Genre: Western / Actie
Releasedatum: 18 september 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot 3:10 to Yuma
"Time waits for one man."
Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.
- Trailer (YouTube)
- 3:10 to Yuma (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Tucker
Zeke
Alice Evans
Jawaddedadde
Vond ik tijdens het kijken van deze film niet.
Op het moment zelf lijkt het misschien nog logisch inderdaad, z'n bende heeft namelijk Dan (waar hij toch een zekere band mee heeft gekregen) aan flarden geknald voor de ogen van diens zoon. Maar als je alles bij elkaar neemt voelt het toch een beetje wrang aan dat Wade zijn eigen crew - die de hele film hemel en aarde verzetten om hem op te sporen en te bevrijden - afmaakt.
Alleszins een controlversieel einde, te oordelen naar de reacties hier.
Lexcoaster
Alleen achteraf gezien kan ik er inderdaad wel een beetje mee inkomen.
Misschien was het beter als Wade alleen Charlie Prince neerknalde en met de rest van z'n gang weg ging?
Leg maar eens uit dan.
Zie hier:
Mijn sympathie ging natuurlijk uit naar Dan, niet naar die bende. En die bende mag dan wel hemel en aarde bewegen om ben Wade te bevrijden, in dat proces gedroegen ze zich wel als kl**tzakken, en al Charlie al helemaal.
Dus als je het goed bekijkt is het ook wel wrang en onlogisch wat Ben doet, maar op het moment van kijken dacht ik van: 'lekker puh!' als je begrijpt wat ik bedoel. Dat 'lekker puh' gevoel vond ik helemaal geweldig aan het eind, hoe onlogisch het eind ook mogen zijn. Vandaar mijn voorstel van een 'logischer' einde.
Jawaddedadde
Alleen achteraf gezien kan ik er inderdaad wel een beetje mee inkomen.
Dát had nu eens een goed einde geweest inderdaad
Want daar geef ik je volledig gelijk in, die Charlie Prince verdiende niet beter
Nomak
Als je ooit in de problemen zit, dan mag je hopen dat je zo een trouwe vriend als Charlie Prince aan je zijde hebt staan.
Lexcoaster
Als crimineel misschien wel, niet als 'brave burger'. En als 'brave burger' ging mijn sympathie toch echt uit naar Dan, en niet Charlie.
wendyvortex
Van tevoren waren mijn verwachtingen niet zo heel hoog.
De originele film scoort bij mij 3* en een remake zou dan waarschijnlijk op 2* uitkomen had ik zo gedacht.
Maar: Deze film overtreft het origineel. De film is langer waardoor er wat meer verdieping in de hele reis lijkt te zitten. De film ziet er ook gewoon mooi "Deadwood's" uit.
En prima spannend en dan bedenken dat ik het einde al kende uit de originele film.
En toegeven ik ben zowiso iemand die het western-genre een warm hart toedraagt en blij is dat het genre in Hollywood de laatste jaren weer met enige regelmaat gebruikt wordt.
Awasiku
De orgineel uit volgens mij 1957 heb ik niet gezien .
Deze vond ik goed .
Het is toch leuk om in deze tijd weer een lekkere ouderwetse Western te zien .
Boeiend , spannend met de welbekende dosis shootouts .
Goed gespeeld door de bekenden z.a Christian Bale en Russel Crowe .
Een aanrader voor de ( Western ) liefhebbers deze 3:10
drlina
Echt een topfilm! Ik vond het heel erg leuk! Het was heel erg goed geacteerd en het was heel erg spannend!
doodah
Zeker de moeite om te zien, vond ik deze film.
Bale en Crowe in een film, dat kon eigenlijk al niet misgaan. En dat deed het ook niet.
Vooral Bale vond ik hier een enorm sterke rol neerzetten. Maar ook op de anderen valt zeer weinig aan te merken.
Het verhaal zelf was goed uitgevoerd, de decors, etc zagen er allemaal goed uit.
Wat ik wel iets minder vond, was het moment waarop Wade eventjes terug uit de gevangenentrein stapt om zijn bende neer te schieten. De bewakers in de trein deden geen enkele moeite om hem daar te houden. Nadat hij zijn bende had neergeknalt, stapt hij gewoon weer in, en doen de bewakers alsof er niets aan de hand is.
Waren er bewakers?
God, ik moet het einde echt es herzien.
gauke
Vakkundig gemaakte remake met een uitermare sterke cast. Alleen het plot is wellicht wat teveel van het goede; niet zo geloofwaardig. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken.
Mooie en boeiende film met prima rollen van Russell Crowe en Christian Bale.
sander.h
Gisteren gekeken, geweldige film.
Met name te danken aan Christian Bale en Russell Crowe die allebei een briljante rol neerzetten.
Mooi om te zien hoe Ben Wade gaandeweg steeds meer sympathie krijgt voor de drijfveren van Dan Evans en Dan uiteindelijk zelfs helpt, wetende dat hijzelf toch nooit in Yuma aan zal komen
Ik zie aan de reacties hier dat de meningen over het einde wat verdeeld zijn. Ik vond het eigenlijk wel okee. Over het hoe en waarom omtrent het omleggen van zijn eigen bende moet ik nog eens nadenken, maar is voor mij niet echt van invloed op het zeer positieve gevoel dat ik aan deze film heb overgehouden. Top.
shockdog
Gewéldige film, jammer dat ik hem heb gemist in de bios. Jammer dat het einde zo hollywood-achtig is. De held gaat dood en de slechterik word een goeie. Zonde, anders 5*, nu 4.5*.
Martijnnn
omdat hij iemand helpt wordt hij meteen de goede? Tegenwoordig maakt het niet meer uit hoe een film eindigt, het is altijd hollywood...
JTV-kijker
- 2017 stemmen
Daar heb je wel gelijk in, het maakt mij eigenlijk helemaal niet uit of het einde 'Hollywoodachtig' is, als dat al een term is. Ik vond het einde goed op de manier zoals hij was, ik hoop nu alleen dat ik de oude versie ook eens te zien krijg
Tag84
ik vond de film echt goed, heb me prima vermaakt. Alleen het einde was wel een beetje vreemd....
Nomak
GOLDEN!
Verklaar je nader, ik begrjip er niets van.
doodah
Ik vermoed dat hij bedoeld dat de film goud waar is. Dat het dus een "gouden " film is.
kaholiic
Vind dit 1 van de betere western met goed acteerwerk en een goed verhaal!
Sjoerdow
Keigaaf deze film.
Door dit soort films begin ik het genre western meer te waarderen.
Lekker spannend en goed geacteerd. Klasse!
4 Sterren
Fryce
Heerlijk sfeerfilmpje met een geweldige rol van Russell Crowe, die man speelt het echt meesterlijk. Het verhaal liet mij geen moment los, de beelden zijn geweldig en de actie is sensationeel.
Drs. DAJA
De terugkeer van de Western? Hopelijk gaat Hollywood zich nu met de financiele cricis nog meer toespitsen op escapisme en dit naast de enorme lading comicbook verfilmingen uitbreiden tot genrefilms. Hoe dan ook; helemaal dood was het genre niet en dat er nog voldoende uit te halen valt bewijst 3:10 to Yuma. Met deze film is mijn vertrouwen in James Mangold als regisseur enorm gegroeid omdat hij er een schitterend spectakel van heeft gemaakt in de western traditie. Bale en Crowe zijn niet hét volmaakte duo (vond Bale niet dé perfecte keus) maar overtuigend zijn ze zeker. De onderlinge spanningen waren erg netjes maar hadden wat mij betreft iets meer centraal mogen staan. Hoe dan ook valt er voldoende te beleven en mag de wandeling naar het station zich scharen in het rijtje van legendarische westernshootouts. Zeer geslaagde film.
Erwinner
De stoere mannen halen weer eens oude koeien van stal maar waarom op de uitgekauwde manier?
Niks nieuws onder de zon dus, duidelijk de verkeerde western uitgezocht.
Visueel zwak of misschien voor anderen authentiek, feit is gewoon dat het pover is. De muziek laat zich gelukkig niet vaak horen, meevaller, want de muziek keuze was zo slecht nog niet maar verder werd daar ook niks mee gedaan, beetje spanning kon dit verhaaltje wel gebruiken. Mja, een verhaaltje uit de oude doos met ongeloofwaardige R.Crowe en Bale als parelridder. Volgens mij hadden ze die twee rollen om moeten draaien als de regisseur hen tenminste nog vrijheid zou geven, want de voorspelbaarheid droop er toch dik vanaf.
Zelfs leuke actie shoot-outs zijn op twee vingers te tellen. Daarentegen zie je veel oude mannenpraat en en ratelen ze maar over geld en goedzakken en nog iets in die richting...Vreselijk saai. De gehele film is verder op alle vlakken voorspelbaar
en dat is de grootse boosdoener.
Een teleurgestelde 2*.
mister blonde
Goede western, hoor. Niets mis met stoere mannen in een film, tenzij je het natuurlijk afbreuk vindt doen aan je eigen prestaties in het leven. Voornaamste wapenfeit in 3:10 to Yuma is het perfecte tempo. Geweldig, er gebeurt van alles. Ik snap de opmerking van Erwinner dat het saai is dan ook niet helemaal. En dat er 2 shootouts zijn te tellen, klopt gewoonweg niet. Niet goed opgelet. Als je dit al saai vindt, kun je bijna alle westerns (en de meeste andere films), wel opzij schuiven. De film is spannend, avontuurlijk en zit vol actie. Heerlijk, zoals een goede western hoort te zijn. Veel erg goede scenes, weinig compromissen en dat laatste ontberen de films van Mangold een beetje. Het geheel is erg vlot en knap in beeld gebracht, kijkt erg lekker weg. De beste western sinds Unforgiven las ik ergens, m aar de film doet ook weinig onder voor de topwesterns uit de jaren '50 en '60.
Tot een kwartier voor tijd zit ik op (een kleine) 4,5 sterren. Dat Mangold niet het vermogen lijkt te hebben om een film lekker te laten eindigen, bewees hij eerder. En ook hier gaat het behoorlijk mis. Met de onvermijdelijke shoot out, was op zich niet zo veel mis. En ook de intentie van het eind is me wel duidelijk. Het had een film moet zijn over berouw, wederzijds respect en de zoektocht naar een beter bestaan. Maar dat komt veel te weinig naar voren in de rest van de film. Je moet dan ook van goede huize komen om een bekering van een oerbadguy als Wade, geloofwaardig te maken. En daarvoor is Mangold toch te veel een inhuurregisseur, ipv een kunstenaar. Zijn films zijn meestal bovengemiddeld en heel degelijk gemaakt, maar echt meesterlijk wordt het niet. Nu kwam het einde nogal belachelijk over, maar dat had niet gehoeven.
Maar verder een geweldige film. 4 sterren, ondanks het eind. Ben erg benieuwd baar het origineel en het eind daar.
ik kan me goed in je beoordeling vinden. Ook ik vond het einde hier net iets afbreuk doen aan een verder erg sterke film. Het einde van het origineel is duidelijk veel sterker. Die film is trouwens zeker een dikke aanrader.
sander.h
Ik ben niet bekend met het origineel, maar zo belachelijk is het einde van deze versie toch ook weer niet?

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Laatste fluitsignaal voor '3:10 to Yuma': deze spannende western is vanavond (29 juli) te zien op televisie

De best beoordeelde moderne Westerns

Unforgiven
Western, 1992

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006
ouder-kindrelatiesalonheldarizonaliberation of prisonerstransport of prisonerswildernissterven en doodrace against timerailway car stetsonrivaliteitbendevuurgevechtfamiliepsychologicaldishonestyheroic missionrighting the wronged chases and racesmind and soul