Superbad (2007)
Genre: Komedie
Speelduur: 113 minuten / 119 minuten (unrated versie)
Geregisseerd door: Greg Mottola
Met onder meer: Jonah Hill, Michael Cera en Christopher Mintz-Plasse
Releasedatum: 8 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Superbad
"Come and get some!"
Twee beste vrienden die op het punt staan om te slagen van de middelbare school spreken samen af dat voordat ze beiden hun eigen kant op gaan naar andere colleges ze een vriendin aan de haak slaan. Hun plannen gaan echter vreselijk fout na een mislukte avond waar ze alcohol probeerden te kopen voor een schoolfeest en ze zich realiseren dat het behouden van hun vriendschap nog moeilijker kan zijn dan een vriendin proberen te krijgen.
Seth
Mark
Francis the Driver
Nicola
Douwe2
Eén van de beste komedies ooit. Jammer dat deze ondergewaardeerd is, verdiend een veel betere waardering. Verhaal zit goed in elkaar en de humor is niet constant te simpel zoals dit vaker in dit genre het geval is. Daarnaast vind ik de opbouw bijzonder goed gelukt en is het 'over de top' gehalte van de film totaal niet irritant. Bovenal heeft deze film voor een nieuwe cultheld gezorgd: McLovin!
de kardinaal
Superbad was het inderdaad!! Perfecte titel.
Gelukkig komt er nu een echte goede comedy op tv. Meet the parents. Met echte goede grappen waar over nagedacht is die niet iedere boerenpummel kan verzinnen.
Jessen0wnt
Be prepared to be fucked by the law!
Goede komedie met geslaagde grappen. Kon er wel om lachen, en hoe flauw de film ook is, het had toch een zekere spanningsboog die langzamerhand groeide naar een nogal sullig einde. Precies wat hoort bij een film als deze. Helemaal leuk!
TimZor
Superflauw (positief gezien) ik heb gelachen wat een heerlijke onzin was dit
@ de kardinaal smaken verschil he ik heb tv nu juist uitgezet omdat de naar mijn idee zwakke meet de parents kwam haha
de kardinaal
Ja klopt,smaken verschillen. Maar ik snap de ophef over dit filmpje echt niet. Ik vind het namelijk totaal SMAKELOOS.
Billy-Pilgrim
Een geweldige en ontzettend herkenbare film. De positie van nerdy tienerjongens die ontmaagd willen worden is natuurlijk al vaak gedaan, maar ik heb het nog nooit zo absurdistisch, en tegelijkertijd zo realistisch gezien als bij deze film. De gesprekjes tussen Hill en Cera, twee niet al te populaire, maar goede vrienden van elkaar, zijn ontzettend sterk en ik denk dat veel jongeren zich kunnen herkennen in dit soort dialogen. Ik in ieder geval wel.
Daarnaast heeft de plot een enorme aantrekkingskracht. De nerds krijgen de kans de helden te worden door drank te regelen. Oppervlakkige assholes als ze zijn geloven ze ook echt dat dit hun enige kans is om aan de vrouw te komen, wat de missie bijna tot een heilige queeste maakt.
Het absurdistische deel komt door de personages mclovin en de hilarische agenten. Vooral het stukje wanneer ze aan het schieten zijn op een stop-bordje, de politie horen aankomen en schreeuwen: "Shit, it's the cops!" echt briljant gevonden.
Zo kan ik nog tientallen voorbeelden noemen van hilarische grappen. Het enige minpuntje van de film is dat hij iets te lang iets. Na een tijdje wordt de zoektocht naar drank ietwat te lang naar mijn idee, en begon ik erg uit te kijken naar de feestscene, die gelukkig wel weer ontzettend goed was.
De film portretteert ten slotte ook heel mooi de hechte vriendschap tussen twee jongens, die elkaar constant af lopen te zeiken, maar niet weten wat ze zonder elkaar zouden moeten. De vriendschap wordt ten slotte mooi in beeld gebracht als de vrienden elkaar de broederschapsliefde verklaren terwijl ze aan het bijkomen zijn van het feest.
Vandaag deze film dus voor de tweede keer gezien, en hij heeft bijzonder weinig aan kracht verloren bij de tweede viewing. Nogmaals een buiging voor een geweldige komedie, en ik kijk nu al uit naar Paul
funkdoc
Deze film voor de tweede keer gezien en opnieuw gewoon heel de film strijk gelegen. Je moet inderdaad voor de over-the-top-humor zijn, en het is geen film om met je ouders te bekijken, maar - man - wat een geniale komedie. Alles was grappig: de personages, de oneliners, de avonturen, ... Veel pubers herkennen zichzelf wellicht in deze personages, maar durven het vaak niet toegeven.
Btw, Seth (niet Rogen, maar het personage) deed mij qua acties wat denken aan Eric Cartman. Praat met zijn ballen.
nuzjan
Een leuke komedie film, heb me goed vermaakt, niet alles wat erg leuk, maar het kijkt lekker weg.
Aapje81
Lekkere brutale komedie die af en toe wat te ver doorschiet maar ik heb me er goed mee vermaakt. Alleen jammer dat de prachtige Emma Stone zo weinig speeltijd krijgt.
Boven gemiddeld.
Tonypulp
Herzien en een halfje erbovenop.
Toppunt van puberale grofheid. Zo plat als het maar kan en in een lekker vlot tempo. Het politie duo blijft schitterend en de cast is briljant.
stefan dias
Herzien en een halfje erbovenop.
grof, grof, grof...
er zit hier ook wel verdacht veel subtiliteit in verwerkt hoor.
Grof van buiten, zacht van binnen (en welke reclame doet me dat nu weer denken…)
Tonypulp
Tuurlijk, heb ook maar een kort stukje geschreven, kan niet alles erin vermelden. Maar de grootste troef blijft voor mij die dikke laag met platte humor dus die vermelde ik enkel
funkdoc
Dat je there's something about Mary dan wel een meesterwerk vindt zegt genoeg over je gevoel voor humor. Dan weet je wel dat Superbad je niet zal liggen. De reden voor de hoge scores bij superbad is wellicht het feit dat er meer realiteit in zit dan je zou verwachten. Bv. welke praat jongeren verkopen ten aanzien van vrouwen. Net daarom is het grappig. Op een of andere manier kan je jezelf inleven in een personage en jezelf een beetje herkennen toen je zelf 17/18 was. There's something about mary of bv. meet the parents zijn dan weer films die het moeten hebben van practical jokes, onrealistische situaties die wel grappig zijn maar weinig kans maken echt te gebeuren, enz. Toegegeven, de scenes met de politieagenten in Superbad zijn over-the-top, maar de rest is volgens mij vrij goed mogelijk. Bovendien moet Superbad het niet hebben van een bekende, grappige kop. Iedereen heeft wel zijn aandeel in de film als het op grappen aankomt. Dat maakt het dan weer een humoristisch gebalanceerde film ipv een film die bv. helemaal rond Ben Stiller draait en daarmee ook valt en staat.
iezie
de kardinaal
1,5[permalink] geplaatst op 7 mei 2010, 23:07 uurIs hier een complot gaande of ben ik nu helemaal gek geworden?? Ik dacht altijd dat ik een goed gevoel voor humor had. Maar het LIJKT alsof ik er nu helemaal naast zit. Een meesterwerk is het nu zelfs!
wat zit je nou te mieten bekrompen balzak
Waarom geen oscars voor deze sublieme geniale topprestatie?
complot, complot: alsof het hier allemaal puberbroekies zijn die hier hoge cijfers zitten te geven. Ik ben er wel bijna vijftig, hoor en ik lag in een deuk.
Niet alleen van de doldwaze mopjes (who do you think you are: Seal?!), maar evengoed de stoerdoenerij en als puntje bij paaltkje komt, zijn het nog echt kleien, onervaren jongetjes vol twijfels. De scène in de keuken is heerlijk hartverwarmend op het gênante af.
Di script is gewoon geschreven door mannen die zelf ooit jong geweest zijn (en het nog altijd zijn). Deze kerels creëren gewoon hun eigen genre door eenvoudigweg heel reêle situaties en dialogen in verhaal te steken. net asl in de 40-rear old virgin. Oh ja, die vond je ook niet goed. Het LIJKT wel of je geen goed gevoel voor humor hebt.
stefan dias
... de enen en anderhalfjes zijn anders ook niet van de lucht.
Alleen ikomen de stemmers niet veel verder als "de titel zegt het al" en"puberaal"
Het IS puberaal: maar dan wel in de zin dat het vertelt hoe pubers echt zijn (en horen te zijn).
En ja, waarom eigenlijk geen oscars? Michael Cera is toch om op te eten? En Jona Hill ratelt zijn grappen zo snel af dat ze je vol raken zonder dat je ze ziet aankomen. Dat is in de meeste komedies toch wel even anders.
misterwhite
Niet slecht voor een komedie. Alleen soms echt overdreven idioot. Ik was toch al een tijdje benieuwd naar deze door het hoge cijfer om imdb.
De humor is goed, vaak kunnen lachen. Het verhaal is simpel en leuk maar heeft wel iets af van American Pie.
De acteerprestaties waren goed voor in een komedie.
Dus ik hou het op een 3*
Billy-Pilgrim
De acteerprestaties waren goed voor in een komedie.
Dus ik hou het op een 3*
Heeft inderdaad diezelfde charme die het eerste American Pie deel ook had voor mij, maar misschien nog wel iets meer.
TimZor
Ik snap persoonlijk de vergelijkingen met American pie niet echt dat vondt ik namelijk geen leuke film en deze wel
stefan dias
Ik heb American Pie niet gezien, dus ik kan daar eigenlijk weinig over zeggen. Wat ik wel weet is dat deze film op het eerste zicht een zoveelste variant op hetzelfde thema is. Dat IS natuurlijk ook zo, maar deze film heeft net dat beetje waarachtigheid dat andere films in dit genre dan missen.
RonMathijs
Sluit ik me volledig bij aan!
Friac
Heerlijke nonsens met een mooi slot. Een jaar geleden gaf ik hem 3*, nu doe ik er toch nog een half puntje bij. Op een manier heb ik de indruk dat dit een moderne "klassieker-in-wording" binnen het genre wordt, met tal van legendarische figuren met op kop de twee geflipte agenten en de schlemielerige Fogel. Leuke tienerkomedie met een leuk onderwerp, mooie onderliggende boodschappen en bovenal enkele leuke grappen/one-liners.
jumpstylemovie
Beetje trage film met een erg slecht einde. Ik vond het allemaal iets te simpel. Wat wel grappig was, was hoe die 2 agenten en Fogel zich gedraagden. Geweldig.
flore
prima vermaak deze film maar meer ook niet. het sterke aan de film zijn de personages. maar voor de rest valt het allemaal wel mee veel grappen zijn al wel eens eerder gebruikt en het verhaal wint ook niet de originaliteitsprijs kortom een leuke film voor een avondje zorgeloos vermaak
wat zit je nou te mieten bekrompen balzak
Ik wist dat ik dergelijke slappe reacties zou lospeuteren bij types als jij.
Mijn commentaar is pas humor!! Sarcastische humor.
Zit meer humor in als in die hele film.
Maar aangezien jij dus duidelijk geen gevoel voor humor hebt begreep je het waarschijnlijk niet.
de kardinaal
Ik houd inderdaad van absurde humor en minder van realistische humor.
Ja de film is zo "realistisch" dat ik de humor zelf ook had kunnen bedenken of meemaken omdat het zo herkenbaar is zeg je.
Maar realisme is nu net wat ik niet zoek in een comedy.
Maar ik heb een behoorlijk scala aan wat ik goed vind qua humor.
Ja,Southpark zit er ook bij. Ook Laurel en Hardy. Monty python,the young ones,black adder,chris rock stand up,jiskefet,koefnoen,fawlty towers,the ref met dennis leary en kevin spacey,dumb and dumber natuurlijk,seinfeld,larry david,groundhogday,theo maasen,hans teeuwen,kopspijkers,mijn vrienden,mijn kat en weet ik niet hoeveel meer. Ik kan om een hoop zaken lachen!!
Maar deze film vind ik gewoon geen kut aan!!
I rest my case.

Wacht niet te lang, want 'Superbad' gaat uit het aanbod van Netflix verdwijnen: 'De film staat als een huis en verveelt nergens'

'Superbad' is morgenavond (4 februari) op televisie te zien: 'Een geweldige en ontzettend herkenbare film'

'Superbad' is morgenavond (16 december) te zien op televisie: 'Deze film is in één woord hilarisch'

Bill Hader baseerde personage uit 'Superbad' op politieagent die hem arresteerde

The Boondock Saints

Boy A
Drama / Misdaad, 2007

Kes
Drama, 1969
alcoholchaosnerdpolitiemiddelbare schoolyoung peoplefeestjemeerderjarig wordenschooltienerdrugsbuddyone nightfake idmclovin