Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Shanna
Warren
Couch Potato
dit is gewoon troep
Toch van de allerleukste troep die ik gezien heb, màn die achtervolgings-scène is toch top?
dit is gewoon troep
Spreek maar voor jezelf hoor...
Tarkus
Dit is voor mij de minste Tarantino film die ik al heb gezien.
Tegenover zijn beide Kill Bill-films is dit een ramp.
Het enige wat ik aan deze film wel goed vond wat de autoachtervolging op het einde van de film, maar voor de rest kon de prent me weinig boeien, en zeker niet het eindeloze gekwebbel van de meisjes.. om van in slaap te vallen.
De 2,5 sterren zijn louter en alleen voor de prachtige carchase op het einde.
Leland Palmer
Ach jah, je moet er van houden denk ik. Ik heb me meer dan vermaakt tijdens deze film. Vond de twee Kill Bill films zwaar drama.
darkjaap
me to
de kill bill films waren idd niet al te best al vond ik deze film niet de beste van tarantino..
slecht is hij ook niet maar het voelt niet als een tarantino film
voor de rest vond ik hem wel meevallen..
Mushroom
De achtervolgingen zijn inderdaad erg goed, maar dat kan natuurlijk nooit een hele film dragen en dat blijkt wel.
Het voor mijn gevoel onafgebroken domme gelul werkte enorm op mijn zenuwen.
De sterke en iets toevoegende dialogen uit eerdere tarantino films zijn hier zeer duidelijk niet aanwezig.
Dit is de zwakste tarantino tot nu toe, het is weer hopen op beter werk van deze man.
nacht
inderdaad, je moet er van houden, dat is bij alles zo, iedereen heeft verschillende meningen. en dat is maar goed ook
kristof.999
ben nooit grote fan geweest van quentin ksnap niet wat iedereen
daar zo top aan vind het zijn best wel aardige films om naar te kijken maar meeslepen doen ze mij nooit 3 sterren
d.ff
dit is nou echt een film die mensen alleen leuk vinden omdat er tarantino op staat. deze film is echt een teleurstelling, vooral door de saaie en irritante gesprekken tussen die meisjes. ik vind het niet erg als er geen verhaal in een film zit maar dan verwacht ik wel interesante dialogen en geen puber gesprekjes die nergens over gaan. verder gaf de film mij totaal geen grindhouse gevoel,(daarin slaagde rodriquez met planet terror wel) echt jammer want hier had veel meer in gezeten.

nacht
hahaha dat is ook onzin zeg, alleen een film leuk vinden vanwege een naam? hmm... vreemd verhaal
Thomas83
Onmiskenbaar weer een Tarantino, met weer veel van de bekende ingrediënten uit zijn films. De lekkere soundtrack, de (soms) geinige "alledaagse" dialogen, veel gevloek, Tarantino's vervelende voeten-obsessie, het komt allemaal weer terug in de film.
De eerste helft van de film is vrij saai. Het plot vind ik niet zo interessant, en de dialogen, normaal misschien wel de allergrootste troef van Tarantino-films, zijn hier vaak wat aan de saaie kant en duren ook nog eens te lang.
Kurt Russel doet het geinig in zijn rol van maffe stuntman. De andere rollen worden ook leuk gespeeld. Helaas moet Tarantino zijn qua aanleg voor acteren vrij talentloze gezicht ook weer laten zien. Is dat ijdelheid, zelfoverschatting, vind hij het gewoon leuk of alledrie van bovenstaande antwoorden? Ik beschouw mezelf als een Tarantino-fan, maar daar moet hij echt mee ophouden. In Pulp Fiction deed hij dat erg leuk (die rol was ook niet al te groot) en in Reservoir Dogs deed hij het redelijk en liep in elk geval niet in de weg, maar voor de rest vond ik het maar niks eigenlijk. Het gaat me zelfs irriteren.
De tweede helft van Death Proof bevat wel een aantal erg leuke dialogen en de film bevat wel wat goede car-crashes, achtervolgingen en stunts, en ook een handjevol grappige over the top ranzigheden. Die worden ook mooi in beeld gebracht.
Geinig trouwens dat er in de film wat verwijzingen zijn naar andere Tarantino-films. Zoals de beltoon van een van de meisjes, een liedje dat een van de huurmoordenaar in Kill Bill 1 fluit, en een verwijzing naar het al eerder in Pulp Fiction genoemde Big Kahuna Burger.
Het tweede deel bevat ook wat leuke personages, en het einde is een mooie climax.
Al met al een vrij saai eerste deel maar een tweede deel dat nog veel goedmaakt. Gezien de eerdere films van Tarantino valt deze me wat tegen, maar na de slechte verhalen die ik over de film hoorde valt het me allemaal nog behoorlijk mee. Toch haalt de film voor mij nog geen 3.5 door het saaie en relatief lange eerste deel.
JohnMcLane
Leuke auto,coole muziek.gewoon een goede film die je de hele tijd wel boeit.
Leland Palmer
Verschrikkelijke saaie film, die van geen kant klopt !
