Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Robin Tunney, Neve Campbell en Fairuza Balk
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 25 juli 1996
Plot The Craft
"Welcome to the witching hour."
Vier meiden zijn op school echte buitenbeentjes met dezelfde hobby: hekserij. Samen experimenteren ze met duistere krachten om wraak te nemen op iedereen die hen heeft gepest. Maar de zaken lopen verschrikkelijk uit de hand als ze erachter komen dat ze grotere krachten hebben opgeroepen dan ze eigenlijk aankunnen.
Sarah Bailey
Trey
Mr. Bailey
Lirio
Florien
Ik vond de film niet echt bijzonder..
Het begin vond ik wel leuk om te kijken, maar daarna werd het steeds minder leuk.
Sommige stukken van de film waren een beetje overdreven, en vaak was het te veel van het goede.
Lotteke
Best aardig, vooral het begin idd, daarna zwaar berg afwaards. Niet al te best acteerwerk ook.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11913 berichten
Leuke film, niets meer en niets minder. Neve Campbell vond ik erg leuk. De scene in het huis met die smerige beesten vond ik een beetje mosterd na de maaltijd, maar niettemin erg grappig. Niets bijzonders, gewoon een leuk tussendoortje. 3*
Edie
Ik vond de film niet echt bijzonder..
Mee eens... 2,5 sterren.
SuperSideSwipe
Ik vond dit wel een leuke en onderhoudende film.
Het einde zoals hiervoor ook al s genoemd is niet het sterkste punt van deze film. Maar als een geheel is hij zeker het kijken waard.
Goede acteerprestaties ook.
3,5
pjutter
het begon wel leuk, en dacht, dit kan nog wel wat worden, maar naarmate ik bijna bij de helft kwam, werd het zo hopeloos!!!
ze probeerden die uber-bitch nog enger te laten lijken toen ze dus de kracht in haar kreeg, terwijl het toen al niet erger meer kon,,,, als ze haar nou in het begin iets vriendelijker hadden laten lijken, dan leek ze ook iets enger als ze de hoofdpersoon wilde vermoorden.
het enige stoere was wel dat dat meisje kaal werd!! dat zag er echt eng uit.
voor de rest heel erg voorspellend, en al die toverspreuken gingen wel heel makkelijk allemaal!!! er mislukte niks!!
BlueSword
vette film, alleen later vond ik het minder als die heksen begonnen te vliegen enzo.
maar goed geacteerd en leuke spreuken.
ex_uva
Zit die slechte actrice uit de (verder perfecte) serie Prison Break ook niet in deze film? Als een van de weinige echte heksen, dacht ik te herinneren. Anyway, er was in deze film iets bijzonders met haar. Maar, oh oh oh, wat is ze overbodig in PB.
jurriaan15
gaat niet over PB deze film he
vandaag weer op tv, is al 3e x in 3 maanden dacht ik..
jurriaan15
gaat niet over PB deze film he
vandaag weer op tv, is al 3e x in 3 maanden dacht ik..
en vandaag wéér...
Gothepica
Prachtig!!! I love this movie.. Echt wel 4.5 ster
d.a.f.
wat een filmpje..... De 'aanvoerder" van die heksen, Fairuza Balk geloof ik, die had toch echt geen moeite om over te komen als "heks" hier, in het "echt" ziet ze er ook al uit als een heks.... Wat een lelijke tronie en kop....... Robin Tunney (idd ook van Prison break) vondt ik dan wel weer het kijken waard, ook niet super geacteerd, maar ook niet slecht. 2*, btw, hoezo zenden ze deze film zo vaak uit??? is hij zo geweldig en heb ik iets gemist???
Mescaline
film pas geleden gezien en vond het beste een aardige film 3,5 heeft deze film zeker verdiend
kArIzMa_TuRk
leuke film, er zaten leuke momenten in waarvan ik wel een beetje moest lachen..
ik geef 3*
kArIzMa_TuRk
ik hoop dat er nog een deel 2 komt
belgium21
Echt niet bijzonder deze film. High school filmpje met wat heksjes in. tja, leuk tussendoortje. 2.5*
Die Romantic
Een film met een hoog amusementsgehalte!
Erg leuk aan deze film zijn de twee actrices: Neve Campbell en Fairuza Balk die de film toch wat interessanter maken...
nokkie335
dit is echt een top film, deze beschrijft best mooi de hekserij (hekserij is niet alleen een sprookje) en die krachten van hun zijn wel iets overdreven. maar in theorie zou het kunnen.
geweldige film echt waar iedereen kijken, maar kun je niet tegen spooky gedoe dan zou ik het maar laten.
de film is het leukst was je wat kennis hebt over de religie van de heksen. dan snap je dingen die nu net ff aan je voorbij gaan.
Midnighttemptres
heb deze voor het eerst in stukjes gezien op tv en wou hem altijd al zien, ik heb hem nu al heel vaak bekeken, maar blijf het toch leuk vinden..
wicca heeft me altijd al geboeid, vandaar dat deze film me aantrok.
no matter what ik blijf m leuk vinden
*4,0*
koetje boe
ik vond deze wel leuk,maar uiteindelijk werdt hij een beetje hard.
flauwe manier van humor om zo met iemand om te gaan.
dat blonde meisje had haaruitval verdient maar later vond ik het wel sneu....deze film krijgt voor kwaliteit en vermaak van mij een 4
*eef
Leuke, niet horror film die ze niet voor 16+ hadden moeten laten zijn. Sterker nog als je een enge film verwacht dan kom je uit in een lachbui en teleurstelling. Hij is niet eng maar wel erg leuk. Vooral als er wormen uit de toiletten komen.
Flipman
Gewoon een leuke film, niet meer dan dat, niet bijzonder, maar ook niet irritant. Ik geef 'm twee en 'n halve punt.
...
Vind het een geweldige film. Ze hebben een goede sfeer kunnen creeëren. Ook de effecten zoals het kaal worden zien er vandaag de dag nog perfect uit en dat kan je zeker niet van alle films uit dat genre en die tijd zeggen.
Inland Rabbit
geen slechte filmmaar ook niet super. vind de sfeer wel lekker erin zitten
Bitking
Ik zie graag films met magie, deze vind ik best een goede en leuke film! Soms op het laatste een beetje eng en vies. Een 4

The Craft: Legacy

The Changeling
Horror, 1980

Scream
Horror, 1996
hekszelfmoordpogingpuberteitmagiezwarte magiesorceryvrouwelijke vriendschaptieneroccultismehair loss outsideroccult ritual karmanewcomerlove spell