• 9.375.010 stemmen

Met onder meer: Scott Speedman, Liv Tyler en Glenn Howerton

Releasedatum: 17 juli 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot The Strangers

"Lock the door. Pretend you're safe."

Een jong koppel brengt de nacht door in het afgelegen vakantiehuisje van de ouders van de man, na het bezoeken van een bruiloft. De nacht verandert echter in een nachtmerrie als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen. Het koppel moet boven henzelf uitstijgen om de aanvallers tegenstand te bieden en te overleven.

Kristen McKay

Man in the Mask

Mormon Boy #1

Joe - Lumberjack (onvermeld)

Shawn the Bartender (onvermeld)

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Hier verwacht ik wel wat van

Liv Tyler

avatar van illogical

illogical

Heb stills gezien van deze film en hij ziet er best wel creepy uit.

Benieuwd wat er van word gemaakt .

avatar van illogical

illogical

trailer gezien .

Lijkt me toch wel spannend..

creepy maskers!

avatar van timmem

timmem

Hier is die Trailer.

Had tot nu nog niets gehoord van deze film. Maar dit ziet er toch wel goed uit.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Deze wil ik zien!

Geweldige scary trailertje! Super!

avatar van aerts007

aerts007

Hij doet me wat denken aan Vacancy.

Toch even zien natuurlijk,ben benieuwd.

avatar van Scratt

Scratt

De pitch is nu niet wat je kan noemen origineel, maar de trailer ziet er niet slecht uit.

Mooie poster trouwens

Ben benieuwd.

avatar van dionj

dionj

Geweldig goede trailer, ziet er veelbelovend uit.

Als is deze film de regisseur zijn debuut.

avatar van SubbiE

SubbiE

Ik krijg al schrik door enkel maar de trailer te bezien, dat belooft!

avatar van Word_Play

Word_Play

Doet me denken aan Ils..

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Die trailer is wel vrij twisted Ik ben wel benieuwd ja. Heb het niet echt zo op Liv Tyler maar daar moet ik me dan misschien maar even overheen zetten.

avatar van Goodfella

Goodfella

Word_Play schreef:

Doet me denken aan Ils..

Ik dacht aan een remake, maar Wikipedia *kuch* zegt dit:

The script is commonly said to be a remake of the French horror movie Them (2006 film), or "Ils", which is also about a couple attacked by strangers in their home. However, while the films are similar, The Strangers is not a remake of that movie. In fact, The Strangers was written two years before "Ils" was made.

avatar van gotti

Nogal spoilerig als ik de teaser moet geloven...

avatar van Knisper

Knisper

Geloof hier niks van. Trailer leek wel een (slechte) kopie van Ils.

avatar van Qwertary

Qwertary

Lijkt me een erg creepy film.

De film kreeg een goede recensie op IGN. Weet niet of ik dit wel aandurf... de trailer vond ik al veel te creepy.

avatar van proximuss

proximuss

Zo erg goede trailer, zal er veel van verwachten als ik het zo ziet. Erg spannend kijk er naar uit om naar de bios te gaan.

avatar van Brianna

Brianna

Deze film, gebasseerd op waargebeurde feiten, The Keddie Murders, is een ijzingwekkende film. Heb er nog kippevel van. Ik keek m in een stuk uit, vergat soms te knipperen met mn ogen. Echt een aanrader voor als je alleen thuis bent, haha.

O ja, niet te vergelijken met Ils!!!!!!

avatar van QUESTIONMARK

QUESTIONMARK

Het lijkt me wel een leuke

film ik ga hem nu effe online bekijken

dan zet ik hier meteen neer.

Of tie leuk is of niet

het is meer zon vancancy movie denk ik

die bye the way goed is hea!

avatar van mygo

mygo

Gister gezien, redelijk saaie film. Had er veel van verwacht... maar de opbouw van spanning weet mij echter niet te boeien...

Er komt niet in de film voor wat ik ervan verwacht had of op gehoopt had aan de hand van de beschrijvingen van de film.

Vond de film ook vrij kort. Het wachten is hoogst waarschijnlijk op een vervolg... Misschien dat het dan intressanter word...

2** waard naar mijn mening.

avatar van Crawler

Crawler

en nog een remake, hopelijk een goede deze keer

M. van Kessel

Daarstraks in de sneak preview gezien. Het eerste gedeelte vond ik behoorlijk ijzingwekkend, met enkele enorm effectieve schrikmomenten en een boeiende, broeierige sfeer. Er zit een moment in de film waarin Liv Tyler in de keuken staat, en er heel in de linkerhoek van het beeld de man met het masker tevoorschijn komt op de achtergrond. Bryan Bertino heeft de sfeer zo ontzettend goed opgebouwd dat zelfs dit moment een schrikreactie van enkele mensen in het publiek heeft ontlokt. Zonder enige lawaaierige vorm van schrik aanjagen, met minimale middelen zo'n reactie teweeg brengen mag van mij best een prestatie genoemd worden.

Het tweede deel van de film is de spanning grotendeels weggegaan. Ik vond het jammer te constateren dat de film vervalt in een kat en muis spel waarin vooral heel zachtjes met een mes in de hand wordt gelopen naar die ene hoek waar iets te horen was, het zoeken naar hulp via een radio en dat soort dingen. Dat de problemen ook geen bovennatuurlijke oorzaken had vond ik persoonlijk ook wat jammer, maar dat hoeft niet per se een smet te zijn op de film.

Het eerste deel krijgt van mij 4,5 ster, het tweede deel zwakt die beoordeling echter wat af omdat het verzand in het gebruikelijke. En dat is jammer na zo'n veelbelovende start.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Zag de trailer in de bios. Daardoor kan ik eigenlijk niet wachten om deze te zien!

Le Edzel schreef:

En toch raad ik je (en ieder ander die 'm nog moet zien) aan om vooral de filmposter die je op de Internet Movie Database ziet te ontwijken. Ik ben de laatste tijd mezelf aan het aanleren om mijn ogen dicht te doen bij interessante filmtrailers in de bioscoop, maar soms kan een poster iets verraden dat ik absoluut nog niet wil weten

avatar van gotti

Hoef na die trailer de film ook niet meer te zien. Er wordt verklapt wie het zijn en waarom ze d'r zijn. Dan hoef ik de film toch niet meer te zien?

M. van Kessel

Wordt dat verklapt?? Jeetje... Dat is niet zo mooi. Ik ben sowieso al voor een wetsvoorstel om trailers en soortgelijk reclamemateriaal af te schaffen, maar dat gaat wel heel ver. De grap is, zeker op het begin, juist dat het niet bekend is met wat ze te maken hebben. Ik vind eigenlijk dat de synopsis bij de film hier op MovieMeter al teveel prijs geeft. Het gissen naar wie of wat het is vond ik juist ontzettend leuk. Even een spoilertje, want spoiler-loos kan ik het niet uitleggen.

Het feit dat je niet weet met hoeveel belagers zij te maken hebben is een sterke spanningsmeter. Dat maakt het geheel nog wat meer onvoorspelbaar omdat je niet weet hoe sterk de krachten zijn.

Het is daarom dat ik het tweede gedeelte weer wat minder interessant en spannend vond. Je wist wat er aan de hand was

Toevoeging: Ik heb het gedrocht inmiddels gezien. Mijden!

avatar van Leno

Leno

De film begint prima, met tot de bioscooppauze een ijzingwekkende sfeer en effectieve schrikmomenten. Helaas kan de film dit niet vasthouden. De stomme acties van de karakters gaan steeds meer irriteren en de schrikmomenten (toch al niet orgineel) worden ook steeds afgezaagder.

Desondanks, en vooral vanwege de eerste helft, een amusante en enge horrorfilm.

avatar van Rob Hassink

Rob Hassink

Ga ik snel kijken....

avatar van timbo_

timbo_

Bijzonder sterke horror film. Normaal gesproken een genre dat me niet zo ligt, enkel The Thing, A'La Interieur, Nightwatch (Orgineel) en Haute Tension konden me tot nocht toe echt bekoren maar vanavond is er daar één bijgekomen. Vooral de eerste drie kwartier van de film zijn briljant. Ik heb nooit eerder zo'n spanning gevoeld bij een film. Vooral de manier waarop de belagers regelmatig gewoon te zien zijn. Zonder dat er op dat moment dreiging vanuit gaat zorgt voor een enorm creepy sfeertje. Het tweede deel van de film is dan wel iets minder. De echte spanning verdwijnt langzamerhand als het kat en muis spel wordt gespeeld dat eigenlijk allang geen spel meer is. De dood van de twee hoofdrolspelers staat dan al lang en breed vast en het is eigenlijk alleen nog wachten op het hoe. Ook dit wordt bijzonder goed gedaan. Gewoon klinisch zonder naar motieven te zoeken. Al met al een van de beste horrorfilms die ik heb gezien. Zeker wat spanning betreft. De echte liefhebbers van gore zullen misschien iets minder aan hun trekken komen maar ik was er niet rouwig om.

Dikke 4 sterren.

avatar van SanniePannie

SanniePannie

Wel leuk filmpje, spannend voor ik hem zeker. Maar het was eigelijk de hele tijd hetzelfde,

Schrikmomenten ware er wel, maar ik irriteerde me aan het wiebelende camerawerk.

Ik weet niet of ik dit als enige had, maar het was irritant.....