• 9.179.613 stemmen

Met onder meer: Josh O'Connor, Alec Secăreanu en Gemma Jones

Gesproken taal: Engels en Roemeense

Releasedatum: 29 maart 2018

Plot God's Own Country

De jonge Johnny Saxby runt de boerderij van zijn zieke vader in Yorkshire, Engeland. De communicatie tussen vader en zoon weerspiegelt hun negatieve leef- en werkomstandigheden. De uitingen van de vader beperken zich meestal tot bondige kritiek op zijn zoon. Johnny's grootmoeder neemt een stoïcijnse houding aan. Een gefrustreerde Johnny ondergaat zijn zware dagelijkse routine. In een poging om aan de harde dagelijkse sleur te ontsnappen heeft hij af en toe oppervlakkige seksuele relaties en drinkt hij in de kroegen. In het voorjaar wordt een Roemeense boerenknecht aangeworven voor het seizoen. Hij is even oud als Johnny, die hem eerst met argwaan bekijkt. De initiële spanning tussen de twee mannen ebt echter snel weg en de twee krijgen een intense verhouding die een grote invloed heeft op Johnny.

Johnny Saxby

Bearded Farm Worker

Taxi Driver

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Of wat liefde met een mens kan doen... 5 welverdiende sterren!

avatar van james_cameron

Sterk gespeeld en prachtig in beeld gebracht sober plattelandsdrama, met minimale dialogen maar maximale sfeer. De film weet op overtuigende wijze veel te vertellen door weinig te tonen. Zodra het script vervalt in een meer conventionele structuur, zoals het einde, waarbij dialogen de overhand hebben, verliest de film direct een beetje aan impact. Maar tot die tijd is dit een indrukwekkend debuut van regisseur Francis Lee.

avatar van Ste*

Ste*

• 2001 berichten

Een soort rauwe Engelse versie van Brokeback Mountain. Helaas werd ik zeker de eerste helft van de film nogal onpasselijk van al het gewroet in koeien, de schapengeboortes, villen, kotsen, pissen en neuken. En net als in de andere film van deze regisseur, Ammonite (die ik eerst heb gekeken) verloopt vrijwel alles tussen de twee personages in stilte en gaan ze vrijwel vanuit het niets over op seks. Seks die blijkbaar (er zat een gelijksoortige scene in Brokeback Mountain) moet ontstaan uit een soort agressie en vechten. Veel kan ik daar zelf niet mee, maar goed, het zal.

De eerste helft van de film daar had ik dus nogal moeite mee. Geen idee ook wat de Roemeen in John ziet die zich alleen als een kwade nukkige puber gedraagt en geen al te hoog IQ lijkt te hebben, maar als het alleen iets lichamelijks is oke.

Na de helft weet de film wat op te knappen als John genoodzaakt is wat meer verantwoordelijkheid over de boerderij te nemen en hij als persoon wat minder unlikeable wordt. De film laat het troosteloze smerige winterse sfeertje wat los en dat komt de kijkervaring wel ten goede. Er komen nog wat aardige scènes die laten zien hoe hij het moet zien te rooien met zijn gehandicapte vader en het gemis van Gheorghe.

Dat hij uiteindelijk besluit om met hem mee te gaan vind ik op basis van de eerste helft van de film niet echt geloofwaardig. Ik heb dus allebei de films van deze regisseur gezien, en ze volgen eigenlijk precies hetzelfde stramien. Bij allebei kon ik niet zo bijster veel met de band die tussen de twee personages ontstaat die vrijwel alleen op lichamelijkheid lijkt te zijn gebaseerd en verder geen fundament lijkt te hebben.

Het is geen slechte film, net als bij Ammonite is er wel weer een aardige sfeerschepping, maar de band tussen de personages vind ik gewoon niet geloofwaardig genoeg uitgewerkt. Jammer, want dat had de film behoorlijk ten goede kunnen komen omdat het voor de rest alle ingredienten wel heeft van rauw (Engels) drama.

avatar van bjerik76

bjerik76

Prima camerawerk, mooie landschappen en beelden over het boerenleven.

Acteerwerk is ook sterk.

Het verhaal is simpel, en een echt climax heeft de film ook weer niet en de film is is weer afgelopen na een lange zit.

het keek prima weg , maar wel voor 1 keer.