• 9.378.126 stemmen

National Treasure: Book of Secrets (2007)

Avontuur / Actie | 124 minuten

Genre: Avontuur / Actie

Alternatieve titel: National Treasure 2

Geregisseerd door: Jon Turteltaub

Met onder meer: Nicolas Cage, Diane Kruger en Jon Voight

Gesproken taal: Latijn, Engels en Frans

Releasedatum: 10 januari 2008

Plot National Treasure: Book of Secrets

"The Greatest Adventure History Has Ever Revealed"

Als een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth opduikt, blijkt Ben Gates' betovergrootvader betrokken te zijn geweest bij de moord op Abraham Lincoln. Gates trekt de wereld rond om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen.

Benjamin Franklin Gates

christophel

Goede film, voor mij ****4

avatar van queenie

queenie

film verveelt geen minuut en Nicholas Cage speelt zijn rol wederom goed. Leuk met die geschiedenis aspecten erin verwerkt. Soms een beetje onlogisch (kidnap president en buckingham palace) maar ja daar is het ook een film voor. Goed voor een leuke filmavond. 4*

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Echt jammer dat het al gelekt is.

avatar van gotti

Gelekt?

avatar van martinovitch

martinovitch

Real_Movie schreef:

Echt jammer dat het al gelekt is.

Wat is er gelekt ?

avatar van r_AW

r_AW

zal wel bedoelen dat die al op internet te downen is, jammer maar onvermijdelijk deze tijden

avatar van Duikboot

Duikboot

battleboy schreef:

ik snap ook echt niet hoe mensen slechte kwaliteit kunnen downloaden en kijken

de hele film gaat er daardoor aan

Ben ik opzich met je eens, maar als je een beetje behoorlijke cam versie hebt met goed geluid en een beetje fatsoenlijke kleuren dan went het al snel.

Ja, schaam me een beetje dat ik een cam versie gekeken heb maar kon niet wachten op de release volgende week (ook te weinig tijd met school en stage etc.) dus dan moet je wat. De film is in ieder geval vermakelijk, neem dat maar van me aan.

avatar van criticalisme

criticalisme

Ik vond deze film wel leuk om te zien. Ik had tamelijke verwachtingen toen ik ging. Ik kwam opgelucht weer buiten. Ik vond de film wel leuk gevonden. Alhoewel de puzzels iets moeilijker mogen en toch wel iets gevaarlijker xD

ivm page 47 is een open einde...

Nicolas zou graag NT3 nog spelen (ook Ghost Rider 2) en dus hebben ze nu een open einde en dat is page 47. Niemand weet wat er op staat dus ik hoop dat NT3 er komt xD

avatar van newG

newG

Vond de film voor een disneyproductie soms erg spannend. Leuke grapjes (hoewel ik het grappiger vond bij de 1ste film) en goede acteurs (hoewel ik de aaibaarheidsfactor van Edd Harris als bad guy veel te groot vind... zelfde probleem in The Rock en A History Of Violence...Das echt zo iemand waar je niet kwaad op kunt blijven :d). Het verhaal was ook leuk, misschien hier en daar wat te makkelijk...

Maar ach: als 1ste film in 2008 al meteen een topper (en te denken dat ik naar de cinema ben gegaan met het idee om I AM LEGEND te gaan kijken

avatar van Duikboot

Duikboot

Altijd leuk om te zien dat die schuifdeuren, draaidingen en liften enzo nog feilloos werken na honderden jaren, zouden ze regelmatig een onderhoudsbeurt krijgen? Of hebben ze hydraulische systemen geïnstalleerd?

Techniek in een grot waar in geen tijden iemand geweest is werkt prima, maar ze komen niet op het idee om een paar peertjes op te hangen

avatar van jorkie

jorkie

hier hou ik van! avontuur en schatzoeken, zeer mooie film, mogen van mij nog wel een paar vervolgjes maken!

avatar van newG

newG

ik heb trouwens nog een vraagje... zou het kunnen dat er een grandioze fout in deze film zit?

als "the book of presidents" steeds overgedragen wordt van president tot president, en elke president heeft zijn schuilplaats voor het boek, hoe heeft de opvolger van Abraham Lincon dat boek in zijn handen gekregen? of de opvolger van Kennedy, want die konde toch onmogelijk weten dat ze dood gingen gaan he...
Toch iets dat me bezig houd na het kijken van deze film...

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

zeer goede film! beste film tot nu toe die ik in 2008 gezien heb(logisch, ik heb nog geen enkele andere film gezien in 2008)
er zat wel een vervelend dingetje in en dat was dat ze nog al snel de geheimen doorhadden en dat de moeilijke 'puzzels' zeer snel waren opgelost...verder veel actie en een goed verhaal, best wel grappig dat toen Nicolas helemaal onder water had gezeten in de gouden stad dat zijn gsm wonder boven wonder droog was gebleven

avatar van DevendraBan

DevendraBan

Kijk hoe gul ik ben met sterren!

Vandaag ben ik deze film gaan bekijken op het witte doek. Er was weinig keuze... Nu ja, technisch is op deze film weinig aan te merken. Iets wat vrij logisch is aangezien de vele centjes die er tegenaan zijn gesmeten.

Perfect los van deel 1 te kijken, deze beeldprent. En ik kan het weten want ik zag deel 1 nog niet.

Een perfecte balans tussen humor, actie, spanning en avontuur met een aardig verhaaltje, bekende koppen en de nodige clichés.

Het einde was me te melig maar zoiets is te verwachten als het uit de Disney-stal komt.

avatar van rupie

rupie

was wel aardig om naar te kijken.
slecht vond ik dat ed harris van slechterik, halverweg overstapt naar de goede kant...beetje jammer. wat is nou leuker om de slechterik om te leggen..
en inderdaad de raadsels worden met gemak opgelost, kinderlijk gewoon, de treasure had echt wel iemand anders kunnen vinden..

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Goede film, aktie is goed, verhaal niet orgineel.

Film beslist kijken als je van Indiana Jones houdt.

ik zeg eerst kijken dan stemmen

avatar van Vader81

Vader81

Prachtige film,

1 van de mooiste dat ik gezien heb in de laatste maanden !

Hopelijk nog een vervolg !

5,0

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Nee in alle opzichten nog minder dan de vorige, deze is nog ongeloofwaardiger, de film is vermakelijk maar rond het midden wordt hij toch erg langdradig, de raadsels worden in een raptempo opgelost dat het kinderlijk is, de humor is verschrikkelijk.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik denk dat deze film wel eens een klassieker kan worden. Niet omdat 'ie goed is, maar omdat de held er helden, koning van de schnabbel en immer komische (of hij het wil of niet) Nicolas Cage de hoofdrol speelt in een verhaal dat in de trailer al te veel hooi op z'n vork neemt.

avatar van The Last

The Last

queenie schreef:

Je bent vergeten te stemmen queenie.

avatar van mrhanky

mrhanky

Ga hem kijken als je van Indiana Jones houdt en je goed vermaakt hebt met deel 1.

Het is al vaker aangegeven maar deze film heeft een perfecte balans tussen humor, actie, spanning en avontuur met Nicolas Cage die gemaakt is voor de rol van Ben Gates

avatar van Angel25

Angel25

Echt een super goeie film! had er eerlijk gezegd niet veel van verwacht en dacht dat de voorstukjes toch wel de hoogtepunten zouden zijn ( weet niet waarom ik dat dacht hoor) maar dit was echt een super goeie film en heb me geen minuut verveeld! 4*

avatar van SilverGun

SilverGun

Gisteren gezien als sneak preview. Voorspelbaar formulewerkje, een ongeïnspireerde Indiana Jones kloon vol onlogica. De personages praten veel maar zeggen weinig en de humor is erg banaal en kinderlijk. Cage speelt op de automatische piloot en Harris is een wat geforceerde bad guy met dubieuze motieven. Keitel's rol is nauwelijks noemenswaardig. Verder totaal gebrek aan tempowisselingen, de film blijft gewoon doorgaan met hetzelfde vaartje tot het einde. Cage is eigenlijk altijd wel leuk om te volgen en Kruger is verre van slechte beeldvulling, daarom 2 sterren. Een zeer clichématig avonturenflickje dat 100% op save speelt.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat een lelijk plaatje.

avatar van peruaansefilm

peruaansefilm

Klopt ook wel.. Saw 4 nam iemand mee voor me collega maar we hebben wel Saw 4 afgelopen zat. gezien! Het heeft toch wel wat hoor in de bios, alles er omheen!

avatar van queenie

queenie

The Last schreef:

Je bent vergeten te stemmen queenie.

nee hoor ik had 4* vermeld onderaan

avatar van IcU

IcU

Je kan toch een aantal sterren geven onder de poster..

avatar van Hankster

Hankster

queenie schreef:

nee hoor ik had 4* vermeld onderaan

Maar dat betekend nog niet dat je gestemd hebt Je moet even je stem geven onder de poster.

Ben hem nu aan het kijken, en ik vind het best wel een vermakelijke film. Tot dusver in ieder geval niet minder dan deeltje 1

avatar van martinovitch

martinovitch

Blijven gemengde reacties. Is het de moeite voor in de bioscoop te gaan kijken ?

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Typische een avonturenfilm van Disney, maar net als deel 1 weer erg vermakelijk. Eindelijk weer een leuke Nicolas Cage film, z'n vorige films vond ik niet veel soeps. Verwacht er niet teveel van, ga lekker onderuit in die bioscoopstoel (of je bank thuis) zitten en bekijk het allemaal lekker luchtig. Het is een film voor het hele gezin, en daarin zijn ze prima geslaagd.