Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Jon Poll
Met onder meer: Anton Yelchin, Hope Davis en Robert Downey Jr.
Bekijk via Videoland
Plot Charlie Bartlett
"Popularity is a state of mind."
De schatrijke student Charlie Bartlett (Anton Yelchin) voelt zich niet op zijn plaats op zijn nieuwe school. Hij kan maar niet wennen aan zijn nieuwe werkomgeving. Maar als hij na veel pogingen eindelijk begrijpt hoe het systeem in elkaar zit, besluit hij daar gebruik van te maken. Charlie begint zijn mede leerlingen in nood te adviseren en wordt een belangrijke sociale factor.
Charlie Bartlett
Jordan Sunder
Dr. Stan Weathers
Mc
- 2092 stemmen
Anton Yelchin vond ik een van de weinige lichtpuntjes aan Alpha dog, en samen met Davis en Downey Jr. moet er van dit niet onaardige verhaaltje wel wat te maken zijn. De trailer is best aardig, ik ben wel benieuwd.
Angrod_Pallanén
Trailer is idd aardig, lijkt me niet de standaard tienerkomedie.
edejong
Best een aardige film.
Grappige situaties, en overtuigend acteerwerk.
Alleen mis ik iets dat 'm tot een topper gemaakt zou hebben, kan er alleen m'n vinger nog niet bijleggen.
Voorlopig een 3.5*
Valherok
Had een standaard teenage komedie verwacht maar, pakte toch redelijk verrassend uit. Goed acteerwerk van Anton Yelchin.
* 3,5 gegeven.
Legan
Best een aardige film.
Grappige situaties, en overtuigend acteerwerk.
Voorlopig een 3.5*
7,5 uit 10 (3,5*)
xxL.aura
heb hem net gekeken!
kvond de film echt leuk, echt zo'n feel-good movie waarvan je al weet dat het goed afloopt maar die je toch blijft boeien. Anton Yelchin speelt ook in deze film, naar mijn mening, een beetje het 'sukkelige, schattige' jongetje (wat ik ook vond in Alpha Dog) maar hij speelt het wel leuk en het past ook in de film. Robert Downey Jr. vond ik goed spelen als het ''vaderfiguur' in de film en Hope Davis had ook een goeie rolneerzetting als vriendin/dochter
kortom een film die zeker de moeite waard is.
een dikke 4!
dondiego
13 in een dozijn filmpje, niks bijzonders, ook niet boeiend.
Helemaal mee eens
FrisoBoei
Leuke originele film. Komedie maar toch een serieus tintje er aan. Goed geacteerd, goede sfeer.
Prima filmpje voor een relaxte zondag
RodneyS
Aardig filmpje.
Ik dacht dat dit een standaard teenage highschool filmpje zou worden. Is echter niet zo. In deze film wordt ook veel aandacht besteed aan de emotionele kant.
Leuk, meer ook niet
dje-em
aardige film. erg mooie momenten. de film probeert teveel verhalen tegelijk te vertellen en verdrinkt een beetje in zijn eigen ambitie.
als het had gekozen voor een of twee verhaallijnen was dit wellicht een meesterwerk geworden.
pietpuk
Vermakelijke highschool comedy met een stukje meer diepgang dan het standaardspul
matthijs_013
Inderdaad een beetje zoals Juno. Een serieus thema dat vrolijk wordt aangepakt. Maar waar Juno het goed af wist te wisselen met realisme, blijft het hier een beetje in een utopia-wereldje hangen. Hope Davis is geweldig. Zij bracht een hoop humor in de film.
Waku
Geen onplezierige film.
Vooral omdat het nergens een slappe komedie wordt.
De creativiteit van de steenrijke puber in zijn doel geliefd en populair te worden bij zijn mede scholieren is leuk om naar te kijken.
Robert Downey Jr zet prima een gefrustreerde, vaak benevelde en onzekere schooldirecteur neer..
twistie
Gewoon een leuke film, die je niet achterlaat met een gevoel dat je onnodig energie hebt verspild.
Kijken dus en lekker lachen !
calovespe
Het is id een redelijk vermakelijke film.
Niet dat je zegt super gelachen ,maar keek lekker ontspannen weg en het verhaal was prima.
Qua filmstyle idd wel iets van juno, qua verhaal niet natuurlijk.
Heb me prima vermaakt, las net dat iemand zei 13 in een dozijn film..dan wil ik wel eens weten wat die andere 12 voorbeelden zijn..bedoel het is nou niet een doorsnee high school humor film.
Tot slot is Robert Downey jr weer een verademing, zelfs in deze kleine rol.
Goed te zien dat hij slechte periode overwonnen heeft, iets waar in deze film een briljante link naar wordt gelegd.
Best leuk filmpje inderdaad. Het is een soort kruising tussen Ferris Bueller en indie-High Schoolfilmpjes als Thumbsucker etc.
Ik had het iets alternatiever verwacht, maar toch een stuk beter dan de gebruikelijke tienerrommel, vooral door de jonge acteurs. Van Yelchin en vooral Kat Dennings gaan we nog horen, veel beter dan het gros van die jonge acteurtjes.
guylopez93
* 3,5 gegeven.
ik ben het helemaal met je eens
Apollinisch
Vreemd gevalletje dit. Elk personage (die stereotype pestkop) en elke scène (Charlie die op zijn eerste schooldag met blazer, stropdas en attachékoffertje aan komt zetten) is zo dik aangezet dat ik constant dacht naar een parodie te kijken. Een parodie die nooit grappig is welteverstaan.
Als reguliere high schoolfilm wordt er ook niet overtuigd. Het hoofdpersonage wordt daarvoor te eenzijdig belicht (of is hij echt de personificatie van “het goede”?), bepaalde dingen worden geïntroduceerd en zonder enige uitwerking weer afgesloten (de loner met zelfmoordneigingen) en op audiovisueel stelt de film ook niks voor. De “lounge” is speciaal voor de film gemaakt, terwijl die tijd en moeite beter in het vinden van een al bestaande maar mooie setting gestoken had kunnen worden. Nu is het allemaal veel te pover.
Melvin Udall
Een highschool-movie maar dan anders. Meer verhaal, minder onderbroekenlol en Robert Downey Jr. die met een hoop zelfspot naar zijn privéleven een prima rol neerzet.
Geen hoogstandje maar genoeg onderhoudend en een tijdsduur die het geheel lekker vlot houdt.
Moemsie
Inderdaad een highschool film met inhoud; met onderwerpen die de jeugd van deze tijd bezighoudt..humor was verfrissend en Anton Yelchin als Charlie deed t erg goed. Leuke film.
4 sterren.
mishad
'Charlie Bartlett' is een vrij aardige komedie die erg te lijden heeft van een wel erg vervelend, zelf ingenomen, irritant en egoïstisch hoofdpersonage. Ik kon op geen enkel moment enige sympathie op brengen voor dit rijkeluis jochie, die om script technische redenen een vervelende vader situatie en een populariteits probleem aangemeten kreeg. Toch een krappe voldoende voor prima acteerwerk van de hoofdrolspelers, met een speciale vermelding voor Robert Downing Jr. Als zijn karakter (die oneindig veel interessanter was als Charlie) wat meer te doen had gehad waren de sterren binnengevlogen...
pradaprince
Best wel oke film. Met overtuigende acteerwerk van de cast. Vooral hoofdrol speler deed 't goed. En een paar leuke momenten. Maar ik weet niet..Had 't gevoel op 't einde dat er wel een paar punten beter geuit hadden kunnen worden misschien. Maar alles bij elkaar genomen is 't gewoon een goede vermakelijke film. Voor mij krijgt deze film een ehm..3,5 ster.
aight..
Gekunstelde, weinig oprecht aanvoelende film met een nogal irritante hoofdolspeler. Het scipt is veel te letterlijk en sentimenteel, daar helpt zelfs de aanwezigheid van Downey Jr. niet meer bij. Soms dreigt de film nog wel interessant en grappig te worden, maar steeds wordt dit door de stereotiepe en geforceerde uitwerking vakkundig de das om gedaan. Enige leuke quote: "I'll see you in the sequel, bitch!"
mnrk
Gewoon een leuke film om lekker onderuit op de bank te kijken.
Robert Downing Jr speelt wel prima weer in deze film.
Niks mee met deze film...3 sterren

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland