Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
Fingquality
Leuk concept en een ook nog goede uitvoering. Erg spannend en verveelt geen momemt. Leuke, bizarre situaties in de film en het wordt naar mijn gevoel voor geen moment echt overdreven ongeloofwaardig. Collin Farrell doet het goed en ook Whitaker en Sutherland zijn positief aanwezig. Sutherland's rol blijft bovendien lekker mysterieus en dat doet de film waarschijnlijk wel goed.
Een beetje moraliserend is het allemaal wel en dat voelde op sommige momenten iets te geforceerd aan. Verder vond ik de split-screens redelijk amateuristisch ogen en het puntje van de laser deed denken aan een slechte B-film.
Jammer van die paar puntjes, verder een erg vermakelijke film.
SvV
Erg goede thriller, puntje van je stoel film. Zal je maar gebeuren dit met ook al die politie om je telefooncel enzo.
pentagirl
Dit vond ik echt een supergoede thriller, de spanning zat er vanaf het begin al meteen in. Ik vind dit een van de best thrillers die ik ooit gezien heb (en dat wil al wa zegge). Colin Farrell heeft da trouwens geweldig goed gedaan.
Animosh
Zoals verwacht levert Schumacher met Phone Booth een best gaaf filmpje af.
Het grootste pluspunt was voor mij dat Schumacher veel visuele trucjes in de film verwerkt, die, alhoewel vaak erg simplistisch uitgewerkt, de zandloper sneller laten lopen en bij wijlen hun effect niet missen: een strak gemonteerde openings- en eindscène, splitscreens, shots vanuit het perspectief van de dader.. het geeft de film een eigen, modern sfeertje mee dat ik persoonlijk wel kan waarderen.
Een ander pluspunt vormt het uitgangspunt van de film: een verhaal zich 70 minuten lang laten afspelen op één locatie kan heel goed uitpakken, en dat doet het ook. De film is, alhoewel nergens puntje-stoel, constant spannend en benut de driedubbel (de telefooncel zelf, de schutter en de politie) ingesloten locatie erg goed.
Verder acteert Farrel zeer behoorlijk, wordt de muziek nergens vervelend en is de telefoonstem creepy genoeg om overtuigend over te komen. Tot de werkelijke top behoort de film niet, maar voor een spannende avond doet hij goede dienst. Een kleine 3.5* krijgt hij voor nu, maar dat kan bij herziening verlaagd worden naar 3*. Vermakelijk en stijlvol, of andersom zo je wilt.
Zizzo
ondanks dat deze film maar op 1 plek afspeeltt, blijft hij wel boeie. aardig verhaal en de moeite waard om deze een keer te zien.
altijd leuk om Forest Whitaker bezig te zien
Zandkuiken
Sinds Forest Whitaker gestalte heeft gegeven aan Jon Kavanaugh in het onvolprezen The Shield, kan ik die man niet meer zien. Dat heeft waarschijnlijk veel te maken met de rol die hij in die serie vertolkt (hij probeert het Strike Team neer te halen en gebruikt daarvoor alle middelen mogelijk), maar ook met de nijd die je continu van zijn gezicht kan aflezen in dat soort rollen. Als hij een ander type speelt (zoals in Ghost Dog of The Last King Of Scotland), kan ik 'm nog enigzins pruimen, maar in Phone Booth werd mijn afgrijzen voor Whitaker nog maar eens aangewakkerd. Terwijl ie nota bene de good guy speelt.
Met een andere acteur voor die rol, had deze film waarschijnlijk ietsje beter gewerkt bij mij. Ook Kiefer Sutherland vind ik een zoutzak van het zuiverste water. Daar staat dan Farrell tegenover, één van de meest charismatische acteurs die ik ken en altijd wel aardig. Ook hier redt hij de meubelen, aangezien de twee actrices van dienst nu ook niet bepaald overlopen van uitstraling.
De film zelf dan: op zich een aardig idee, maar in mijn ogen toch een te standaard uitwerking om echt boven de middelmaat uit te steken. Aardig tijdverdrijf, dat wel.
Karl van H.
Een retespannende film, die vanwege het dunne verhaaltje helaas alweer vrij snel in de vergetelheid van mijn hoofd terechtkomt. Gelukkig beseffen de makers ook maar al te goed dat deze het van het verhaal niet moet hebben en hebben ze de film lekker compact gehouden, maar toch had ik iets meer over de motivaties van de sluipschutter te weten willen komen. 'Je bent slecht en ik vind dus dat je dood moet' is simpelweg niet zo'n heel erg sterk argument.
de-mama
ik dacht eerst dat hij heel lang dradig zal zijn omdat het zig maar op 1 lokatie af speeld .
dit blijkt reuze mee te vallen ..
ik vond het verhaal erg boeiend, en ook wel een beetje verassend !
de-paps
wel grappig dat deze film zig de heletijd afspeeld in een telefoon cel .
het verhaal is simpel ,
maar tog is de film geen moment zaai geweest !
voorlopig houwd ik het op een 3.5
Valii
Ik kan me inleven in alle positieve kritieken die ik overal (ook hier) hoor en zie. Maar voor mij was de film toch wat te beperkt. Teveel cliché's, te zoetsappig.. het had van mij allemaal wat grimmiger gemogen.
Deze film is één van de weinige films die ik heb aangeschaft en die ik na één keer kijken al zat ben. Voor mij persoonlijk een tegenvaller dus!
Kliko_Green
Was pas weer op film1. En ja... toch weer gekeken. En? Hij liep weer hetzelfde af.
Blijft toch wel een grappige film. Alleen het einde vond ik iets te afgeraffeld.
Verder prima kijk voer.
Vinokourov
Redelijk origineel en het heeft best grappige dingen. Gelukkig duurt de film niet te lang. Zoveel meer dan het hele telefooncelgebeuren had Phone Booth ook weer niet te bieden.
Respekked
Spannend, visueel sterk en goed acteerwerk. En vooral, lekker kort!
hheleen
Super. Nooit een film gezien waarbij je continu in spanning zit. En dat alles op 1 locatie. Erg goed gedaan!
schram101
Hoewel de film nergens echt spannend wordt is dit toch een vrij aardige thriller. Hoewel de film nog geen 80min duurt, een flinterdun verhaaltje heeft en alles zich afspeelt op 1 en dezelfde locatie is hij redelijk vermakelijk. De hoofdrollen worden goed vertolkt door vooral Colin Farrell, die ik toch wel een van de betere acteurs van zijn generatie vindt.
Rodger
Het blijft een mooi in elkaar gezette thriller,.
het hele senario is gewoon goed..
fridaythe13th
Mooie film.
Echt een film om meermaals te bekijken.
Hoe ze toch op het idee komen om zo'een film te maken , echt klasse!
Yanniick
Ik vond het een goede spannende film waarin je helemaal meegesleept wordt met het verhaal. 4.5 sterren
robbartelen
Goede film! Alleen het einde beetje afgezaagd en dat was erg jammer.
Beloki
Aardige psychologische thriller. Vrij kort, maar het verhaal leent zich ook niet voor een langere film. Het ging nu net niet vervelen. Verder prima acteerwerk, en een goed einde.
B.
Turkeyloverz
Leuk tussendoortje. Phone Booth begint goed met een hoog tempo, maar het verhaal is te kort om er echt een film van kunnen te maken. Colin Farrel acteert overtuigend maar zijn jankerige houding en de psychopaat worden op een gegeven moment wel standaard. Het einde is dan ook weer jammer, had liever een echte psycho gezien, dan eentje die de wereld wil verbeteren.
simonvinkie
Prima film. De fiulm duurt gelukkig niet land dus hij verveelt eigenlijk geen moment. Erg spannend op sommige momenten. Colin Farrel overtuigt hier 100 procent, geweldige rol zet hij hier neer. Forest Whitaker speelt op de automatische piloot als de goodcop. Kiefer Sunderland is natuurlijk angstaanjagend in deze film geweldige stem heeft hij hiervoor. Prima thriller
chevy93
Zeker een goeie thriller en door de speelduur geen moment verveeld. Toch vond ik het een simpele film die nergens hoogstaand werd, een matig plot had en zeker niet beter is dan thrillers als The Bourne Identity.
Puntjes van kritiek:
Vijf sluipschutters voor iemand waarvan niet eens zeker is dat hij een wapen bij zich draagt?
Waarom niet gelijk hem neerschieten met rubberen kogels en hem dan overmeestseren. Ze wisten immers niet dat het een telefoongesprek was van leven of dood.
In de ene film duurt het 30 seconden, voordat iemand getraceerd is (denk aan bovengenoemde film) en hier duurt het 30 minuten
Wel een spannende thriller, daar niks van. Zeker vermakelijk, maar niet hoogstaand.
Justinw
Lekkere korte maar krachtige thriller,
Het concept is erg leuk maar als je maar op een locatie filmt moeten de acteurs je blijven boeien. En de acteurs doen dat goed. Farrell, Sutherland en Whitaker.
Farrel speelt Stu een arrogante Publiciteit Agent(of hoe zo iets heet) en bedriegt zijn vrouw met een ander. En deze rol weet hij goed op te nemen. Maar Sutherland met zijn stem die ik overigens geweldig vind
is ook het halve werk. Minpunt was dat ik Sutherland al goed ken. En dus al meteen weet wie de dader is. Maar toch weet deze film nog te boeien. De andere mensen rondom de phone booth doen ook hun werk. Whitaker is aardig maar krijgt weinig ruimte om uit te blinken.
Door de korte speelduur die overigens perfect is, vliegt het voorbij. Echter blijft het wel wat standaard, door de Cinematografie en soundtrack. Leuk voor tussendoor.
* * *
@justinw
Het is al even geleden dat ik hem zag hoor, dus alvast excuses als ik ernaast zit, maar waarom is het een probleem als je weet dat Sutherland de dader is? Volgens mij was dat al vrij snel duidelijk, aangezien degene aan de andere kant van de lijn de dader was en er dus geen andere optie was. Hij is namelijk, op de eind scene na, niet meer in beeld geweest..
Justinw
Nee, maar normaal gesproken is er een mysterie. Namelijk het gezicht achter de dader. En dat viel nu weg. Maar dit deed weinig af aan de film en mijn score is er niet door beinvloed
Aha! Op die manier!
Overigens heeft Sutherland een hele herkaanbare en inderdaad lekkere stem ja! De stem die hij insprak in Monsters vs Aliens was ook erg komisch.
Maar dat is een ander verhaal

Blood Diamond

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth