Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito
Releasedatum: 7 juni 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Death Proof
"A crash course in revenge."
Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....
Stuntman Mike
Pam
Shanna
Warren
Dennis Evahi
Vette coole film met mooie shots en gigantische stunts. Heerlijke personages. Met veel plezier gekeken.
Dominootje
Niet verwacht dat ik het leuk zou vinden (Na het zien van Kill Bill ; Pulp Fiction > dus Tarantino)
Maar was een goede actie film! Normaal kakt een film in na het eerste deel, hier vond ik het andersom! 2e deel was stukken beter, heeft te maken met de gebeurtenissen
Blijf nog steeds van mening dat ik het kleurswitchen etc wel wat vindt hebben. Zo'n vermoeden dat dit typisch QT is?
prikadel
verschrikkelijke en lange dialogen zonder inhoud (voornamelijk tweede gedeelte met die vier oh zo irritante meiden)
congo
Ben ik het gedeetelijk wel met je eens, maar als je Tarantino kent is dit ook wel te verwachten.
johandelclef
Tarantino heeft een gave om muziek met film te combineren.
Ook nu weer, heel originele samensmeltingen..
Het verhaal, nuja, het is niet de beste film, maar het heeft toch z'n typische stijl.
En het personage Stunman Mike door Kurt Russel op zich al!!
Net zoals hij reed eerder deed met John Travolta: "hoe maak ik een acteur weer cool".
Enkel voor dat alleen al de vier sterren!!
congo
Tarantino heeft een gave om muziek met film te combineren.
Ook nu weer, heel originele samensmeltingen..
En het personage Stunman Mike door Kurt Russel op zich al!!
Enkel voor dat alleen al de vier sterren!!
Ik vind de hele film gewoon gaaf. Maar het totale plaatje komt pas echt tot zijn recht in Grindhouse.
Masterbrain
Geweldig gedaan Tarantino .. al had ik graag dat hij zelf op z'n bek ging.
alvinvdv
Niet slecht, maar voor mij een van de mindere films van Tarantino.
De dialogen zijn zoals altijd zalig.
3*en
michelw
Ondanks dat ik een grote fan ben van Quentin Tarantino, vind ik deze film echt zeer slecht. Er zit totaal geen spanningsopbouw of logisch verhaal in. Ook de dialogen zijn zeer saai waardoor je aandacht gewoon niet erbij blijft. Voor alle mensen die deze film wel hoog waarderen: Ik denk dat dit gewoon fans van Quetin Tarantino zijn en derhalve een hoge waardering geven. Diep van binnen zullen we ook wel weten dat de film gewoon slecht is.
Beffrey28
Knap dat jij van iedereen die een hoog cijfer geeft weet wat ze diep van binnen voelen...
Nomak
Starmaster501
Doe eens effe normaal hé, dit is gewoon een goede film. Misschien niet z'n beste maar zeker niet slecht te noemen!
yesplease
Tarantino maakt hier geen film met pretenties. Dit is bedoeld als een (soort remake van) een ouderwetse B-film car-movie.
De dialogen zijn leuk en levensecht. De texaanse sherrifs zijn weer fantastisch. De muziek past goed. Neemt niet weg dat het helpt dat het een Tarantino-film is, in het eerste half uur lijkt het verhaal nergens toe te leiden en bij een onbekende regisseur had ik hem misschien wel uitgezet.
Starmaster501
en bij een onbekende regisseur had ik hem misschien wel uitgezet.
Hier niet omdat je weet dat je bij een Tarantino wordt beloont met uiteindelijk geweldige scene's!
cordiacovens
Inderdaad Tarantino's minste film, maar zeker niet slecht te noemen
TomPSV
Dit is de minste van Tarantino, maar dan wordt het opnieuw duidelijk wat voor een geweldige regisseur hij is. Want ook Death Proof is een zeer vermakelijke film.
Het begin in het café is erg leuk gedaan. Het is dan nog onduidelijk waar het verhaal precies naartoe gaat, maar door de leuke dialogen en mooie soundtrack bleef ik geboeid kijken. Toen Kurt Russell verscheen werd het nog een stuk interessanter. Hij speelde een leuke rol en ik kreeg het gevoel dat de film nu echt los zou gaan. Dat klopte ook wel, al kakte de film daarna wel weer ontzettend in toen de nieuwe meiden werden geïntroduceerd. Die dialogen vond ik totaal niet interessant en ook veel te lang duren. Gelukkig waren de laatste 20/25 minuten dan wel weer erg leuk met de achtervolging in de auto. Prima stunts en ook best onverwacht dat die vrouwen nog achter hem aan gingen en hem uiteindelijk ook gingen vermoorden. Dat zie je niet vaak en dat is dus best een leuke twist.
Toch wel weer genoten, al was het zoals ik al zei niet zo goed als het andere werk van Tarantino.
lowstar1
''I can do that or i can spend the same goddamn time watching NASCAR on tv.''
Leuke film van Tarantino.
Combinatie van zwart/wit naar kleur past perfect bij het jaren '70 sfeertje. Ook de vage strepen door het beeld komen mooi over, niet irritant. Zoals standaard bij Tarantino flims een aantal mooie quotes/dialogen. Kurt Russel is prima gecast voor deze rol. Film is prima te volgen tot het einde in zicht komt. De eerste keer heb ik het einde in zijn geheel gezien. De tweede keer heb ik hem 2 minuten voor het einde afgezet.
Al met al een prima film. 3.5
John Lee Hooker
De tweede keer heb ik hem 2 minuten voor het einde afgezet.
Waarom dat?
Waarom dat?
Ze beaten Kurt Russel op en dan is het ineens afgelopen. Een open einde vind ik op zich niet erg maar hier kwam het wel een beetje nep over. Het was mooier geweest als zijn auto explodeerde of dat hij uiteindelijk ontsnapt en de deur open staat voor een tweede deel.
Maar ik ben wel benieuwd hoe jij dit ziet.
John Lee Hooker
Ik ben het met je eens dat het einde niet uiterst subtiel in elkaar zit. Echter, om hierom op twee minuten voor tijd al op stop te drukken lijkt me overbodig. Dan mis je toch nog een gedeelte van het gevecht en is het nog steeds een open einde?
lowstar1
Ja, als ik het laatste stukje skip dan voelt de film voor mij toch beter aan. Ik wil niet zeggen dat het einde de film heeft verpest maar voor mij had het zo niet gehoeven. Ik sluit de film het liefst af met goede herinneringen anders blijft bij mij dat einde steeds hangen met een raar gevoel.
Nomak
Scarface zet je ook een paar minuten voor het einde af?
lowstar1
Scarface zet je ook een paar minuten voor het einde af?
Nee, dat vind ik wel een mooie ending scene. Volgens mij zelfs de bekendste van Scarface. Ik heb het eigenlijk alleen met Death Proof.
BryanV050
Blijft vermakelijk om te kijken, vooral de achtervolging. Ik vind het toch te langdradig.
3 *
Sander0151
Het einde is er juist om jou als kijker het gevoel van gerechtigheid te geven. Bij iedere klap zouden je tanden op elkaar moeten drukken! Juist fenomenaal hoe de rollen in een keer om worden gedraaid.
AC1
Maar het is Tarantino, hè. Als het 'slecht' is dan zal 'de meester' het wel zo hebben bedoeld en dan wordt 'slecht' uiteraard 'goed', hè! Je bent een trouwe volgeling of niet, hè.
jumpstylemovie
Ik had verwacht dat dit de slechtste Tarantino zou zijn en eerlijk gezegd had ik na het langdradige, en ronduit slechte, begin de hoop al opgegeven. Echter veranderd alles zodra Kurt Russel (geweldige rol) verschijnt. Ik kon wel even genieten van die lapdance en shit maar ik zat wel te wachten op de echte achtervolgings-actie waar de film om bekend staat. Death Proof stelt wat dat betreft zeker niet teleur. Qua auto's, achtervolgingen en actie is dit een van de beste films die ik ken. De geile wijven spelen ook een erg belangrijk deel, en dan heb ik het niet over de negerinnen, dan heb ik het ook niet over die white-trash Shanna of dat australische mens maar over Butterfly en vooral Lee. Het zou strafbaar moeten zijn dat iemand als Lee er in een film zo fucking lekker uit kan zien en er in real life zo casual bijloopt, damn. Door het geweldige camerawerk blijft het de hele tijd boeiend en het geeft een kick. De laatste achtervolging is het best, met geniaal acteerwerk door Russel die hem flipt. Het einde was hilarisch. Zoals bij bijna alle Tarantino's kwam het bijna vanuit het niets
Planet Terror en Death Proof zijn eigenlijk twee totaal verschillende films maar delen uiteraard de Grindhouse sfeer. Ik snapte overigens niet waarom Quentin besloot om halverwege te stoppen met de ouderwetse beeldkwaliteit. Is eigenlijk wel jammer. De film had richting de 4* kunnen gaan... maar het had ook een 3* kunnen zijn vanwege het slechte begin wat je net zo goed kunt doorspoelen, en Eli Roth aan wie ik onbewust een hekel ben gaan ontwikkelen.

Quentin Tarantino blikt terug op zijn flop 'Death Proof': "Schok voor mijn zelfvertrouwen"

Reservoir Dogs

Sin City
Actie / Misdaad, 2005

Kill Bill: Vol. 1
Misdaad / Actie, 2003
disc jockeysports carbarladykillerexploitatiesadismevrouwelijke vriendschapvrouwengevangenisstuntstuntmanpsychopaatstalkerbloedvergietengrindhousebeaten to deathslashersadistgeweldauto achtervolgingcynicalkiller car macabremisogynistduringcreditsstingerangryaggressivedomineeringfranticmaliciousmischievousbloodyapril march hilariousintensesinisterapatheticaudaciouscruelenraged harshmean spiritedpowerful