Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
SSeagal
Dus de vertaling van mist kan zowel Mist als Fog zijn begrijp ik nu....
JigSaw_Doll
WAUW!!! De mist!! eindelijk. YES!!!!!!!
dit vind ik nog steeds een van de beter Stephen King verhalen en ik hoopte altijd al op een verfilming.
laat de film aub net zo depri eindigen als het boek, please
Sorry gast kijk maar eens naar deze review
JohnWilliams
De regiseur is geweldig, de film lijkt me ook zeker de moeite waard.
AeroTech
Een echte spielberg film.
Zuper film en erg spannend...!
Alleen jammer van het einde
dje-em
wow Darabont doet het weer en ditmaal wederom eens een goede King verfilming.
waarom op het eind de vader zo makkelijk iedereen dood snap ik overigens niet...bovendien waarom was het een probleem dat er maar vier kogels waren, ze hadden elkaar toch gewoon kunnen wurgen?
Marcia Gay Harden geeft een voortreffelijke acteerprestatie overigens.
Allepinie
Ik heb zoooooon zin in deze film! Ben al vanaf mijn 8e enorm kan van het boek en dan nu eindelijk een goede verfilming! Tenminste, ik verwacht er veel goeds van!
Allepinie
Die review bevat spoilers en is bovendien de mening van één enkele persoon. Laten we gewoon rustig afwachten, de film kijken en dan oordelen. natuurlijk is het moeilijk om het boek te evenaren, maar het kan zowieso wel leuk uitgevoerd zijn. Ik hoop er het beste van!
glem
ik hou zelf niet echt van trhiller/horror maar ik heb de trailer gezien en deze film lijkt me wel wat ik wil hem wel zien
Max en Joep
ik heb hem niet afgekeken i.v.m. spoilers.
maar ik geloof sowieso niet dat ik er teveel waaarde aan zou hechten...
YourePrivateDj
Heb gisteren deze film bekeken,had er een trailer van gezien en deze leek me dus wel leuk;)
Het duurt effe voor er wat actie in komt en als die er in voorkomt is het niet veel soeps.Vond het veel te vaak een praat film...
Het enige wat me boeide was het afwachten van het einde van deze film,toen het einde voorbij was..had ik echt een slecht gevoel over deze film...het einde is echt een flop:( wat de meeste mensen toch niet verwachten...
-1.5 * omdat er erg veel in gepraat word.En niet zo vaak actie,en een flop van een einde.
Vanavond weer een filmpje bekijken en dat word The Host:)
ciaao mitch;)
Straniero
Heel kundig gemaakte film, daar kan denk ik de grootste cynicus niet onderuit. Maar toch zwalkt het mij wat teveel heen en weer tussen een bijna ordinaire horrorfilm en een maatschappijkritische film. Twee uurtjes prima mee door te komen, al kan het uiteindelijk een wat onbevredigd gevoel achterlaten.
marisje1980
Waar heb je deze film gezien dan?
Ik wil hem ook wel graag zien.
ahmed123
dit was egt een geweldige film de 3e topper na the green mile en the Shawshank Redemption.
Frank Darabont is egt een geweldige regiseur hij weet egt spanning en drama op te bouwen in een film
strangerD
Wat een lef: dat eind!!! Na een onwijs spannend eerste half uur en mediocre middenstuk viel ik van mn bank tijdens de climax: Geniaal!!
deLeeuw
- 1944 stemmen
Ben benieuwd naar de film..
Jammer dat de trailer al ZOveel verklapt!
Als ze het in de trailer nou bij geheimzinnige moorden in de mist hadden gehouden, was er waarschijnlijk meer spektakel over deze film..
Nu zie je al dat er verschillende insecten achterzitten. Maar oke, ik ga hem kijken
Phoenix
Wow.
Na drie lange drama-films (waarvan twee meesterwerken) wilde Darabont eens terug naar zijn roots. Het zal voor sommigen even schrikken zjn wat voor een (zij?)weg hij hier inslaat, maar in feite is dit wel zíjn genre. En na The Shawshank Redemption, The Green Mile en in mindere mate The Majestic levert hij opnieuw een grandioze film af. Met name de andere werkmethode die hij hanteerde (er is slechts 37 dagen gefilmd met een karig budget) en toch zijn slagen onderstreept nog maar eens het talent van deze man.
Een andere weg dus, en een andere route. Waar in zijn vorige werken de positieve kanten van ons bestaan centraal stonden spuwt Darabont in The Mist even zijn gal over de mensheid. De mist sluit de mens af van de buitenwereld en verdrijft normen, waarden en regels. Hoewel het zichtbaar buiten de supermarkt blijft hangen dringt de dreiging ervan onmiskenbaar de winkel en de hoofden van het volk binnen. Eén voor één vallen ze Lord Of The Flies-gewijs ten prooi aan angst en een waas versluiert hun ratio. Verdeeldheid en algehele stupiditeit (zo'n Jim, wat een eikel) slaan toe.
Het zijn dus niet de monsters die koste wat het kost (mensenoffers!) buiten worden gehouden die gevreesd moeten worden (daar zijn ze ook te snel en goed zichtbaar voor), maar de monsters die zich in de supermarkt bevinden zorgen voor de slachtoffers. Wellicht een beproefd en niet nieuw concept, maar ik heb het nog niet beter uitgewerkt gezien.
De horror in de film is dus tweeledig. Ten eerste de goeie, oude horror waar Darabont zijn carrière mee begon. Dat betekent gore (jazeker!), bloed en veel (mooi vormgegeven) creepy critters en groter gespuis. Darabont toont zich een zeer bekwaam horror/thriller-regisseur, zit ten alle tijden dicht op de huid van de personages (met dank aan de D.P.) en weet wanneer hij het stil moet houden. Pas tegen het einde vond ik de soundtrack iets te aanwezig.
Maar Darabont zou Darabont niet zijn als hij het geen extra, menselijke dimensie geeft door de échte horror in de supermarkt te laten plaatsvinden. Zo'n scène als de opoffering van Jessup is minstens zo heftig en bloedstollend als de expeditie naar de apotheek .
Hoe langer de film duurt, hoe minder hoop er lijkt te zijn. Zelfs tegen het (zelf geschreven) einde weigert Darabont concessies te doen en dit mondt uit in een werkelijk ontluisterende climax. Darabont op zijn cynischt.
PS. Ga dit zien in de bioscoop, het voegt zoveel toe aan de ervaring!
scrat
Shawshank en Green Mile zijn de enige twee film die buitengewoon goed overeen komen (van wat ik heb gezien en gelezen) met de boeken. Ik ben erg benieuwd naar deze film en ga zeker kijken, maar eerst het boek lezen.
Phoenix
Darabont betrekt King ook altijd extreem dicht bij zijn films. Elke aanpassing wordt met King overlegd en zonder King's goedkeuring zal Darabont nooit een script verfilmen.
Dus ga er maar vanuit dat het hier weer het geval is. Op het einde en enkele randpersonages na, maar wat het einde betreft zei King dat als hij het zelf had verzonnen hij het in zijn novelle had gebruikt.
mrhanky
Wat een top film is dit zeg, heerlijk creepy sfeertje, super verhaal en dan dat einde, TOP. Wel knap dat Darabont dit voorelkeer heeft gekregen met een laag budget en maar 37 dagen filmen.
Straniero
Pfff, ik hoop dat deze film nog flink in waardering zakt want de 4,19 van nu is echt zwaar overdreven. Ook fijn dat iedereen zo subtiel het einde blootgeeft.
De film kun je het beste zien als een soort ode aan de jaren '50 sf-films , alleen de special effects spreken al voor zich....Verder vond ik de begin scene in het atelier wel grapig door een boek cover van Stephen king te zien en natuurlijk het schilderij van The Thing van John Carpenter die weer de andere film van The Mist maakte in 1980 onder de naam The Fog ook van King.
Marcia Gay Harden is echt super irritant als Mrs. Carmody een soort Jim Jones figuur , dit was natuurlijk ook de bedoeling dus slaagt ze hiervoor met vlag en wimpel.
Thomas Jane is een kloon van Christopher Lambert ( letterlijk) en het is voor hem te hopen dat zijn carriere wel zal slagen hij heeft hier wel de capiciteiten voor.
Laurie Holden is een vrouw die wel iets speciaals ( erotische uitstraling) heeft althans dat vind ik.
Tv acteur Andre Braugher speelt zijn rol met verve en van deze meneer zullen we nog veel horen..
Het einde van de film vond ik echt shit en verpest voor mezelf een groot gedeelte van de film.
Het lijkt wel een hype om eindes aan films te maken die voor de kijker minder leuk zijn.
Toen Thomas Jane de vier mensen (ook zijn zoon) had dood geschoten volgde op het zelfde moment de uiteindelijke hulp, ik vond dit maar geforceerd over komen.
Verder had ik toch een geslaagde avond op de tekst hier boven ( spoiler) na , daarom toch een kleine zes dus 3*.
janoz46
Gisteravond gezien in de Sneak, maar vond er duidelijk geen donder aan. Als geboren horrorhater was het niet zo fijn.
toch blijven zitten in de bios, maar achteraf beter van niet. Zelfs het einde was slecht, een doffe ellende zegmaar!
Angrod_Pallanén
Wederom een film waar ik gewoon niet van weet wat ik er van denk. De film heeft een fantastisch plot, stop een groep doodsbangen mensen in een gebouw en kijk wat er gebeurt. De scheidingen van ongeloof en angst, geloof in God en geloof in beredenering, het is allemaal erg goed en geloofwaardig uitgewerkt en de personages zijn prima. Maar het grote nadeel is het cliché. Het oude oma-tje (een erg snel oud geworden Frances Sternhagen) met ballen, de wantrouwige out-of-towner, het bange jongetje, de beschermende vader, nog niet gesproken over de verhaalloop. Toch weet The Mist deze cliché's te verwerken tot een prima verhaal dat je de gehele film geboeit houd. Marcia Gay Harden speelt fantastisch en ik ben altijd weer blij als ik actrices zoals Alexa Davelos op het witte doek zie.
Met andere woorden een top horror film waar je de cliché's vergeet, en de fouten door de vingers ziet, tot op het einde. Werkelijk zó cliché dat het origineel wordt. Want welke film heeft er nou zo'n einde? Geweldig en verschrikkelijk tegelijk. En hoe vaak ik het einde ook als k*t omschreef, ik blijf het een goede film vinden. Erg apart, zeker in de bioscoop.
4.0
Rizana
Vanavond gezien in de sneak.... pff, wat een film zeg! En dan met name het einde... :O Een echte aanrader voor iemand die eens wat anders wil... *kijk m wel in de bios*
Tis leuk om de sfeer in de Bios mee te maken bij deze film... Ik zou zeggen: veel kijk plezier!!!
Yugnav
bah wat slegt, in de sneak gezien dinsdag, maar heb meer moeten lachen om de 'horror', nee egt GEEN aanrader! Het enige positieve is het einde, want dat was dan wel weer geniaal... Ik snap niet dat mensen het niveau van deze film durven te vergelijken met dat van shawshank redemption of the greenmile, deze komt er niet eens in de buurt...
BadAap
Bij een aantal reviews en commentaren die ik las werd er flink uitgehaald naar het einde, wat onbevredigend zou zijn.
Als het goed afloopt zou het "te amerikaans" en "geforceerd emotioneel" zijn, en als het slecht afloopt is het einde onbevredigend
Ik vond het een goede thriller/horror, niets meer niets minder.
Slynkin
Ben benieuwd naar de film..
Jammer dat de trailer al ZOveel verklapt!

thanks man,
Zet dat dan gewoon neer als een spoiler !
zo moeilijk is dat niet lijkt me
jasper4321
I thought the movie was nog that good. The special effects were very bad, but it had a very interesting ending. I saw the movie in the sneak preview and everybody thought that the movie sucked. It wasn't what I expected to be, but it's also not my genre.
HeatWave
Als ik de recensie in het nieuwste Veronica-magazine mag geloven moet "The Mist" je van hét zijn.

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990