• 9.379.675 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

Poppe schreef:

Waardeloze prent..., dan nog 10 x liever een tv-film van King..

dat vind ik weer zo overdreven...

sommige mensen kunnen op deze site altijd zo overdrijven.

ik zei het al eerder bij een andere film:

dat hele "ieder zijn mening"-principe is helaas vaak een vrijbrief voor de grootst mogelijke onzin.

avatar van mathias265

mathias265

ik ben iemand van 16 jaar, en heb de film juist gezien en is nu juist gedaan, ik ga nu slapen, ma veel van slapen zal er ni inkomen, ik ben depri van die film !!
wat een einde mensen !!
zo triestig,je schiet je eigen kind en 3 andere mensen voor niks dood !!
echt waar deze film heeft mij echt gepakt,
als de rest dit zever vind kan mij ni schelen, ik zeg gewoon hoe ik het vond.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

mathias265 schreef:

als de rest dit zever vind kan mij ni schelen, ik zeg gewoon hoe ik het vond.

En zo is het en niet anders, goed gesproken 265!!

avatar van Wtfimdoing

Wtfimdoing

Einde van de film maakt alles goed

avatar van Flipman

Flipman

Bob Gray schreef:

Ja jij leest niet zoveel King maar het schilderij van Roland en The Dark Tower vind ik minstens zo mooi .

Mijn broer wel, die herkende het dus meteen . Nou ja, er is ook een foto van, die we zagen ver vóór de film.

Bob Gray schreef:

Geweldige horrorfilm, jammer van de CGI die, vooral in het begin, erg matig was.

M'n broer en ik hadden het daar vandaag nog over, die vroeg zich af of de kwaliteit van de CHI misschien niet met opzet was, als hommage aan ouwere films. Interessant punt!

avatar van newG

newG

een eerbetoon aan oudere films doe je met "on set" effecten en geen "met opzet slechte effecten" aangezien ze deze techniek nog niet hadden 20 jaar geleden...

Volgens mij waren ze gewoon niet zo knap door een te klein budget

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Flipman schreef:

Lijkt me meer een slechte smoes om het lage budget te verbergen.

De CGI is gewoon slecht.

avatar van deTuinman

deTuinman

Hoeft niet. Stephen King moet het voornamelijk van z'n b-films hebben. Ik denk dat veel fans het b-sfeertje nu net het fijnste vinden.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Je moet de film gewoon kijken zoals 'ie bedoeld is: in zwart/wit. De film is nu in kleur omdat een zwart/wit horrorfilm moeilijker verkoopt, maar Darabont wilde dus origineel een zwart/wit film maken..

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vond die zwart wit versie helemaal niet mooi. Er is niets gedaan op het gebied van belichting of contrast. Die versie is gewoon alsof je je tv toestel op zwart wit instelt. Lelijk dus.

avatar van Woolf

Woolf

Een lekkere film met een verassend on Amerikaans einde.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Oja, de prachtige muziek aan het einde van de film is van Dead can dance van de plaat The Serpents egg, mocht iemand dat interesseren.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

Flipman schreef:

Mwoah, de film is gemaakt met een relatief laag budget dus volgens mij kon het gewoon niet beter, of hebben ze een matige CGI bureau ingeschakeld. En als het al een hommage was lijkt het me niet dat ze dat met CGI doen maar gewoon met 'echte' tentakels.

Desondanks een geweldige film met een geweldig einde. Het korte verhaal blijft toch iéts beter.

avatar van s0njaa

s0njaa

hmmmmmm

cliché natuurlijk : Het boek was beter

Tenminste.. ik weet niet of het apart als boek uit is gegeven.. ik heb t in zo een verhalen-dinges-boek gelezen..

Ik zou wel eens 'Het Vlot' verfilmd willen zien.. Ik heb gegruweld bij dat verhaal van King

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2050 stemmen

Mja cliché of niet, de film komt heel erg in de buurt van het boek! Het verhaal staat in de bundel: Skeleton Crew.

Ja zo zijn er nog tal verhalen van King die verfilmd kunnen worden. Ik denk niet dat 'Het Vlot' voldoende stof bevat om als volledige film uitgebracht te kunnen worden, het is juist zo sterk doordat het zo kort is.

avatar van Sjoppa

Sjoppa

3.0 ... Meer kan ik er niet van maken. Redelijk lekker wegkijk filmpje met een wel heel erg bizar einde wat ik al 10 minuten eerder aan zag komen.

Stephen King blijft een held, de volgende keer ben ik er zeker weer bij !

avatar van DeCol

DeCol

Zeer spannende film in een B-jasje. Het is gewoon constant spannend en daardoor kijkt hij lekker weg. Het einde is zeer cru, maar is alleen maar positief voor de film. Verder deed de film me vrij weinig waardoor ik op 3.5* blijf steken.

net voor 2e keer gezien.

fucki, wat een geweldige film he, damn....

en het einde, wtf.........

super geacteerd, die eind scene gaat echt door merg en been.

top, 1 van de beste King verfilmingen.

avatar van gatygun

gatygun

Het einde is echt neit normaal zo goed gemaakt. Ik denk zelf dat de hele film hierom heen gebouwt is infeite.

the verhaal is niet meer dan een standaard filmpje niks speciaal niet echt beste acteurs maar het einde is gewoon een toppertje. Ik zou hem zeker zien puur voor het einde.

gatygun schreef:

Ik denk zelf dat de hele film hierom heen gebouwt is infeite.

ik denk dat het boek van Stephen King er misschien ook wel iets mee van doen had......

avatar van Ilsa

Ilsa

Vannacht gekeken. Een van de betere King verfilmingen. 4*

Alleen jammer dat je uitgelegd krijgt wat de reden van die verschijningen is, had niet gemoeten, je moet niet altijd alles weten.

avatar van newG

newG

nuja, aangezien het verhaal nu al vrij "mager" is hebben ze met de verklaring toch wel een goed deel speelminuten kunnen vullen... Dus op zich vond ik het niet zo erg

En het was nog een "geloofwaardige" uitleg, allee ja...

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Ik vond the mist geen slechte film, maar ook geen overdonderend goede film... De film had schrimomenten maar het einde was echt kut...

avatar van Flipman

Flipman

Het einde is juist het meest meesterlijke element aan deze film ! OK, ieder zijn mening, eigenlijk best interessant dat je dit zo oproept . Waarom werkte het einde niet voor jou?

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het zwart / wit geeft de film toch wel wat extras. Sowieso komen de special effects er zo veel beter uit maar ook de hele wanhopige troosteloze sfeer komt op de een of andere manier beter over.

avatar van robbie23borger

robbie23borger

TomaskeX schreef:

Kut omdat het geen happy end is?

Kut omdat je graag een hollywood einde wilde zien?

sorry hoor maar misschien moet je dan bambi gaan kijken of een andere prent met een bevredigend einde;)

avatar van Reinbo

Waarom zou iemand het eind niet kut mogen vinden? Ik vond het volslagen ongeloofwaardig en dan bedoel ik de actie van de vader. En Bambi is wel een heel slecht voorbeeld als je op een film doelt die vooral happy is. Wat daarin gebeurd is eigenlijk een stuk gruwelijker dan het eind van deze film.

avatar van Reinbo

avatar van Jaegelsch

Jaegelsch

Geweldige film! Ik had eigenlijk meer een standaard-horrorfilm verwacht. In het begin leek het dat ook te gaan worden, maar hier zit toch wel veel meer in dan een paar mensen die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn. Echt een aanrader!