Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Bryan Bertino
Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton
Releasedatum: 17 juli 2008
Plot The Strangers
"Lock the door. Pretend you're safe."
Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.
Kristen McKay
James Hoyt
Dollface
Man in the Mask
Pin-Up Girl
Mike
Mormon Boy #1
Mormon Boy #2
Joe - Lumberjack (onvermeld)
Shawn the Bartender (onvermeld)
s0062423
Als er maar 1 verdiep is in de woning waarom zegt Liv Tayler dan plots tegen Speedman der zit iemand binnen in het huis.
There is somebody down there!!!!
Wanneer ze zich verschuilt in de slaapkamer?
Het is een huis met enkel een gelijkvloers, kijk het na... Heb jij ooit iemand een trap zien op -of afgaan? of zelfs een trap gezien? Slaapkamers kunnen zich ook op een gelijkvloers bevinden. Wanneer James zijn verloofde (ah neen, toch niet) hysterisch terug vindt in de slaapkamer, en zij idd de zin "There is somebody down there..." zegt, kijkt hij vanuit de slaapkamer recht naar de voordeur. Lijkt mij lastig van op een eerste/tweede verdieping.
De zin "there is somebody down there" kan m.i. ook gebruikt worden in een context als "er is daar iemand". Down moet dus niet letterlijk vertaald worden... Als er verwezen wordt naar een verdieping lager/gelijkvloers wordt er bovendien downstairs gezegd.
rickaleks
Er is veel (af)gekeken van de recente franse horror(s).
Vooral van Ils is flink afgeken, maar ook van haute tension is bijvoorbeeld de kast scene als voorbeeld gebruikt.
Niet erg origineels dus vanuit Holywood.
Overigens vertolkt Tyler een goede rol in deze film.
ninoboy1
aerts007
Ik vond hem goed te pruimen.
Spanning was wel aanwezig ,of dit vehicle nu gebaseerd is op waargebeurd intreseert me geen bal.
Goede Thriller!
lagaiske
Beste film die ik dit jaar gezien heb!!!!
Dan heb jij dit jaar waarschijnlijk heel weinig films gezien!!!
Lol.
briek
Heb hem 2 weken geleden gezien, ik vond hem wel goed maar had hem eerlijk gezegd gruwelijker verwacht. De film had wat weg van Vacancy, maar deed er toch iets voor onder. Deze film was wel akeliger maar was toch lang niet zo een harde thriller als vavancy. De acteerprestaties waren hier wel niet zo veel bijzonders, maar de film is wel eens de moeite om naar te kijken.
Pistons
Lekker freaky film. Liv Tyler laat een knap staaltje acteerwerk zien, de geluidseffecten zorgen voor extra spanning en de montage is lekker smooth.
Het einde laat je lekker filosoferen.
Alleen jammer van de nodige schoonheidsfoutjes, maar dat kan de pret niet drukken.
wrist
oke, dit vind ik dus helemaal niets. Er gebeurd zo weinig dat je gewoon op het volgende schrikscene zit te wachten.
En dan dat knalmoment tussen de heren vrienden, hoe voorspelbaar...
Slecht,slecht en nog een slecht
Ftder
Net gezien vond het niet echt spannend en voorspelbaar
Funny games in dit genre is een stuk beter
ken1976
wat een tegenvaller deze film! Ik had de trailer gekeken en had toch wel wat meer verw8
De film houdt de spanning niet vast en het verhaal is soms van de hak op de tak.
Liv Tyler acteert ook niet echt de sterren van de hemel en Scott Speedman valt ook niet echt op.
Om een lang verhaal kort te maken, de film is in mijn ogen een flop!
Het is geen horror of thriller waardig!!!
2,0 sterren omdat het berust op een waargebeurd verhaal!
mattjo
butfilm zet drie clowns een maskertje op en een jong gezinnetje in een huisje erbij en wouw wat een film zeg pffff niets aan
cijfertje 2
AC/DC
Het einde laat je lekker filosoferen.
Sorry hoor, maar ik snap eigenlijk niet wat er over het einde te filosoferen valt. Kun je dat misschien uitleggen?
Smith
Een aardige film. Ik geef een 4 voor de schrikmomenten
en een 1 voor het verhaal (geen enkele diepgang)
. Dat maakt gemiddeld een 2 en half
Voodoo
Waardeloze film. film die je 1 keer ziet, en nooit weer.
verhaal is 0 , of het nu echt gebeurd is of niet.
Antonev
Niet echt een goede film, er zit totaal geen verhaal in. De hoofdrolspelers rennen wat rond en zo nu en dan verschijnen er wat lui met maskertjes op. De schrik momenten waren wel goed en vooral op het einde verschoot ik. 2,5 puur voor de schrik momenten.
AC/DC
Snap 'em al
tal1b
mwa is wel spannend.
Maar het schoot allemaal niet zo heeel erg op.
Het zal allemaal wel de bedoeling zijn geweest om die 2 op het stuipen te doen jagen... maar het begon wat iritant te worden.
voor de rest wel leuke schrikmomenten.
maar zoals gezecht, iets te veel van het goeie.
RickZ
Wat slappe horrorthriller dat zicht in een afgelegen landhuis afspeeld (niet echt orgineel dus)
Ellis85
vond het wel een goede horror met enkele zeer geslaagde schrikmomenten
de tweede helft is wat langzaam en minder, maar toch krijgt de film van mij een 3.5*
aerts007
Dan heb jij dit jaar waarschijnlijk heel weinig films gezien!!!
Lol.[/quote]
Oei sorry, gremlins vergeten!
mvdb1982
Vond het een zéér goede film. In de bioscoop in Antwerpen gezien. Aantal schrikmomenten waren zeker aanwezig.
maus9
En dan dat knalmoment tussen de heren vrienden, hoe voorspelbaar...
Slecht,slecht en nog een slecht
Heb er voor de rest niets aan toe te voegen, bedankt. *1.5
rafojan
wel de moeite waard om te kijken, maar dat knalmoment tuusen die vrienden vond ik te voorspelbaar, dus slecht!!
Ils was zo'n beetje de eerste film die de angst van de onzichtbare die je huis belaagt op een dergelijke manier wist uit te werken. The Strangers mikt op nét hetzelfde effect en doet dat op bijna identieke wijze. Waar de films verschillen zit meteen ook het kwaliteitsverschil, want deze is nergens zo sterk als Ils.
Niet dat ik Ils nu zo geweldig vind, maar dat verschil is inderdaad nogal doorslaggevend voor de geloofwaardigheid en spanning in zo'n film.
Ik bedoel, als je op een gegeven moment doorhebt dat het gewoon twee grietjes zijn en een idioot met een kussensloop op z'n harses die je zitten te fokken reageer je wel even anders lijkt me. Dan mogen ze aardig hard rennen.
Verder op zich best spannend uitgewerkt, weinig dialoog, grappig gebruik van muziek etc. Maar het bovenstaande gevoel overheerst te veel, erg kleine 2,5 *
Mangkon
Beste film die ik dit jaar gezien heb!!!!
Dan heb je dit jaar nog weinig goede films gezien lijkt mij ...
joostbot
Niet echt ranzig maar beste thriller ooit gezien! steen goed!
Hier kan geen andere thriller tegen op
dikke 5!! en verdient
the ripper47
Best wel aardig,maar wat ik me de eerste helf hele tijd afvroeg wat is er mis tussen dat koppel.Zitten ze op het feest doen ze nog normaal,komen ze in dat huis willen ze niks van elkaar weten.Ik dacht krijg je wat flashbacks te zien wat er mis gaat tussen hen.Nee was vacancy beter.
3 vind ik genoeg

The Strangers: Chapter 3