Genre: Western / Actie
Releasedatum: 18 september 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot 3:10 to Yuma
"Time waits for one man."
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
- Trailer (YouTube)
- 3:10 to Yuma (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tucker
Zeke
Alice Evans
Chefchenko
Wow,ben erg onder de indruk van deze film. Crowe en Bale spelen de sterren van de hemel en het is allemaal beeldschoon in beeld gebracht. Wat een ervaring deze film !
Justinw
Lekkere Western,
Origineel niet gezien, maar kon deze meepakken voor een vijftal eurie's en aangezien mijn vrienden dit meer waarderen dan een arthouse. En mij dit ook wel leuk leek. Nu dan opgezet en het was een alleraardigst western filmpje. Het verhaal is erg dun, maar de hedendaage uitwerking is erg goed.
Mijn eerste Mangold alhoewel ik Cop Land nog heb. En het beviel me goed. Alles word mooi in beeld gebracht, en de actie kijkt lekker weg. Het is wel niet allemaal geloofwaardig. En vooral de ommekeer van Ben Wade mist kant nog wal. Maar het kijkt lekker weg.
Crowe doet het erg leuk, maar Bale staat op de auto-pilot. Jammer want ik kan beide acteurs erg waarderen. Het leukste karakter werd toch wel gespeeld door Ben Foster die de rol van Charlie Prince op zich neemt. De western looks zijn erg leuk uitgewerkt en de overtollige baarden zijn een leuke toevoeging.
Het einde sloeg de plank toch wel behoorlijk mis. Kwa actie was er niks te klagen. Maar het onderliggende verhaal deed erg pijn. De ommekeer van Ben Wade, en de zoon van Dan Evans als hoogtepunt.
De hoofdpersoon werd lekker rauw neergeschoten, en als hij meteen dood was dan was ik blij. Maar nu moet hij eerst zijn zoon nog even aankijken en die vertelt nog wat liefs. Erg Hollywoodiaans.
Gewoon een lekkere recente western, voor de mainstream kijker.
Paatje
Heerlijke film! sterk acteerwerk van zowel Russel Crow als Cristian Bale.
planet_of_death
Als dat je enige argument is... wat vind je nog meer goed?
ZoeYy
Was tijd geleden dat ik deze film hem gezien maar ik vond het een erg goeie film en goed geacteerd!
Pinoy
OEEH LEKKERE WESTERN!! och Russel Crowe en Bale.. waren weer zo goed.. als vanouds
Q Jones
Ik ben nog niet zo bekend met het wersern genre, maar dat gaat na deze film zeker veranderen. Ik ben geen fan van zowel Crowe als Bale, maar in deze film presteerde ze boven mijn verwachting. Ik wist dat ze beide konden acteren. Crowe in Gladiator en Stat of Play en Bale in American Psyco . Maar daarna hebben ze naar mijn weten niet veel soeps meer gemaakt of het moeten films zijn die ik nog niet heb gezien. Terug naar deze film waar de hoofdrol spelers echt goed presteerde.Lerman speelde trouwens ook heel overtuigend als zoon van Bale.
Het verhaal is simpel maar voortreffelijk uitgewerkt. De film bouwt langzaam spanning op, er zit genoeg actie in en je gaat met beide hoofdpersonen mee leven door de emotionele momenten.
Wat ik jammer vond is dat Luke Wilson maar een klein miezerig rolletje heeft. Ik vind hem altijd heel goed spelen en in de screen tijd die hij heeft doet die het ook heel goed, maar toch had ik graag een grotere rol van hem gezien.
De scene dat Bale en Crowe naar de trein rennen was ook geweldig gedaan, ik zat op het puntje van mijn stoel, en toen ze over de daken gingen rennen kreeg ik gewoon kippevel zo mooi dat het in beeld was gebracht.
Het einde is misschien iets te hollywoods maar wel gepast. Kortom een zeer goede film ik zit te twijfelen tussen 4 of 4,5 sterren, voorlopig nog 4.
TrickySmalls
3:10 to Yuma
Verrassende film met zowel een sterke Crowe als Bale.
Goede afwisseling van sterke dialogen en actie momenten.
Zoals hierboven al word gezegd is het einde net iets te hollywoods doch zeer zeker gepast en begrijpelijk.
MoFeDu
Ik weet nou niet echt zo goed wat ik over deze film moet denken. Een topper was het zeker niet, vermakelijk zeker maar wel wat meer richting het 'standaard vermakelijk werk dat je zo weer vergeet'. Met andere woorden 3:10 to yuma is nou niet echt een film die je bij blijft, althans mij niet.
Het verhaal is redelijk simpel maar opzich prima uitgewerkt, de film loopt wel lekker dankzij goed in beeld gebrachte actiescénes en een over het algemeen redelijk vlugge montage. Soms had de film echter een beetje een 'droog' karakter, en dan bedoel ik dat niet omdat het zo droog is waar de film zich afspeelde. Ik bedoel meer een soort van gemis in de film wat het net niet tot een sterk iets maakt. Misschien is het de muziek die nou nooit echt lekker speelt en maar een beetje dof op de achtergrond klinkt. Ook vond ik ondanks dit een wat 'snellere' western is dan zoals we die van bijvoorbeeld Leone kennen, dat de film af en toe niet helemaal lekker liep. Voor de rest was het allemaal wel prima, crowe acteerde lekker en Bale ook. Ben Foster vond ik trouwens ook wel prima spelen.
Ik zit te twijfelen tussen 3 en een 3.5 maar vooruit ik heb me vermaakt, 3.5*
AC1
Ongeinspireerde western. Focus ligt volledig bij de geestdodende karakters en het ongeloofwaardig verhaaltje dat rechtstreeks uit zo'n western tijdschrift van een krantenwinkel lijkt te komen. Voor de rest is het zo 'gemiddeld' dat ik er niet goed van word. Geef mij dan maar Westerns zoals The Assasination Of Jesse James of Unforgiven. De acteurs (Crow en Bale) doen hun best en daarvoor één ster.
TragieStar.*
Echt een hele goede cast, en het verhaal spreekt mij aan en leukt me best aardig.
Dat zijn zowat de redenen waarom ik de film graag wil zien.
Ben benieuwd, en hopen dat ik de film snel kan gaan kijken.
Betamax
Lekker spannend.
Prima acteurs.
Toch fijn dat ze vrienden werden. (dat vond ik dus wat overdreven).
Brix
- 19680 berichten
Bij Blokker is hij maar 3 euro
Een beetje inventieve zaakvoeder had er een reclamestuntje van kunnen maken:Aanbieding... '3:10 to Yuma' voor slechts € 3,10 !
Awake78
Lekker spannend.
Prima acteurs.
Toch fijn dat ze vrienden werden. (dat vond ik dus wat overdreven).
Dus je geeft een onvoldoende omdat ze 'vrienden' werden? Ja dat krijg je als je een remake doet hè, je had het kunnen weten.
Ik vond die psychologische spanning tussen die 2 juist een van de hoogtepunten van de film.
Karl van H.
Hij zegt niet dat 'ie dáárom een onvoldoende geeft, wel dat het een minpunt is.
Awake78
Dan is het misschien verstandig om te zeggen waar je wél een onvoldoende geeft, want lekker spannend en prima acteurs zijn niet bepaald negatieve argumenten. Ach waar maak ik me eigenlijk druk om op deze warme dag...
Dogie Hogan
Een van de beste films die ik de laatste tijd heb gezien!
kobe bryant fan
Geweldige film met een leuk duo.
Leuke actie ,personages vind ik leuk maar niet zo origineel.
Toch is het mooi om te zien aan de credits dacht ik is het al gedaan.
Dus 4.0
Esp
Sterk acteer werk, een goed verhaal en heerlijke actie.
Erg leuke film
BASWAS
Jammer dat de cowboys in deze remake van een western uit 1957 meer reclame lijken te maken voor allerlei spectaculair uitziende rekwisieten en make-up producten, dan dat ze doorleefd gevoel uitbeelden. In vol galop struikelt het verhaal van het ene sensationele moment naar het andere zonder dat er ergens een echte emotie getoond wordt.
Een prachtige wildwest vertelling is heel theatraal in gladde cosmetische modder om zeep geholpen. Het origineel uit '57 heb ik vier sterren gegeven, deze anderhalf.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Ik vind het toch zowat de beste western van het afgelopen decenium.
Martijnnn
Ik ook, maar dat kan misschien ook komen door het chronische gebrek aan westerns de afgelopen 10 jaar. Afgezien van deze Appaloosa, Open Range en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (goede films verdienen het om helemaal uitgesproken te worden
) schieten er mij zo geen te binnen.
Gelukkig hebben we Deadwood nog.
Rizz
Helemaal mee eens. Bij sommige films moet je gewoon je hersens uit zetten en puur genieten van wat er op je af komt. Helaas kan dat natuurlijk niet bij alle films, maar bij deze zeker weten. Al dat muggenziften over voorspelbaarheid en meligheid. Zeker niet opgegroeid met een goede Disney
kelly79
Na het zien van Swing Kids, Newsies en natuurlijk Empire of the Sun was ik al een groot fan van Christian Bale. Echt bekend bij het grote publiek was hij niet. Nu is hij het God dank wel. Wat is hij toch een bijzonder goed acteur!

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Laatste fluitsignaal voor '3:10 to Yuma': deze spannende western is vanavond (29 juli) te zien op televisie

De best beoordeelde moderne Westerns

Unforgiven
Western, 1992

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
ouder-kindrelatiesalonheldarizonaliberation of prisonerstransport of prisonerswildernissterven en doodrace against timerailway car stetsonrivaliteitbendevuurgevechtfamiliepsychologicaldishonestyheroic missionrighting the wronged chases and racesmind and soul