• 9.377.381 stemmen

Death Proof (2007)

Actie / Thriller | 113 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titels: Grindhouse: Death Proof / Grindhouse Presents: Quentin Tarantino's Death Proof

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Kurt Russell, Rosario Dawson en Vanessa Ferlito

Releasedatum: 7 juni 2007

Plot Death Proof

"A crash course in revenge."

Voor Austins coolste DJ, Jungle Julia, biedt het vallen van de nacht de gelegenheid zich te ontspannen met haar beste vriendinnen, Shanna en Arlene. Van Guero's tot aan de Texas Chili Parlor worden deze sexy chicks verlekkerd nagekeken. Niet alle aandacht is echter onschuldig: ongemerkt worden ze gevolgd door Stuntman Mike. Deze doorleefde rebel loert naar ze vanuit zijn opgevoerde Chevy Nova, en terwijl de meiden zich aan het bier zetten, loopt slechts enkele meters verder het toerental van Mike's geheime wapen gevaarlijk hoog op....

avatar van dave

dave

Twintig minuten aan pure, onversneden bombarie, fenomenale verhaalwendingen en een pracht van een einde. Daar moet je als kijker op teren, want het voorgaande anderhalf uur is om de longen uit je lijf te hoesten. Non-stop gemekker dat een zondagse 'koffieklets' nauwelijks overstijgt. De film kruipt als een futloze slak vooruit, zonder nog maar een slijmspoor achter te laten. De poot van Tarantino is merkbaar, maar deze meneer in kwestie is in feite een tikkeltje arrogant te noemen als hij denkt deze berg larie zonder tegenspraak door onze strot te kunnen rammen. Er gebeurt niets noemenswaardig en het feit dat 'Death Proof' samen met het véél betere 'Planet Terror' een geheel vormt, is een regelrechte schande.

2,00

avatar van Movie1974

Movie1974

Gemaakt en bedoeld als B-film en daarin zeer geslaagd. De Tarantino-conversaties...geweldig. Een ruime voldoende, heb me zeer zeker vermaakt. Maar niet zo geweldig als een aantal andere films van hem (zoals Pulp Fiction, die is écht geweldig). Ik hou het op 3.0.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Gister voor de derde keer gezien.

Ik blijf het een briljante acteerprestatie van Kurt Russel vinden. Geweldige dialogen tussen hem en de dames in (en rondom) de bar.

Ook vind ik het script heel sterk

avatar van (verwijderd)

(verwijderd)

Het schijnt een ongeschreven wet te zijn bij MM om geen sterren uit te delen aan films, die niet afgekeken worden. Nu komt het niet vaak voor dat ik aan een film begin en vroegtijdig afhaak, maar Death Proof wist me op geen enkele manier van de uit knop af te houden. Zelfs de fastword optie heb ik even ingezet om de verveling te doorbreken, nadat ik ruim 25 minuten heb zitten doorbijten vanaf de start ...

Nooit geweten dat Tarantino zijn akelige Kill Bill (1 en/of 2) nog zou overtreffen in saaiheid, verveling en mislukte humor.

Kortom, DP "no points".

avatar van bjerik76

bjerik76

zeer appart.

( en mijn eerste Tarantino film)

ik dacht dat het zich in de jaren 60 afspeelde, maar dan zie je ineens iemand met een mobiele telefoon en een Ipod.

verder denk je dat de film dus begonnen is, maar die begint dus eigenlijk pas op de helft van de film. bovendien is het eerste uur domme blondjes praat, wat een gespreksniveau...

Maargoed, al met al heb ik toch genoten van de film.

En vooral het einde....

zo bizar ...

avatar van The_CrY

The_CrY

Ja, deze had ik van het weekend dus gezien. Eigenlijk is er telkens die pakkende sfeer die Tarantino altijd wel neerzet. Zowel in de bar als in het tweede gedeelte. Het verhaal... ik weet nog niet of ik die nou goed vind of verschrikkelijk slecht. Het bizarre einde was totaal niet wat ik verwachtte en ik weet niet of ik het nou leuk vond of niet. Net als de film langdradig begint te worden en als ik ga denken 'waar gaat het nou heen?' houdt het op.

Geval apart... weet er geen goede score aan te geven.

avatar van Ton Paulusse

Ton Paulusse

Ik vond de film ook niet geweldig. Deze week voor een deel weer gezien, moet zeggen met iets meer belangstelling.

Het einde maakt echter wel weer heel veel goed.

avatar van Ragna

Ragna

Geweldige sfeer inderdaad in deze film. Het zuigt je erin. Vind het langzame begin ijzersterk, nergens saai en toch ook wel bizarre verhaalwendingen. Ik moest er wel weer helemaal opnieuw inkomen bij het tweede deel, wat waarschijnlijk ook wel de bedoeling is natuurlijk maar eenmaal gewend aan de andere stijl gaat het weer in een lekker tempo verder. Mooi gefilmd!

avatar van K. V.

K. V.

Gisteren toch eens bekeken en hij haalt het niveau van Pulp Fiction of Reservoir Dogs niet.

Wel weer een typische Tarantino film met heel wat voeten in beeld en dialogen over voetmassages Ook leuk was dat opeens het deuntje van Kill Bill nog eens tevoorschijn kwam.

Enkel de scènes met Kurt Russel waren echt de moeite, de rest vond 'k veel te veel dialogen en te weinig actie en zelfs een beetje saai. De film mocht voor mij dan ook een stuk ingekort zijn.

avatar van Edie

Edie

Best moeilijk te beoordelen, een voldoende krijgt de film niet.. Enorme saaie lange dialogen tussen wat meiden, helemaal niet het niveau van Pulp Fiction, etc wat gewoon niet vervelen gingen.. Film duurt ook veel telang, het einde maakte gelukkig best nog wat goed.. Kurt was geweldig, enkele leuke dames.. 2.5*

Planet Terror vond ik toch echt beter..

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ik heb tijdens het kijken naar deze film drie keer het plan gehad om hem toch maar uit te zetten. De film komt heel moeilijk "op gang". Alleen ongeveer het laatste half uur komt plotseling de vaart er wel in en dat maakt veel goed. Maar een topper, zoals je die van Tarantino wel mag verwachten, is het absoluut niet. Om Kurt Russell nu eens als "Bad Guy" te zien is wel leuk.

Meer dan 3* heb ik er toch echt niet voor over.

avatar van Curriculum

Curriculum

Aanvankelijk keek ik deze film alleen omdat Mary Elizabeth Winstead er in meespeelde, ik vind deze vrouw echt geweldig om te zien/acteren.

De film bestaat uit veel dialogen, maar bestaat ook uit interessante personages. Leuk verhaal, met een ludieke wending aan het eind.

Quentin Tarantino maakt over het algemeen mooie films en daar valt deze ook onder. Kurt Russell als moordenaar bevalt me ook wel.

avatar van Frankie996

Frankie996

Kortom, DP "no points".

Kijk hem nog eens met een paar glazen Whiskey; single malt, van 18 jaar oud...

Maybe it will change your mind...

avatar van ibendb

ibendb

Na het geweldige Planet Terror wilde ik deze Death Proof eens zien.
De film is erg saai en heeft bijna geen verhaal. Maar toch, door de soms gevatte humor, blijft het luchtig en grappig. Ik vond het wel jammer dat het eerste deel van de film rond een groep meisjes draait, en dat ze dan zo gruwelijk moesten worden vermoord. Waarna de film zich op een ander groepje focust. Het einde von ik best een ontgoocheling. Ik had een afgeronder eind verwacht. 3*

avatar van JJ_D

JJ_D

Wat een onzin. Niet vermakelijk; niet grappig, niet intelligent en al helemaal niet verheffend. Echt onbegrijpelijk dwaas, in mijn ogen.

avatar van scorsese

Goeie film stuntman Mike achter de dames aan zit in zijn death-proof-auto. Een verhaal of plot is niet te ontdekken hier, maar dat is niet storend. Doorspekt met de typische Tarantino dialogen. Uitermate stoer en sexy en ook de jaren '70 B-film look tijdens het eerste gedeelte van de film is geslaagd. De dik aangezette rol van Kurt Russel is een plezier om naar te kijken, en dat geldt ook voor de dames. Een ruime 3.5 sterren.

avatar van Pim1993

Pim1993

dood geërgerd aan die Zoë Bell, kwam er later pas achter dat ze normaal gesproken als stuntdubbel fungeert, wat een waardeloze actrice!

Voor de rest een leuk filmpje

avatar van pieterTk

pieterTk

Lekkere film, maar er had wel iets meer actie in gemogen.

avatar van mar007

mar007

vond dit best een goeie film maar niet het beste van quentin tarantino.

wel de moeite waard.

avatar van Askikker

Askikker

Deze gedubbeld met planet terror, maar deze viel nogal tegen.

Te veel en te lang meisjesgeneuzel, maar de momenten waarin Kurt Russell verscheen waren geweldig.

Grappig genoeg vond ik Zoë Bell nou juist de enige meid in de film die de moeite waard was.

congo

Vermakelijke ode aan de carsexploitation van Tarantino. Naar mijn mening ook vele malen beter dan Robert Rodriguez' variant van 'grindhouse'. Kurt Russell was natuurlijk een held in de jaren 80 actie/horror flicks maar bij deze film komt dat sfeertje en Russell's oude alter ego weer lekker terug. Ook sommige van de dialogen zijn ook absoluut hilarisch en een paar scenes zijn ook zo over-de-top dat ze grappig worden. De meiden zijn aanwezig, Kurt Russell aan boord en Tarantino in de regiestoel. Helaas maakt Death Proof ook weer overdreven belachelijk veel gebruik van die zogenoemde 'grindhouse buzz' op het beeld met die krassen. Ik weet dat dit bedoeld is om sfeer te creëren, maar helaas ben ik voor die prent niet te zoeken.

avatar van ahalya

ahalya

Wauw, tarantino is één van me lievelingsregisseurs, maar ik kijk nu voor het eerst naar death proof, en het is echt verschrikkelijk! Supersaai.. Gewoon slecht..jammer.. Ik kijk het alleen af om het eind te zien..

avatar van PollyPeachum

PollyPeachum

Best een aardige meidenfilm.

avatar van Suleika1

Suleika1

Wauw LMAO! Echt, ik zat hardop te lachen bij dat einde net! Ik had bij het midden van de film in eerste instantie zoiets: aardig, maar had toch beter verwacht van Tarantino. Moest wel even grinniken bij het zomaar opeens overhoop rijden van die meiden in Texas, lichaamsdelen vliegend, typisch over-the-top Tarantino. Maar daarna begon ik toch de veelheid aan dialogen, hoewel best sterk, een beetje vervelend te vinden. Maar dat einde, wooow! Ik dacht echt: die meiden gaan er ook aan! Maar achja, Tarantino doet altijd wat je niet verwacht, en dat de meiden het niet alleen ook overleven maar opeens met keihard enthousiasme de achtervolging inzetten ( een paar minuten daarvoor leken ze het nog in hun broek te doen van angst en dan opeens: yeeeeh laten we erachter aan gaan! ), dat verwachtte ik niet! Het was hilarisch om te zien hoe de koelbloedige moordenaar nu veranderde in een jankerig watje terwijl die meiden maar gilden, joelden en spotten. Met als klap op de vuurpijl de overdreven, maar daarom des te sterker, afrossing van hun slachtoffer, nu alleen nog maar lijkend op een zielig hoopje in de handen van deze vechtmachines. Haha, wat een twist! The girls win!

avatar van Suleika1

Suleika1

ibendb schreef:
Na het geweldige Planet Terror wilde ik deze Death Proof eens zien.

Hmmm als je verwacht dat personages die je eerst uitgebreid leert kennen in een film niet (gruwelijk ) vermoord worden en een afgeronder einde verwacht, kun je beter geen Quentin Tarantino films kijken denk ik. Lol..

ibendb schreef:
Na het geweldige Planet Terror wilde ik deze Death Proof eens zien.

Ik vind persoonlijk Planet Terror juist helemaal geen geweldige film. Sterker nog: een erg matige film. Misschien ligt dat er ook aan dat ik absoluut geen fan ben van Robert Rodriguez, maar ik heb zelden echt films gezien van hem die ik echt subliem vind. Ik ben overigens wel benieuwd naar Machete, die lijkt me dan wel weer vermakelijk.

avatar van Theunissen

Vond persoonlijk "Desperado" van Robert Rodriguez een meesterwerkje. Heerlijke film, heerlijke dialogen, geweldige humor, leuke en goede actie en een heerlijke cast (o.a. min of meer de debuten van de fraaie Salma Hayek, Danny Trejo en natuurlijk Desperado).

congo

De eerste twee films van hem: El Mariachi en Desperado waren inderdaad ook zo slecht nog niet, maar eerlijk gezegd vond ik het derde deel Once Upon A Time In Mexico erg slecht.

Met name zijn actie/horrorfilms zoals From Dusk Till Dawn, Planet Terror en Once Upon A Time In Mexico vind ik een beetje mislukt: de dialoog die grappig moet zijn en dat helemaal niet is en eerder irritant is dan grappig. Ik stoor me daar soms wat aan.

En vooruit dan: Sin City was ook nog wel een vermakelijk en stijlvol filmpje. Maar voor de ben ik niet zo'n bewonderaar van zijn films. Dan prefereer ik liever Tarantino's films.

avatar van mikey

mikey

Rodriguez Roadracers was ook te gek.

mikey schreef:

Rodriguez Roadracers was ook te gek.

Roadracers heb ik nooit gezien, zover ik weet zijn tweede film. Maar de laatste tijd waag ik me nauwelijks nog aan zijn films. Alleen Machete wil ik nog wel een kans geven, want die ziet er best wel vermakelijk uit.