Halloween (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot Halloween
"Evil has a destiny."
Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.
Laurie Strode
Sheriff Leigh Brackett
Ronnie White
Lynda van der Klok
Patty Frost
Ik geef het op. Als je niet voor rede vatbaar bent, dan niet.
kaydegreef
Voor de mensen die het nog niet weten: de sequel(van deze remake) komt dit jaar al uit in de bioscoop.
Het wordt géén remake van Halloween II[1981], maar gewoon een vervolg op deze remake. Ben benieuwd of deze beter/slechter gaat worden als deze remake
ASman
Rob Zombie die zegt dat hij met H2 voor ultra-grimmig gaat, Weird Al Jankovic die wordt gecast en in een scène gaat spelen die naar het schijnt bijzonder weird (pun not intended) gaat worden, het hele verhaaltje rond die Uncle Seymour Coffins ( voel vooral de House Of 1000 Corpses-vibe), Tyler Mane met baard, een nieuwe jonge Michael Myers met een bijzonder evil-uitstraling,...
Stuk voor stuk aanwijzingen die doen vermoeden dat H2 een horrorfeestje gaat worden, maar jammer genoeg ook aanwijzingen die ervoor zorgen dat de hardcore Halloweenfans (definitie : fans van de originele serie en zelfverklaarde notoire haters van Rob Zombie) deze film al vooraf ten dode gaan opschrijven en hem tot op de bodem zullen afbreken, ook al hebben ze hem nog niet eens gezien.
Spijtig, want het hele nieuws rond H2 belooft veel goeds !
maar dan zijn er altijd Max en Joep nog
voor de rest: Halloween 2

Ik haat Zombie niet hoor. The Devil Rejects was erg goed maar hij verkracht met zijn nieuwe ''ideeen'' gewoon een mooie klassieker.
Ga gewoon lekker verder met een oude Michael die weer lekker zonder achtergrond gaat slashen. Zoals het hoort.
Ralf81
Juist, en afbreken zullen we hem als die aanwijzingen straks blijken te kloppen! Wat moet Weird Al Yankovich in godsnaam in een Halloweenfilm? De gedachte alleen al is pure horror! Ik pleit ervoor dat Zombie zijn film gewoon niet aan de Halloween-franchise ophangt om zo over de rug van Carpenter populariteit te verwerven, maar gewoon een compleet losstaande serie films maakt met een andere titel.
Max en Joep
Juist, en afbreken zullen we hem
daar twijfel ik geen seconde aan
lykathea
Tyler Mane met een baard. Ja precies, dat doet ons echt vermoeden op een weergaloos spektakel.
Ik zie niets meer dan een uiterste poging om te kunnen beweren "Hij geeft er tenminste z'n eigen draai aan", en een ultiem zwakke at that.
ASman
Tja ,die veranderingen werken voor mij dan blijkbaar beter. Ik beoordeel de originele Halloween dan ook louter op basis van zijn historische waarde, want voor de rest vond ik die film persoonlijk een weinig opwindende zit. Dan vond ik deze remake een stuk memorabeler, vuiler en ja, zelfs creepier. En waarom zit iedereen hier zo te leuteren over de gore in deze film ? Komaan zeg !
Zombie houdt de kills volledig in lijn met de rest van de serie : bruut en to the point, alleen wordt de hoeveelheid bloed wat opgewaardeerd. En wat is daar mis mee ? Wij willen bloed zien ! Als je van mening bent dat Zombie de originele serie verprutst dan mag je dat vinden (smaken verschillen nu eenmaal) , maar keer dan alstublieft gewoon terug naar de originele reeks -die op deel 1 en 2 na , en laten we nu eerlijk zijn, onvervalste drek was ( ik voelde bij deel 3 zelfs plaatsvervangende schaamte )- in plaats van altijd op de kap van deze film te zitten. En laat Zombie en H2 met rust.
- 11915 berichten
En laat Zombie en H2 met rust.
Waarom?
ASman
Als je eens hebt gezegd in je review waarom je van mening bent dat hij een stinker heeft gemaakt ,dan is dat ieders goede recht en persoonlijke mening. Maar er een sport van blijven maken om te zeggen 'hoe mongoloide als filmmaker die Zombie wel niet is' hoeft ook niet. Wacht gewoon rustig zijn volgende film af ( al zal die waarschijnlijk ook genadeloos neergesabeld worden ).
Max en Joep
ja, triest he, dat je dat zelfs nu al weet
lykathea
Dat meten met twee maten hier, zeg. Lachwekkend.
Je mag Zombie's nieuwe film niet kritisch benaderen, maar je mag 'm wel met euforische termen op de voet volgen. Nou, nou.
Zie het zo, er zijn ook genoeg mensen die de gehele Halloween reeks gevolgd hebben, en daarmee de sommige missers altijd achter zich laten om vervolgens met hoop naar het volgende deel te kijken. Dat er nu sporadisch wat feiten aan het licht komen over die nieuwe film geeft alleen maar wat gespreksstof, en sommige zijn uitgesproken negatief en sommige nu al positief gestemd.
Ik zie geen verschil.
Misschien geeft Zombie Myers ook nog wel een vriendinnetje ofzo. Samen a la Chucky en zijn chicky in Bride of Chucky op de moordtoer. Ik zie Zombie er voor aan...zolang het $$$ op kan leveren...
Max en Joep
Dat meten met twee maten hier, zeg. Lachwekkend.
niemand meet met 2 maten, gewoon goed lezen.
Max en Joep
kijk, dit soort gebazel kan ik me ZO aan ergeren he.
als er nu iemand JUIST niet voor de $$$ gaat, is het Rob Zombie wel.
hij is juist een van de weinige integere horor regisseurs van dit moment.
uit de waardering die deze film oa hier krijgt, blijkt ook wel dat hij juist geen popiejopie crap maakt.
wat een gelul weer zeg.
ik blijf me verbazen hoeveel gelul deze film te verduren krijgt.
steekhoudende kritiek mag, tuurlijk, daar is het een filmforum voor.
ieder zijn onderbouwde mening, uiteraard
maar mensen, hou op met die hetze, met dat Zombie-bashen, met dat totaal inhoudsloze gelul.
wat is dat toch met deze film?
wordt aan Carpenters aardige orgineel zitten blijkbaar ZO hard afgestraft?
vanwaar dat buiten proportionele?
- 11915 berichten
wat is dat toch met deze film........
Dat de film erg slecht is?
(flauw, maar het was een open deur!)
lykathea
Dat de film erg slecht is?
(flauw, maar het was een open deur!)
Ontzettend flauw inderdaad, maar raakt wel de zere plek. Volgens mij wordt het hier door sommige absoluut niet geaccepteerd dat er mensen zijn die de film écht niks vinden. Zowel in vergelijking met het origineel alsmede het opzichzelfstaande van de film.
Als dat al niet gezien wordt, ga je je inderdaad volop afvragen waarom Zombie nou zoveel haat krijgt.
- 11915 berichten
Laat ik hier dan nog één keer opschrijven waarom ik de film niks vind, om aan te tonen dat ik het echt niet lullig bedoel en dat het ook echt
niet bedoeld is om Zombie, Max & Joep of wie of wat dan ook te 'bashen'.
Ik ben een zeer grote fan van het origineel, omdat de film me nog echt aan het schrikken wist en weet te laten maken. Heel weinig films kunnen dat - [REC] en De Lift uitgezonderd. Halloween was voor mij de magie van de suggestie: aan de overkant zien we een lange man met een lichaam in zijn armen lopen. We dénken dat het Michael is, maar we weten het niet zeker. En dan dat prachtige begin.
De enige film die ik van Zombie ken, is House of 1000 Corpses, een film waar ik ook al niet bijster enthousiast over was. Max en Joep zijn opmerking, dat Zombie als één van de weinige horrorregisseurs vandaag de dag nog een eigen stijl heeft, klopt als een bus, maar de stijl staat me gewoon niet aan. En ik vraag me af of zijn explosievere, extravagante stijl geschikt is voor een navertelling van het oude Halloween-verhaal van Carpenter.
Ik vond het ook erg tof van hem dat hij Danielle Harris castte in de rol van Annie, en Scout Taylor-Compton deed het ook uitstekend: goed, enthousiast geacteerd, in een rol die wel nog steeds de oude Laurie is, maar toch aangepast aan de moderne tijd.
Maar eigen interpretatie of niet: een horrorfilm moet eng zijn en dat werd deze nieuwe versie simpelweg niet. En nee: ik zou het zelf niet beter kunnen, maar ik had echt gehoopt dat deze remake me zou kunnen verbazen, verrassen of doen glimlachen. Niets. Ik kan me zelfs hoongelach herinneren in de bioscoopzaal tijdens de finale van de film.
Het was allemaal zo ontzettend overdreven. Dat héle verhaal over zijn jeugd, die liters bloed die er doorheen gejast worden en dan dat - sorry Max en Joep - foute kapsel van Dr. Loomis. Michael behoeft geen uitleg, geen menselijkheid: hij is gewoon de duivel himself. Kom dan alsjeblieft niet met zo'n krampachtig verhaal over een jongetje dat gepest is en een moeilijk gezin heeft en daardoor aan het moorden slaat. En ik kon ook onmogelijk sympathie krijgen met deze Michael - oud of jong.
Of nou ja...sympathie. Het is niet helemaal het goede woord. Maar het gevoel dat ik bij de 1978-Michael had, ontbrak hier volkomen. Zombie probeert zo overdadig een gezicht aan Michael te geven: dat hoeft helemaal niet. Een korte flits is al ruim voldoende. Dat geeft het een mytisch karakter, onsterfelijk.
Toegegeven: de film zit beter, origineler en sprankelender in elkaar dan menig andere genregenoot van vandaag de dag. Maar ik heb niet één keer het gevoel gehad van 'Yes, dit is echt Carpenter-waardig', nieuwe stijl of niet. Heel, heel erg jammer.
Volledig met je recensie eens.
Zombie heeft enkele prima dingen erin gedaan in de vorm van wat meer gore en detail maar verder heeft zijn film geen enkele toevoeging. Sowieso moet je een origineel alleen hermaken als je hem waardig verfilmd en niet een zak vol eigen ideeen eraan toevoegt. Dat hele kinderjeugd uur, vreselijk en totaal overbodig. Myers moet anoniem blijven. Alleen zijn moord op zijn zusje en zijn masker moeten voldoende zijn.
Daarnaast verpest hij alle interne spanning met die kut rockmuziek die verre van passend is en is de rol van Dr Loomis gewoon erg slecht. Deze Halloween is niet spannend, je ziet van veraf wat er gaat gebeuren. Ik heb niks tegen Zombie, The Devils Rejects was uitstekend maar hij snapt geen fuck van het Halloween gevoel.
- 11915 berichten
Eigen ideeën juich ik eerder toe dan dat ik het afkeur: zolang je in ieder geval maar de sfeer van het origineel benadert. En dat gebeurt gewoon niet hier.
Met iets andere woorden zeg ik dat ook eigenlijk he.
Hij mag best iets aanpassen maar niet zozeer dat het oude Halloween ermee compleet overhoop wordt gehaald. En helemaal niet de sfeer verpesten zoals is gebeurd.
ASman
Heb ik dat gezegd ? Sorry, ik dacht het niet.
Ik heb zelfs gezegd dat iedereen zijn eigen mening mag hebben en dat iedereen die dan ook moet neerschrijven. Als iemand zegt dat hij deze film niets vond en als hij dan zegt waarom hij de film niets vond, dan kan ik dat volledig accepteren. Niet iedereen beleeft de film op dezelfde manier en BlueJudakiss heeft in zijn review ook neergeschreven waarom hij de film niets vond. Maar in de plaats van het hierop te houden, vinden mensen het hier blijkbaar zeer amusant om door te BLIJVEN bomen over de negatieve kanten van de film. En als iemand dan hier ook nog eens zijn verheuging uitdrukt voor de volgende film van deze regisseur, tja dan krijg je al snel nog een karrevracht aan reacties die nog even lekker doorgaan met Zombie belachelijk te maken.
Neen, beste lykathea er wordt degelijk wel geaccepteerd dat sommige mensen deze film niets vinden. Neen, het feit dat sommige andere mensen deze film goed vonden, het feit dat sommige anderen zich erg verheugen op H2,... DAT wordt niet geaccepteerd !
- 11915 berichten
Nou...Max en Joep heeft zich anders een aantal keren behoorlijk negatief uitgelaten over de niet-liefhebbers van deze Halloween.
Vind overigens de poster van deze film wel stijlvol
Vind overigens de poster van deze film wel stijlvol
Even als luchtig tussendoortje binnenin deze verhitte discussie.

Daarom. Ik wil ook wel eens wat positiefs zeggen over deze film
Dat Zombie trouwens niet met een Michael vs Freddy vs Jason vs It komt
Dat Zombie trouwens niet met een Michael vs Freddy vs Jason vs It komt
Neen, dat zie ik een Uwe Boll nog regisseren.

Halloween II
2009

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

Halloween
Horror / Thriller, 1978

Cosa Avete Fatto a Solange?
Thriller / Mystery, 1972

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

The Texas Chain Saw Massacre
Horror / Thriller, 1974
maskeroppashalloweensadismepsychopaatthrillerontsnappengemaskerde moordenaarcowardlinesscrueltymaniacrebootduringcreditsstingerdisturbed child