Genre: Mystery / Thriller
Met onder meer: Colin Farrell, Kiefer Sutherland en Forest Whitaker
Releasedatum: 12 juni 2003
Bekijk via Videoland
Plot Phone Booth
"No options. No lies. No fear. No deals. Just keep talking."
Stuart Shepard neemt een telefoon op die in een telefooncel over gaat. De persoon aan de andere kant van de lijn vertelt hem dat wanneer hij ophangt hij hem neer zal schieten. Het kleine rode lichtje dat hij op zich gericht ziet zorgt ervoor dat hij de bedreiging nogal serieus neemt...
Stu Shepard
Asia
Leon
Sergeant Cole
tom54
ik denk dat hij daarom ook echt heel goed is.
echt knap om op een saaie plek zo iets spannends neer te zetten
Ik vond hem soms toch behoorlijk saai.
Robke22
Niet echt boeiend maar toch de moeite om er 81 minuten aan te verspillen
otherfool
Redelijk filmpje. Schumacher houdt de film gelukkig lekker kort en Farrell doet het optimale op de vierkante meter. Jammer alleen dat de beweegredenen van de mysterieuze beller wat onduidelijk blijven...
3*.
veel beter dan die batman films
wat dat kun je hier toch niet mee vergelijken
HeresJohnny
Geweldige film, in een smiley:
Briljant idee en Sutherland is keigoed als de sniper
Minority_Check
ik vond het toch ietsje saai dat het de hele tijd in 1 plek afspeelde
maar de verhaal was toch boeiend
danuz
Blijft een vermakelijke film, maar de glans is er voor mij na drie keer zien toch wel van af. Het feit dat bijna de gehele film zich in één straat af speelt is an sich best bijzonder, maar door dat de film toch teveel wordt opgefleurd met hip camerawerk en muziek, blijft het voor mij toch teveel Hollywood. Meer dan een aardig spannende thriller kan ik er niet van maken.
Jeroentjuhw
Beste En Spannendste Die Ik ooit Heb Gezien
Een Dikke Vettee 5
8)8)8)8)
Kevin_1989
Echt een spannende film dit! Prachtig hoe ze een film die kort duurt en die zich steeds op dezelfde plaats afspeelt zo perfect hebben kunnen maken!
* * * *
selfhealing
Een reis naar jezelf. Een confrontatie met je innerlijk. Een keuze tussen liefde of lust en tussen waarheid en leven met schaamte of leugen en doodgaan met pride.
En dat alles in 1 telefooncel. Geweldige film. 5 sterren !!!!
bootylicious
ik vond hem zeer sterk,
en dat alles in 1 telefooncel, de hele film lang.
Het heeft me geen minuut verveeld.
TOPPER!
HeresJohnny
Leuk detail is ook dat de gebeutenis net zolang duurt als de film, geen sprongen vaan een uur of twee ofzo...
Lady_Movie
een hele goeie film. ik heb me geen seconde verveelt. Veel spanning, origineel verhaal, Echt een film die je af moet kijken!!
Heel goed geacteerd door Colin Farrell hij zat echt in zijn rol!!
Ik geef hem een 5.0 echt een Fantastische film!!
Usual Suspect
Vermakelijke en orginele film met goed acteerwerk van Farrel.
Verder goede regie, genoeg spanning en een goed eind.
3,5.
Replicant
Top film.
Aan de korte kant, dat is opzich jammer maar wel knap om in zo'n korte tijd een goeie film neer te zetten.
Je word meegenomen in de film omdat er toch een vrij realistische kant aan zit.
Het goede acteer werk van Colin.
Spannend van begin tot het eind.
_::Astrid::_
Zeker een film die ik vaker ga bekijken. Het acteerwerk dat Colin Farrell hier neerzet is gewoon super sterk. Een film spannend houden terwijl de camera's eigenlijk alleen maar op een man in een telefooncel gericht zijn is toch een topprestatie. Het scenario zit goed in elkaar en je kan je , naar mijn mening, goed inleven in de situatie waarin Farrell zit.
Shinobi
Man wat een spannende film is dit om te zien zeg, met een top rol van Farrell. Deze film houdt je zeker van het begin tot het eind aan de buis vastgekluisterd.
En het meest geniale is dat het zich voor het grootste gedeelte alleen maar in die telefoon cel afspeelt. En dan de opdrachten die hij moet uitvoeren van die sniper, zoals door een luidspreker zeggen dat hij vreemd is gegaan. Nou dan sta je daar wel even met een beschamende blik.
Alleen snap ik niet zo goed het motief van de dader, want waarom juist Farrell uitkiezen en wat is de connectie tussen die twee. Want op het einde denk je dat die sniper dood is, maar het blijkt dus een ander persoon te zijn. Wat dus nog mogelijkerwijs de ruimte openlaat voor een mogelijk vervolg.
Ik geef 'm, 4, 0 sterren.
Colombo
Helemaal mee eens, gwn top bedacht en gemaakt!!! maar alleen me cijfer is wat hoger 4 *
Denveen
Een van de meest spannende films die ik ooit gezien heb. De film wordt perfect opgebouwd en het einde is zeer verrassend!
garlic senior
originele thriller met goede acteerprestaties en een dosis spanning waar je ''U'' tegen zegt
Rephlex
Erg originele en spannende film.
Wat ik wel jammer vond is het moment dat Stuart omsingeld is en hij zich niet kan overgeven in verband met het wapen dat boven in de telefooncel verstopt zit. Een vrij eenvoudige ballistische test had namelijk kunnen uitwijzen dat de kogels in de aanwezige lichamen niet uit het wapen afkomstig waren die in de telefooncel lag
Dat deed voor mij wel ontzettend afbraak aan de geloofwaardigheid van de film.
Desalniettemin 3,5 ster
Rephlex
Waardeloos
Beetje argumentatie zou niet verkeerd zijn...
Aan holle frasen heb ik een broertje dood.
Bla
Dit is echt een geweldige film. Ik vond Colin Farrell nooit wat maar wat hij hier laat zien: werkelijk fenomenaal. Zoals al gezegd, perfecte spanningsopbouw, maximale gehaald uit een minimalistische setting. De film duurde ook precies lang genoeg en werd nooit langdradig of vervelend. Whitaker was ook erg goed.
The Last
IJzersterke thriller. Maar vooral uitstekend geacteerd door Farrel.

Blood Diamond

The Sixth Sense
Thriller, 1999

Changeling
Mystery / Misdaad, 2008
new york cityterroristsluipschutterphone boothpsychopaathorrorpublicist one locationaffairphone booth