Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
Erwinner
Ik hou van kleine ruimtes op het doek en dan ook nog is zón sterke
film.
FilmFreakDimi
Geweldige thriller zeker een aanrader ook al speelt defilm zich geheel af in een Phone Booth
Op zich een simpel concept met iemand in een telefooncel. Het doet me denken aan Liberty stands still, dat wat van het zelfde niveau is. Acteerprestaties vallen uiteindelijk wel mee, vooral als je rekening houdt met het feit dat A) Collin Farell de film praktisch op zichzelf draag (buiten de stem aan de andere kant van de lijn) en B) dat er weining beweging in komt omdat je qua locatie nu eenmaal vastzit met die telefooncel. Toch krijg je een sterke thriller en wordt de spanning goed opgebouwd. Iets dat we van Schumacher niet altijd gewoon zijn. Ik hou het op 3.5*
The Last
Jim carrey had die rol gewoon moeten hebben!

.Marjo.
Dat is juist het mooie. Een spannende thriller die zich alleen in een telefooncel afspeelt, probeer daar maar eens de spanning in te houden.. nou het is toch gelukt.
K@i
zeer tegen mijn verwachting in vond ik hem goed
steventje
Had veel meer verwacht van de film, zopas gezien op Kanaal 2, maar de titel verraadde al genoeg. Het motief en de drijfveren van de moordenaar is me ook vreemd. Kiefer Sutherland zal wel voor het splitscreen effect gekozen hebben a la 24 wat in deze film helemaal verkeerd gebruikt werd. Ze hadden beter een split gemaakt tussen de phone booth en de sniper.
Ik vond het einde helemaal niet verrassend maar eerder cliche-achtig.
Ik vond het trouwens helemaal geen spannende film, eerder iets voorspelbaars. Je drong ook nooit echt tot de personages door.
enzyme
Met een minimum aan tijd en ruimte werd het toch een vermakelijke film.
3.0 sterren
brielen
Ik vond de dialogen tussen Farrell en de sluipschutter aardig om te volgen, maar het is vooral genieten van de acteerprestatie van Farrell. 3.
lucdecoster
Niet slecht maar er is nog zo'n soort film in het zelfde jaar : Liberty stands still (wie heeft van wie afgekeken ?)
Lilyroos
Ik vond vooral de stem van Kiefer Sutherland vervelend om te horen. Hij deed me altijd aan 24 denken. Als "bad guy" valt hij tegen.
Colin Farrell acteerde wel goed.
killerfreak
behoorlijk filmpje, alleen bezorgde het ge*** van het begin me ergernis, en niet te vergeten de caller-stem die veel 'enger' mocht.
Anyway, toch boeiend blijven kijken hoe de film zou aflopen, en acteerwerk was zeker ook voldoende. Dus 3* is hier op z'n plaats
Matchostomos
'Phone Booth' is na 'Falling Down' het tweede bewijs dat ome Schumacher nog enigszins iets in zijn mars heeft. Maar Schumacher zou Schumacher niet zijn, moest hij zijn kenmerkende stijl, inclusief moraliserende ondertoon, niet kunnen botvieren. Resultaat is een bijwijlen hyperspannende en strak gestructureerde thriller annex semi-exploitation flick, maar eveneens een prent die visueel niet altijd kan overtuigen (het botte gebruik van split-screens en het niet voldoende uitbuiten van de claustrofobische telefooncel) en in de finale deels onderuit gaat. De afhandeling an sich is zondermeer correct, maar Schumacher speelt meermaals met de grens van valse moraliteit en lijkt het bovendien nodig te vinden om de onbekende, sadistische dader alsnog ten tonele te brengen. De yuppie van dienst, die gaandeweg met beide voeten terug op de grond wordt gezet, wordt daarbij overtuigend neergezet door een gladde, charismatische Farrell.
Leland Palmer
Knappe film van Schumacher met een sterke Colin Farrell! Phone Booth begint slap vind ik. Farrel die met zijn maat over straat loopt en telefoontjes pleegt. Het eerste telefoontje naar Katie Holmes vond ik ronduit matig. Heel ongeloofwaardig allemaal, maar daarna begint de film op gang te komen. Vanuit één telefooncel weet Schumacher het publiek toch te vermaken en dat is knap. Spannende film met een korte speelduur. Perfect als je niet zoveel tijd hebt, maar toch een leuk filmpje wilt zien.
The Last
Je praat zo positief over deze film.. het verbaast me dat je 'maar' 3 sterren geeft.
Hankster
Origineel idee, zeer matig einde wat het toch tot een standaard thriller maakt waarvan er veel betere van zijn gemaakt.
Santucci
Zeer originele thriller die spannend blijft tot het einde. De film duurt nog geen anderhalf uur en dat is mede te danken aan het feit dat er geen overbodige scènes inzitten. Daardoor blijft de film enorm boeien. Uitstekend acteerwerk zorgt er tenslotte voor dat de film uitstijgt naar een bovengemiddeld niveau.
MARCUS CORVUS
Ik snap niet dat vele deze film goed waarderen. Ik heb hem met moeite af kunnen kijken. Wat was dit een slechte film...
Deze film is totaal van de realiteit los gerukt, een andere planeet. Kijkt iemand weleens cops? Zo gaat de politie met een verdachte om en niet zoals Whitaker in deze film. Het verhaal is MEGASLECHT.
Het einde; cheesy as can be. 1 woord: Tenenkrommend. (Toch nog een half punt extra gegeven want ik vond het wel knap om een dergelijke cast bijelkaar te krijgen en hun zo'n rotzooi uit te laten kramen)
Als je deze nog wilt kijken; niet doen.
niethie
Ha de film heel erg lang geleden al een gezien maar daar kon ik me niets meer van herrineren net maar weer eens gekeken en ik heb me prima vermaakt, het feit dat de heel film zich in een telefooncel afspeeld zorgt voor een erg benauwt en claustofobisch sfeertje verder was het gewoon erg spannend en vond ik het goed dat de makers er geen film van bijvoorbeeld twee uur van hadden gemaakt omdat het dan waarschijnlijk iets te veel van het goede had geworden, al met al prima vermaak. 3,5 sterren
eisenstein
De film is volgens mij in 10 dagen opgenomen met een miniem budget en met een acteur die toen net begon. Ontzettend veel risico's en toch heeft de film mij geen moment doen vervelen. Je hoeft dus blijkbaar toch geen 100 miljoen uit te geven. Petje af.
KaniBiatch
Phonebooth is een interresante film...De rol is Colin dan ook op het lijf geschreven en je weet neit zo goed (als je de trailer hebt bekeken) hoe hij nou zo in die situatie terecht komt. De aantrekkingskracht van de film is het feit dat deze de gehele tijd afspeeld in deze phonebooth. In het begin komt onze scherpschutter niet egt geloofwaardig over vind ik...maar later wordt het wel lachen als hij de pooier neerschiet en hij lompe dingen moet zzeggen tegen de agent. JE wilt hem afzien omdat je gewoon wilt zien hoe hij zich eruit gaat krijgen op de een of andere manier en de spanning is niet te langdradig. Kortom een spannende, boeiende, soms komische film! 4,5 sterren
PS: De mensen die deze film blijkbaar zo slecht vinden...zet gewoon geen commentaar..is toch verspilde moeite als je de film niets vind...of als je van een totaal ander genre houdt. Dit is geen MEGASLECHTE film.
MARCUS CORVUS
Ok dus als ik deze 'Biatch' begrijp mag je alleen commentaar geven als je een lage rating geeft?!?!?!
Is er een dokter in de zaal?!

Blood Diamond

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth