spreekt jezelf wat tegen. Je vind de dialogen super en daarom geef je de film nog een redelijke beoordeling, maar je vind de film niet supergoed omdat het wat een praatfilm is?
laans
supervette film en zeker leuke afloop elke scene was boeiend
goed verhaal zeer realistisch hou ik van
Malick
Er is al zoveel geschreven over het Grindhouse project en de twee lossen delen. De kritieken van de filmsnobben overal de wereld waren hard, confronterend en duidelijke taal. Tarantino’s ode aan de B-film laat hij duidelijk merken in Death Proof. Helaas raakt de film kant nog wal bij mij. Hij is niet slecht of goed en als je als kijker geen positie kan innemen is dat dodelijk voor een film. Want je herinnerd je altijd de akelige draak van een film en de sterke, goede film maar niet een film waarbij je geen gevoel had of een middelmatig gevoel. De lange gesprekken tussen de dames waren niet saai, langdradig of iets dergelijk maar het ging nergens over. Letterlijke platvloerse gesprekken waarbij de regisseur gretig gebruik maakt om zijn bewondering over een aantal B-films duidelijk te formuleren. Kurt Russell heeft sinds Silkwood (1983) nooit meer iets bijzonders gemaakt. Verder is zijn performance in deze film behoorlijk belachelijk hij komt en gaat zonder enige vorm van introduceren of diepgang. Och ja, in de B-films hoeft dat niet. Er zijn genoeg redenen waarom ik deze film kan afkraken maar heb daar niet echt de zin in. Wat ik weet is dat Tarantino het kan als die wil een strakke film regisseren maar het ontbreekt aan hem aan fatsoenlijke verhalen en volwassenheid. Wanneer komt hij eindelijk uit die prepuberale fase?
Ramon K
Ik hoop eerlijk gezegd dat ie daar nooit uit geraakt. Ik verwacht dat Tarantino nimmer een film zal maken met wat inhoud. En dat is mij best.
Met dit project is toch wel bewezen dat Rodriguez de fakkel heeft overgenomen van Tarantino in dit genre en Tarantino momenteel wat in het donker zit.
syno
Dacht dat er meer actie in deze film ging zitten, maar in plaats daarvan was het heeltijd maar praten. Toen ik zag dat er eindelijk es iets ging gebeuren, was het alweer gedaan.
Olivia
Ik weet nog niet helemaal wat ik van deze film moet vinden of wat voor 'n cijfer ik hem zou geven. Vond het zeker geen slechte film, maar met name het eerste deel was veel minder spectaculair dan het tweede deel. Kurt Russel als creepy stuntman was wel aardig, de dames acteren ook goed genoeg wat mij betreft.
Ik heb wel een paar meer films van Tarantino gezien, maar ben niet echt direct een grote liefhebber of een expert. Maar het is duidelijk zijn stijl, die herken je wel als je meer van zijn films hebt gezien.
Deze film was in ieder geval apart genoeg om niet te vergeten. Wel zo nu en dan redelijk grof, maar ik vond de dialogen wel grappig. Inderdaad soms veel te langdradig, maar ik kon ze wel waarderen.
Ik ga nog eens nadenken over mijn cijfer.
Pastichio Rocker
Yo coño, en Big Trouble in Little China en Tombstone dan? Kurt de man red juist deze film jeweets!
Olivia
Toch 3* denk ik. Ik kan me op zich wel vinden in het commentaar van Verhoeven, er zijn dingen waar ik het zeker wel mee eens ben.
Maar ik heb me toch ook wel vermaakt met deze film. Gewoon nog steeds geen hoogstandje, daar is meer voor nodig dan dit, maar die drie sterren kunnen er wel af
Leland Palmer
Death Proof; vandaag voor de derde keer gezien en deze film blijft toch één van mijn grote favorieten van de afgelopen jaren.
De film begint super. Tarantino's fetish voor voeten word ons ook in deze film voorgeschotelt en dat zien we dus ook in de eerste scene. De heerlijke muziek in de eerste scenes en het prachtige camerawerk door Tarantino zelf zorgden ervoor dat ik gelijk perfect in deze film zat.
De sfeer die heerst in het eerste deel van deze film is overweldigend wat mij betreft. Naast deze erg belangrijke factor zijn de drie meiden super. Alledrie zien ze er goed uit en vooral Vanessa Ferlito is een lust voor het oog. De acteerprestaties vond ik bijzonder goed. De drie meiden hebben veel plezier in het maken van deze film en dat is ook duidelijk te zien wat mij betreft. Dan komen we natuurlijk al snel op het punt waar Tarantino's films bekend om staan en waar hij in deze film ook vooral op is afgerekend: de dialogen. Wat mij betreft kon het in het eerste deel van deze film niet beter. De drie meiden die met hun heerlijke taalgebruik gewoon de dagelijkse dingen doornemen en daarbij het woord ''fuck'' maar al te graag gebruiken. Ik kan het niet helpen, maar ik vond het helemaal geweldig. Zelden zulke heerlijke dialogen gezien en wat mij betreft flikt Tarantino het op dat gebied zeker weer. Natuurlijk is het moeilijk om je niveau op dat gebied hoog te houden omdat voorgaande films als Pulp Fiction en Reservoir Dogs vooral bewonderd worden om hun magistrale dialogen. De twee voorgaande titels zijn op dat gebied ook onverslaanbaar wat mij betreft.
Eenmaal aangekomen in de bar terwijl het verschrikkelijk hard regent maken we voor de tweede keer kennis met ''stuntman Mike''. De manier waarop hij de meiden voor de eerste keer benaderd is briljant naar mijn mening. Kurt Russel bewijst in deze film ook zeker weer een acteur van topklassen te zijn. Ook de sfeer die heerst in deze bar is prachtig. Leuke muziek, mooie meiden en erg leuke dialogen zorgden ervoor dat ik me echt super heb vermaakt tijdens deze scenes. Als dan op een gegeven moment meneer Tarantino zelf ook weer een klein rolletje begint te spelen in deze film zwakt dat al snel af. De beste man kan beter achter de camera blijven wat acteren kan hij simpelgenoeg niet wat mij betreft. De beste scene uit het eerste deel van deze film is het moment dat alle meiden onder het afdak zitten terwijl het regent. Dan komt Mike die het voorelkaar krijgt om een lapdance te krijgen van Vanessa Ferlito. Ongelovelijk, wat een lekker wijf zeg en wat zijn dat ook een heerlijke scenes.
Als stuntman Mike het toch voorelkaar krijgt om een blonde stoot mee te krijgen in zijn auto zien we al snel dat zijn persoon behoorlijk ziek is in deze film. Op een gruwelijke manier komt de lifster aan haar einde, maar ik vind zeker dat ook die scenes erg goed zijn. Tarantino's keuze voor muzieknummer is zijn films is eigenlijk altijd wel goed. Net zoals in Pulp Fiction en Reservoir Dogs heeft Death Proof ook weer een paar heerlijke nummers in petto. De laastse scenes met de eerste meidengroep word ondersteund door zo'n heerlijk nummer: Dave, Dee, Dozy, Beaky, Mick and Tich met het nummer ''Hold Tight''. Kon het nummer zelf ook en vond het erg leuk om in deze film weer terug te horen.
Het tweede deel van de film is ook erg leuk en word weer met leuk camerawerk tot stand gebracht. De actrices zijn weer goed gecast wat mij betreft en Rosario Dawson is de grote uitschieter wat mij betreft. Ze is gewoon de beste van de tweede groep naar mijn mening. De dialogen zijn minder dan in het eerste deel en ook minder vermakelijk. Neemt niet weg dat ook dit deel van de film nog heerlijk wegkeek.
Zodra Zoë Bell in beeld word gebracht gaat het mis. Ik vond haar acteerprestatie erg slecht en een aantal dialogen werden eigenlijk grandioos verpest door haar aanwezigheid. Naarmate de film leek ze een beetje beter in haar rol te komen, maar erg goed word ze nooit. En terwijl ik lekker aan het wegkijken was werd er langzaam naar de laatste race toegewerkt. Het hoogtepunt uit dit tweede deel van de film. Kurt Russel is als stuntman Mike nog steeds het zieke mannetje en dat word ons weer erg duidelijk gemaakt in deze laatste scenes. Het gedoe van Zoé Bell op de motorkap is wel geinig, maar een beetje overtrokken wat mij betreft. Zo werd het een beetje ongeloofwaardig op een gegeven moment omdat de meiden nooit eens de moeite namen om even de auto te stoppen en haar in ieder geval van die doodsbedreigende motorkap te krijgen. Maarjah, alles komt toch goed op het eind en stuntman Mike word eens lekker inelkaar gemept. Als de aftiteling verschijnt horen we het nummer ''Chick Habit'' van April March en met zo'n heerlijk nummer kon het einde van de film eigenlijk niet meer stuk.
Het eerste deel van deze film geef ik vijf sterren en het tweede deel geef ik vier sterren. Misschien is Zoë Bell wel de boosdoener, maar wie weet is zij met een volgende kijkbeurt beter te pruimen en word mijn stem verhoogd. De stem blijft overigens op hetzelfde steken; een dikke 9! Vier en een halve ster dus....
GrayFox
3* sterren en dat voor Kurt Russell, voor de rest was de film matig.
Linnythepooh
Planet Terror vond ik heerlijk over de top, maar Death Proof vond ik teleurstellend. Zoe Bell moet vooral geweldig stuntwerk blijven doen, maar acteren is toch heel wat anders. Kurt Russel vond ik overigens geweldig. Hem van een stoere man, naar enge stalker en daarna naar zielig hoopje mens zien te veranderen, was een lekker staaltje acteerwerk.
Zelfs voor een Tarantinofilm wordt er in deze film wel heel erg veel geluld. Allemachtig, wat kunnen die vrouwen lullen zeg. Ik ben zelf een vrouw, maar ik zat me zwaar aan ze te irriteren. Je kunt wel merken dat de dialogen door een man zijn geschreven, want ik hoor vrouwen werkelijk nooit op deze manier tegen elkaar praten. Het was net allemaal een beetje te veel van het goede. Gelukkig was de actie wel puik. Ik ben juist heel benieuwd naar hoe de oorspronkelijke film Grindhouse eruit ziet. Death Proof is korter in die versie heb ik begrepen. Hopelijk met een hoop minder geklets er in.
Olivia
Hmm, ik vond dit op zich nog wel te doen. Niet helemaal onrealistisch. Ik moet toegeven dat ik nooit zo veel vloek zoals deze vrouwen tijdens gesprekken, maar als vriendinnen onder elkaar een beetje los komen gaat het heus wel eens richting Sex & The City - praatjes. Ik ken ook geen vrouwen die zó openlijk over hun seksleven praten als Carrie en co. maar als mijn vriendinnen en ik een beetje in een gekke bui zijn kunnen we best wel grof zijn, we noemen dingen gewoon bij de naam en kunnen er ook goed om lachen. Soms gaat het, net zoals bij de dames uit Death Proof, gewoon nergens over.
Ik ben het met je eens dat Tarantino het heeft overdreven, die gesprekken, maar het was ook nooit de bedoeling dat het echt realistisch zou zijn(en blijkbaar heeft-ie er ook erg zijn stempel op willen drukken). Daarom maakt 't ook niet zo veel uit of het een man was of een vrouw die ze zou hebben geschreven. Het was meer de bedoeling om een film te maken in 'grindhouse' stijl (dat zijn dus b-films met thema's als geweld, drugs, sensatie etc, erotische films, slashers, films voor een zwart publiek).
Ik vond de dialogen trouwens zelf wel geinig. Inderdaad langdradig, maar wel geinig.
Pastichio Rocker
Je weet soms niet wat je hoort wanneer een aantal vrouwen met elkaar aan het kleppen zijn over boyfriends enzo.
Vader81
Ben je een fan van Quentin Tarantino films ?
Dan mag je deze zeker niet missen !
Zeer leuke film voor muscle cars fans die niet vies zijn van bloed !
Goodfella026
Je houdt ervan of je houdt er niet van, heel veel kritiek op de dialogen. Ik vind het geweldig I like It.
3.5
Scarecrow
Rdelijk goede film, maar zeker niet meer dan dat.
De film is niet de klassieker geworden die veel mensen van Tarantino verwachtten, denk ik. Terecht. Want alhoewel de film aardig kijkt, is het geen hoogvlieger. Het plot is daarvoor te simpel, sommige dialogen te erg, de personages te onafgewerkt, geen geweldig acteerwerk, en de film mist in veel stukken gewoon vaart.
Waar ik Planet Terror helemaal top vind, vind ik dat deze film de plank mis slaat. Geen dik over the top vermaak, geen geweldige personages, geen denderende actie, geen leuke maffe settings. Bovendien sloeg Tarantino hier de plank mis door op de helf van de film minder leuke personages zijn hoofdpersonen te maken, door mindere settings te kiezen, en door de autoachtervolging vrij zwak uit te werken, in mijn ogen. Bij vol daglicht, vooral met twee auto's erbij betrokken, een ongeloofwaardige twist in de achtervolging, het voelde allemaal zo slecht en goedkoop aan. Nu kun je zeggen: dat hoort bij Grindhouse. Misschien, maar dan vind ik Planet Terror leuker: een homage aan de Bfilms Grindhouse, en Tarantino levert hier in mijn ogen op veel vlakken een echte B film af.
Er waren toch zeker positievie punten? Natuurlijk. De personages in de eerste helft van de film waren wel interessant, evenals Stuntman Mike in deze film. Sommige scenes zaten ook goed in elkaar, en ook erg leuk is de beginscene, met die lopende vrouw op blote voeten (die je vaker in de film terugziet). Verder is er een ding echt fantastisch in deze film, iets waar de film al meteen een half punt extra voor krijgt: de muziek. Geweldig gekozen, lekkere deuntjes. Toch kunnen deze dingen niet opwegen tegen het simpele verhaal waar de vaart heel vaak uit verdwijnt, en ook jammer vond ik dat in de tweede helft van Tarantino's film opeens de Grindhouse effecten (slecht knisperend beeld, soms haperend) verdwijnen.
Nee, de film was aardig om ns gezien te hebben, maar zal nooit een favoriet worden. Wel lijkt de cd van Death Proof me erg leuk
murtcelP
Leuke film, veel verwijzigingen naar andere Tarantino-films, leuk om ze te ontdekken!
Helaas zijn de gesprekken tussen de meiden niet altijd even sterk en dat begint na een tijdje wel te vervelen. Te veel gelul over niks.
De actiescenes zijn daarintegen wel geweldig! Lekker bruut en over de top!
En weer een goede muziekkeuze! *** 1/2
psycholamp
- 1960 berichten
In het begin is de sfeer goed, de dialogen zijn dan ook nog prima, maar na het zwart-wit stukje kakt de film een beetje in en als je 5 minuten niet kijkt, mis je niks. Ik had me er meer van voorgesteld...
Flipman
De twee helften, totaal verschillend van karakter (en uiterlijk; dat ouwe-film-filter was in de tweede helft ineens weg!), maar zo ontzettend gaaf! De opbouw duurde héél erg lang; maar dat merkte ik alleen omdat ik per ongeluk naar de tijdcode van de DVD-speler keek, want toen ie veertig minuten bezig was, dacht ik dat ie nog maar een kwartier bezig was.
Stuntman Mike is één van mijn nieuwe favoriete filmpersonages! Soundtrack is ook weer heerlijk!
wibro
Film waar je naar moet kijken als je te veel gedronken hebt. Het gaat helemaal nergens over en tóch vond ik hem erg leuk. Stuntman Mike steelt de show. Zonder hem was de film echt niks, want er wordt door die meiden wat afgeouwehoerd in de film. De achtervolgingen waren daarentegen erg goed. Ook de soundtrack mocht er zijn.
Bluebell
De film + de Songs zijn egt ge-wel-diggg!!!!!
LOVE ITTT 5+
miak
Hmm ben toch wel een Tarantinoliefhebber, maar deze viel een beetje tegen.
De film begint vreselijk goed, goed uitgewerkt, leuke personages, boeiende dialogen. Maar het tweede deel vond ik gewoon niet interessant. Heel het verhaal begint weer opnieuw en alles wordt weer eens over gedaan. Om uiteindelijk in een grote actiescène uit te monden, die overigens ook tegenviel en een beetje ongeloofwaardig overkwam.
Wel complimenten voor weer eens een perfecte soundtrack, misschien wel Tarantino's beste tot nu toe.
dvdfreak123
vind dat deze film toch meer punten verdient als planet terror die ook niet slecht is maar ik vind deze toch nog beter
shadowmaster100
een verschrikkelijke saaie film, Tarantino moet snel weer uit zijn coma waker worden, en aan de slag gaan [ daarmee bedoel ik niet met voeten].

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful