Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
sju
Omdat Tarantino een lopende filmencyclopedie is die elk van zijn films volstopt met verwijzingen naar andere films. Daarnaast hommeert hij aan film(sub)genres. Jackie Brown is een ode aan Blaxploitation-films, Kill Bill vol. 1 aan de Aziatische vechtfilms en vol.2 juist weer aan het western-genre. Bij al die films druipt de liefde van de regisseur voor het medium er van af. En zo is Death Proof een homage/ode aan de jaren '70 en '80 B-pulp films. Oftewel: slechte films waar Tarantino mee is opgegroeid en massa's van heeft bekeken. Al ver vóóraf was aangekondigd dat het orginele Grindhouse volledig in die '70-80 B-stijl zou worden gemaakt. Dus krakend beeld, onsamenhangend verhaal, missende scenes en slechte excuses voor hitsige vrouwen en over the top-actiescenes. Bovendien bevat de film Grindhouse naast Planet Terror ook nog fake-trailers van B-films die nooit zijn gemaakt. Maar dit is onderhand al behoorlijk oud nieuws en hier op MM al regelmatig herhaald...
Maar essentiëel om in je achterhoofd te houden bij het kijken van de film(s)!
saw_lover
Maar essentiëel om in je achterhoofd te houden bij het kijken van de film(s)!
Oké, dat kan ik aanvaarden, maar waarom zou je een film maken waarvan je de mensen op voorhand vertelt dat 'ie zuigt ? Dat snap ik niet, want als ik als regisseur zou zeggen : "Okee, kijk es jongens en meissies, straks ga ik jullie een film laten zien die op geen kloten trekt, maar dat is gewoon omdat ik met zulke films ben opgegroeid, dus ik dacht 'laat ik ook eens wat van die shit produceren', leuk hé ?"
Iedereen gaat dan weg....
Het is alleen omdat Tarantino zo'n bekende naam heeft, dat er nog mensen zijn die naar deze troep komen kijken.
Couch Potato
Al ver vóóraf was aangekondigd dat het orginele Grindhouse volledig in die '70-80 B-stijl zou worden gemaakt. Dus krakend beeld, onsamenhangend verhaal, missende scenes en slechte excuses voor hitsige vrouwen en over the top-actiescenes. Maar essentiëel om in je achterhoofd te houden bij het kijken van de film(s)!
Soms wat een trage film, maar de actie scènes met de auto's maken alles goed, de muziek doet zijn werk, de meiden zien er goed uit, de dialogen zijn weer goed uitgekiend, de achtervolgingsscène's zijn groots, kortom, ik heb ontzettend genoten, maar ik ben dan ook een Tarantino Die hard.
****
Metalfist
Pff, ik ook maar ik vind de film toch slecht tegenover zijn andere werken. Ik vond echt niet dat dit kon tippen aan het niveau van Reservoir Dogs en Pulp Fiction...
En voor Die hard te zijn heb je wel geen enkele film in je top 10 staan
sju
Dat voorrecht heeft hij inderdaad, en daarmee mag hij in zijn handjes knijpen. Ik denk dat Tarantino de meest invloedrijke regisseur van zijn generatie is en samen met Robert Rodriguez dé pulp-regisseur van dit moment...
Een van de betere films van dit jaar. Quentin Tarantino heeft natuurlijk betere films gemaakt dan deze maar toch is dit ook best een goede film. De vrouwen zijn lekker wulps in deze film en de onnozele dialogen zijn schitterend. Quentin Tarantino is trouwens een meester in het toevoegen van muziek (vaak onbekende muziek) in films, ook in deze weer.
Kurt Russell speelt de bad guy in deze film en doet dat werkelijk perfect. De film is eigenlijk opgebouwd uit 2 opzicht zelf staande filmpjes. In het eerste gedeelte deelt Kurt Russell de koekjes uit (lekker grog) en in het 2e gedeelte krijgt Kurt Russell een koekje van eigen deeg terug. Geweldig hoe hij op het einde van de film zit te kermen als een klein kind in zijn ter pletter gereden auto. Wat er daarna met hem gebeurt is best wel grof maar wel schitterend.
Er zit minder actie/geweld in dan in zijn eerdere films (de eerste actie is pas na een minuut of 40), maar de actie die wordt toegepast is subliem. Ik vond het in ieder geval een zeer vermakelijke film.
saw_lover
Spoilers anyone ???
Couch Potato
Ik vind het niet alleen goed voor de redenen die ik hier eerder vermelde, maar als grote seventies freak - my golden years - was ik blij verrast dat Jeepster van T.Rex erin gebruikt was, màn I love Tarantino, de enige regisseur die van verdomd goede popmuziek houdt en dat tenminste niet vergeet te gebruiken in zijn films.
Zijn soundtracks zijn allemaal om te beter, niet?
Vrij slaapverwekkende film die uit drie kwart van de tijd bestaat uit een hoop vrouwenpraat. En dat andere kwart wordt dan nog verpest door een bleirende Kurt Russell. M'n verwachtingen waren hoog na het veel betere Planet Terror (4 sterren gegeven) van Robert Rodriguez.
Je kan komen met elementen als filmkennis van Tarantino en verwijzingen naar oude stijlen, ... Maar als de film in de eerste plaats niet goed is heb je daar ook niet veel aan. Waar ze in Planet Terror meer op hun plaats waren als odes aan de oude films, krijg je hier enkel die elementen en is m'n de film zelf vergeten. Laten we de actrices een hele tijd liggen zeveren tegen elkaar, dan vullen we de tijd ook wel...
Heel teleurstellend met slechts 1 scene, als Kurt Russel in het eerste gedeelte tegen de andere auto rijdt met de 4 meisjes erin zodat die ten dode zijn opgeschreven. Maar dat maakt de film niet goed. En ik heb al veel betere achtervolgingen gezien.
zjandannybob
Ik vond de film eerlijk gezegt vrij weinig aan, had hier veel meer van verwacht. weinig bloed komt er aan te pas, maar toch weet quentin er wel de spanning in te houden. heb hem afkunnen kijken maar veel is het zeker niet.
Pastichio Rocker
Die blerende Kurt Russell is juist wat deze film nog enigszins leuk maakt.
Rik^
Ik was bijna in slaap gevallen tijdens deze film. Is dit goeie actie??? Pfff wat een omhooggevallen bende is dit.
Orginaltee
Ik ben nu Death Proof opnieuw aan het kijken en er viel me wat op. Het ziekenhuis in Death Proof (en de zuster), zijn deze niet hetzelfde in Planet Terror? (Heb Planet Terror net toen hij in de VS uitkwam gezien, dus weet het niet precies meer, maar het lijkt er verdacht veel op.)
veerke
sorry hoor, maar als je alleen naar tarantinofilms kijkt voor de actie en het bloed weet je toch echt niet waar de films echt voor staan
dankuwel
miepke
Zonet nog een keer gekeken, en ik blijf bij mijn vier sterren.
Juist de dialogen vond ik erg leuk om te zien, misschien waren ze lang, maar ik vond ze niet té lang zodat ik 'in slaap zou vallen'.
Leuk gefilmd, mooie beelden, leuke dialogen, leuke dames, leuke kurt russell en natuurlijk geniale regisseur.
Veel meer kan ik hier niet aan toevoegen.
4*.
GioFunny
Ben een echte Tarantino fan, en kan weinig fouts zien bij al zijn creaties. Deze is zeker niet zijn beste film, maar het brengt je toch weer naar zijn wereld. dialogen vond ik juist super, regie uiteraard, muziek, opnieuw het mystieke sfeer. 4 sterretjes
paulo31
toch grappig dat mensen een hoge waardering geven alleen maar om dat de film in een bepaalde stijl gemaakt is of omdat er mooie meiden in voorkomen. Zelfs als ze toegeven dat dit niet het beste van Tarantino is geven ze nog 4 sterren.
zo krijg je een beetje een vertekend beeld.
helaas kan de meer kritische kijker niet lager dan een0.5 geven.
De onvoorwaardelijke tarantino' fans lopen te strooien met sterren van 4.5 en hoger.
Vraag mij af als ik zo een waardeloze film maak in de zelfde stijl en ik plaats er een paar mooi chikies in of ik ook 4.5 ster krijg.
waarschijnlijk niet.
en als ik zeg dat ik geinspireerd ben door Tarantino
dan misschien ?
mensen zijn helaas niet kritisch meer tegenwoordig
dat gaat ten koste van de kwaliteit
dat is erg spijtig.
en voor de mensen die punten geven voor de mooie meiden weet ik nog wel een link waar je veel meer mooie meiden veel beter kan aanschouwen.
Mr_White
- 2067 berichten
zo krijg je een beetje een vertekend beeld.
helaas kan de meer kritische kijker niet lager dan een0.5 geven.
waarschijnlijk niet.
en als ik zeg dat ik geinspireerd ben door Tarantino
dan misschien ?
mensen zijn helaas niet kritisch meer tegenwoordig
dat gaat ten koste van de kwaliteit
dat is erg spijtig.
Je bekritiseert mensen die een hoge score geven maar ondertussen heb je geen enkel argument gegeven waarom je de film niet goed vind. Gefeliciteerd!
Ramon K
Is het reageren verder ook niet waard. Hij heeft zijn vooroordeel al klaar staan.
Welk punt dan?
Ik geef de film 4* omdat ik dit soort cinema kan waarderen, niet enkel en alleen omdat de naam Tarantino aan de film verbonden is. Ik vind het de grootste onzin ter wereld.
Leland Palmer
Maar toch, hij heeft een goed punt.
Dacht ik niet
Hij loopt alleen maar te strooien met zijn persoonlijke interpretatie over het stemgedrag van users die deze film een (redelijk) hoge beoordeling geven. Dat hij de film niet goed vind oké, maar hou het dan ook bij je eigen mening...
Demoniac
En 3,31 is toch ook niet eens belachelijk hoog. Dat is gewoon net boven gemiddeld denk ik. Bovendien waren er niet alleen mooie chickies, maar ook een prachtig gefilmd ongeluk, een hele mooie achtervolging, en een heerlijk einde. Die actrices vond ik niet bijzonder mooi of zo en ook de dialogen niet overal leuk, maar toch wel een heel aardige film.
Leland Palmer
De sfeer alleen is al prachtig! Vanessa Ferlito is natuurlijk wel om te smullen
Ramon K
En de film heeft dat gemauw ook niet nodig met een 3,31 gemiddelde. De film wordt hier over het algemeen niet de hemel ingeprezen.
En men vergeet dat veel mensen houden van auteurs, regisseurs met een duidelijk handtekening qua stijl, thema of wat dan ook. Het komt er op neer dat zelfs minder solide films van bijvoorbeeld Fellini van mij toch nog redelijke scores krijgen omdat de typische stijlkenmerken wel aanwezig zijn en dat ik die waardeer. Zeer logisch allemaal.
sju
Mooi gesproken, sluit ik me helemaal bij aan...
En er bestaat ook nog zoiets als onconventioneel filmmaken. Het hele Grindhouse-project vond ik het mooiste, creatiefste idee sinds jaren. Het lijkt er op dat de films in een cult-status terecht komen...
djelle
Ik schaar me ook achter Paulo. Ik hou ook van filmmakers hun (en zeker van Tarantino's) handtekening, maar daarom ga ik niet minder kritisch zijn tov minder solide films van hen. Er valt heel wat te zeggen van Death Proof. Het idee is idd creatief, maar de stijlbreuk in het midden van sfeervol creatief naar het uiterst conventionele filmwerk toe is wmb onvergeeflijk. De dialogen zijn minder scherp, en dankzij veel te mak geweld en de onbegrijpelijke overgang doodt Tarantino het hele Grindhouse-gevoel. De tweede helft kijkt dan ook eerder weg als een doordeweekse TV thriller dan iets anders. Paulo heeft groot gelijk, mocht een andere droopy deze film gemaakt hebben had hij lang niet zoveel krediet gekregen. Nogal wat mensen moeten inderdaad eens leren wat kritischer zijn. 3,31 is nog veel te hoog voor deze mislukking.
soom
Mak geweld? Onbegrijpelijke overgang? Waarom noem je het een onbegrijpelijke overgang..?
djelle
Omdat ik niet snap waarom Tarantino de hele grindhouse sfeer doet wegvallen. Die visueel gebrekkige stijl (op artistieke wijze toegepast) vervalt plots in standaard camerawerk met zuiver beeld en zonder fouten. Onbegrijpelijk.

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful