• 9.378.581 stemmen

Geregisseerd door: Bryan Bertino

Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton

Releasedatum: 17 juli 2008

Plot The Strangers

"Lock the door. Pretend you're safe."

Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.

Kristen McKay

Man in the Mask

Mormon Boy #1

Joe - Lumberjack (onvermeld)

Shawn the Bartender (onvermeld)

avatar van s0062423

s0062423

lagaiske schreef:
Als er maar 1 verdiep is in de woning waarom zegt Liv Tayler dan plots tegen Speedman der zit iemand binnen in het huis.
There is somebody down there!!!!
Wanneer ze zich verschuilt in de slaapkamer?

Het is een huis met enkel een gelijkvloers, kijk het na... Heb jij ooit iemand een trap zien op -of afgaan? of zelfs een trap gezien? Slaapkamers kunnen zich ook op een gelijkvloers bevinden. Wanneer James zijn verloofde (ah neen, toch niet) hysterisch terug vindt in de slaapkamer, en zij idd de zin "There is somebody down there..." zegt, kijkt hij vanuit de slaapkamer recht naar de voordeur. Lijkt mij lastig van op een eerste/tweede verdieping.

De zin "there is somebody down there" kan m.i. ook gebruikt worden in een context als "er is daar iemand". Down moet dus niet letterlijk vertaald worden... Als er verwezen wordt naar een verdieping lager/gelijkvloers wordt er bovendien downstairs gezegd.

avatar van rickaleks

rickaleks

Er is veel (af)gekeken van de recente franse horror(s).

Vooral van Ils is flink afgeken, maar ook van haute tension is bijvoorbeeld de kast scene als voorbeeld gebruikt.

Niet erg origineels dus vanuit Holywood.

Overigens vertolkt Tyler een goede rol in deze film.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

avatar van aerts007

aerts007

Ik vond hem goed te pruimen.

Spanning was wel aanwezig ,of dit vehicle nu gebaseerd is op waargebeurd intreseert me geen bal.

Goede Thriller!

avatar van lagaiske

lagaiske

ninoboy1 schreef:

Beste film die ik dit jaar gezien heb!!!!

Dan heb jij dit jaar waarschijnlijk heel weinig films gezien!!!

Lol.

avatar van briek

briek

Heb hem 2 weken geleden gezien, ik vond hem wel goed maar had hem eerlijk gezegd gruwelijker verwacht. De film had wat weg van Vacancy, maar deed er toch iets voor onder. Deze film was wel akeliger maar was toch lang niet zo een harde thriller als vavancy. De acteerprestaties waren hier wel niet zo veel bijzonders, maar de film is wel eens de moeite om naar te kijken.

avatar van Pistons

Pistons

Lekker freaky film. Liv Tyler laat een knap staaltje acteerwerk zien, de geluidseffecten zorgen voor extra spanning en de montage is lekker smooth.

Het einde laat je lekker filosoferen.

Alleen jammer van de nodige schoonheidsfoutjes, maar dat kan de pret niet drukken.

avatar van wrist

wrist

oke, dit vind ik dus helemaal niets. Er gebeurd zo weinig dat je gewoon op het volgende schrikscene zit te wachten.

En dan dat knalmoment tussen de heren vrienden, hoe voorspelbaar...

Slecht,slecht en nog een slecht

avatar van Ftder

Ftder

Net gezien vond het niet echt spannend en voorspelbaar

Funny games in dit genre is een stuk beter

avatar van ken1976

ken1976

wat een tegenvaller deze film! Ik had de trailer gekeken en had toch wel wat meer verw8

De film houdt de spanning niet vast en het verhaal is soms van de hak op de tak.

Liv Tyler acteert ook niet echt de sterren van de hemel en Scott Speedman valt ook niet echt op.

Om een lang verhaal kort te maken, de film is in mijn ogen een flop!

Het is geen horror of thriller waardig!!!

2,0 sterren omdat het berust op een waargebeurd verhaal!

avatar van mattjo

mattjo

butfilm zet drie clowns een maskertje op en een jong gezinnetje in een huisje erbij en wouw wat een film zeg pffff niets aan

cijfertje 2

avatar van AC/DC

AC/DC

Pistons schreef:

Het einde laat je lekker filosoferen.

Sorry hoor, maar ik snap eigenlijk niet wat er over het einde te filosoferen valt. Kun je dat misschien uitleggen?

avatar van Smith

Smith

Een aardige film. Ik geef een 4 voor de schrikmomenten en een 1 voor het verhaal (geen enkele diepgang) . Dat maakt gemiddeld een 2 en half

avatar van Voodoo

Voodoo

Waardeloze film. film die je 1 keer ziet, en nooit weer.

verhaal is 0 , of het nu echt gebeurd is of niet.

avatar van Antonev

Antonev

Niet echt een goede film, er zit totaal geen verhaal in. De hoofdrolspelers rennen wat rond en zo nu en dan verschijnen er wat lui met maskertjes op. De schrik momenten waren wel goed en vooral op het einde verschoot ik. 2,5 puur voor de schrik momenten.

avatar van Judiith^

Judiith^

Dan vond ik Funny Games een betere film..

avatar van AC/DC

Mooi zo.

avatar van tal1b

tal1b

mwa is wel spannend.

Maar het schoot allemaal niet zo heeel erg op.

Het zal allemaal wel de bedoeling zijn geweest om die 2 op het stuipen te doen jagen... maar het begon wat iritant te worden.

voor de rest wel leuke schrikmomenten.

maar zoals gezecht, iets te veel van het goeie.

avatar van RickZ

RickZ

Wat slappe horrorthriller dat zicht in een afgelegen landhuis afspeeld (niet echt orgineel dus)

avatar van Ellis85

Ellis85

vond het wel een goede horror met enkele zeer geslaagde schrikmomenten de tweede helft is wat langzaam en minder, maar toch krijgt de film van mij een 3.5*

avatar van aerts007

aerts007

Dan heb jij dit jaar waarschijnlijk heel weinig films gezien!!!

Lol.[/quote]

Oei sorry, gremlins vergeten!

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Vond het een zéér goede film. In de bioscoop in Antwerpen gezien. Aantal schrikmomenten waren zeker aanwezig.

avatar van maus9

maus9

wrist schreef:

En dan dat knalmoment tussen de heren vrienden, hoe voorspelbaar...

Slecht,slecht en nog een slecht

Heb er voor de rest niets aan toe te voegen, bedankt. *1.5

avatar van rafojan

rafojan

wel de moeite waard om te kijken, maar dat knalmoment tuusen die vrienden vond ik te voorspelbaar, dus slecht!!

Onderhond schreef:

Ils was zo'n beetje de eerste film die de angst van de onzichtbare die je huis belaagt op een dergelijke manier wist uit te werken. The Strangers mikt op nét hetzelfde effect en doet dat op bijna identieke wijze. Waar de films verschillen zit meteen ook het kwaliteitsverschil, want deze is nergens zo sterk als Ils.

Niet dat ik Ils nu zo geweldig vind, maar dat verschil is inderdaad nogal doorslaggevend voor de geloofwaardigheid en spanning in zo'n film.

Ik bedoel, als je op een gegeven moment doorhebt dat het gewoon twee grietjes zijn en een idioot met een kussensloop op z'n harses die je zitten te fokken reageer je wel even anders lijkt me. Dan mogen ze aardig hard rennen.

Verder op zich best spannend uitgewerkt, weinig dialoog, grappig gebruik van muziek etc. Maar het bovenstaande gevoel overheerst te veel, erg kleine 2,5 *

avatar van Siorgi

Siorgi

Zeer zwakke film. Een teleurstelling.

avatar van Mangkon

Mangkon

ninoboy1 schreef:

Beste film die ik dit jaar gezien heb!!!!

Dan heb je dit jaar nog weinig goede films gezien lijkt mij ...

avatar van joostbot

joostbot

Niet echt ranzig maar beste thriller ooit gezien! steen goed!

Hier kan geen andere thriller tegen op

dikke 5!! en verdient

Best wel aardig,maar wat ik me de eerste helf hele tijd afvroeg wat is er mis tussen dat koppel.Zitten ze op het feest doen ze nog normaal,komen ze in dat huis willen ze niks van elkaar weten.Ik dacht krijg je wat flashbacks te zien wat er mis gaat tussen hen.Nee was vacancy beter.

3 vind ik genoeg