Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
dttom
De film heeft een hoog tempo en dat houdt de spanning erin. Colin Farrell doet het zeer goed en misschien als Kiefer Sutherland niet de bad-guy was geweest was het einde iets meer een surprise geweest. Ook vond ik het motief van de sniper een beetje jammer. Maar voor de rest prima film.
Ibrahim
Afgelopen vrijdag ging deze film eindelijk in premiere in amerika en het staat op de eerste plaats met een opbrengst van 15 miljoen.
magnolia_
Nu de maanden van de goeie cinema voorbij zijn en de zomerblockbusters er aankomen is er praktisch niets meer dat de moeite waard is : maar als er één film is die ik deze zomer zeker zal zien, dan zal het 'phone booth' zijn.
Niet alleen omdat Colin Farell één van mijn jonge favoriete acteurs is, maar ook de claustrofobische sfeer die Shumacher aan de film geeft lijkt me geweldig
jedymaster
deze film ademt weer de sfeer van falling down goede film terwijl ik eerst dacht een hele film over een telefoon cel kan niks worden daar zat ik tog ff naast!
Helaas tegenvallend. Een aardig idee, dat absoluut niet overtuigend is uitgewerkt. Misschien leuk als aflevering uit een TV-serie maar hij brengt te weinig (en is vooral onsamenhangend, het plot slaat in feite nergens op) om echt een goede film te zijn. En paar redelijk vermakelijke stukjes en Farrell en Whitaker spelen erg goed, maar dat is het dan ook wel.
Waar heb je 'm gezien, kos?
Premiere in het Kos-schinsky prive-theater, ik had goede plaatsen weten te bemachtigen
Maar effe serieus. Gedownload. Het was niet de beste kopie, maar alleszins redelijk.
Jordy
Erg spannend filmpje, goed dat de film niet zo lang duurde (71 minuten als je de aftiteling niet meerekent).
Phooze
Zeer goeie film. Doordat je constant in een soort van "stress" situatie zit blijft het erg boeiend. De film had ook precies de goede lengte.
4 sterren.
Yekezzez
Yep bijna wel ja. Het kan iig nooit echt een dure film geweest zijn. Het script is wel niet echt orgineel: ik kan mij liberty stands still herineren die een soort gelijk verhaal had.
Ik weet dat men in hollywood graag een goed einde wil hebben maar... De dader had hem toch zo neer kunnen knallen, als hij ook zo makkelijk weg kwam, ik geloof niet dat het ziekelijke mannetje hem uit idealisme heeft laten leven als ik zijn voorgeschiedenis mag geloven.
morpheus
Ik heb genoten van deze erg spannende, perfect gefilme en toch claustrofobische film van Joel Schumacher. 1 van de beste films tot nu toe dit jaar, en met zijn lengte van 71 min constant spannend met geen tijd om dieper na te denken over alles dat is ook gelijk de kracht van deze film. Dus domweg gewoon heerlijk 71 min on the edge of your seat !
**** sterren dik verdiend
NERD
Bedoel je niet 81 minuten? 71 minuten zou nauwelijks een film genoemd kunnen worden...
De Knip
Echt een dik uur genoten! Colin Farrel heeft me echt weten te overtuigen zeg....en dan die heerlijke komische intermezzo's, ja echt een toppertje is dit...die stem van Sutherland
****1/2
Hobbes
volgens mij duurt ie toch echt maar 71 minuten.
maar hij lijkt langer te duren trouwens.
Jordy
Hij duurt inderdaad 71 minuten als je de aftiteling niet meerekent. Vond het niet erg voor de verandering.
Hemdale
Inderdaad een korte film maar dat was absoluut niet storend. Ik heb echt 71 minuten volop genoten van deze film, echt fantastische! En zeer goed bedacht!
Mik
Overrated!
Leuk en origineel plot, dat wel. Gelukkig maar 71 minuten, want anders was het wel heel saai geworden daar in die telefooncel. Ik irriteerde me nogal aan de cliche's
-2 agenten/negotiators die het totaal niet met elkaar kunnen vinden
-een killer die killed omdat ie zo nodig de wereld moet verbeteren
Ook vond ik het heel erg ongeloofwaardig dat je onder zo'n druk en onder die stress waarin Colin zat, zo'n monoloog kunt verzinnen. Ik ben niets waard, ik doe dit fout, ik doe dat fout, het spijt me schatje, het spijt me hulpje, het spijt me katie.. enz enz...
begon de film met 4 sterren, werd al snel 3,5 aan het eind van de film waren het er nog 3.
Overrated!
door wie? zo hoog staat ie ook weer niet hier
dje-em
en ook ik vind het een goede film....erg spannend want doordat 99% in de telefooncel is, ben je erg afhankelijk van verhaal en acteerprestaties.
Alan Smithee
Aardig filmpje met een goede acteerprestatie van CF. Het gegeven wordt goed uitgewerkt maar toch stoor ik me eraan dat de sniper 'alles' weet en dat hij ontsnapt, want tussen het moment dat CF wordt neergeschoten door een rubberen kogel en dat de politie de kamer binnenvalt van de sniper zit maar een korte tijd.
Goodfella
Heel knap hoe met zulke beperkte middelen toch zo'n spanning gecreeerd kan worden. Farrell speelt erg goed en draagt daarmee de film. Verder absoluut niet overdreven goed ofzo, ik had bijvoorbeeld graag het karakter van Sutherland wat meer uitgediept zien worden. Nu blijft het veel te oppervlakkig en komen z'n motieven niet overtuigend over. Ook het einde had van mij niet zo gehoeven.
Maar het draait natuurlijk allemaal op de suspense en wat dat betreft is dit tussendoortje helemaal geslaagd
De logica van het verhaal was blijkbaar niet zo belangrijk bij deze film
Padd0
Alleraardigst filmpje.
Er wordt een mooie haast claustrofobische spanning opwekt.
Goed geacteerd door Collin Farrel.
Opening van de film was leuk.
Een paar minpunten vond ik dat ze ongeveer op driekwart van de film een beetje teveel grapjes begonnen te maken. Het einde was ik trouwens ook niet helemaal kapot van, ik vond het een beetje cliché.
Al met al een hele leuke film, 3,5*.
Mik
Wat vonden jullie trouwens van die frame-in-frame manier van filmen... Ik vond het zeer irritant (al denk ik wel dat dit op een groot scherm beter tot zijn recht zal komen).

Blood Diamond

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth