• 9.369.469 stemmen

Halloween (2007)

Horror | 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Genre: Horror

Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Halloween

"Evil has a destiny."

Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.

Michael Myers

Lynda van der Klok

avatar van lykathea

lykathea

ASman schreef:

Heb ik dat gezegd ? Sorry, ik dacht het niet.

Ik ben nooit zo'n fan van half-quoten, maar dit keer kan ik vrij simpel zijn.

Je voelt je niet aangesproken? Misschien was het dan wel niet op jouw gericht

Neen, beste lykathea er wordt degelijk wel geaccepteerd dat sommige mensen deze film niets vinden. Neen, het feit dat sommige andere mensen deze film goed vonden, het feit dat sommige anderen zich erg verheugen op H2,... DAT wordt niet geaccepteerd !

Je kan het nog zo verdraaien als je wil, ik zie hier toch stelselmatig iemand zich haast persoonlijk beledigd voelen als een willekeurig persoon een negatief berichtje over deze film schrijft. Geen probleem mee hoor, mooi om te zien dat mensen zo van een film kunnen genieten, maar wat relativeringsvermogen mag er best ook zijn.

En trouwens, dat ik persoonlijk geen enkele verheuging heb in het feit dat Tyler Mane een baard heeft of dat Zombie wéér een jonge Myers gaat introduceren is niets meer dan een meningsverschil. Voordat de details over de nieuwe film uitkwamen was ik zelfs nog best enthousiast, want een goed uitgangspunt heeft Zombie wel.

avatar van lykathea

lykathea

Ach, laat ik dan ook positief eindigen, en ook over een poster. Toen de teaser poster van halloween 2 bekend werd had ik al helemaal het gevoel dat dit zo half-bakke werd aangepakt dat ik er haast tranen van kreeg, mijn god zeg.

Maar nu, nu is er een nieuwe poster, en die gaat al weer de wat stijlvollere kant op

avatar van Max en Joep

Max en Joep

BlueJudaskiss schreef:

Nou...Max en Joep heeft zich anders een aantal keren behoorlijk negatief uitgelaten over de niet-liefhebbers van deze Halloween.

nee, ik heb altijd gezegd dat het slechts het redeloze en buitenproportionele is waar ik tegen ageer.

avatar van ASman

ASman

En Danielle Harris mocht er natuurlijk ook zijn !

avatar van Jules15

Jules15

Er komt ook een vervolg op deze film, maar hoe kan dit?

IN dit deel zag je duidelijk dat de moordenaar niet zo goed terug kan komen. Ik ben benieuwd hoe ze dat oplossen.

avatar van Ralf81

Ralf81

BlueJudaskiss schreef:

Inderdaad, Max en Joep zou zelf eens een gemaskerd psychopaatje met een honkbalknuppel tegen het lijf moeten lopen, dat uitgebreid de oorzaak van zijn geestestoestand uit de doeken gaat doen nadat hij het halve dorp lomp heeft afgeslacht. Lekker met wat stevige rockmuziek op de achtergrond! Happy Halloween!

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Ik vond dit zeker geen slechte film, ik snap de commentaren die veel "remakes" of vervolg van Horror classics zoals Halloween, Texas Chainsaw Massacre , Friday The 13th , Nightmare on Elm Street etc. etc. te verduren krijgen want ik vind zowel de versies van de jaren '80 als die van het nieuwe millenium geweldig.

Het deel waar ie in die psychiatrische instelling zit vond ik het best.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Berichten verplaatst naar Film > Nieuws > Halloween 2

Hou het hier aub bij de eerste film.

avatar van Ralf81

Ralf81

Jules15 schreef:

Er komt ook een vervolg op deze film, maar hoe kan dit?

Heb je de vorige 8 (of ja eigenlijk 7) Halloweenfilms gezien? Dan begrijp je dat Michael Myers altijd in staat is terug te keren, zolang hij in één stuk het einde van de film haalt.......

avatar van Jules15

Jules15

Ralf81 schreef:

Haha ooke! Ik had ook geen betere reden verwacht eigenlijk:P

avatar van uberjason

uberjason

Ehm, gaat het hier nu over Halloween of over de sequel?

Rob heeft ons het idee gegeven dat we zien dat Laurie haar broer naar de andere kant helpt, maar je ziet het niet letterlijk, dus Mikey kan altijd terug komen. Ik ben er natuurlijk wel benieuwd naar.

Deze remake was in ieder geval mijn favoriet van de reeks en ook Halloween 6 vond ik best goed. What the hell...ik hou gewoon van de hele reeks inclusief de missers (season of the witch, resurrection en revenge of MM) Elke film heeft zn goede momenten wel. Maar Rob heeft bij zn reboot meer nieuws toegevoegt wat in mijn ogen de boel wat realistischer maakt en ook aangrijpender.

Maar dat zal ook te maken hebben met het feit dat ikzelf 3 jaar in een instelling heb gezeten. anyway, Halloween gets to me

avatar van semmie12

semmie12

Redelijk goeie remake van de oude versie.

Hier laten ze meer zien over hem zelf,zijn gekheid enz.

Gemaakt door Rob zombie met goeie titels, ik ben al verheugt op de

volgende halloween H2O

avatar van Max en Joep

Max en Joep

die 0 mag je weg laten, het is H2

avatar van Friac

Friac

Gisteren zag ik de uncut versie - weliswaar met (leuk en bij momenten interessant) commentaarspoor - en deze versie is wel beter dan de 'theatrical version'. Ook al kan ik niet 100% correct oordelen over de uncut versie, de visie van gisterenavond zorgde er wel voor dat ik een half puntje toevoeg aan de vrij lage score die ik Halloween toeken.

Ik moet bekennen dat ik het bij-zon-der lastig heb om de film los te koppelen van het origineel, en dat misschien wel een verschil maakt tussen mijn 2,5* en een mogelijke 3*. Hoe dan ook is het voor mij geen indrukwekkende of erg goede film, daarvoor is hij teveel in het bedje ziek van de hedendaagse (slasher)films, die hun publiek veel te veel verklaringen geven en alles veel te opgefokt in beeld moeten brengen (soms met effect weliswaar). Maar goed, ik ga niet in herhaling vallen, mijn voornaamste kritiekpunten (op andere pagina's terug te vinden) blijven overeind. Zombie doet zijn eigen ding en dat is misschien wel beter dan flauwe en inspiratieloze afkooksels van het origineel te maken, zij het in de vorm van een sequel of een remake. Maar het is en blijft een 'remake', dus een terugkoppeling naar het origineel is onvermijdelijk en in mijn ogen absoluut te rechtvaarden. Misschien kan Halloween zijn mannetje staan binnen de hedendaagse generatie slasherfilms, maar dat zegt voor mij dan vooral veel over de hedendaagse generatie slasherfilms. Zombie wil of kan naar mijn aanvoelen de echte kracht van Halloween niet vatten.

EDIT: Toch maar voorlopig een 3* van gemaakt - voor de uncut versie -, leek me iets eerlijker als ik het origineel echt compleet probeer weg te denken. Wanneer ik kijk naar mijn 2,5* van de laatste maanden, dan zitten daar wel slechtere films tussen dan deze Halloweenremake.

avatar van tijn79

tijn79

Ik heb Michael Myers altijd wat saai/flauw gevonden t.o.v. Freddy Krueger, Leatherface en Jason Voorhees en heb deze versie puur gekeken ivm Rob Zombie, omdat zijn vorige 2 films (House of a 1000 corpes & Devil's rejects) mij zeer goed waren bevallen.

Ik moet zeggen dat ik ook hier niet werd teleurgesteld, dus ben ook best benieuwd naar H2 die binnekort gaat komen.

avatar van invincible

invincible

Rob Zombie had met zijn eigen stijl een aparte Halloween film kunnen maken, maar dat heeft hij niet gedaan. Tenzij je de kleine veranderingen heel vooruitstrevend vindt (familie van Michael Myers bestaat uit hillbillies en Myers zelf als 10-jarig travestiet. Verder dan deze kleine aanpassingen is Zombie niet gekomen). Misschien dat hij de druk niet aan kon. Overbodige remake die nergens weet te verrassen of te shockeren. Spannend of eng is die sowieso niet.

Het begint allemaal wel aardig, maar nadat Michael ontsnapt wordt het een erg suffe en vooral overbodige herhaling van zetten van het origineel.

avatar van MovieFreak1995

MovieFreak1995

een redelijke remake

avatar van Spetie

Matige remake, die niet in de buurt komt van het origineel. Waar het origineel erg veel spanning en sfeer bevat, is daar in deze film weinig van terug te vinden.

Zombie vertelt het totaal overbodigere levensverhaal van Myers door zijn jeugd te tonen. Ondanks dat de jonge Myers best goed speelt, is dit wat mij betreft totaal overbodige informatie, die alle mysterie en spanning rondom het Myers personage weghaalt.

Verder heeft Zombie ie wat meer gore toegevoegd,,wat een keer leuk is om te zien, maar zelfs de moorden lijken enige vorm van creativiteit te missen. Zombie kijk nog maar eens een keer echt goed naar Carpenter en see how it's done zou ik willen zeggen.

pikkel

ik heb het origineel niet gezien dus daar kan ik niks over zeggen, maar vooral het begin van de film boeide mij heel veel, toen de jongen eenmaal opgegroeid was vond ik het minder en echt wonderbaarlijk dat hij nog op kon staan na een heleboel messteken en kogels door zijn lijf. ;s

avatar van The Oceanic Six

Raar. Dat 1e deel was gewoon grotendeels dom.

Tip, kijk het origineel uit 1978 eens. Dan kan je goed vergelijking maken met deze. En hopelijk heb je smaak en kies je de oude versie

The Oceanic Six schreef:

Raar. Dat 1e deel was gewoon grotendeels dom.

haha zal ik doen, het was niet dat ik de moorden goed vond ofzo, maar het verbaasde mij gewoon dat zo'n jongetje zoiets in zijn hoofd kon vormen en zoiets verschrikkelijks kon doen, en de maskers hadden ook wel iets gewoon.

Het blijft verkrachting van de Halloween reeks.

Michael Myers had nooit een achtergrond. Hij was gewoon ziek en doorgedraaid en moordde iedereen uit die hij tegenkwam. Hoofddoel bleef steeds zus Laurie.

Zon achtergrond verhaal met gepest worden, slechte thuissituatie en dierenbeul spelen is zooooo cliche.

Juist het 2e deel van deze film was beter. Toen ging hij gewoon terug naar zijn oude plaats zoals in de films waarna hij aan het moorden ging.

Het blijft verkrachting van de Halloween reeks.

hmm ja klopt. ik vond eigenlijk dat ze de relatie tussen zijn zus en hij iets beter uit hadden kunnen leggen.

avatar van rep_robert

Het blijft verkrachting van de Halloween reeks.

Eensch, ondanks dat de jeugd van Michael zeker niet een slecht stuk is, is het zeker geen toevoeging op de Halloween reeks. Overbodig en onnodig dus. WHY doe je zoiets?
Ook is Michael gewoon menselijk in het begin van de film, geef dan op z'n minst een (logische) verklaring waarom hij zo onsterfelijk is. Aangezien overal een reden voor moet worden gegeven?

Het mysterieuze aan de koelbloedige Michael Myers is juist hetgene wat het originele Halloween veel beter maakt!
Ook mist de film de soundtrack(op de belangrijkste momenten), wat een stuk spanning weghaalt. Ook is er veel meer kleur, vooral het jeugd gedeelte van de film. Het origineel is gewoon veel leuker omdat het allemaal overwegend in de avond/nacht afspeelt.

Het is gewoon een redelijk vermakelijke remake van een Horrorklassieker, alleen hij haalt dezelfde kwaliteit nooit, de film is eerder een doorsnee horrorfilm van tegenwoordig, ware het niet dat het hier en daar wel goed is uitgewerkt.

Hij ontbreekt uiteraard niet in mn Halloween collectie(die compleet is), het is zeker niet de beste Halloween, maar ook niet de slechtste.

avatar van clockwork72

clockwork72

saaie remake, orgineel was 6 keer zo goed.

avatar van The Oceanic Six

rep_robert, gezien je negatieve recensie is je 3,5* aardig hoor vind ik.

avatar van CdeJ

CdeJ

Viel me tegen,als je het superieure origineel bekijkt en dan deze..

Maar als je het los van elkaar ziet,dan gaat het wel.

Niets bijzonders dus..maar om een keer te bekijken,wel de moeite

waard.

Hoop dat de volgende beter is.

avatar van Valura

Valura

De helft van de sterren omdat hij me ook tot de helft boeide (tot de ontsnapping uit de instelling ). De personages zijn vanaf dan irritant en ze zijn ook helemaal niet sympathiek. Ik zat Michael Myers op een gegeven moment gewoon toe te juichen.
De film begint als een interessante profielschets van een seriemoordenaar en slaat plots om in een irritante puberfilm à la Scream. Ik had iets beter verwacht van Zombie, vooral na "The Devil's Rejects".

avatar van Cole-

Cole-

het begin vond ik serieus goed en interessant hoe de jongen uitgroeide tot een psychopathische moordenaar. daarna werd het weer gewoon de standaard horror die we van de Halloween films gewend zijn. dus je kunt zeggen voor ieder wat wils. als je van een Thriller/drama/horror houd is het begin leuk en als je gewoon pure Horror wil is het einde leuk.