- Home
Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton
Releasedatum: 17 juli 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Strangers
"Lock the door. Pretend you're safe."
Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.
Kristen McKay
James Hoyt
Dollface
Man in the Mask
Pin-Up Girl
Mike
Mormon Boy #1
Mormon Boy #2
Joe - Lumberjack (onvermeld)
Shawn the Bartender (onvermeld)
timbo_
Bijzonder sterke horror film. Normaal gesproken een genre dat me niet zo ligt, enkel The Thing, A'La Interieur, Nightwatch (Orgineel) en Haute Tension konden me tot nocht toe echt bekoren maar vanavond is er daar één bijgekomen. Vooral de eerste drie kwartier van de film zijn briljant. Ik heb nooit eerder zo'n spanning gevoeld bij een film. Vooral de manier waarop de belagers regelmatig gewoon te zien zijn. Zonder dat er op dat moment dreiging vanuit gaat zorgt voor een enorm creepy sfeertje. Het tweede deel van de film is dan wel iets minder. De echte spanning verdwijnt langzamerhand als het kat en muis spel wordt gespeeld dat eigenlijk allang geen spel meer is. De dood van de twee hoofdrolspelers staat dan al lang en breed vast en het is eigenlijk alleen nog wachten op het hoe. Ook dit wordt bijzonder goed gedaan. Gewoon klinisch zonder naar motieven te zoeken. Al met al een van de beste horrorfilms die ik heb gezien. Zeker wat spanning betreft. De echte liefhebbers van gore zullen misschien iets minder aan hun trekken komen maar ik was er niet rouwig om.
Dikke 4 sterren.
Dit klinkt als een kopie van Ils.
En eender wie mag zeggen wat hij wil, wie Ils gezien heeft zal moeite hebben om de vergelijking niet te maken.
Ils was zo'n beetje de eerste film die de angst van de onzichtbare die je huis belaagt op een dergelijke manier wist uit te werken. The Strangers mikt op nét hetzelfde effect en doet dat op bijna identieke wijze. Waar de films verschillen zit meteen ook het kwaliteitsverschil, want deze is nergens zo sterk als Ils.
Toch is het eerste deel van deze film sterk en spannend te noemen. Het begin is slim en wiegt de kijker aardig in slaap. Daarna begint het met een eerste sterke scene waar een gemaskerde man in beeld komt en blijft staan in een ijzingwekkend lang shot.
Het is allemaal sterk uitgewerkt tot je halverwege eingelijk doorhebt dat de film te snel gaat. Bertino moet steeds meer en meer tonen om zijn film draaiende te houden maar hij verliest daarmee het effect dat vanuit het onbekende komt.
Jammer, want zo verzandt de film een klein beetje in een ordinaire horror. Getuige daarvan een belachelijk cheap scare in de laatste scene. Zo'n dingen zijn ook echt niet nodig.
Volgens mij ook foute keuze om in het begin van de film de aftermath al te tonen en de melding "based on true events" te plaatsen.
Dit soort zaken zijn allemaal beter geplaatst en uitgewerkt in Ils. Daarnaast heb ik die film ook als eerste gezien, dus de verrassing was er hier een klein beetje af (het effect ken ik nu al). Wat niet wegneemt dat er genoeg spannende scenes inzitten en het eerste deel absoluut erg te genieten is.
Jammer dat Bertino iets te snel ging, hij begon erg goed. Misschien iets waar hij in z'n volgende film op gaat letten.
serpico
Tja horror, het zal nooit mijn favoriete genre worden. An sich is het natuurlijk wel aardig om een beetje bang te worden gemaakt, maar het moet wel verdomd goed gedaan worden om het te laten beklijven. Aan zogenaamd shockerende filmpjes waarin bij de slechterikken geen moraal valt te ontdekken heb ik weinig boodschap.
En The Strangers is in het horror-genre ongeveer net zo origineel als zijn titel. De film begint wel goed, aardig geschoten en een behoorlijk beklemmende spanning, maar helaas blijft het daar ook wel bij. De rest van de film wordt te lang uitgesponnen en op een gegeven moment is de engheid er wel weer af. Van schrikmomenten ben ik ook niet zo'n fan, en die zitten er best veel in. Een schrikmoment is ongeveer één keer in je leven leuk op film, en daarna nooit meer. Ik vind het nogal cheap. Het verhaal heeft ook best veel weg van Funny Games, met het verschil dat die laatste vele malen fascinerender en ingenieuzer in elkaar is gezet, waardoor je verschrikkelijk met de personages gaat meeleven en de beklemmende sfeer haast ondraaglijk wordt. Dan valt pas op hoeveel beter het kan, hoeveel meer boodschap zo'n film kan hebben. Hier zie je gewoon 3 mensen die zonder reden 2 anderen terroriseren en dat ook niet bepaald waterdicht doen ook. Ik bedoel; James en Kristin hadden een shotgun! Waarom niet gewoon daarmee naar buiten lopen en iedereen die ze zagen omhoop schieten? Het einde was ook nog eens vreselijk slecht. Uiteindelijk sterven ze dan, wat ik allang zag aankomen, maar doordat die eikels messen in hen steken! Waar slaat dat nou op?
Precies wat ik al zei dus. In bijvoorbeeld A Clockwork Orange zit dit natuurlijk ook, maar daar wordt het uitgediept. Hier niet. Het gebeurt gewoon. Onzin. Niet realistisch, en érg cheap. Je kunt gewoon zoveel méér doen met het medium, dan gaat dit me irriteren.
Sorry, horror-genre.
Knisper
Ongelofelijk ongeïnspireerde film die weer eens het register van alle cliché opentrekt. Ils, een film met eenzelfde uitgangspunt maar wel met een andere uitwerking, is gewoon zoveel beter. Deze film is constant voorspelbaar, zelfs de schrikmomenten werken op de meeste momenten niet. Eigenlijk was het steeds hopen op iets interessants dat nooit kwam. Liv Tyler was verder ook vreselijk irritant. Het kijkt nog wel lekker weg, maar dit echt lopende band-werk in het kwadraat. 2,5*
Inderdaad, bij ons in de bioscoop stond het geluid abnormaal hard en ik moet toch wel toegeven dat ik bij bepaalde momenten erg oncomfortabel zat.
Wat begint als een solide thriller met goed opgebouwde suspense en prima schrikmomenten, veranderd in een, ietwat langzame, clichématige horrorfilm. Hier had meer in gezeten. Redelijk.
s0062423
Na twee nachten op rij te hebben gestudeerd en een zwaar maar vooral oersaai examen te hebben afgelegd was ik gisterenavond zeer moe. Door deze combinatie (zware geestelijke inspanningen en een tekort aan slaap) bevond ik mijzelf in een toestand die misschien nog het best valt te definiëren als "net niet gehandicapt"; de perfect staat voor dit no-brainertje…
Het verhaal is allesbehalve origineel (ik denk aan Vacancy), simpel, bij momenten zeer voorspelbaar en het zou geïnspireerd zijn op waargebeurde feiten. Dit laatste wordt op zeer komische wijze aan de kijker meegedeeld. De regisseur doet nergens moeite om aan het verhaaltje een extra dimensie toe te voegen, maar dit is m.i. een distinctief kenmerk van het genre. Doordat de film zichzelf profileert als reconstructie van de feiten, hoeft het eigenlijk niets anders te tonen dan die bewuste avond. Hierdoor krijgen we een zééér rechtlijnig, simpel en oppervlakkig verhaal; Nadat het koppeltje arriveert in het vakantiehuisje en een beetje nahuilt komen er slechteriken, die een zeer gedurfd spelletje met hun totaal at random gekozen slachtoffers spelen alvorens deze te vermoorden. Niet meer, niet minder. Maar dit kan niet als minpunt voor deze film worden aangehaald, m.i. is dit een genrekenmerk...
De enge maskers en de totale dominantie/ zelfzekerheid waarmee deze moordenaars worden voorgesteld, zorgen voor een creepy sfeer. Toch hebben deze killers een serieus minpunt, namelijk hun ongelooflijke vermogen om ineens ergens te verschijnen en 0,5 sec later te verdwijnen. Hierdoor haalt de regisseur zijn eigen doel zwaar onderuit. Zoals reeds gezegd, wilde hij een geloofwaardige reconstructie tonen van een zeer gruwelijke slachtpartij, maar doordat er aan zijn bad guys een soort van buitenechtelijke super ninja-eigenschappen zijn meegegeven, daalt de geloofwaardigheid aanzienlijk.
Kortom; de film is opgebouwd rond een zeer typsiche formule, schiet nergens echt in uit, er zijn een aantal geslaagde schrikmomenten,...Het had misschien allemaal wat beter gekund, maar was toch een zeer aangename kijkervaring.
Niet dat ik Ils nu zo geweldig vind, maar dat verschil is inderdaad nogal doorslaggevend voor de geloofwaardigheid en spanning in zo'n film.
Ik bedoel, als je op een gegeven moment doorhebt dat het gewoon twee grietjes zijn en een idioot met een kussensloop op z'n harses die je zitten te fokken reageer je wel even anders lijkt me. Dan mogen ze aardig hard rennen.
Verder op zich best spannend uitgewerkt, weinig dialoog, grappig gebruik van muziek etc. Maar het bovenstaande gevoel overheerst te veel, erg kleine 2,5 *
Vond het wat tegenvallen. Het verhaal was best aardig gevonden en soms was hij ook spannend maar op de een of andere manier verpeste hoofdrolspeelster Liv Tyler de film. De film was overigens aan de zeer korte kant (volgens mij 80 minuten), achteraf gezien is dat niet zo erg. Er had ook best wat meer actie in mogen zitten.
Tonypulp
Nee, nee nee...
Deze film slaagt erin om vanaf de helft, met een sneltrein vaart het niveau top naar beroerd te vallen.
De reden waarom ik dat zeg is omdat het begin, wanneer er een beetje vragen bij je omhoog komen, wat is er gebeurd etc.
Daardoor bleef ik geboeid kijken, wanneer dat meisje voor het eerst verschijnt, word het alleen nog maar even versterkt.
Maar dat gevoel is al gauw weg zodra de film op ongeveer over de helft is, waar dat irritant acterende mens de heletijd met grote ogen en een gezicht vol met tranen zich loopt te verstoppen en de meest domme handeling maakt.
Dit was gewoon niet om aan te zien, nergens spannend, nergens een goed schrikmoment (Zeg gerust geen).
Deze film zou ik echt vermijden, dit brengt niets nieuws, en niets goeds, zonde van mijn tijd.
Zandkuiken
Best een onderhoudend filmpje dat tijdens het tweede deel evenwel wat al te standaard wordt. Bertino had er goed aan gedaan het gevaar wat langer onbekend en vooral onzichtbaar te houden naar mijn gevoel. Zo zijn bijvoorbeeld de aanvankelijk nog zo aangstaanjagende maskertjes naar het einde toe bijna lachwekkend geworden.
Ook de prima sfeerschepping van het eerste uur wordt een beetje teniet gedaan door het clichématige kat-en muisspelletje dat volgt (het personage van Liv Tyler dat zonodig haar enkel moet omslaan - komààn zeg).
Welk scenario nu ook eerst was, er valt niet te ontkennen dat de makers goed naar Ils hebben gekeken, waarin de identiteit van de daders toch nog 'n stukje schokkender was. Dat niveau wordt wat mij betreft niet gehaald in de Amerikaanse tegenhanger, maar mede dankzij de visuele degelijkheid en de leuke acteerprestaties is The Strangers (muffe titel wel) prima entertainment.
Liv Tyler zal nooit mijn favoriete actrice worden, hoewel ik ze in het heerlijke Lonesome Jim al erg goed vond, en ook hier doet ze 't niet slecht. Ook Scott Speedman kan ik hebben en het was leuk om Glenn Howerton, van het hilarische It's Always Sunny In Philadelphia, eens in een film te zien meespelen.
Al met al staat The Strangers garant voor anderhalf uur (langer had dit zeker niet hoeven te duren!) horrorplezier, hoewel dit voor mij ook geen echt memorabele cinema was.
Macmanus
Redelijk.
Vooral een paar scènes werkte wel. Maar helaas is het niet helemaal een geheel van spanning. Vrij snel zitten we in het huis en worden ze wat lastig gevallen, en daarna rennen, vallen en schieten ze te laat en dat soort horror ongein. Nogal jammer, stukken waar de platenspeler over en over blijft spelen, of de lange scene dat de gemaskerde man in beeld komt zijn sterk. Maar de makers brengen te weinig opvallende elementen. Waar ze in de duidelijke inspiratie bron Ils op een gegeven moment terecht komen in een soort ondergronds gangenstelsel, blijven ze hier keurig op hun eigen land. Desondanks trekt de film niet heel erg, maar nu had ik nooit het idee dat ze nog enige kans maakte.
3 kleine sterren, maar er mocht wat meer gebeuren.
Straniero
Wat een schijtfilm. Het is nergens spannend en 't schiet allemaal voor geen meter op. Eigenlijk gebeurt er bijna niets waardoor die schrikeffectjes al na tien minuten beginnen te vervelen. Ik had het op gegeven moment helemaal gehad met al dat gebonk, gehijg, geratel gewatdanook. En dat die spaarzame zinnetjes er dan ook nog eens zo onzettend onhandig en ongeloofwaardig uitkomen is al helemaal schandalig. Kijk liever 'Ils' ('Them') ofzo, want dis is drie keer niks.
Halcyon
Funny Games meets Ils
Ik vond het maar een matige kopie van bovengenoemde titels in elk geval. De film had nochtans alles in zich om een echte topper te worden. Hij begint erg goed met een lome opbouw waardoor de eerste confrontatie met "the strangers" des te meer impact heeft. Ook de hoedanigheid van "the strangers" met hun angstaanjagende maskers is sterk vormgegeven. Het idee om aangevallen te worden op je eigen terrein door onbekenden die dan nog eens een masker dragen creëert een psychologische barrière die de spanning voelbaar ten goede komt.
Het loopt echter fout bij de voorspelbare uitwerking. De fysieke confrontatie wordt zo lang mogelijk uitgesteld en intussen teert men op afzonderlijke schrikmomenten die eigenlijk nooit echt overtuigen. Daar komt nog bij dat de handelingen van de personages (zelfs naar horrormaatstaven) erg onrealistisch zijn. Wel goed zijn de langgerekte shots van één van de belagers die vanuit het bos roerloos naar het vakantiehuisje staart. Zulke scènes zitten sporadisch in de film verwerkt waardoor het gevoel van alertheid immer aanwezig is.
Een echt foute keuze is wanneer "the strangers" hun maskers afnemen en zich tegenover hun slachtoffers kenbaar maken. Het publiek krijgt evenwel geen details te zien, maar de wetenschap dat de slachtoffers plots een gezicht kunnen plakken op hun belagers zorgt ervoor dat de aanvankelijk gecreëerde psychologische afstand volledig overbrugd wordt; een keuze die het idee van psychologische terreur stevig ondermijnt.
Wie de onvermijdelijke vergelijking met het betere Ils maakt zal tevens zien dat in de Franse variant veel beter omgesprongen wordt met de locaties. Zo zorgen de overgangen van de ene setting naar de andere - iets wat hier totaal ontbreekt - telkens voor nieuwe impulsen die het geheel ritmisch houden. Uiteindelijk blijft Ils ook veel langer nazinderen door het wel erg cynische einde, een slimme vondst die haaks staat op de dertien in een dozijn slotscène van The Strangers.
Ik vond dit na alle verhalen die er hier geschreven zijn nog best een aardige film. De film deed mij in eerste instantie een beetje aan Vacancy denken, waar in feite iets soortgelijks gebeurt, al is het verhaal natuurlijk wel anders. De sfeer en spanning in deze film is goed opgebouwd met enkele aardige schrikmomenten. De mannen met maskertjes zien er dreigend uit en doordat je hun gezicht uiteindelijk nooit te zien krijgt houdt de film iets mysterieus over zich. Jammer is alleen dat de hoofdpersonages soms wat domme keuzes maken en het wel enigszins onoriginele einde van deze film. In zijn geheel echter best onderhoudend.
%%%%%%
De film begint zoals vaker vermeld spannend en met een goeie sfeer
Maar naarmate de film verder loopt neemt de spanning weg en word het allemaal erg voorspelbaar en verveelend
De film had veel ingredienten in zich om een goeie thriller te worden maar dat word verprutst door de regie jammer 2 sterren
ik betwijfel als het echt op waar gebeurde fijten is gebaseerd
t begin is nog vrij geloofwaardig maar hoelanger de film duurt hoe nepper het ook word
Shinobi
En de film begon nog zo goed, lekker sfeertje en alles erom heen. En zoals al eerder gezegd stevent de film gelijk op ramkoers af helaas. Zowat alle clichés worden uit de kast gehaald en uiteindelijk gaat deze film gewoon nergens over...
Ze hadden het veel beter kunnen uitbouwen met die 'Strangers' en de echte boosdoener was dat ze alle drie hun maskers afdeden en hoe kansloos worden hun gezichten niet in beeld gebracht. Tenminste van dat ene blonde meisje weet je wel hoe ze eruit ziet. Maar nergens wordt echt duidelijk wat nou hun daadwerkelijke doel is, ze gaan niet voor het geld enz. Maar voor wat dan wel? Er wordt ergens volgens mij gezegd van: "Because you were here." Lekker duidelijk dan.
En sommige dingen waren ook best ongeloofwaardig in beeld gebracht, zo zie je iemand niet dan weer wel en zo zie je hoe iemand een hand op die James legt en opeens is diegene weer weg. Het zijn toch geen superwezens of zo?
Al vond ik sommige scènes toch wel goed in beeld gebracht zoals die scènes waarin ze gewoon onheilspellend voor hun uit zitten te staren.
Maar op een gegeven moment leefde ik echt niet meer met de slachtoffers mee. Vooral bij die ene scène waarin ze maar in hun staken met een mes. Ik had echt zoiets van: ja, leuk hoor maak ze nu alsjeblieft eens dood zeg.
En hoe kansloos die vrouw blijkt op het laatst nog steeds te leven.
Nipt 2, 0 sterren.
ViggøJøhnny
Het begin was lekker spannend en had ik zoiets van 'Bahh dat moet jou maar overkomen', maar later was op de een of andere manier de spanning eruit.
Het verhaal is zeker goed voor een horror/thriller. Maar in deze film komt het niet goed over. Met het verhaal kun je meer dan dat ze in deze film laten zien.
Door het spannende begin en goed verhaal 2,5*
sinterklaas
Zeer goede en spannende real life-horror film. Dat zulke dingen ook echt gebeuren. Dit is dan toch ook een van de betere Amerikaanse horrorfilm die kwa real-life aan The Texas Chainsaw Massecre doet denken en kwa plot ook een beetje aan Scream. Maar dit was me toch wel een pareltje. Een sublieme spannende nagelbijter omgeven in een donker en creepy sfeertje en weinig overbodige muziek. Met als achtergrond een oud donker huis dat schemerig verlicht is waardoor de sfeer donker is. Die 3 officieele bewoonders van het huis zagen er ook erg creepy uit met die maskers en je zou als eerst denken dat het geesten zijn. Ook die nare herhaaldelijke toon van die grammafoonplaat die ene keer zorgt voor een ziekelijke sfeer. Die scenes van oa: dat Kristen door de kamer loopt en achter haar in een hoek zo'n gemaskerde psychopaat tevoorschijn komt (zie poster trouwens) en die scene dat ze in de kast verstopt zit zorgen ook voor een goede dosis rillingen. Snapte trouwens alleen dat hele einde niet met die jongens. Waren dat nou toevallige getuigen en kwamen zei toevallig dat huis tegen? En die ondmoeting dan met die 3 Psycho's? Ja, de ondertiteling was Engels en kwam de laatste kwartier niet op de juiste tijd aan.
Verder vond ik Liv Tyler en Scott Speedman ook erg goed spelen.
Zeer spannende real-life nagelbijter. Ondanks het een waargebeurt verhaal is zou een echte die-hard horror liefhebber hier ook zijn plezier in vinden.
Qlimax
Zeer spannende film, beetje cliché maar toch, het is waar gebeurt.
Grappig dat de meeste het hier niet met mij eens zijn.
- Mooi dat je achteraf nog steeds met een hoop vragen zit, films waarbij je alles voorgekauwd krijgt zijn zo saai.
ik lach nog om sommige reacties
Grimmige, intense horrorfilm die veel wegheeft van het franse Ils. De film is vooral in het begin erg eng, maar na een kleine drie kwartier is de rek al uit het karige gegeven. Daarna vond ik de film sporadisch wat saai. Tyler en Speedman zijn goed in de hoofdrollen en de film is degelijk gemaakt, maar het geheel is gewoonweg niet origineel en sterk genoeg om boven de middelmaat uit te steken. Ik ben me wel een paar keer kapot geschrokken, dat moet ik toegeven.
DVD-T
Een beetje inspiratieloze zooi is dit. Ook nergens echt spannend of eng.
De film begint lekker, maar mist toch wel erg veel in de spannings opbouw totaan het moment dat het allemaal begint. Er zitten af en toe nog wat sterke momenten in. Het grotendeel zit vol met cliché's en domme actie's van de hoofdrol spelers. Tevens is het geheel ontzettend voorspelbaar. Bij het begin van een scène weet je meteen wat er gaat gebeuren. Het eindeloze neppe geschreew van Tyler maakt het er niet veel beter op. Wat een miscast is ze, net als Speedman. De 3 gemaskerde vreemdelingen stralen nog wel een beetje dreiging uit, maar kunnen het zwakke geheel niet redden.
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal zelf is al heel vaak gefilmd maar toch vond ik deze film heel erg spannend. Het zou op waargebeurde feiten zijn gebaseerd en dat geeft ook nog een extra stukje spanning mee.
Het verhaal zelf verloopt behoorlijk traag maar dit in combinatie met de donkere sfeer creeert een soort mystiek aan deze film waardoor het extra spannend wordt.
De harde bonken op de deur en het geristel om het huis heen waren nog spannender dan het moment dat de daders echt voor ze staan.
Liv Tyler vond ik aan de ene kant wel goed in de film maar ik ergerde me af en toe aan haar karakter dat constant domme vragen aan het stellen was aan haar vriend. Wat gebeurt er ? Wat ga je doen ? Wat was dat ? Weet hij veel ! Hij weet net zo veel als jij.
Een stukje begreep ik niet in het verhaal. Wat was toch de motivatie van de vriend om met het geweer naar buiten te rennen om hulp te zoeken en haar ongewapend bij het huis achter te laten. Je kan beter samen gaan zoeken zodat je samen gewapend blijft. Dat vond ik een beetje vaag.
Maar afgezien van het feit dat dit thema al zo vaak verfilmd is, vond ik het zeker een heel spannende film.
schram101
Wat een laag gemiddelde bij deze film! Ik zelf heb de film als een zeer spannende, goed geacteerde film ervaren die wel wat weg heeft van Eden Lake. Liv Tyler acteert weer fantastisch, en ook Speedman doet het aardig.
De laatste scene, Liv Tyler die ons nog even de stuipen op het lijf jaagt met een ijselijke gil had van mij wel weggelaten mogen worden. Beetje onzin.
En het feit dat er geen duidelijk motief naar voren komt heeft wel wat. Aangezien het een 'based on true events'- verhaal is zal dat hier wel vandaan komen. Het was eigenlijk wel creepy.
Kortom, vrij goede film!
booyo
Stem verlaagd naar 3*. Zeker leuk om te kijken, ook absoluut heel spannend. Maar aan het verhaal schort toch te veel voor een 3,5. Raad the Strangers toch aan voor mensen die eens een avondje een enge film willen kijken!
dj96
viel tegen. heb hem net gezien, en het einde ze worden neergestoken omdat ze in het huis waren??????? hoe vreemd de film is wel creepy, vooral het begin,ook leuk, dat je die man "mike" ziet, en daarachter een stranger. en dat james hem dan neerschiet XD ik geef hem 2 sterren, vooral door de voorspelbaarheid.
Bottleneck
Tot zo'n drie kwartier een spannende film met een echt rat-in-de-val gevoel, prima gedaan. Daarna verplaatst de actie zich en wordt het opeens een aanfluiting. Waar Ils een constante spanningsboog heeft en werkelijk meesleurend is, verzandt dit werkje in heen en weer gedoe, dan weer buiten, dan weer binnen, te chaotisch met irritante beslissingen.
Als eenmaal duidelijk is dat in ieder geval twee meisjes bezig zijn, zie ik geen reden meer om bang te zijn. Op een gegeven moment staan ze buiten zelfs oog in oog met haar, worden ze zelfs aangereden, en ondernemen ze nog geen actie, tja.
Die maskers ook, beetje kinderachtig, de allereerste keer was het schrikken, maar daarna wordt het saai, overal verschijnen ze en verdwijnen ze weer net zo snel, en dat honderd keer, met een tergend langzame Kirsten want die heeft natuurlijk haar been bezeerd.
Het einde is waar wel meer Amerikaanse horrors/thrillers de mist in mee gaan: melodramatisch. Elkaar nog liefdevol in de ogen kijken en als uitsmijter de jongetjes met de Christelijke foldertjes. wow wat een schokkende ironie zeg...
2,5* vanwege het begin
Jessen0wnt
Why are you doing this to us?
~Because you were home
Een jaar geleden gezien, maar sinds een paar maanden pas actief op moviemeter, vandaar mijn late recensie. 't gaat nog makkelijk want deze film staat nog goed om mijn netvlies.
The Strangers. ik had een aantal maanden gewacht voor een HQ versie, en uiteindelijk ergens op het internet gevonden. De trailer zag er spannend en eng uit, vernieuwend, en ik als horrorliefhebber moest en zal deze zien.
Het is een realistische horrorfilm, zeker het eerste gedeelte: als ze worden op stang gejaagd door de moordenaars bezorgde mij kippenvel. Nieuwe killers, nieuw verhaal. De film verloor zijn originaliteit wanneer de moordenaars naar binnen kwamen, de film viel terug in de cliché horrorfilm: beetje verstoppen, beetje rennen enzovoort.
Over de beelden was veel nagedacht, zoals je in de trailer en op de poster ziet, gebeurd het spannende in een klein hoekje van de camera. Zo zoek je de hele film naar aanwijzingen en let je extra goed op. Vond het jammer dat zoon camera-truc dan meerdere keren word herhaald.
Weinig tot geen schrik momenten, alleen op het einde schrok ik heel erg, had ik niet verwacht. Ik weet niet of ik dit nou zonde of juist goed moet vinden. Goed, denk ik. Ook zonder schrik momenten kan een horror nog steeds erg goed zijn.
Voor zover ik kan herinneren stoorde het acteerwerk mij niet, blijkbaar niet zo indrukwekkend dat het bleef hangen. Ach, beetje gillen en dan ben ik weer blij.
Al met al een bijzondere realistischer vernieuwende horror. Ik heb genoten. 4 sterren
De film heeft me van begin tot (bijna) einde geboeid. NIets zo schrikwekkend als iemand die plots komt opduiken, het verrassingseffect werkte best wel moet ik zeggen. In het begin dacht ik even dat de man van het koppel de dader was, nadat zij hem blijkbaar had afgewezen om te trouwen. De spanning wordt goed opgebouwd, zodat je bleef wachten waar de gemaskerden nu weer zouden opduiken. Het einde is niet slecht, maar neemt wel wat van de sfeer weg. Al is het verder wel een zeer sterke thriller, die bij mij wel gewerkt heeft.
Elineloves
Het idee is natuurlijk prima. In je thuissituatie hoor je je veilig te voelen, op je gemak en je zou zeer zeker niet bang hoeven zijn. Als je dan een avondje alleen met vriendlief bent zou je toch denken dat het een fijne avond gaat worden. Niet dus. Ik denk dat iedereen wel een beetje nerveus wordt als er 's avonds laat, in het donker, wordt aangebeld. Laat staan hoe je je voelt als er dan ook nog een vreemdeling voor de deur staat...
Wat heb je vooral niet nodig bij een film als deze? Dat alles je voorgekauwd wordt en je als kijker zelf je fantasie niet hoeft te gebruiken.
The Strangers probeert dan ook veel in het ongewisse te laten. Dit levert enkele schrikmomenten op, maar laat je toch telkens een beetje onbevredigd achter. De aanzwellende muziek en het telkens terugkerende countrydeuntje hielp wel mee aan het opbouwen van de spanning, maar verder is het veel van het gebruikelijke: ze komen en gaan, telkens zijn ze te snel weg om te zien wie of wat het zijn en natuurlijk begeven de slachtoffers zich continu -door hun eigen stommiteiten- in onmogelijke situaties.
Ja, voor een genrefilmpje toch best wel lekker.
Twijfel tussen 3.0* en 3.5*, maar mede dankzij het overtuigende spel van Liv kies ik voor het hoogste cijfer.
Er zijn maar weinig Hollywoodfilms die ik echt eng vind, maar dit is er toch wel eentje van. De angstaanjagende geluidseffecten en het feit dat alles zich op één locatie afspeelt, maken het extra beklemmend. En net als de slachtoffers wordt je in het ongewisse gelaten over de identiteit of motieven van de daders (wat ook wel frustrerend werkt). Wat ook frustrerend werkt, is dat de twee gewoon niet weg kunnen komen of wat dan ook.
Helaas is op een gegeven moment de geloofwaardigheid wel ver te zoeken, vooral ook omdat het soms lijkt of de drie belagers wel superkrachten of gaven hebben.

The Strangers: Chapter 3
2026