Babylon A.D. (2008)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 90 minuten / 101 minuten (extended version)
Frankrijk
Geregisseerd door: Mathieu Kassovitz
Met onder meer: Vin Diesel, Gérard Depardieu en Michelle Yeoh
Gesproken taal: Engels en Russisch
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot Babylon A.D.
"Kill or be Killed."
Het is 2019 en de wereld is verwoest door oorlog en ten prooi gevallen aan anarchie. Huurling Hugo Cornelius Toorop krijgt de opdracht om de jongedame Aurora te escorteren van Rusland naar Amerika. Hij komt er achter dat zij een virus draagt dat het uitsterven van het menselijk ras kan betekenen.
Toorop
Killa
Dr. Newton
Jamal
Bosniian
Volg je geen verhaallijn en hou je van actie, dan is deze film wel iets voor jou. Het verhaal lijkt wel door een kleuter verzonnen te zijn, maar er zaten paar leuke actiescene's in.
1 voor de moeite
1 voor vin diesel
Pastichio Rocker
Hopelijk is Kassovitz na al die negatieve ervaringen en studiobemoeienissen nog wel te porren voor een Director's Cut voor een eventuele DVD-release.
Najade
Wat een vage film! Geen behoorlijke verhaallijn, onduidelijk daar waar wel een verhaal is.
mirella7
Prettig om naar te kijken, ik hou wel een beetje van sf-achtige stijl, goede actie.
Zandkuiken
Euh Kassovitz?
Na het meesterlijke La Haine is dit pas de tweede film die ik zie van de Fransman, maar wat is Babylon A.D. een ongelooflijk wanproduct. Ik had gehoopt op een soort van Children Of Men (ijzersterke prent overigens!), maar het is een lachwekkend idiote film geworden die gelukkig al na 83 minuten afklokt.
Vin Diesel acteert pijnlijk slecht, om nog maar te zwijgen van Charlotte Rampling, die hier nog onnozeler voor de dag komt dan in Caótica Ana (jawel, het blijkt dus tóch mogelijk). De ravissante verschijning van Mélanie Thierry volstaat dan ook niet om de meubelen te redden.
Eentje om geweldig vlug te vergeten!
Ben benieuwd hoe de versie van Kassovitz eruit had gezien. Gok dat er vooral in de laatste half uur het één en ander is uitgegooid. Dit eindigt wel heel liefjes namelijk.
Het verhaal was op zich wel ok; actiescènes zagen er mooi uit en Diesel is niet zo slecht als iedereen wil doen geloven. VInd hem denk ik één van de weinige geloofwaardige actiehelden in de States. De stoerste is ie in in ieder geval zeker.
Ammer
Bij gebrek aan beter deze film gezien, net als ik dacht dat het niet crapper kon worden kwam er weer een actie sequence die me toch weerhield het schijfje weg te mikken. Zo begon de film heel aardig maar was het einde een geforceerd nummertje. Zo waren de dialogen heel houterig maar waren de effects toch vermakelijk.
net geen voldoende 2.5*
jet li
deze film duurde toch 160 minuten teminste dat waren ze wel van plan heb ik ergens gelezen
Stephan
Goed sfeertje in deze wat krampachtig eindigende SF. Diesel is inderdaad niet de slechtste actieheld, maar het was vooral het eerste uur dat de film redt. Voor Rampling was het natuurlijk een schnabbel eerste orde.
B_B
- 1969 berichten
Vin 'you can never have enough firepower' Diesel is het hoogtepunt in een voor de rest matige SF film. De explosies zien er mooi uit maar het verhaal en met name einde laten te wensen over. Ook vond ik de film zelf veel te kort, de opzet van het verhaal was namelijk wel goed en verdient eigenlijk een betere uitwerking dat dit. Toch 3 ster voor deze poging, en Vin Diesel natuurlijk.
Kev2ThaD
De Film was kickass tot op zekere hoogte..
De laatste scene's kwamen mij iets te gehaast over..
Had zeker meer in gezeten, maar voor de rest een goeie film..
De Film krijgt van mij 3.5 ster
Tonypulp
Deze film is het allemaal nét niet.
Het verhaal is niet goed uitgewerkt, de actie is nét niet over-de-top genoeg om écht over-de-top te zijn..en het einde wil ik geen eens woorden aan vuil maken.
Erg makkelijk afgedaan, alleen vin diesel hield het niveau van de film op een zekere hoogte, waardoor een 2.5 best redelijk is!
plorp
redelijke film? dit is gewoon puuuure bagger. vin diesel steld me gewoon vreselijk teleur. alles was er slecht aan, de achtergronden de actiescenes en het einde was al helemaal om je ingewanden er bij uit te kotsen. echt TOTAAL geen reet aan. ik denk dat zelfs als ie langer duurde dan dat ie nu al is er niks aan zou veranderen.
Sorry vin maar je hebt nu echt pure bagger afgeleverd. en dat na de mooie pitch black, riddick, xxx en fast and the furious. a man appart was ook niks maar dit is toch wel heel erg. ik hoop dat de nieuwe fast and furious wel een goed medicijn word tegen deze bagger!
0,5
swollenaer68
prima vermaak, ben wel een beetje Vin Diesel fan. Einde is inderdaad iets minder maar verder een goede film. Jammer dat je blijkbaar niet al teveel fans hebt, gezien de veel te lage gemiddelde score.
seb4fun
Al vind ik Vin Diesel een goede acteur, deze film stelde mij toch teleur. Bij het einde van de film kon ik gewoon niet geloven dat het al over was. Zo bleef ik met wat vragen zitten die gewoon in de film beantwoord zouden moeten worden. Naar mijn idee is tussen het moment dat V.D. Aurora vind in zijn oude boerderij en de opvolgende scene dat zij zwanger is het volgende gebeurd:
- V.D. gaat terug naar NY.
- Infiltreert die kerk en rekent af met die evil moeder
- Aurora verteld wat voor krachten zij inzich heeft.
- Aurora bevalt van de babies en gaat dood in een aanval door de russen.
- De babies worden gestolen door de russen
- V.D. gaat erachteraan en rekent met iedereen af
- V.D. gaat terug naar zijn boederij en bouwt alles weer op.
Noodless
De film heeft een heel vaag verhaal dat helaas ook op het einde een onduidelijk slot voor de kijker tovert. Vin Diesel stoorde mij niet en de achtergronden vond ik mooi gemaakt. Deze SF-film kon volgens mij toch heel wat beter uitgewerkt worden. Een voorbeeld hoe het moet , is de veel betere film Children of Men.
Deze film krijg een 5/10
ICE1907
Ik snap niet dat mensen een 1 of een 2 geven voor dit film.
Vond het best wel een goed film , althans goed voor een SF film.
Ik geef hem een dikke 4 sterren , en Vin Diesel was weer top.
pyt72
ik snap dat wel, de film is gewoon afgeragd, en dit resulteerd in een zeer matige sf film, waarbij je eigenlijk denkt dat je ergens een stuk hebt gemist. volgende x beter, Vin
deTuinman
Ik snap niet dat mensen een 1 of een 2 geven voor dit film.
Vond het best wel een goed film , althans goed voor een SF film.
Ik geef hem een dikke 4 sterren , en Vin Diesel was weer top.
Goed voor een SF film?
Dat is pas een verkrachting..
Pastichio Rocker
Tja, als zelfs de regisseur de film openlijk afkraakt dan moet je niet al te veel verwachten.
Betamax
Hij was en tijdje wel spannend maar..... extreem onduidelijk en ineens afgelopen.
Erg matig eigenlijk gewoon een rot film.
Nohands
De film begin goed, gaat goed en eindigt helaas zeer onbevredigt en vreemd.
brabusRUS
Prima vermaak. Lekker veel actie. Het meisje, Mélanie Thierry die Aurora speelt, is erg mooi. Wel een beetje storend hoe Rusland weer wordt neergezet. Het einde is ook niet super. En tot slot vond ik de rol Gérard Depardieu niet echt super.
Kortom, kort filmpje die lekker weg kijkt en die niet al te serieus moet nemen.
john constantine
Aardig filmpje, maar wel meer van verwacht!
De actiescenes zijn leuk in elkaar gezet, aardig geacteerd met name Vin Diesel, ook al heeft hij vaker dit soort rollen. Het verhaal kon ook wel mee!!
Je kon wel duidelijk zien, dat ze heel wat uit de film hadden weggehaald, en dat ging ten koste van het verhaal, en de diepgang, di de film duidelijk nodig had. Maar uiteindelijk moet die het dan hebben van de actiescene's. Als de film uitkomt op dvd/Blueray En de uncut versie staat erop, ga ik hem zeker nog eens bekijken. Hopelijk dat hij dan wel die diepgang heeft en de gaten in het plot wegwerkt.
Voor de rest is het gewoon een leuke actiefilm die wel lekker entertaint!!
Krijgt van mij een 3.5*!!
Jazzthieve
Onduidelijkheid troef in deze bagger film. Alsof op het einde ineens niemand meer zin in de film had en alles vlug wou afwerken.
Wil je een gegarandeerd teleurgesteld gevoel ga dan vooral deze film zien.
Reel
Vin is een alles of niets acteur.
Zijn films zijn een halve ster of 5 sterren.
Geen actie. Geen cerhaal. Geen spanning. Wel heel veel gaap...
Helaas....
adriaanheystek
Wel een goede film, goede effecten, goed acteerwerk, alleen jammer dat het verhaal niet verder is uitgewerkt, dat had het wel mooi gemaakt, meer 'af', want er zit veel meer in.
Jammer, maar voor de goede punten nog 3,5*!
mnrk
Jammer, maar voor de goede punten nog 3,5*!
Dit is ook mijn mening over deze film...Vin is toch wel de acteur voor dit soort films.
De muziek in deze film was trouwens ook goed (RZA) !
Maar zoals veel mensen voor mij al hebben gezegd: het einde was wel een beetje kort af gedaan !!

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Felon
Misdaad / Drama, 2008