Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
Goodfella
De logica van het verhaal was blijkbaar niet zo belangrijk bij deze film
Bij een film die niet meer dan een aardig, spannend filmpje pretendeert te zijn wil ik dat nog wel eens door de vingers zien ja.
Goodfella
Wat vonden jullie trouwens van die frame-in-frame manier van filmen...
Goed gekozen, dat snelle monteren deed me erg denken aan bijvoorbeeld Requiem for a Dream. Paste goed bij het haastige leven van onze yup in het begin. Ook tijdens de stresssituatie die daarna ontstaat past deze stijl uitstekend, vind ik.
Bandit
Net gezien, ik had hoge verwachtingen en die zijn bijna allemaal waar gemaakt. Ik heb me prima vermaakt, alleen het einde valt inderdaad ietswat tegen.
**** sterren
pjhoomans
Topfilm.
CF speelt fantastisch in deze snelle film met veel spanning en hier en daar wat goed gebruikte humor. In tegenstelling van vele anderen vond ik het einde wel goed uitgedacht.
titan
Lang geleden dat ik zo'n sterk stukje psychologische oorlogsvoering heb gezien.
Het knappe van deze film is nog wel dat het geheel zo'n claustrofobisch en intens drama is dat het lijkt of hij minstens 2 uur duurt, terwijl het maar een minuut of 75 is. 4*
raregek
Op zich een origineel idee, maar erg standaard uitgewerkt. Totaal niet verrassend met een zeer voorspelbaar einde. Kijkt wel lekker weg, maar heeft verder weinig om 't lijf. 2,5*
Yekezzez
Op zich een origineel idee,...
Orgineel, uhm qua remake bedoel je? Of soortgelijk verhaal? Verklaar je nader, want ik snap het niet
petey
- 1901 berichten
Orgineel, uhm qua remake bedoel je?
This short film, which is the basis for the upcoming (and now postponed) "Phone Booth", is quite good.
Klinkt niet als remake volgens mij.
Yekezzez
Klinkt niet als remake volgens mij.
Welles, nietes, welles, nietes..
Zo die discussie hebben we weer gehad.
Newbie
Topfilm.
In tegenstelling van vele anderen vond ik het einde wel goed uitgedacht.
ik ook
flicks
Zeker wel een top film. Allereerst dacht ik dat het de zoveelste typische actiefilm zal worden maar omdat deze film een hoog aantal sterren kreeg ben ik hem toch gaan kijken. Uiteindelijk bleek het een van de beste films te zijn die ik afgelopen tijd heb gekeken, en ik heb geleerd dat korte films niet meteen K*t hoeven te zijn.
zeker een aanrader 4 sterren
Sjan
Wat een spanning in deze film. Paar dingetjes die tegenvielen zoals het einde, motief van de schutter en erg vreemd dat de schutter gewoon weg kan lopen tussen alle agenten door met een langwerpig koffertje . Ik wist niet dat Sutherland meespeelde, dus toen eerst die pizzabezorger als de dader aangewezen werd, wist ik niet dat er nog iets meer(een andere dader) zou komen (hoewel ik het wel aan zag komen) . De manier van filmen (de montage) tijdens het telefoneren was erg mooi in beeld gebracht, maar zorgde in het begin wel voor wat verwarring (waar moet ik nou kijken en luisteren). Acteerprestaties waren ook van hoog niveau. 4* voor een originele en vlotte film.
BS
goede en spannende film.
Ook al klopt het hier en daar niet helemaal, hij is goed opgebouwd.Er worden mooie beelden gebruikt (tijdens telefoneren enzo).Je moet even in het gevoel van de film komen,maar dan is het een best goede en meeslepende film.
Goed geacteerd en goed in elkaar gezet.
ik hou het op 3,5 ster
magnolia_
nog 2 weken en hij draait hier bij ons in de cinemea (België), ik zit echt al likkebaardend af te wachtten
Agony
- 1985 berichten
Opvallend dat ie nu pas in de Bios komt en ik 'm in januari al in de sneak heb gezien!
superlip
Ik vond het een zeer goede film. Ik baal echter alleen van het einde van de film:
Op het moment dat CF is neergeschoten door een rubberen kogel van een politieagent en het moment waarop een inval wordt gedaan in het appartement van de dader, zit maar een zeer korte tijdsperiode. Verder vindt ik het erg vreemd dat de 'dader' zomaar bij de ambulance kan komen, terwijl het onderzoek nog steeds aan de gang is (foto's maken van het plaats delicht etc). En verder: Waarom loopt hij met een grote koffer in zijn hand (het zijn niet zijn wapens, want die stonden nog in de kamer)! Beetje opvallend.. is het niet?
Kan iemand het mij uitleggen?
sydney
Tja, op zich een aardige poging om een spannende thriller neer te zetten. In ieder opzicht origineel en verveelt geen seconde, ook al doet het concept anders geloven (alles speelt zich af om en nabij de telefooncel).
Eigenlijk 4*, echter een ½* aftrek vanwege een irritante fout in het plot:
De pizzaman die dood wordt aangetroffen op de hotelkamer van de dader kon nooit in die kleine tijd vermoord zijn door die man. Of hij moet hulp gehad hebben, wat overigens ook niet logisch is. De dader had volgens mij 10 seceonden vanaf het moment dat de pizzaman wegliep van de telefooncel. Daarna begon het oneindige gebel tussen Stu en de dader. En hoe vermoord je de pizzaman op klaarlichte dag met zoveel mensen op straat?
Al met al het plot was een domper. Niettemin de moeite waard om te zien.
dttom
Je kunt toch pizza bestellen komt hij zo bij je langs. of w8 schoot hij hem ter plekke neer? shit te lang geleden gezien
NERD
Toppertje, geweldige prestatie van Colin Farrell. Originele film, met slechts 1 minpuntje: het foute moraal aan het einde. Dat Sutherland toch maar even de levensstyle van de arrogante Farrell verbeterd heeft. Dat ie daarbij 2 mensen vermoord leek dan niet zo veel meer uit te maken.
4,5 sterren voor een toppertje
soboer
4,5 sterren voor een toppertje
Ik vond het juist geen minpunt, dit maakt Sutherland nou zo'n Pschyco. In Seven heb je dit ookdat iemand voor god probeert te spelen. Kevin Spacy straft de mensen die zondigen
NERD
Pas op voor de spoilers over Se7en....weet er alles van (toch Emdee?
NERD
Het ging mij er ook niet om dat ie het probeerd. Maar aan het einde wordt het zo verfilmd alsof het hem toch maar weer even mooi gelukt is
Leuk soundtrack nummer trouwens: DJ Shadow - Six Days (Mos Def Remix)
EmDee
Pas op voor de spoilers over Se7en....weet er alles van (toch Emdee?
LOL
EmDee
Film die zeer goed begon maar op het laatst irritant moraliserend werd.
Hitman
Ik vond het einde ook wat tegenvalling. Ik denk dat kwam doordat in het eerste deel de film zich ontwikkelt, steeds een stapje verder gaat en dat er in het tweede deel geen ontwikkeling meer is en het een beetje op hetzelfde niveau door blijft gaan... In ieder geval boeide het eerste gedeelte meer dan het tweede gedeelte. *** 1/2
neo
Heerlijk spannend en beklemmend tot de laatste minuut. Erg effectief, en goed gebruik van splitscreens. Andere keuze voor de rol van de sniper zou ook wel eens Jeremy Irons zijn geweest die zo'n soort zelfde stem van Sutherland heeft, alleen dan nog enger/spannender. OOk erg simpele maar oh zo doeltreffende muziek van Hary Gregson Williams. 4 sterren
Flo
Zeer goeie film.
Mooi acteerwerk van Collin Farrel,leuke humor zo nu en dan,spanning wordt goed opgebouwd.

Blood Diamond

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth