Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
Leland Palmer
mocht een andere droopy deze film gemaakt hebben had hij lang niet zoveel krediet gekregen
Of juist andersom. Dan hadden alle Tarantino haters tenminste een beoordeling kunnen geven die aansluit bij hun mening over de film
cinema.
Ach wat paulo zegt kan ik best begrijpen, al ben ik er van overtuigt dat djelle en Ramon K daar zich niet zo gauw aan schuldig maken, hoewel onbewust misschien ..? Een mening is namelijk subjectief (d'oh!) en om nu volledig objectief naar je favoriete regisseur te kijken blijft toch vrij lastig, voor wie dan ook. Bovendien zijn er altijd van die paupers die bewust hoog lopen te stemmen als zijn favoriete regiseur / film er maar beter van wordt en vica versa natuurijk. Uiteindelijk compenseert 't elkaar wel hoor, al blijft het jammer dat .. Je hoeft dan ook geen doktor anders te zijn om dat in te zien.
veerke
Omdat ik niet snap waarom Tarantino de hele grindhouse sfeer doet wegvallen. Die visueel gebrekkige stijl (op artistieke wijze toegepast) vervalt plots in standaard camerawerk met zuiver beeld en zonder fouten. Onbegrijpelijk.
ik vond juist dat het standaard camerawerk in het tweede deel, het eerste deel alleen nog maar extra maakte. Doordat het tweede deel 'gewoon' is gefilmd, wordt het andere filmwerk alleen maar benadrukt. En sta je er ook wat langer bij stil..
tn2543
Ik snap dat Quitin Tarrantino het 'grindhouse-gebeuren' naar voren willen brengen, dat is misschien gelukt. Maar ik vond de film echt geen ene moer aan.
BUTTFILM....kortgezegd.
1. Het is een wijfenfilm
2. De dialogen die worden uitgesproken slaan nergens op. Alleen maar girltalk.
3. Saaiiiii. Er gebeurt echt té weinig
4. De hele film is een soort van inleiding, waarvan ik niet weet wat er nou komen gaat.
5. Actie komt pas 5 minuten voor het einde. Na al het genietsnut ervoor.
6. De film komt niet to-the-point.
pluspuntje(s):
- De striptease scene in de bar van Ferlito was prima. Dit was het enigste moment waar ik uit mijn slaap herrezen werd.
Ik gaf een 0.5. Waardelooooss. In de bioscoop hadden ze hem beter niet kunnen draaien, wel in de WC!
pluspuntje(s):
Noem je dat striptease? Dan is bij mijn dvd zeker het één en ander uitgeknipt
tn2543 schreef:
1. Het is een wijfenfilm
daar moet ik het mee eens zijn, het waren alleen maar vrouwen dialogen met veel gevloek.
En'k dacht dat kurt russel super cool zou overkomen, en dat is ie ook wel in het begin van de film maar naarmate hij gaat janken om een dom kogel shot en werd achtervolgd door chicks begon de film helemaal te falen.
Had meer een pulp fiction achtige film verwacht maar deathproof komt lang niet in de buurt.
Wat een zeik product.
En dat gekloot met de kleuren veranderingen van het beeld was erg irritant.
Ik snap het moet een knipoog zijn naar B-films maar come on.
cinema.
Had meer een pulp fiction achtige film verwacht
Dan had je dus verkeerde verwachtingen ..
Poes
Wéér een Tarrantino meesterwerk!
* Lapdance scene....Érg indrukwekkend!
* Eerste crash....Méga in beeld gebracht. Pure adrenaline scene!
* Achtervolging.....Spannend en boeiend.
Verders wordt er inderdaad érg veel in geluld, maar de details zijn weer van puur Tarrantino kwaliteit.
De auto's...wauw!
De muziek...hélémaal geweldig!
Ook speelt Kurt Russel z'n rol erg goed!
Wéér een Tarrantino meesterwerk!
* Lapdance scene....Érg indrukwekkend!
* Eerste crash....Méga in beeld gebracht. Pure adrenaline scene!
* Achtervolging.....Spannend en boeiend.
De auto's...wauw!
De muziek...hélémaal geweldig!
Ook speelt Kurt Russel z'n rol erg goed!
juist erg goed verwoordt
Noem je dat striptease? Dan is bij mijn dvd zeker het één en ander uitgeknipt
Lapdance dan.
Pastichio Rocker
Waarom is iedereen altijd zo lovend over de muziek? Die kerel jat gewoon een paar leuke deuntjes van vergeten artiesten die hij waarschijnlijk tijdens de grote schoonmaak achter in zijn platenkast heeft gevonden, flikkert ze hier en daar in de film (en soms werkt het en soms niet) en hij wordt gelijk de hemel ingeprezen. Laat die kerel eens een echte componist inhuren die zijn films van een echte soundtrack voorziet. Een paar nummers jatten kan iedereen.
sju
Omdat de liedjes altijd bijdragen aan dat heerlijke "Tarantino"-gevoel. Ik hoef echt niet bij elke film een nieuwe score te horen, zo blèr ik onderhand graag mee bij Stuck in the Middle With You van Stealers Wheel. Tarantino heeft mij kennis laten maken met muziek waar ik anders nauwelijks toegang tot zou hebben gehad.
Het is niet zomaar wat jatten, maar het is een gave om lekkere oude niet al te commerciele nummers onder de juiste scene te zetten....
Wassup !
Metalfist
Bwa, ik weet niet hoe het zit met deze versie maar ik vond de Grindhouse versie van Death Proof eigenlijk dik tegenslagen. Had er met veel verwachting naar uitgezien, komaan een nieuwe films van de regisseur die voor mij nog geen slecht films had gemaakt... Maar als je Planet Terror al hebt gezien dan zou ik je aanraden de Grindhouse versie te komen want dan heb je ook alle fake trailers enzo.
Alle meningen zijn welkom!
Zekerwete! Ik vind het een aanrader in ieder geval, maar de meningen zijn verdeeld als je even verder leest
the terminator
Wassup !
Thanx voor jullie meningen, Metalfist en HarmJanStegenga!
Ik ben altijd fan geweest van Tarantino's meesterwerkjes, dus ik denk dat ik Death Proof in de komende weken maar eens zal gaan kopen. Nogmaals bedankt, Metalfist en HarmJanStegenga!
Alle meningen zijn welkom!
Ik zou hem niet in je DVD-speler laten draaien. De WC is er een betere plek voor. Echt een boutfilm dit.
soom
Ehm.. Waarom dat dan? Ik ben wel benieuwd naar het waarom van jouw commentaar als je termen als 'boutfilm' gebruikt, namelijk.
soom scroll naar boven toe daar heeft tn2543 zijn commentaar wel ergens staan
Aha, ik zie het. Bedankt
Goede argumentatie..? Om Boutfilm te kunnen zeggen?
soom scroll naar boven toe daar heeft tn2543 zijn commentaar wel ergens staan
RippedBone Dog..? Mag ik aan jouw vragen? Waarom jij deze film dan een 0,5 gegeven heb...?
tn2543 schreef:
Wat een zeik product.
En dat gekloot met de kleuren veranderingen van het beeld was erg irritant.
Ik snap het moet een knipoog zijn naar B-films maar come on.
gebruiker_56935
Heerlijke Tarantino film, bijna geen verhaallijn en afgelopen als de bad guy dood is. Meer wil je soms niet toch? =D Ik vond hem erg vermakelijk!
The One Ring
Helaas, Death Proof is voor mij de eerste Tarantino die ik niet goed vind. Ja, de film draagt onmiskenbaar Tarantino's handelsmerk, maar misschien is dat juist het probleem. Blijkbaar wou hij zijn typische kenmerken er zo geforceert instoppen dat hij vergat een film te maken die ook werkelijk echt leuk is.
Hoewel er, zeker in de eerste film, genoeg plezier te beleven valt, begaat Tarantino een wel heel erg grote fout: er zit gewoonweg te veel onnidige dialoog in. Ik hou zelf heel erg van Tarantino's dialogen en met name in Pulp Fiction konden het er niet genoeg zijn, maar bij deze film past het minder goed. Het is een actiethriller die draait om achtervolgingen, geen praatfilm. Althans dat lijkt me niet de bedoeling. Ik ben geen kenner van jaren '70-pulp, maar het lijkt me toch stug dat in die films ook drie kwart van de tijd oeverloos er op los wordt geëmmerd. Ja, sommige dialogen zijn leuk, maar voor het eerst in een Tarantinofilm niet allemaal. Het probleem is vooral dat ze de film niet verder lijken te helpen. Op een gegeven moment van Death Proof eigenlijk gewoon helemaal stil, verliest het alle focus en lijkt het een stille dood te gaan sterven en nooit meer de draad op te gaan pakken. Ook worden er te vaak nevenpersonages geïntroduceert die werkelijk niets toevoegen.
De acteurs doen het zoals in alle Tarantino's wel weer erg goed, maar er zit ditmaal geen enkel echt bijzonder personage bij. Zelfs Stuntman Mike is niets meer dan een doornsee psychopaat (gelukkig zijn psychopaten wel altijd boeiend), met uitzondering van dat hij ineens heel zwak wordt op het einde, wat ik leuk bedacht vond, maar wat toch niet echt goed werkt.
De actiescènes zelf zijn vermakelijk, maar wisten mij ook niet op het puntje van mijn stoel te krijgen. Niet echt superbijzonder.
Ik verlang nu toch wel terug naar een ouderwetse Tarantinofilm. In zijn laatste drie films is hij iets te nadrukkelijk bezig geweest met citeren en het mengen van stijlkenmerken. Reservoir Dogs, Pulp Fiction en Jackie Brown deden dit ook, maar voelde desondanks toch meer als op zichzelf staande films aan. Death Proof voelt aan als een gimmick, een soort van bewijs dat Tarantino een bepaalde filmsoort kan nadoen, maar niet meer als een eigen film. Ik wil de Grindhouse-versie nog wel eens zien. Ik denk dat hij daar beter tot zijn recht komt.
Metalfist
Neen, geloof me als ik je recensie lees lijkt het precies alsof ik het zelf heb getypt
. Ik heb deze versie nog niet gezien en Grindhouse is zeer goed maar mede door de fake trailers en Planet Terror. Death Proof was echt slecht en was voor mij ook de eerste Tarantino die een onvoldoende kreeg bij mij.

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful