• 9.379.403 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Nog nooit een film gezien met zo'n fucked up einde! Dat kan gewoon echt niet hoor! Al zoveel moeite gedaan om de hele film af te kijken, want ik vond het de rest ook helemaal niks. En dan krijg je zoiets aan het eind, sorry maar dat is voor mij een gigantische afknapper! In het begin had ik nog zoiets van hmm het kan wat zijn, sfeertje zat er lekker in, acteren was goed genoeg om naar te kijken, maar halverwege vond ik de film echt vervelend worden. En het einde deed de das om voor mij...

dutchtuga

Fucked up in welk opzicht? Omdat je het slecht vond of omdat het je aangreep? In het tweede geval is die 0,5* een vreemde score.

JacoBaco

Ben ik eindelijk klaar met dat gezeur over het einde, komt de volgende alweer opdraven.

Fucked up in welk opzicht. Lees paar berichtjes terug, dan zie je mijn mening over het einde. ik denk dat het weinig zal schelen met Rianneke_Dan.

avatar van Reinbo

Macmanus schreef:

Deze pagina begon jij wel met het vuurtje aan te stoken maar goed,. Zo ernstig is het niet. Maar we kunnen natuurlijk ook bij bepaalde b-films die jij te gek vindt, onlogisch heden vinden, die jij door de vingers zag omdat je feeling had met de film

Op zich snap ik je beredenering, maar ik vraag het me af. In ieder geval niet zoveel onlogisch heden.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

dutchtuga schreef:

Nee dat was zeker wel omdat ik het slecht vond. Het was gewoon te dom voor woorden dat hij gelijk nadat de benzine op is, iedereen maar dood schiet, ze hadden makkelijk nog een hele tijd kunnen wachten, misschien trok de mist wel weg, of kwam er hulp, zoals in de film... Maar nee, meneer moet de goodguy uithangen en neemt dus een goede beslissing (not)

Ik hou echt niet van dit soort einde's. Geef mij maar een lekker zoet Hollywood einde

avatar van musicboy

musicboy

Wie hier een 0,5 geeft, geeft gewoon een antistem om treiterig te zijn zonder het echt te menen. Wat een gezever staat hier over het einde van de film zeg. Ik vond het einde verrassend en aangrijpend.

dutchtuga

Snap niet dat er altijd zoveel gezocht wordt naar logica. Talloze mensen die op talloze verschillende manieren hadden kunnen reageren en dit was er eentje van. Roept alleen maar vraagtekens op wat ik als positief ervaar.

JacoBaco schreef:

Ik vroeg jou niks en zat ook helemaal niet te wachten op een uitleg van jouw kant..

JacoBaco

Het is niet de bedoeling dat iemand mag reageren pas wanneer het aan hem of haar gevraagd word. Men is daar gewoon ten alle tijden vrij in. En wat ik doe is al helemaal niet onbeleefd. Jij zit niet te wachten op mijn uitleg. Da's jammer voor je, maar je kreeg hem dus toch.

Vreemd overigens dat je over zo'n kleinigheidje commentaar hebt en daar bereik je bovendien verder helemaal nix mee. Maar toch wel lief dat je nu alsnog even reageerd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

musicboy schreef:

Jup slechte beoordelingen van films zijn altijd maar om te treiteren.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Martijnnn schreef:

Jup slechte beoordelingen van films zijn altijd maar om te treiteren.

Inderdaad. Dus omhoog met die stem of ik stuur een klacht naar Jordy.

avatar van Werwolf

Werwolf

Veel geziemel over het choquerende eind, maar ik ben er wel tevreden over. Ik vreesde meer een eind als in veel hollywood rommel waarin ze veilig een safety zone inrijden en happy verder leven.
Natuurlijk kun je je vraagtekens zetten bij de beweegreden van de vader, maar in mijn ogen eindelijk een film die niet zwaar irriterend zoetsappig afloopt.

avatar van Zinema

Vermakelijke horror vanuit een bekende invalshoek. Clichématig en met een zeer voorspelbaar einde, maar voorzien van voldoende spanning. Goed.

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

ik ben het eens met zinema, toen ik zag dat er maar vier kogels waren wist ik zeker dat de vijfde reddding zou krijgen in plaats van te sterven door zo een monster, voor de rest vond ik het een goede film.

avatar van Film Pegasus

Ik had net het boek van Stephen King nog eens onder handen genomen besloot dan de film te bekijken. De verfilming blijft het boek vrij trouw en schets de situatie mooi meer. Wat vooral stoort aan deze film is het totale gebrek aan acteren en ook de samenhang van het script is niet echt alles. Alsof men het boek heeft genomen en gewoon geknipt om het in een film te kunnen gieten.

Groot voordeel voor de filmmakers is dat je in een mist niet 100% aandacht moet besteden aan de creatures. Die komen toch nooit helemaal of duidelijk in beeld. Origineel is dan weer het einde, dat anders is dan in het boek. Het zelfde effect als bij I am Legend (ook het boek van gelezen), dat qua einde aangepast is naar de gewoontes van de Amerikaanse cinema.

De film kan er nog wel door, omdat het gegeven wel werkte en je dankzij die mist toch ietwat een beklemmend gevoel krijgt. Jammer genoeg veel te weinig en het talentloze acteerwerk zorgt dan weer dat je niet echt in het verhaal zit. Dat lukte bij mij dankzij het lezen van het boek dan net weer iets beter. Geen idee wat het effect is als je de film kijkt zonder het boek te kennen, maar een hoogvlieger zie ik er duidelijk niet in. Aanrader zou ik het zeker niet noemen, maar heb al slechter films gezien.

avatar van lazyprovider

lazyprovider

ja wel een leuke film

en voor al het einde ..........hoebedoel een bad day hahaha

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

Film Pegasus schreef:

Origineel is dan weer het einde, dat anders is dan in het boek.

hoe eindigd het boek dan wel

avatar van XTREEM|RAGE

XTREEM|RAGE

Het begin vond ik wel aardig!! Maar na een tijdje begon haast elk personage me te irriteren.

Maar de special effects waren ook om te huilen!

avatar van LuCos

LuCos

XTREEM|RAGE schreef:

Maar de special effects waren ook om te huilen!

Ben het volledig met je eens!

Begin was goed, ofja, ik kwam er lekker in en hoopte dat het zo zou blijven. Maar al heel snel dacht ik al te weten hoe het allemaal zou gaan. Ook vond ik de camerawerk met de zooms enorm irritant! Nja, ik had niet alles goed geraden maar op een gegeven moment had ik gewoon zoveel moeite om de film te kijken dat ik hem af wilde zetten, maar ik keek hem wel gewoon netjes af. Over het einde valt er veel over te zeggen. Het einde opzich zelf vond ik echt goed voor een film, maar kon echt niet in deze film, die gebasseerd is op een boek. Als een film gebasseerd is op een boek dan ga ik er wel van uit dat de hoofdlijnen kloppen, daarmee bedoel ik dus: Begin-Midden-Eind moet ongeveer gelijk staan aan het boek.

avatar van Film Pegasus

Mary_Shaw schreef:

hoe eindigd het boek dan wel

In het boek lopen zoals in de film die groep mensen naar de auto, rijden de overlevende met de auto weg, maar blijven ze in de mist. Het boek eindigt in een motel waarin David z'n verhaal doet (de hele gebeurtenissen dus) en ze hopen op beterschap. Een soort open einde...

JacoBaco

Zo slecht zijn die special effects toch niet. Ik vind ze zelfs goed. Het design van de monsters heeft wel een beetje een hoog disney gehalte af en toe, maar kwalitatief is het prima.

djelle

Niets zo griezelig dan wanneer er mist opkomt terwijl de weerman niks had voorspeld. Als het over onvoorziene weersomstandigheden gaat hadden ze overigens geen betere locatie kunnen kiezen dan België, waarbij een zonnige dag in een halve minuut kan omslaan in regenachtig snertweer met hagelstenen zo groot als kleine handgranaten.

Over granaten gesproken, de explosieve situatie die hier in The Mist uitgebeeld wordt is knap gedaan. Naast het feit dat dit een goeie horrorfilm is met een eng idee, vieze beesten en gore toestanden, zit de gruwel namelijk ook in een fraai uitgewerkt menselijk drama, over hoe onze soort zich gaat gedragen wanneer het in het nauw gedreven wordt enzomeer. Het indringendste daaromtrent is om te zien hoe de rol van de licht gestoorde Godsdienstfanatiek Carmody zich in het verhaal ontwikkeld, wat mij betreft het interessantste personage uit de prent. Spannend, eng én clever, ik heb mij geen moment verveelt tijdens deze Stephen King verfilming.

Het enige jammere is dat het een beetje 'de mist' in gaat op het abrupte einde, dat compleet ongeloofwaardig overkomt ten aanzien van de rest van het verhaal en de karakters. Voor de rest: kijken die hap! Ideale film bij slechte weersomstandigheden.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

djelle schreef:

Is al vaker veel beter gedaan.

djelle

Okee, waar beter dan volgens jou en waarom?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Das Experiment is de eerste film die me te binnen schiet. Geen doorzichtige CGI-trucjes, maar pure spanning die na een tijdje lijkt over te koken.

djelle

Ik zie niet in waarom Das Experiment het beter zou doen omdat het geen CGI gebruikt (wat in feite niet zoveel te maken heeft met de menselijke reacties op dergelijke situaties an sich).

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

In kleur ziet de CGI er wat fake uit, maar in zwart-wit past het precies bij wat de film wil zijn: een jaren '60 b-horror movie. Aan te raden dus om gewoon de z-w versie te checken.

JacoBaco

in Das Expiriment zijn het puur de mensen onder elkaar.

In The Mist gebeurd dat ook wel, maar daar zijn de monsters ook nog bij betrokken. De monsters vormen een bedreiging en de mensen worden een bedreiging voor elkaar. Dat loopt in The Mist niet echt uit de hand, maar in Das Expireiment wel. The Hole heeft dat ook.

JacoBaco schreef:
Dat vind ik nu ondermeer zo goed uitgewerkt. De mensen zijn slechte wezens als het erop aankomt. In Das Experiment ging het eerder over macht en reactie daarop onder elkaar, hier is het een externe facor die de huiveringwekkende bedreiging vormt. En toch blijkt dat het meest gevaarlijke schepsel van allemaal uiteindelijk de mens zelf is.

Uit pure angst en zelfbehoud doet het alles om te overleven, desnoods op de rug van anderen. Dat is allemaal inderdaad niet 100% nieuw, maar zoals ik al zei wordt het wél op een erg goeie en uitgebreide manier uitgewerkt (de film maakt er echt een issue van, terwijl er bij de meeste horrorfilms bijlange niet zo diep op ingegaan op wordt, of meestal nog niet eens een punt is), waarvan de evolutie rond dat hele Carmody mens een goed voorbeeld is. krachtig moment is ook wanneer die kerel 'geofferd' wordt (hoezo het loopt niet uit de hand).

avatar van Resh

Resh

Ik vind toch niet echt dat je Das Expiriment en The Mist met elkaar kan vergelijk. The mist heeft een aanleiding gehad (de monsters) waarnaar de mensen voor elkaar een berdreiging vormden (meer puur voor angst.) En bij Das Expiriment was meer, hoe mensen een bedreiging vormden bij overvloed van macht