Genre: Avontuur / Actie
Gesproken taal: Latijn, Engels en Frans
Releasedatum: 10 januari 2008
Bekijk via Disney+
Plot National Treasure: Book of Secrets
"The Greatest Adventure History Has Ever Revealed"
Als een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth opduikt, blijkt Ben Gates' betovergrootvader betrokken te zijn geweest bij de moord op Abraham Lincoln. Gates trekt de wereld rond om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen.
- National Treasure: Book of Secrets (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
USA President
Connor
Dr. Nichols
Quentin
Slap scenario (voorspelbaar, gebrek aan logica, slechte dialogen etc.) en vrij ongeïnspireerd, maar best aardig spel en vermakelijk. 2,5*
Charmbracelet
Nee sorry, ik vind deze sequel echt 3x niks.
Waar in deel 1 nog enige tijd wordt gepuzzeld en geriddled, fietsen Cage en co. in dit deel heel snel door en langs alles en iedereen heen tottt die slotscene.... die leek echt oneindig te duren en vanaf dat punt namen Cage en de rest vd cast zichzelf te serieus waardoor ze (op mij) enorm belachelijk overkwamen en de film niet snel genoeg mocht climaxen van mij.
Had deze net met de sneak gezien, de zaal (incl myself) begon te juichen toen de titel in beeld kwam maar wat 'n tegenvaller! Had misschien ook te hoge verwachtingen, heel erg jammer.
Toch 2,5* voor het mooie geheel
ArcovandenBroek
Trouwens raar dat deze film vandaag in de sneak te zien was, terwijl ie morgen in premiere gaat.. Soms snap ik de logica van de bioscopen niet, doe dan een film die over 2 of 3 weken pas in de bios te zien is.. Maar toch eerder dan het "normale" publiek, altijd leuk die "sneaks"..
Charmbracelet
Tja heel vreemd ja, terwijl Gone Baby Gone wel 3 weken geleden als sneak werd gedraaid.
Meestal pakken ze wel films die idd pas 2 of 3 weken later in premiere gaan. Maar ik ben ondanks de teleurstelling toch wel blij dat ik h'm heb gezien! =)
thio95
Ja, ook gezien in 'de sneak'. Vrij slap en voorspelbaar plot. Denk dat die Amerikaanse patritottistische filmliefhebbers dit helemaal geweldig vinden, maar ik word er niet echt warm of koud van.
De film neemt zichzelf veel te serieus. Ook dat zoetsappige plot van die 2 relaties die weer goedkomen en al die James Brown achtige raadseltjes en zo'n nagebouwde nep gouden stad , van mij hoeft het niet zo.
Is deel 1 trouwens beter?
2 sterretjes.
Lissepiss
Ben benieuwd, moet er vanavond heen en ook nog mijn mening erover uiten.
Aan de posts hier te zien is ie wel goed bevallen.
dennisloquet
viel dik tegen, de eerste was nog entertainend maar dit deel ging er echt wel over qua geloofwaardigheid
wooter
Heb het net in bios. Ik vond deel 1 veel beter.
Er was helemaal geen scenes waar Abigail(diane kruger) en
Benjamin(nicolas cage) iets met elkaar deden zoals zoenen,vrijen.
De scene in witte huis was de leukste daar kon je diane kruger de lichaam goed zien
. ohhh wat heeft ze toch mooie ronde borsten.
UrbanDjampa
Net gezien in bios. Zelfde concept als deel 1, maar iets ander verhaal. Nic Cage & Co die het vuile werk doen en dit keer is Ed Harris die ervan profiteert.
Nee dit is best slappe hap...
Zoeits ja. Nogal een flauw aftreksel van deel 1, waar er nu vooral ook heel flauw met de twee clichématige romantische zijlijntjes gespeeld wordt, wat maar af en toe leuk werkt. Jammer. Hoopte op iets leukers...
tukkertje1992
Wel leuke film, alleen sommige dingen waren nogal onwaarschijnlijk. Als ze water op die stenen gaan gooien. Hoeveel rotsen zijn daar nou eigenlijk en wat is dan de kans dat je het net goed op die plek gooit. Beetje slap allemaal. Deel 1 was beter. 2*
etherman
Goede en vermakelijke film film,alleen vraag ik mij af waarom oudjes de makkelijkste weg krijgen.
Nyazzin
Een erg leuke en vermakelijke film. Verstand op 0 en gewoon lekker genieten! 4*
Stan23
Typisch een "deel 2" film. Wel vermakelijk, maar de verhaallijn is zoals gebruikelijk een kopie van deel 1... 2,5*
L. luchtloper
Ik had persoonlijk meer verwacht van deze film. Het verhaal werd niet goed uitgewerkt, daarnaast is het weer een perfect act scenario waar de avonturier stap naar stap puzzels zonder probleem oplost. Ik word een beetje moe hier van. Jammer dat de vrijmetselarij, en de illuminati amper verwerkt is in de film. Verder vond ik het cliché en het zat boordevol zoete Disney humor, maar ik moet ook niet anders verwachten.
Het ergste vond ik de set van de Gouden stad. Het lijkt meer op een center parcs of een disneyland, ipv. een archeologische vindplaats. Ik word moe van dit concept, ik heb dit al teveel gezien in films zoals Tomb Raider en The Mummy bijvoorbeeld.
Tijd voor iets nieuws, ik kijk uit naar de nieuwe Indiana Jones.
2 sterren.
battleboy
@xentos
deze is ook weer goed
niet op de negatieve commentaren letten
ze weten niet waarover ze het hebben
SiSsY bOY
Aardige film, niets bijzonders. 3***
NightWolf
Had er meer actie in verwacht eerlijk gezegd. Heb deel 1 ook niet gezien trouwens dus wist eigenlijk niet waaraan ik me allemaal mocht verwachten. Vond hem niet zo bijzonder al was die nerd wel überzalig. Nerd: I'll drive ... Cage: 'We're in England' en nog zo van die droge dingetjes
Voor het overige wel een degelijke film om een saaie zaterdagnamiddag mee door te komen.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Tijd voor iets nieuws, ik kijk uit naar de nieuwe Indiana Jones.
2 sterren.
indiana jones is niet echt iets niews
Diesel
Het verhaal is clichématig en zit vol toevalligheden. Toch het kijken waard, dankzij de leuke personages, enkele goeie grappen en de prachtige Diane Kruger. 2,5*
L. luchtloper
indiana jones is niet echt iets niews

Nee, oké. Indiana Jones zal wel oldschool zijn, dat hoop ik ten minste. Hopelijk niet teveel sfx.
Maar dat ouderwetse dat bevalt me wel in vergelijking met de moderne zeik zoals National Treasure.
KwintenS
Viel een beetje tegen. Het verhaal boeide me niet echt. Het was minder intressant dan het eerste deel en ik vond dat alles een beetje te veel leek op de vorige film, alleen allemaal iets minder interessant. De actiescenes waren goed al was het maar omdat die me wakker geschut hebben. Het einde vond ik ook niet echt sterk. Het leek nogal goed op de vorige film.
Het was dus geen hoogvlieger. Ik heb me niet verveeld maar echte uitschieters waren er niet echt.
gerwinmaster
Eens, minder leuk dan deel 1. al met al toch een aardige film alleen die gouden stad lijkt niet echt op een gouden stad.
montoyaruler
Kan niet zeggen dat ie minder is dan vorige deel. Het blijven allebei leuke films, alleen ze zijn gewoon niet goed. In 10 minuten de president van de USA kidnappen is onwerkelijk. Maar dat doet er niet toe, het blijft leuk om je 2 uurtjes mee te vermaken, en dat is het belangrijkste! Daarom nog nét 3½*
advanced
Wat kun je meer zeggen over deze film wat niet is gezegd.
Niets eigenlijnk ,voor mij part hadden ze deze film niet moeten maken.
Deel 1 was goed maar deze afzagsel van nr.1 een sucks big time, en ik word er beu van die amerikaanse patriotisme.
Voor hemelsnaam verenigde staten bestaat maar 400 jaar (de huidige en niet de oorspronkelijke beschaving) en is samengesteld door een mix van culturen.
Ze moeten niet doen zoals ze 10000 jaar geschiedenis en cultuur hebben en de wereld hebben verlicht .
Maar wel schuldig voelen voor het uitroeien van beschavingen.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vond het toch een leuke film. Er werd heel goed in geacteerd vond ik, alleen het verhaal vond ik vrij veel op het verhaal van deel 1 lijken. De filmmuziek vind ik trouwens ook wel aardig. Ik heb me prima kunnen vermaken, en ik vond hem net zo goed als deel 1. Je had alleen hier en daar een paar momenten die wel verdacht veel op deel 1 leken. Ik vind dat de filmmakers van National Treasure er ook wel in geslaagd zijn om het niet te veel op Indiana Jones te laten lijken.
4,0 sterren.

Out in the Dark
Drama / Romantiek, 2012

The Adventures of Tintin
Animatie / Avontuur, 2011
parijs, frankrijklonden, engelandmoordmount rushmore national memorial riddlesluipmoordenaarpresident van de verenigde statenouder-kindrelatieman vrouw relatiegoudgeheimschatfamily historypalaceschattenjachtgeschiedenisarchaeologistamerican civil wararcheologysecret formula