Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Hertog_Johan
Begin was veelbelovend, maar zo gauw de eerste beesten in beeld zijn is het al gauw een aflopende zaak...... Ziek einde btw
White Trash
Ik vond het best een spannende film. Dr zitten wel enkele minpunten aan de film. De vrouw die maar bleef preken dat de mensheid overzich zelf had afgeroepen bleef maar doorgaan. In het begin van de film werd al aangegeven dat zei voor een probleem kon zorgen. Ik had dr apart genomen en vast gebonden in een hokje achtergelaten... Complimeneten als ze zo irritant bedoeld was.. het is absoluut 1 van de meest irritante personages ooit in een film.
Ook dat de auto niet werd aangevallen door zon groter beest vond ik raar terwijl die wel eerst die andere man had gepakt.
Het einde was ook behoorlijk apart eigenlijk. Je zou ervan uitgaan dat je zo lang mogelijk wacht ipv iedereen af te schieten haha 1 min later komt het leger aanzetten en trekt de mist weg.
White Trash
Hoe eindigt het boek eigenlijk lees hier dat daar een ander einde is?
kanzzz
der zat voor mij echt maar 1 leuk ding in dat was het einde voor de rest heb ed echt met afschuw zitten kijken, het is niet een film die je verwacht als je denkt aan stephen king als ik me oude herinneringen boven water haal van IT ik heb nog steeds een hekel aan clowns deze film had dat gevoel niet en dan dat einde wat nog best veel goed maakte ik heb me suf zitten lachen
maar goed meer dan een 2 kon ik hem niet geven en die krijgt die alleen vanwege het einde
VierkanteOogjes
@ White Trash en Resh:
boek eindigt dat hij samen met paar anderen en zoon uiteindelijk in een motel komt. Het gehele boek (zijn verhaal cq belevenis voor de nabestaanden die dit daar vinden) blijkt dus door hem daar geschreven, terwijl de monsters buiten continue tegen het raam tikken en klimmen. Er zijn al 4 dagen voorbij. Ze kunnen dus zeker niet naar buiten...
Hij schrijft ons: "verwacht niet een of andere keurige conclusie. Niets in de trant van: en toen ontsnapten ze uit de mist in de gullige zonneschijn, of: toen we wakker werden, was eindelijk de National Guard gearriveerd (!), of nog erger: het bleek allemaal een droom te zijn.
Het is namelijk een "Hitchcock-einde".
Hij laat het briefje achter op de lunch
bar voor diegene die het ooit wellicht nog zal vinden...
Diegene dit dat vindt (de lezer dus) wordt de gelegeheid geboden om zelf te bedenken hoe het afliep."
De film had veel beter gekund. Inderdaad, scènes te lang uitgetrokken, voornamelijk dat geruzie en hun ongeloof over de monsters. Irritant.
De actie zelf vond ik wel goed uitgewerkt en de insecten had ik ook zo ongeveer in mijn gedachten bij het lezen van boek, was geinig!
Was deze een half uur korter, rond de 90 minuten, had ie een punt hoger gescoord:
nu 2 *
blondegod8
Erg goede film! Af en toe een beetje langdradig....maar verder toppie! spanning, sensatie......it's all there!
En het einde?......geweldig! 4,5 *
lanslots
Het einde vond ik idd afschuwelijk, ziek gewoon. Ik zat met open mond te kijken. Was dat het? En al die mensen uit die winkel waren wel gered!
Die offers van die gelovige vrouw vond ik een beetje ver gaan, dat al die mensen ineens meededen aan het offeren van die soldaat... Hij vertelde toch wat ze wilden weten? Ze hadden al veel eerder in moeten grijpen!
Het verhaal vond ik op zich wel goed, de film was wel veel te bloederig naar mijn smaak, maar ik ben dan ook niet zo'n horror-fan en je zult mij er niet snel weer één zien kijken. Zoals ik al zei, vreselijk einde, maar daar moet je van houden.
weatherman56
Begon goed, maar vervolgens dramde de film te lang door op een en dezelfde locatie in de supermarkt. Haalde het een beetje naar beneden, had op meerdere locaties af moeten spelen dan was het een stuk mooier geweest. Zoals bijvoorbeeld in rest van het drop, huizen van personages en of anders via overheidoogpunt. Einde vond ik erg slecht en niet bij de film passen gezien de belevenissen van de personages in eerdere momenten. Waarin ze moediger waren en het minder snel opgaven. Als je zonder brandstof komt te zitten kun je er ook uit gaan en of blijven zitten wachten tot een oplossing (die ook kwam).
laundromat
Redelijke film, had wel andere verwachtingen. Ben niet zo van de insecten-horror, ben meer van The Shining.
Ik vind Marcia Gay Harden (Mystic River/Into the wild) erg goed gecast. Kan me nog wel voorstellen dat je met haar meegaat. En het eind is schriklijk ja, erg sneu voor hem.
Metalfist
Mooie verwijzing naar The Thing en The Dark Tower in het begin.
erreper
Ik vond het een vermakelijke film maar ze had wel haar zwaktepunten. Die waren voor mij: te veel beestjes, de beestjes zagen er een beetje digitaal uit, zo nu en dan gemaakte (knullige) sensatiemomenten die niet geloofwaardig overkomen.
Maar de sterke punten hebben wat mij betreft de overhand, dat zijn voor mij de broeierige sfeer in de supermarkt, de massahysterie, de dilemma`s van de hoofdrolspeler en de spanning die best lang stand houd en een onvoorpelbaar einde (niet het typische (gewenste) hollywood einde) deze keer.
Al met al wel een prima geslaagde B- film.
NineEleven
Best wel stevige horror film. Hoewel ik niet zo voor sciencefiction ben vond ik hem toch geslaagd. Hij is alleen wat te lang vind ik.
Kiros
Erg jammer van de special effects die niet zo special bleken.
Een dikke vijftien jaar terug had het er waarschijnlijk cool uitgezien, nu zijn we inmiddels toch wel beter gewend. Hier en daar duurde sommige conversaties misschien langer dan normaal, maar dat had ook wel iets.
Voor de rest gewoon een zeer goede film.
gebruiker_56935
Je geeft dus een 1 alleen om het einde?
HiLL
Belachelijk slechte film, zeker van zo'n regisseur zeg (of juist niet..). Matig geacteerd en tenenkrommende, zogenaamde enge beesten. Tel daarbij een lobby voor God bij op, erg slechte rol van Marcia Gay Harden (way over the top en ronduit irritant, ja was misschien de bedoeling..maar dit was gewoon slecht). Nee dit was een pijnlijk avondje film.
Mr. Olaf
Bijzonder aardige film met een heel bizar einde. Zo'n heerlijk slecht totaal geen Hollywood einde vond ik toch wel heel vet! Niks zoetsappig, maar bikkelhard.
Al met al 3.5*
M.Goodkat
Blabla filmpje.
Begon goed, en de wezens waren goed ineengestoken alleen kwam de rest.
Die enorm irritante vrouw die over god sprak, ik kreeg meerdere malen om gewoon de film te stoppen omdat ze aan het zeiken was dat god nummer 1 is.
Voor de rest was de acteerprestatie van Thomas Jane ietwat houterig maar irriteerde mij daar niet aan
Het einde dan weer wel je eigen zoon vermoorden? hou zou je kunnen? en dan die mensen die het niet verdienden te redden worden gered....
Slechtste einde dat ik in mijn filmhistorie heb gezien, werkelijk waar.
Geef mij maar toch zo een typsiche feel good einde.
Stefan0
heb deze film gezien met een paar vrienden en hebben ons kapot gelachen om het einde, vooral omdat iemand het voor de grap had voorspelt. Terwijl iedereen hem voor gek verklaarde
Zeer onlogisch einde maar wel goed bedacht, weer eens iets anders als die voorspelbare hollywood eindes!
een dikke 3,5 !
rafojan
vond hem super spannend aan het begin en in het verloop, maar het einde is niet normaal, echt ziek:S zo een ziek einde van een film heb ik nog nooit gezien.
Pastichio Rocker
Vet cool he?
Op de laatste minuut na (de minuut daarvoor kwam volledig (en misplaatst) uit de lucht vallen zoals het meeste in de film
) misschien wel één van de slechtste films ooit.
In een supermarkt met 40 personen praat niemand door elkaar. Sterker nog ze spreken enkel als ze aan de beurt zijn en van de regisseur hun zinnetje mogen opzeggen (maar wel keurig na elkaar). De rest zwijgt en kijkt toe als figuranten zonder directie. Na twee dagen heeft niemand enige baardgroei en zit ook de make up bij de dames nog tip top. En dan heb ik het nog niet eens over de onwaarschijnlijke onzin die ze uitkramen. Vanuit het niets ontstaan de meest onwaarschijnlijke conflicten om een conflict later 180 procent overstag te gaan.
Verder een hoop middle american gezeur over God, buitenlanders en andere zaken die wij al in de jaren 50 al achter ons hebben gelaten. De vliegende brandende beestjes en het eind redden de film van de 0,5 en een vaste plaats in mijn top 10 van slechtste films die ik ooit heb gezien.
Ik heb het nooit zo op de bewierrookte Darabont gehad en deze film maaktnog eens duidelijk waarom.
O ja. Kijk
Dawn of the Dead (1978)
The Fog (1980)
Starship Troopers (1998)
als je alle elementen van deze film op een goede manier uitgewerkt wilt zien.
Macmanus
Ook geen humor ontdekt? zonde.
Zie niet in waarom als je de jaren 50tig B-film wilt eren je geen crappy CGI mag gebruiken trouwens, dat is toch ook wat de jaren 50tig B-film zo geestig maakt de lekker foute Thunderbirds ruimteschip en dat soort lelijkheid. (overigens een reactie op Ramon, die ik net pas lees)
Martijnnn
Ik kan alleen helemaal nergens vinden waarom dit een ode zou zijn met humor, niet in de film zelf en ook niet in de interviews van Darabont.
Mad Man Mundt
iF: I never realized you had black and white as an ulterior motive for THE MIST. To me, it's the only version and even the CGI looks better that way.
DARABONT: You're right, I think the effects in the movie are terrific, but somehow in black and white, there's a cooler blend of things. I'm not quite sure how to define it. I think it's a contextual thing. The movie is a bit of a throwback in some ways. The look and design and creatures as well. Steve had that pre-color Ray Harryhausen animation in his head when he was writing this stuff...
dutchtuga
O ja. Kijk
Dawn of the Dead (1978)
The Fog (1980)
Starship Troopers (1998)
als je alle elementen van deze film op een goede manier uitgewerkt wilt zien.
Hebben alledrie niets met The Mist te maken. Onbegrijpelijke recensie van jouw part Reinbo. Had ik niet verwacht. Toch een perfecte King verfilming imo. Misschien heb jij niet zo veel met Stephen King?
ikiik heb best wat met king. Het is de beroerde regie van darabont.
Moord in Mist, opgesloten in warenhuis en insecten. Overeenkomsten lijken mij overduidelijk.

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990