• 9.376.732 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker

Releasedatum: 12 juni 2003

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Phone Booth

"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."

Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...

avatar van dttom

dttom

De film heeft een hoog tempo en dat houdt de spanning erin. Colin Farrell doet het zeer goed en misschien als Kiefer Sutherland niet de bad-guy was geweest was het einde iets meer een surprise geweest. Ook vond ik het motief van de sniper een beetje jammer. Maar voor de rest prima film.

avatar van Ibrahim

Ibrahim

Afgelopen vrijdag ging deze film eindelijk in premiere in amerika en het staat op de eerste plaats met een opbrengst van 15 miljoen.

avatar van magnolia_

magnolia_

Nu de maanden van de goeie cinema voorbij zijn en de zomerblockbusters er aankomen is er praktisch niets meer dat de moeite waard is : maar als er één film is die ik deze zomer zeker zal zien, dan zal het 'phone booth' zijn.

Niet alleen omdat Colin Farell één van mijn jonge favoriete acteurs is, maar ook de claustrofobische sfeer die Shumacher aan de film geeft lijkt me geweldig

avatar van jedymaster

jedymaster

deze film ademt weer de sfeer van falling down goede film terwijl ik eerst dacht een hele film over een telefoon cel kan niks worden daar zat ik tog ff naast!

Helaas tegenvallend. Een aardig idee, dat absoluut niet overtuigend is uitgewerkt. Misschien leuk als aflevering uit een TV-serie maar hij brengt te weinig (en is vooral onsamenhangend, het plot slaat in feite nergens op) om echt een goede film te zijn. En paar redelijk vermakelijke stukjes en Farrell en Whitaker spelen erg goed, maar dat is het dan ook wel.

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Waar heb je 'm gezien, kos?

JoeHallenbeck schreef:

Waar heb je 'm gezien, kos?

Premiere in het Kos-schinsky prive-theater, ik had goede plaatsen weten te bemachtigen .

Maar effe serieus. Gedownload. Het was niet de beste kopie, maar alleszins redelijk.

avatar van yosemite44

yosemite44

heb hem met carnaval al in de voorpremiere gezien...

avatar van Newbie

Newbie

speelt da zich alleen in één telefooncel af ofwa?

Jordy

Erg spannend filmpje, goed dat de film niet zo lang duurde (71 minuten als je de aftiteling niet meerekent).

avatar van Phooze

Phooze

Zeer goeie film. Doordat je constant in een soort van "stress" situatie zit blijft het erg boeiend. De film had ook precies de goede lengte.

4 sterren.

avatar van Dino10

Dino10

eentje die je als filmliefhebber niet mag missen. Enorm goede film.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Newbie schreef:

speelt da zich alleen in één telefooncel af ofwa?

Yep bijna wel ja. Het kan iig nooit echt een dure film geweest zijn. Het script is wel niet echt orgineel: ik kan mij liberty stands still herineren die een soort gelijk verhaal had.

Ik weet dat men in hollywood graag een goed einde wil hebben maar... De dader had hem toch zo neer kunnen knallen, als hij ook zo makkelijk weg kwam, ik geloof niet dat het ziekelijke mannetje hem uit idealisme heeft laten leven als ik zijn voorgeschiedenis mag geloven.

avatar van morpheus

morpheus

Ik heb genoten van deze erg spannende, perfect gefilme en toch claustrofobische film van Joel Schumacher. 1 van de beste films tot nu toe dit jaar, en met zijn lengte van 71 min constant spannend met geen tijd om dieper na te denken over alles dat is ook gelijk de kracht van deze film. Dus domweg gewoon heerlijk 71 min on the edge of your seat !

**** sterren dik verdiend

avatar van NERD

NERD

Bedoel je niet 81 minuten? 71 minuten zou nauwelijks een film genoemd kunnen worden...

avatar van De Knip

De Knip

Echt een dik uur genoten! Colin Farrel heeft me echt weten te overtuigen zeg....en dan die heerlijke komische intermezzo's, ja echt een toppertje is dit...die stem van Sutherland

****1/2

avatar van Hobbes

Hobbes

volgens mij duurt ie toch echt maar 71 minuten.

maar hij lijkt langer te duren trouwens.

Jordy

Hij duurt inderdaad 71 minuten als je de aftiteling niet meerekent. Vond het niet erg voor de verandering.

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad een korte film maar dat was absoluut niet storend. Ik heb echt 71 minuten volop genoten van deze film, echt fantastische! En zeer goed bedacht!

Overrated!

Leuk en origineel plot, dat wel. Gelukkig maar 71 minuten, want anders was het wel heel saai geworden daar in die telefooncel. Ik irriteerde me nogal aan de cliche's
-2 agenten/negotiators die het totaal niet met elkaar kunnen vinden
-een killer die killed omdat ie zo nodig de wereld moet verbeteren

Ook vond ik het heel erg ongeloofwaardig dat je onder zo'n druk en onder die stress waarin Colin zat, zo'n monoloog kunt verzinnen. Ik ben niets waard, ik doe dit fout, ik doe dat fout, het spijt me schatje, het spijt me hulpje, het spijt me katie.. enz enz...

begon de film met 4 sterren, werd al snel 3,5 aan het eind van de film waren het er nog 3.

Mik schreef:

Overrated!

door wie? zo hoog staat ie ook weer niet hier

Mik

ik vind 3,75 toch een zeer hoog gemiddelde.

Das bijna een 4 !

avatar van dje-em

dje-em

en ook ik vind het een goede film....erg spannend want doordat 99% in de telefooncel is, ben je erg afhankelijk van verhaal en acteerprestaties.

avatar van Alan Smithee

Alan Smithee

Aardig filmpje met een goede acteerprestatie van CF. Het gegeven wordt goed uitgewerkt maar toch stoor ik me eraan dat de sniper 'alles' weet en dat hij ontsnapt, want tussen het moment dat CF wordt neergeschoten door een rubberen kogel en dat de politie de kamer binnenvalt van de sniper zit maar een korte tijd.

avatar van koentje03

koentje03

Geweldige film, Super einde!!!!

avatar van stinissen

Klein meesterwerkje.

avatar van Goodfella

Goodfella

Heel knap hoe met zulke beperkte middelen toch zo'n spanning gecreeerd kan worden. Farrell speelt erg goed en draagt daarmee de film. Verder absoluut niet overdreven goed ofzo, ik had bijvoorbeeld graag het karakter van Sutherland wat meer uitgediept zien worden. Nu blijft het veel te oppervlakkig en komen z'n motieven niet overtuigend over. Ook het einde had van mij niet zo gehoeven.

Maar het draait natuurlijk allemaal op de suspense en wat dat betreft is dit tussendoortje helemaal geslaagd

De logica van het verhaal was blijkbaar niet zo belangrijk bij deze film

avatar van Padd0

Padd0

Alleraardigst filmpje.

Er wordt een mooie haast claustrofobische spanning opwekt.

Goed geacteerd door Collin Farrel.

Opening van de film was leuk.

Een paar minpunten vond ik dat ze ongeveer op driekwart van de film een beetje teveel grapjes begonnen te maken. Het einde was ik trouwens ook niet helemaal kapot van, ik vond het een beetje cliché.

Al met al een hele leuke film, 3,5*.

Mik

Wat vonden jullie trouwens van die frame-in-frame manier van filmen... Ik vond het zeer irritant (al denk ik wel dat dit op een groot scherm beter tot zijn recht zal komen).