Ooit van het woord argumentatie gehoord?
Thomas83
Dat de film van geen kant klopt is sowieso niet echt een relevante opmerking vind ik, want Death Proof mikt niet bepaald op realisme en geloofwaardigheid, is puur een ode aan een bepaald soort B-films.
skopje
Deze film is slecht geacteerd, slaat nergens op en daarom maar afgerzet na 55 minuten. Beeld lijkt op beeld van vroeger maar dat geeft wel een sfeertje. Toch zit er bijna geen verhaal in dus maakt het deze film echt heel nep. Toch 1,5 punt want ik kan een heel klein beetje begrijpen dat jongens dit leuk vinden omdat er mooie vrouwen in mee doen.
lillou
Tarantino heeft al beter werk geleverd, maar toch blijft het een goede film. Weeral een geweldige muziekkeuze, en de typische tarantino ingrediënten zitten in de film.
De sfeer van jaren 70/80 is geweldig ( deed mij denken aan de oude videos waar ik vroeger naar keek).
De achtervolgingscene op het einde van de film is gewoon zalig en zeker het einde, over the top en je verwacht het toch niet dat de film zo eindigd.
sateck
Waar slaat deze film op. Ik ben een fan van Tarantino maar hier snap ik echt helemaal niets van. Het verhaal slaat nergens op en er zit totaal geen spanning, en dat is toch iets wat ik wil zin in een film die meer als 3* is.
Misschien snap ik deze film niet helemaal hoor.. maar ik vind het helemaal niets, sorry
1* voor de muziek en 0,5* voor die mooie/geile dames.
sju
1* voor de muziek en 0,5* voor die mooie/geile dames.
Heb je het hele Grindhouse-verhaal wel mee gekregen? Essentieel bij de waardering van deze film, wat mij betreft (maar inderdaad wel de minste Tarantino...)
Metalfist
Ik heb het Grindhouse tweeluik compleet gezien en zelfs dan nog is deze slecht.
Martijnnn
Ook met het hele grindhouse verhaal moet deze film op zich zelf kunnen staan, Planet Terror kan dat wel, deze niet.
U-96
- 2081 stemmen
Wat een teleurstellende kutfilm. Is me meerdere malen aangeraden, dus ik met een positief gevoel deze film gaan huren. De omschrijving belooft heel wat, maar wat krijg je? Sorry hoor, maar de verhouding suffe gesprekken en actie van deze film gaat er bij mij niet in. Het concept van de film (globaal: gestoorde killer in een griezelige auto jaagt op mooie meiden op de autoweg) spreekt me ontzettend aan, maar Tarantino maakt er naar mijn mening een doelloze, uitermate saaie film van.
Na het saaie begin, wordt je als kijker heftig verrast met de eerste moordscene. Denkende dat je daarna meer voor je kiezen krijgt, wordt je eerst even opgescheept met ellendig lang gezwets over niets. En dat slappe begrip "Tarantino-dialogen" gaat er bij al helemaal niet in. Sowieso vind ik de dialogen in zijn anderse films ook zwaar bagger.
De film begint pas het laatste kwartier leuk te worden.
Overschatte kerel die Tarantino.
Gastel
Vandaag gekregen voor 2,50 via de ECI. Hoesje ziet er leuk uit, echt jaren 70 stijl. Hoewel de film gewoon in de huidige tijd speelt, waan ik mij ook tijdens de film in de jaren 70. Dit zijn de goeie aspecten.
De tijd dat Tarantino interessante, baanbrekende, vernieuwende en gedurfde films durfde te maken ligt al lang en breed achter ons.
Tarantino heeft zich nu de missie eigen gemaakt om zijn jeugd sentimenten aan de wereld op te dringen. Dat begon eigenlijk al met Jackie Brown (Blackploitation) en ging te ver met de Kill Bill & Grindhouse 2-luiken.
Ik zie hier mensen die hoge stemmen geven op deze film, omdat men het 'cult' vind. Onzin, de 'echte' Grindhouse films zijn natuurlijk pure cult, maar wanneer de naam Tarantino er boven staat wordt het automatisch mainstream.
Tarantino heeft tijdens het maken van deze film ongetwijfeld veel plezier gehad maar welke gemiddelde geeft nou iets om Grindhouse?
Leuk dat Tarantino inmiddels geld genoeg heeft om dure producties goedkoop te laten lijken maar als ik hem was zou ik maar weer eens een goed script schrijven.
Pestiis
ghehehe
geinige film zonder ook maar het kleinste grijntje diepgang
vondt em best geslaagd eigenlijk hoe onrealistisch en slecht hij volges sommige van jullie ook mag zijn...
het einde van de film heeft mij op mn lachspieren gewerkt...wat een abrupt doelloos kut einde XD
maar toch krijgt deze film een 3 ... hij keek lekker weg vondt IK dan
orginaliteit
viel me wat tegen , geef em toch 2,5 voor de dialogen want die waren super en de 1e achtervolging vond ik ook heel goed dusja
maar et was meer een praatfilm,ik hoop dat Planet Terror beter is.

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful