• 9.371.211 stemmen

Margot at the Wedding (2007)

Komedie / Drama | 91 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Noah Baumbach

Met onder meer: Nicole Kidman, Jennifer Jason Leigh en Jack Black

Releasedatum: 20 maart 2008

Plot Margot at the Wedding

"One family. Infinite degrees of separation."

Wat een normaal weekend leek te worden, pakt voor Margot en haar zoon heel anders uit. Op hun weg naar familie, neemt de reis een totaal andere wending, met zowel trieste als hilarische gevolgen.

avatar van redjina

redjina

Oeii wat een slechte film. De film heeft me totaal niet geboeid.

Geen aanrader!

avatar van han de barman

han de barman

Nicole had zeker wat zakgeld nodig.

HOW BORING!!!

Echt verschrikkelijk.

Mijn vrouw zegt aan het einde van de film: "waar het ik nou de hele tijd naar zitten kijken dan"?

Niet kijken, echt troep!

Ik raak steeds benieuwder naar deze film.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

han de barman schreef:

Nicole had zeker wat zakgeld nodig.

Ja want deze arthouse blockbuster heeft haar vast miljoenen opgeleverd.

[/sarcasme]

Ingetogen film die helaas net het niveau van Baumbach's The Squid and the Whale weet te halen. Kidman is niet zo prominent aanwezig als in de meeste blockbusters waarin ze steeds vaker rollen krijgt toebedeeld waar ze enkel mooi hoeft te zijn, hierdoor is haar rol enorm goed geworden en geeft ze tevens de andere acteurs genoeg ruimte.

Margot at the Wedding is mooi en tegelijkertijd bijna ondraaglijk om te zien, de personages zijn onuitstaanbaar maar daarom ook juist weer aandoenlijk. Het is pijnlijk om te zien hoe ze elkaar op onbewaakte momenten met subtiele maar gerichte zinnetjes enorm kwetsen, en hoe het ze steeds verder uit elkaar drijft.

De film heeft geen begin en geen eind, het is een fragment uit het leven. Een pijnlijk accuraat weergegeven hoofdstuk uit het leven van een (haast) willekeurige groep mensen dat ik helaas net wat te snel weer vergeten was.

avatar van cheetn

cheetn

Ik vond het een schitterende film, met tal van aanwijzingen naar het echte leven, vooral die oedipus-achtige relatie van nicole kidman met haar "zoon" was erg speciaal. vond ook dat de regisseur alles wel goed in beeld bracht en het simpel hield. een film waarbij je moet luisteren en de moeite doen om die persoonlijkheden te begrijpen. zoals bv nicole kidman die constant zegt dat e riemand gehandicapt is om zo haar eigen "handicap" weg te stoppen.(projectie). kortom een erg vermakelijke film die net lang genoeg duurt:)

een 4

avatar van vlinder66

vlinder66

Ik ga hem straks kijken....hmmmm k ben benieuwd, ik zal daarna commentaar geven ; )

avatar van vlinder66

vlinder66

hmmmm ok..mijn commentaar:

gááááááp ik vondt er niets aan, waar ging het over? rare vreemde film.

Ik zat op het eind echt op de klok te kijken hoelang het nog duurde, en ik irriteerde me af en toe aan Nicole Kidman hahahahaha

Ik vind het géén aanrader, maar goed smaken verschillen...oordeel zelf ; )

avatar van too-sweet

too-sweet

Echt de slechtste film die ik in 2008 gezien heb.

Niet dat ik er niets van begrijp maar de manier waarop deze film in elkaar is gezet vind ik gewoon waardeloos.

Ik hou op zich best van een film die de levens van een persoon/familie volgt en al zijn ups en downs,maar dit was echt niets. Ik kon er ook totaal geen humor in vinden.

Het was chaotische drama en ook echt dramatisch.......slecht

0.5

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Ondanks de goede cast was het een waardeloze film.

Waar ging het eigenlijk over?

avatar van Everlast

Everlast

Oei pas op. Voor deze film moet je wel "gemaakt" zijn volgens Ralf. Wat dat precies mag betekenen weet ik niet. Maar zeggen dat er niks in gebeurt is niet op zn plek. Ik waag me juist regelmatig aan "andere" films. Soms kom je voor een leuke verrassing te staan en soms niet. Bij deze film ligt voor mij de nadruk op niet. Inderdaad uitstekende cast. Dat is het hoogtepunt van de film

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Ja, dit was dus de verrassing van het weekend. De recensies waren heel wisselend, met een lichte neiging naar beneden, waarbij de criticasters de film nogal pointless en negatief vonden. Welnu dat klopt, en mede daarom heb ik me 80 minuten met een lichte grijns uitstekend vermaakt. Het is een kruising tussen twee regisseurs van een pointless en negatief oeuvre: Ingmar Bergman en Woody Allen. Waar Baumbach op uit komt is toch heel eigen en laat zich omschrijven als Eric Rohmer on speed. Speed, want net als in voorganger The squid and the whale (ook uitstekend) zit het tempo er verschrikkelijk goed in. En wie had gedacht dat Nicole Kidman en Jack Black nog eens in één film zouden spelen. Laatste gaat in de emotionele scenes wel nat overigens...

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Everlast schreef:

wat ik daar mee bedoel is: dat veel mensen niet kunnen genieten van een film wat weinig in gebeurd, in de vorm van weinig actie of diepgang. in mijn ogen kun je ook genieten van een verhaal wat niet veel om het lijf heeft. ik bedoel: 90 minuten familie aan gelegenheden. moet er altijd iets ergs gebeuren om een film goed te maken?...

avatar van Josio

Josio

Geniale film. Ik heb nog bijna nooit een film gezien waarin de dialogen en de personages zo echt waren. Gekunsteld? Vond ik helemaal niet; ik geloofde juist meteen dat die mensen en die gesprekken echt zo gaan.

Meestal weet je bij een film meteen hoe een personage bedoeld is: gemeen, lief, aandoenlijk, grappig... hier niet. Net als bij echte mensen. Ze hebben allemaal verschillende kanten, zowel positieve als negatieve. Ja, ook Margot.

Verder vond ik hem ook ongelooflijk grappig. En ook op dat gebied vond ik hem erg anders dan andere films. Vaak is meteen duidelijk dat iets grappig bedoeld is, of je het nu grappig vindt of niet. Hier niet, ik was af en toe echt aan het twijfelen: huilen of schateren om de tragiek en absurditeit?

Hij ging inderdaad niet echt heel duidelijk ergens heen, maar ik vond dat niet zo erg. Zoals iemand anders al zei, een mooi fragment uit het echte leven.

avatar van pietpuk

pietpuk

Goede film. Je moet alleen geen typische kidman Hollywood blockbuster verwachten. In haar relatie met haar zoon soms tenenkrommend. Jack Black is erg leuk als typisch aanstellerige man.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Blijft wel een leuk genre dit. Drama/Komedie, allemaal heel somber en depri en er word geen moeite gedaan om elkaar niet te kwetsen. Je mag gerust laten zien dat je depri bent. Heerlijk!.

Het type film staat er dus, maar het is veelal een zwart drama waar ik toch soms de komische trekjes wat mis. Nu moet je die ook vaak zien in de zieligheid van de personages, zoals bij een Happiness, maar daar word het toch wel heel wat beter toegepast.

Misschien maak ik hier al wel de fout en wil de film anders zijn dat dat ik wil dat hij is.

Toch, Kidman zet dr rol goed neer, erg gelofwaardig, als een soort tweeslachtig persoon, die dan weer aardig is en dan weer superbitch. Jack Black is vaak mister uber depressie en dat maakt hem voor mij gelijk een van de leukste karakters in de film, maar ook de andere rollen mochten er wezen.

Qua beoordeling een beetje tussen de 3 en 3.5* maar toch wel vermaakt.

avatar van shaknthustnt

shaknthustnt

Kan gemakkelijk concurreren, dan wel op 1 lijn staan met One flew over the Cuckoo's nest of Shawshank Redemption, Ben X, en natuurlijk het onnavolgbare Je Brule de Partout.

avatar van Koerok

Koerok

Totaal onrealistisch, de ene emotionele uitbraak na de andere. Bovendien een stel buitengewoon onaardige mensen waar ik helemaal niets mee had en ook niets mee kreeg.

Wat een bagger-film...

avatar van Koerok

Koerok

FisherKing schreef:

Het hollywoodshitpubliek zal er wel niks aan vinden.

Persoonlijk zat ik ook niet te wachten op een hollywood-film. Het is inderdaad meer een arthouse-film, maar dan wel een slechte, in mijn optiek. Geef mij dan maar 'Husbands en Wives' van Woody Allen, als het om relatie-problemen gaat....

avatar van lindakroes

lindakroes

BORING! Ik heb de film niet eens afgekeken...vind Nicole een topactrice, vandaar dat ik deze film ging kijken maar helaas ...

een waardeloze film.

avatar van desteven007

desteven007

Ben deze film nog in avant-première gaan zien, ik verwachte er niet veel van en dat is er dus ook uitgekomen, niet veel, als ze er Jack Black niet in hadden gestoken, zou het al helemaal een ramp zijn geweest, ik vond Jack Black het enigste 'aangename' in heel de film, er is ook zeer slordig omgesprongen, even cricket doen in de tuin, ruzie met de buren, ....

Niets interessant dus!

avatar van Norma

Norma

Mc schreef:

De film heeft geen begin en geen eind, het is een fragment uit het leven.

Naar mijn idee een goede omschrijving van deze boeiende maar niet geheel bevredigende film.

Boeiend vanwege het overwegend goede acteerwerk en de elkaar in vrij snel tempo opvolgende -vrij korte-scènes. (die afwisselend opmerkelijk of wat onduidelijk te plaatsen zijn)

Niet helemaal bevredigend vanwege het "losse zand" gevoel, er mag voor mij persoonlijk wel iets meer ergens naartoe worden gewerkt in een film. Het is mij allemaal net iets te fragmentarisch neergezet, maar oninteressant zou ik het totaalplaatje zeker niet willen noemen.

***

avatar van Blokland

Blokland

Even naargeestig maar minder briljant dan the squid and the whale.

avatar van ro3ck

ro3ck

Ik heb de film zojuist gekeken, maar ik vroeg me na de aftiteling eigenlijk af waar ik naar gekeken heb. Kan iemand me zeggen waar deze film over gaat ?

Toch knap van me dat ik anderhalf uur heb zitten kijken..

avatar van Hanna01

Hanna01

Ik vond het een saaie film. Toch was er iets waardoor ik bleef kijken! (vast Jack black! haha) en toen het klaar was dacht ik.. Mwah.. ik irriteerde me heel vaak aan Margot (Nicole Kidman) en verder vond ik het een beetje rommelig en ben nu na een paar dagen het einde alweer kwijt.. en het verhaal ook.. Nee vind het geen aanrader.

2* voor de acteurs

Na een half uurtje 'ingestapt' . Het leek me een uiterst boeiend familiedrama maar het einde liet me erg onbevredigd achter.

Mijn vriendin, die hem wel vanaf het begin zag vond de film echter 4* waard.

avatar van tal1b

tal1b

leuke film, apart gedaan.

nicole zag er goed uit moet ik zeggen.

wel een beetje 'thin' lol.

avatar van tal1b

tal1b

han de barman schreef:

precies, dat is wat de film goed maakt, tenminste.. gezien de titel vd film

avatar van ilroev

ilroev

Heb gisteren de DVD gehuurd. Nicole Kidman in de hoofdrol; kon niet anders dan een goede film zijn...maar wat een vergissing! Na een half uur gestopt met kijken. Saai en vervelend!

Geef mij maar een film met wat inhoud en wat actie.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Geef mij maar een film met wat inhou

Moet je de dvd box van star wars kopen, kan drie liter melk im...

avatar van Car-freak

Car-freak

Ondanks alle kritieken nog best een goeie film!